NYHETERsto.se

Samhällsinformation

Nu har nog NYHETERsto problem med sin server IGEN...


Inlägg 22-63 från NYHETERsto.se


 • Omfattande skadegörelse av busskurer

  Den senaste veckan har ett flera busskurer i Stenungsund blivit utsatta för skadegörelse. På måndagsmorgonen fick resenärer vid hållplats Nösnäs tillbringa väntan på bussen i en busskur med krossade fönster och glas på marken.

  Nationell trafikvecka: – Tung trafik i fokus

  Polisen satsar denna veckan extra mycket på kontroll av yrkestrafik, främst den tunga trafiken. Detta inom ramen för den nationella trafikveckan som genomförs både i Sverige och i många andra länder inom EU.

  Misstänkt rattfylleri och avställt fordon

  På söndagskvällen stoppade polisen ett fordon och dess förare för kontroll på Tjörn. Fordonet har tidigare under söndagen varit utlarmad efter att allmänheten misstänkte att föraren var påverkad.

  Stenungsund får två nya återvinningsstationer

  I slutet av oktober får Stenungsund två nya återvinningsstationer. Stationerna är resultatet av ett samarbete i projektet Plaståtervinning i Stenungsund - där Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), Stenungsunds kommun samt plastindustrierna är delaktiga.

  Älgstammen minskar – Jägareförbundet vill rädda älgen med mer tallar

  Hoten mot älgen är så många att Svenska Jägareförbundet startar en kampanj för att rädda älgen. – Älgen är inte utrotningshotad. Men det finns så många hot att det är helt enkelt dags att rädda vår nationalsymbol, säger Oscar von Stockenström marknadschef på Svenska Jägareförbundet.

  Godmorgon STO – Måndag 14 Oktober

  Dagens bild: Vy mot Tjörnbron en höstdag. Foto: NYHETERsto. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Godmorgon STO – Söndag 13 Oktober

  Dagens bild: Hösten är här. Foto: NYHETERsto. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Välgörenhetsafton drog in 27 000 kronor

  I veckan arrangerade klädbutiken Labelle & Karlsson en välgörenhetsafton till förmån för Kvinnojouren Stenungsund. 115 personer gästade kvällen och tillsammans drog man in 27 000 kronor.

  Polis fick flaska i huvudet vid ungdomsfest i Stora Höga

  Polis fick flaska i huvudet vid ungdomsfest i Stora Höga">

  På fredagskvällen fick polisen tips om att en större ungdomsfest som ägde rum i Stora Höga. Enligt de uppgifter som polisen får in så ska fest äga rum i en privatbostad och ett hundratal ungdomar förväntas deltaga.

  Godmorgon STO – Lördag 12 Oktober

  Dagens bild: Stenungsunds gästhamn spegelblankt. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Villkorlig dom efter båtmotorstölder

  Två män från Polen har vid Uddevalla tingsrätt dömts för stöld av båtmotorer på Tjörn. Det var i början av september som polisen av en tillfällighet satt i en civil polisbil vid Myggenäs korsväg som en bil passerade och fångade deras intresse.

  Hogia belönas för bästa samverkan med skolan

  Hogia har fått årets pris för bästa samverkan med skola, Utmärkelsen, som varje år delas ut av Göteborgsregionen. Hogia belönas för sitt breda samverkansarbete som omfattar hela utbildningskedjan, från grundskolan upp till vuxenutbildning. I år startade företaget en programmeringsutbildning för Stenungsunds kommuns matematiklärare på högstadiet.

  Internationella flickdagen: Dags att börja lyssna på unga tjejer

  För många unga tjejer i Sverige är sexuella övergrepp, pojkvänners våld, ångest och tankar på att ta sitt liv en del av vardagen. Trots att unga tjejer i högre utsträckning vågar berätta om sina upplevelser så får de ofta inget eller bristfälligt stöd. Idag - på den internationella flickdagen -

  Godmorgon STO – Fredag 11 Oktober

  Dagens bild: En krispig morgon på Olsnäs med sjörök i bakgrunden. Foto: Christer Niklasson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och

  Åtalas för olovlig körning

  En man i 30-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för olovlig körning. Mannen saknar körkort och stoppades för kontroll i Ucklum i slutet av juli 2019.!--more --> Åklagaren yrkar på dagsböter, 30 à 50 kronor. Summa: 1 500 kronor.

  Frikänns från misstanke om ringa narkotikabrott

  En man i 40-årsåldern från Orust har vid Uddevalla tingsrätt friats från misstanke om ringa narkotikabrott. I april 2019 togs mannen med för provtagning. Provsvar visade att mannen hade narkotika i blodet.

  Döms för olovlig körning vid två tillfällen

  En man i 35-årsåldern har vid Uddevalla tingsrätt dömts för två fall av grov olovlig körning. Mannan saknar giltigt körkort och har vid två tillfällen under våren och sommaren 209 stoppats när han trots detta kört bil.


  Dömd för olovlig körning med lastbil

  En man i 45-årsåldern på Tjörn har vid Uddevalla tingsrätt dömts för olovlig körning. Mannen stoppades i maj när han körde lastbil trots att han saknar behörighet till detta.

  Godmorgon STO – Torsdag 10 Oktober

  Dagens bild: En krispig morgon på Olsnäs med sjörök i bakgrunden. Foto: Christer Niklasson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och

  Viltolycka – Krockade med älg

  Räddningstjänst, polis och ambulans larmades vid 20:25 till länsväg 160 söder om Henån. Vid Museröd busshållplats kolliderade en bilist med en älg.

  Kvinna åtalas efter påverkad körning utan körkort

  En kvinna i 55-årsåldern stoppades i somras av polisen för kontroll när hon körde bil i Stenungsund. Enligt åtal som nu lämnats in till Uddevalla tingsrätt saknar kvinnan giltigt körkort och det var inte första gången hon trots detta var ute på vägarna.

  Dömd för olovlig körning med ombyggd A-traktor

  En man i 18-årsåldern på Orust har vid Uddevalla tingsrätt dömts för olovlig körning. Killen ska ha köer en A-traktor ombyggd till personbil, utan ha behörighet att framför ett sådant fordon.

  Åtalas för stölder ur bilar

  En man i 35-årsåldern från Orust står åtalad vid åtta punkter för stölder och försök till stölder, mestadels ur bilar. I de flesta fall har mannen krossat en sidoruta till personbilar och tagit värdesaker. Inbrotten har skett från Orust i söder till Strömstad i norr.

  Godmorgon STO – Onsdag 9 Oktober

  Dagens bild: Tidig morgon på Dyrön efter en natt med frost. Foto Eva Siröd. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och

  Stenungsund – en av Sveriges mest inkluderande kommuner

  Stenungsunds kommun hamnar på plats 5 när tidningen ”Dagens Samhälle” listar de mest inkluderande storstadskommunerna. - Det är givetvis glädjande att vi får en så hög placering. Men vi kan inte luta oss tillbaka, mycket jobb återstår att göra. Flera parametrar är av socioekonomisk karaktär och där är det viktigt att

  Godmorgon STO – Tisdag 8 Oktober

  Dagens bild: Stenungsunds gästhamn. Foto Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Göksäter bygger nostalgitapp

  150 år firade Göksäter för några år sedan i stora nya lokaler. Men stort kan bli ännu större. Näst på tur står bygge av en ny lagerbyggnad och en nostalgitapp.

  Tåget körde på rådjur

  På söndagseftermiddagen kom larm om att tågat mellan Göteborg - Uddevalla kört på något eller något i höjd med Ödsmål. Det visade sig vara ett rådjur.