Innehåll på startsidan: NYHETERsto & fb L-STO & Fb Trafikinfo Kommunerna Utanför STO L-STO - Mest läst & Blåljus Menyn START

Misstanke om otjänligt vatten i Svenshögen – S.kommun

Det finns misstanke om otjänligt vatten i Svenshögen. Därför uppmanas du som är ansluten till kommunalt vatten i Svenshögen att koka vattnet innan du använder det till dryck och tandboorstning. Nya vattenprov kommer att tas under lördagen för att skickas till labb. Preliminärt svar på nya vattenprover väntas komma under söndagen.

Bra att veta

I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

Mer information om det kommunala vattnet

Källa: Stenungsunds kommun

Stenungsunds kommun
Växel: 0303-73 00 00

Stenungsunds kommun