Start NYHETERsto L-STO & Fb Kommunerna Trafik Utanför STO L-STO - Mest läst & Blåljus Kungälv Flera Hem    
 Gillar DU STO-regionen.se? Hjälp oss genom att DELA på: Twitter Facebook Linkedin E-post sms

Niklas Strömstedt besökte Orust – O.kommun

Niklas Strömstedt har besökt Orust för att ta emot Orusts stora Evert Taube-pris.

För nionde året i rad har vi tillsammans med Orusts Sparbank delat ut Orusts stora Evert Taube-pris. Det är ett lyrikpris som uppmärksammar textförfattare som skriver i Evert Taubes anda.

Priset delades ut vid en festlig prisceremoni i Henåns sporthall i samband med Föreningsveckan på Orust.

– Det är med glädje, tacksamhet och stolthet jag besöker Orust idag säger Niklas. Evert Taube har funnits i mitt liv sedan jag var liten och jag har pratat med honom i telefon åtskilliga gånger.

Niklas pappa var kulturredaktör på Expressen. Evert ringde ofta till deras hemtelefon för att lämna ett meddelande till honom och ibland var det Niklas som fick uppdraget.

Taube var den tidens opinionsbildare tillsammans med Astrid Lindgren och Tage Danielsson konstaterar Niklas. De hade alla starka röster och gjorde sig hörda. Många av Everts låtar är aktuella även idag fortsätter Niklas. Det hade varit roligt att veta vilken roll Taube hade spelat i samhällsdebatten idag.

Det är inte första gången Niklas besöker Orust, han berättar att han vid flera tillfällen spelat på Slussens Pensionat. Tidigare har även Folkets park i Ellös varit med på turnelistan.

Relaterad information

Källa: Orust kommun

Orust kommun
Växel: 0304-33 40 00

Orust kommun

Niklas Strömstedt besökte Orust – O.kommun