Satsning ska skydda strandkanten

 • Satsning ska skydda strandkanten

  Tio länsstyrelser går nu samman i en kampanj för att se över strandskyddet så att bryggor, tomter eller sjöbodar inte förstör för allmänheten eller djur- och växtliv.

  Omkomna i trafiken fortsätter att öka

  Trafikolyckor med dödlig utgång ökar under sommaren, och den här säsongen ser ut att bli den värsta på länge. Totalt har 105 omkommit perioden maj-juli, jämfört med i genomsnitt 82 döda under samma tid 2013-2017, detta enligt statistik från Transportstyrelsen. Den största ökningen maj-juli i år är bland bilister och

  Morgonrapporten – Torsdag

  God morgon STO - Torsdag 16 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Trafikolycka vid Grössbacke – Tre skadade

  Två personbilar kolliderade på länsväg 650, gamla E6 vid Grössbacke, i höjd med betongindustrin strax före klockan 14. Olyckan orsakade helt stopp i trafiken under räddning- och bärgningsarbetet.

  Körde 119 km/h på 80-väg

  En 18-årig kille från STO-området ska enligt ett åtal inlämnat till Uddevalla tingsrätt ha passerat trafiksäkerhetskameran (hastighetskameran) vid Häggvall på länsväg 169 i en hastighet på 119 km/h. På den aktuella sträckan råder 80 km/h.

  Morgonrapporten – Onsdag

  God morgon STO - Onsdag 15 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Vattenläcka på Klädesholmen

  På Klädesholmen har man en vattenläcka som berör Stora Bäckerödsvägen, Hästeviksvägen, Lilla Bäckerödsvägen, Guldsmedsviken, Korsvägen, Kyrkvägen och Strandgatan på Klädesholmen.

  Trafikolycka mellan moped och personbil

  En trafikolycka inträffade mellan en personbil och en moped på länsväg 169 vid Myggenäs gård strax efter klockan 16. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades ut.

  Täckte över skylt för trafiksäkerhetskamera

  Polisen fick på tisdagsmorgonen samtal från en person som passerade Fagerfjäll på länsväg 169. Strax innan trafiksäkerhetskameran  har någon täckt över skylten som upplyser om kameran. Detta är ett brott och rubriceras rubbande av trafikanordning. Trafikverket fick i uppdrag att åtgärda skylten. "9 § Vägmärken, vägmarkeringar, trafiksignaler och andra anordningar för trafiken får

  Tjörn Runt-veckan pågår nu

  Just nu pågår Tjörn Runt-veckan som började i helgen med Lilla Tjörn Runt. I helgen blir det seglarfest när många seglare kommer till Stenungsund för att på lördag delta i Tjörn Runt by COWI.. Många aktiviteter under Tjörn Runt by COWI I samband med Tjörn Runt by COWI bjuder Stenungsunds kommun

  Morgonrapporten – Tisdag

  God morgon STO - Tisdag 14 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Snart får du grilla igen!

  Har du grillabstinens? Lugn, from tisdag kl 09.00 lättar grillförbudet i Västra Götaland som har varit sedan den 25 juli. Eldningsförbudet kvarstår men det kommer bli tillåtet att grilla på egen tomt igen.

  Morgonrapporten – Måndag

  God morgon STO - Måndag 13 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Ett snabbseglat Lilla Tjörn Runt

  142 båtar var anmälda till Lilla Tjörn Runt 2018, den 34:e upplagan av kappseglingen. Jollarna gav sig under förmiddagen ut på Hakejorden för att runda Stenungsön med en stadig västlig vind och solsken. Malcolm Björsson från Lerum försvarade sin titel från förra året och blev årets totalsegrare bland optimistseglarna.

  Körde av vägen med elrullstol – Räddades av förbipasserande

  På söndagsmorgonen inträffade en olycka i Gategård i Stenungsund. En man var ute och körde med sin elrullstol när han körde av vägen och ner i ett dike. - Där låg han på sidan. Räddaren i nöden blev en man som passerade och hjälpte honom. Hans fru körde honom sedan

  Stökade på camping – Kissade på bil och var hotfulla

  Polisen larmades vid 02:20 natten till söndag åka till Stockens Camping där ett gäng unga campinggäster i 20-årsåldern inte kunde bete sig. Enligt anmälan ska de bland annat ha kissat på en bil, velat provocera, kallat campinggästerna för nedsättande tillmälen och röjt runt.

  Långt strömavbrott på Tjörn

  Vid 20-tiden på lördagskvällen drabbades omkring 275 abonnenter i Kållekärr av strömavbrott. På söndagsförmiddagen var fortfarande omkring 65 abonnenter utan ström.

