Nyhet nr. 22-63 från NYHETERsto

Saknar du all reklam och alla annonser? – nyhetersto.se!

 • Godmorgon STO – Onsdag 12 Juni

  Dagen bild: En härlig dag. Foto: Annamaj Johansson . NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Sommartider i kollektivtrafiken

  På måndag börjar Västtrafiks sommartidtabell gälla. Det innebär nya tider för de flesta av Västtrafiks linjer. Samtidigt görs förändringar av trafiken där det behövs.

  Dags för Djupviksdagen

  I Djupvik på Tjörn laddar man inför årets Djupviksdag som arrangeras på lördag, den 15 juni. Sjöräddningssällskapet kommer med sin ny Rescue Anncha af Fagerfjäll och räddningstjänsten finns på plats för att visa upp sig och sina fordon. I mån av tid kommer även polisen. Det kommer också finnas ponnyridning,

  Godmorgon STO – Tisdag 11 Juni

  Dagen bild: Regnbåge över Hakefjorden, fotad från Höviksnäs. Foto: Martin Gustavsson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

  Kulturcentrum Väst har fått ny scen i Stora Höga

  Kulturcentrum Väst och ensemblen "Röda Hjärtat" har fått nya lokaler och en ny scen. Nya adressen blir på Vallenvägen i Stora Höga. - Här har vi hittat de rätta förutsättningarna för att skapa en ny konstscen, en arena, spännande samarbeten och mötesplats för flera grupper i samhället. Nationellt och internationellt, så

  Nya Sune-filmen spelas in i Stenungsund – Påverkar trafiken

  Idag måndac och imorgon tisdag spelas delar av en ny Sune-film in i Stenungsund. På grund av detta kommer det att vara begränsad framkomlighet i trafiken. Handlingen kretsar kring Sune och hans klasskompisar som gör en klassresa genom Västsverige. Filmen har premiär på bio julen 2019. Medverkar i filmen gör Fredrik

  Inte alla hästar hemma – Lösa hästar på promenad

  Natten till söndag, vid klockan 01:30 fick polisen samtal om två lösa hästar som gick på vägen i Svenshögen. Trafikverket gick ut och varnade via bland annat trafikradion, samtidigt som polisen sökte efter ägare till hästarna. På morgonen var ärendet avslutat hos polisen, och det betyder att ägaren har hittats och

  Påverkad man på tåget togs omhand

  Vid 22-tiden på söndagskvällen fick polisen samtal om en man som låg utslagen i en av vagnarna på tågen från Uddevalla. Vid stationen i Stenungsund väntade polisen in tåget och mannen togs med för tillnyktring.

  Godmorgon STO – Måndag 10 Juni

  Dagen bild: Majviken i Ljungskile på ett öringpass. Foto: Joakim Byström. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

  Golfbil på rymmen

  En golfbil är sedan natten till lördag på rymmen från Orust Golfklubb, Morlanda på Orust. Golfbilen är liknande den på bilden. Har du sett golfbilen, vet du något om stölden. Tipsa polisen 114 14

  Bil körde av vägen
  Polisen: “Samtliga i bilen verkar berusade”

  Polisen fick vid 14-tiden larm om en singelolycka vid Tången, i närheten av Mollösund. En har en personbil ska ha kört av vägen. Enligt den som ringer polisen sitter tre personer i bilen - samtliga verkar berusade. Oklart gällande personskador. Polis är på plats.

  Sjördrama utanför Almön – 15 ombord

  Personfärjan Inger - Lilla Brattön tar in vatten, 15 personer ombord och av dom flera barn. Sjöräddningen, räddningstjänsten, ambulans och helikoptern har larmats ut. Båten går som personfärja mellan Lilla Brattön och fastlandet. Det är dåligt väder i området - blåser och regnar.  Båten ska ha fått maskinproblem och tog in vatten.

  Larm om brand i villa – Var kontrollerad eldning

  Vid lunchtid kom det larm om brand i byggnad i Hals, utanför Svanesund. Enligt inringaren var det meterhöga lågor. På plats visade det sig att det handlade om kontrollerad eldning och räddningstjänsten kunde återgå.

  Trafikolycka vid Munkeröd

  Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats på en olycka vid Munkeröd, avfart från E6 norra i Stenungsund. I korsningen har två fordon kolliderat, fyra personer inblandade varav ett spädbarn. Krockkuddar utlöst på samtliga fordon. Korsningen är mycket olycksdrabbad och nyligen sänktes hastigheten till 50km/h Inga synliga personskador.

  Godmorgon STO – Söndag 9 Juni

  Dagen bild: Vy mot Tjörnekalv. Foto: Annamaj Johansson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Omlastning av hästar stängde E6

  Trafiken på E6 i södergående i höjd med Kode stängdes en stund under lördsgseftermiddagen. Orsaken var problem med en hästtransport. Hästarna behövdes flyttas över till en annan hästtransport innan bärgning och för att göra det på ett säkert så stängdes motorvägen av. Polis fanns på plats.

  Godmorgon STO – Lördag 8 Juni

  Dagen bild: Vy mot Tjörnbron. Foto: Richard Jensen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Trafikolycka mellan Tegneby och Nösund

  Vid 13.40 inträffade en trafikolycka med två personbilar inblandade. På LV 740 i närheten av Nösund. Fem personer var inblandade men inga personskador finns rapporterade.

  Lediga brandmän strandstädade i och vid vattnet

  Brandbilen parkerad och brandmän som går längs stranden, i vattnet och dykare på plats. Det ser ut att leta efter något – och det är precis det dom gör också. De letar efter farliga föremål i vattnet och vid strandkanten. Under två dagar genomförde Brandmännens fritidsförening i Stenungsund årets strandstäd

  Stöld i butik

  På nationaldagens kväll valde en kund att inte göra rätt för sig på ICA Kvantum i Stenungsund. Polisen kontaktades klockan 20:20 och åkte till butiken för identifiering och anmälan gällande stöld i butik.

  Årets Sill gav 131 750 kronor till Sjöräddningssällskapet

  En krona av försäljningen av varje burk Årets Sill från Klädesholmen samt överskottet från Sillens Dag den 6 Juli varje år går till Sjöräddningsällskapet. Igår mottog frivilligorganisationen en check på förra årets resultat, hela 131 750 kronor.

  Godmorgon STO – Fredag 7 Juni

  Dagen bild: Premiärdopp på Härön. Foto: Martin Gustavsson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!