  Morgonrapporten – Söndag

  God morgon STO - Söndag 12 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Trafikolycka med moped

  Räddningstjänst, ambulans och polis larmades länsväg 748 mellan Törnsäng - Stocken, mot Stockens camping där en mopedist kört av vägen och låg i diket.

  Fyra unga misstänks för narkotikabrott

  Ett gäng killar kontrolleras vid Kristendals strax före klockan 01 natten till lördag. Alla fyra misstänks brukat narkotika och togs med för provtagning. En av killarna är även misstänkt för innehav, uppger Polisens Presstalesperson Peter Adlersson. Killarna är mellan 16-19 år.

  Två greps efter stöld av släpvagn

  På torsdagsmorgonen fick polisen samtal från en man i Kållekärr på Tjörn som blivit av med sitt släpvagn. Stölden ska ha skett för en liten stund sedan. Polisen anträffar släpet och två män i 30-årsåldern i anslutning till denna.

  Morgonrapporten – Lördag

  God morgon STO - Lördag 11 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Dags igen för Frivolt i Skärhamn

  Årets Frivolt drar igång idag lördagen  kl. 12.00. - En barn- och ungdomsfestival som erbjuder massor av aktiviteter på berg, strand, land och hav tillsammans med tävlingar, uppvisningar, workshops, musik och mat. Fri entré.

  Rummet blåste omkull

  De starka vindarna som idag drog fram över Västsverige har orsakat en del materiella förödelser. På Tjörn blåste det omtalade konstverket RUMMET vid Gråskärbadet i närheten av Akvarellmuseet omkull.

  Lastbil blåste omkull

  Räddningstjänsten, ambulans och polis larmades till länsväg 770 mellan Hästekälla och Stensbo där en lastbil "blåst omkull" vid 12-tiden. Chaffören fördes med ambulans till sjukhus för kontroll och vård.

  Klass 1-varning utfärdad – Storm vid Bohuskusten

  Det är lugnet före stormen som råder just nu men vi har en storm med kulingvindar på ingång som under fredagen når sin kulmen. Redan nu har Tjörns kommun valt att ställa in grovsophämtningen på Härön imorgon fredag och Hans Blohm, stf. räddningschef på Orust vill varna ovana turister och

  Morgonrapporten – Fredag

  God morgon STO - Fredag 10 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Trafikolyckor på E6

  Det har varit flera trafikolyckor på E6 genom vårt område under eftermiddagen. Strax innan Stora Höga i norrgående körde en bilist in i räcket. Inget larm gick ut om olyckan men det var begränsad framkomlighet på platsen. Inga kända personskador.

  Snart dags för Öppet Varv

  Snart är det dags igen för 25:e upplagan av Öppet Varv - Skandinaviens största segelbåtsmässa i Ellös på Orust. Som vanligt utlovas mängder båtar och fokus ligger på premium-segelbåtar - både nya och begagnade. Här finns också mängder med kringutrustning för segling och båtliv. Öppet Varv är även enda mässan

  Morgonrapporten – Torsdag

  God morgon STO - Torsdag 9 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Getingspindel på besök

  Getingspindeln är ursprunglig i Sydeuropa, norra Afrika och Mellersta Östern anträffades i Tegneby på onsdagskvällen. Rapporter kommer också om Getingspindeln som varit synlig på Tjörn.

  Eldade trots eldningsförbudet

  Polis larmades till Häggvall på Tjörn på eftermiddagen sedan en person eldat sopor trots eldningsförbud.

  Eldade trots eldningsförbud

  Räddningstjänsten larmades till Kraftverksvägen i Stenungsund på onsdagskvällen efter larm om brand ute i det fria. en stund senare begärdes förstärkning. 

  Skärpt bevattningsförbud i Tjörns kommun

  Till följd av låga nederbördsmängder i samband med värmebölja sedan maj månad är grund- och ytvattennivåerna nu låga i Tjörns kommun. För att vattnet ska räcka till alla - utan att det blir vattenbrist - har Tjörns kommun from idag onsdag infört skärpt bevattningsförbud tillsvidare.

  Live at Hearts låtskrivarstipendium 2018 till Viktor Olsson

  Musikern och låtskrivaren Viktor Olsson debuterade 2015 med som också fick namnet "Stenungsund", efter hans hemstad. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med texter om att uppväxten i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. I höst är han aktuell med

  Misstänkt ringa narkotikabrott

  Två tjejer, 16 och 19 år kontrollerades på Hasselbacken vid klockan 02:10 natten till onsdag. De misstänks vara påverkade av narkotika och togs med för provtagning.

  Morgonrapporten – Onsdag

  God morgon STO - Onsdag 8 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Trafikolycka i Svanesund

  En trafikolycka inträffade vid 16:40 på Färjevägen i Svanesund. Två personbilar har har kört in i varandra. Inga synliga personskador.

  Antalet anmälda narkotikabrott ökar i Sverige

  Antalet anmälda narkotikabrott ökar i Sverige. I polisregion Väst har antalet ökat med 700 under perioden april till juli i år, från 5 500 narkotikabrott till 6 160, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Även regionerna Stockholm och Syd har sett en betydande ökning jämfört med förra året. – Det vi ser

  Misstänkt rattfylleri i Mollösund

  En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilförare i Mollösund strax efter klockan 02:30 natten till tisdag. Föraren i 20 års åldern misstänks för rattfylleri och medtas för fortsatt provtagning.

  Morgonrapporten – Tisdag

  God morgon STO - Tisdag 7 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Vårdslöshet i trafik och brott mot knivlagen

  På söndagseftermiddagen fick polisen flera samtal om en personbil vars förare körde vårdslöst och misstänkt påverkad. Färden gick på E6 norrut mot Uddevalla. I höjd med Ödsmålsbron fick polisen stopp på förarens framfart.

  Inbrott på Circle K

  Natten mellan fredag och lördag hade Circle K i centrala Stenungsund påhälsning av tjuvar. Enligt anmälan ska man ha brutit upp ett förråd på utsidan. Oklart vad som saknas.

  Fylleri resulterade i våld mot tjänsteman

  På lördagskvällen i Henån skulle en omhänderta en man enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer m m. Mannen som är i 20-årsåldern var inte samarbetsvillig och det resulterade i en anmälan gällande våld mot tjänsteman.

  Västerhavsveckan firar 10 år

  Den här veckan är det Västerhavsveckan. Du kan du träffa forskare, lära dig mer om havet, njuta av havsnära kustreservat, följa med på sälsafari, upptäcka livet under ytan och mycket mer. I år - när man firar 10 år med Västerhavsveckan - blir det extra fokus på Havet igår, idag

  Morgonrapporten – Måndag

  God morgon STO - Måndag 6 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Arbetsmaskin brinner på Orust

  Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 14 gällande brand i en grävmaskin i Kalseröd, mellan Vräland och Henån.

  Misshandel på Stenungsbaden

  Strax efter klockan 02 fick polisen ta över ett ärende från vakterna på Stenungsbaden. På plats har man gripit en person efter en misshandel. Polis på plats tar uppgifter för en anmälan gällande misshandel. - Det finns inga uppgifter om någon behövt vård efter misshandeln, säger Jenny Widén, Polisens presstalesperson.

  Grannbråk och anmälan om olaga hot

  På lördagskvällen har polisen skrivit en anmälan gällande olaga hot. Enligt polisen så handlar det om en händelse mellan två grannar i Stenungsund.

  Morgonrapporten – Söndag

  God morgon STO - Söndag 5 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Väjde för vilt – Voltade av vägen

  Strax efter midnatt larmades räddningstjänst, polis och ambulans till länsväg 723 mellan Kållekärr och Vallhamn på Tjörn. En bilist hade väjt för vilt, kört av vägen och voltat in ner i diket.

  Få utryckningar gällande grillförbudet

  Sommar betyder grilltider och det var många som reagerade när Länsstyrelsen för första gången utökade eldningsförbudet till att också gälla grillning. Men många reagerade inte bara - utan accepterade.

  Morgonrapporten – Lördag

  God morgon STO - Lördag 4 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Dags för Henånkalaset

  Imorgon lördag arrangeras Henånkalaset. Besökarna bjuds på bland annat torgmarknad och hoppborgar. Butiker och restauranger har öppet. På scenen på Henåns Hamntorg blir det uppträdande och vem som helst får sälja gamla leksaker och prylar på loppmarknad.

  Idag invigs den nya dansbanan

  Snart kan man ta sig en sväng om på det nya dansgolvet i Ellösparken. I slutet av 2016 fick projektet "Dans i Ellösparken." ett bidrag från Leander på 80 000 kronor och nu står den nya dansbanan snart klar.

  Stenungsunds Scoutkår på äventyr i Europa

  Tidigt i morse var det dags för 29 scouter och ledare från Stenungsunds Scoutkår att bege sig ut i Europa. På perrongen i Stenungsund fick de kramar av sina nära innan det bar av mot Göteborg och vidare ut i Europa med tåg. Nu väntar ett äventyr i två veckor.

  Morgonrapporten – Fredag

  God morgon STO - Fredag 3 Augusti NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  MC-olycka på Källön

  En singelolycka med en motorcykel inträffade på torsdagseftermiddagen på Källön mennan Källösundsbron och Tjörnbron.

  Falskt alarm om det kommunala vattnet på Orust

  Vid en rutinkontroll av vattenkvalitén vid vattenverket på västra Orust inkom igår kväll ett preliminärt provsvar som visade att det kunde finnas ett något förhöjt värde av bakterier i dricksvattnet.

De 75 senaste nyheterna från NYHETERsto