Innehåll på startsidan: NYHETERsto & Fb

NYHETERsto.se

SamhällsinformationInlägg 22-63 från NYHETERsto.se


 • Trafikolycka mellan Ödsmål och Kolhättan

  Strax efter klockan 12 larmades räddningstjänst, ambulans samt polis till länsväg 770 mellan Ödsmål och Kolhättans färjeläge. En personbil hade av okänd anledning kört av vägen i Ödsmål.

  Godmorgon STO – Måndag 19 Augusti

  Dagen bild: Gåseskär. Foto: Martin Gustavsson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Singelolycka vid Vallhamnsrondellen

  En singelolycka anträffade på länsväg 169 vid Vallhamnsrondellen på Tjörn vid 18.30 på söndagskvällen. En bilist har av okänd anledning kört av vägen och upp igen. Räddningstjänst och ambulans åkte fram. Inga synliga personskador och man kunde snabbt lämna platsen igen.

  Godmorgon STO – Söndag 18 Augusti

  Dagen bild: Del av Viten, Hakefjorden. Foto: Christer Niklasson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Godmorgon STO – Lördag 17 Augusti

  Dagen bild: Klädesholmen. Foto: Eva Göransson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Alla är vinnare i Lilla Tjörn Runt 2019

  131 båtar var anmälda till Lilla Tjörn Runt 2019, den 35:e upplagan av kappseglingen. Jollarna gav sig under förmiddagen ut på Hakefjorden för att runda Stenungsön med en stadig västlig vind och solsken. Som totalsegrare bland optimisterna slutade Victor Isdahl, Hjuvik, som seglade runt Stenungsön på tiden 1 timme 21

  Ringa stöld i två Stenungsundsbutiker

  Under fredagen har polisen fått åka till två Stenungsundsbutiker efter att man haft kunder i butiken som inte gjort rätt för sig och passerat kassalinjen utan att betala för varor de haft på sig.

  Inbrott i lägenhet i Ödsmål

  En lägenhet i Åtorp, Ödsmål i Stenungsund har haft inbrott. Polisen fick samtal från hyresvärden som upptäckt inbrottet, hyresvärden ringer även till sin hyresgäst för att meddela detta.

  Singelolycka med moped – Föraren lämnade platsen

  Strax före klockan 21 fick ambulans och polis larm om en singelolycka med moped i Skärhamn. Ambulanspersonalen på plats ville hjälpa föraren som initials var skadad i samband med olyckan - men föraren ville inte ha någon hjälp och inte heller vänta på polisen.

  Trafikolycka i korsning

  En trafikolycka har inträffat på Ucklumsvägen vid påfarten till E6. Två personbilar har kolliderat.

  Inbrottsförsök i husbil vid rastplats

  Ett tyskt par på semester övernattade vid Spekeröds rastplats natten till torsdag. Den nattliga sömnen förstördes dock då man vaknade av att någon borrade i husbilen, något som LokaltidningenSTO var först att rapportera om.

  Almö Livs nominerade till Årets Butik

  Almö Livs är en av tre nominerade till "Årets Butik". Priset delas ut vid Dagligvarugalan, branschens stora årliga prisgala, arrangerad av tidningen Fri Köpenskap.

  Otjänligt vatten vid Nösnäsbadet

  Provsvar visar att badvattnet vid Nösnäs badplats är otjänligt. Därför avråder kommunen från bad. Nya prover har tagits och svar från proverna förväntas komma i början av nästa vecka.

  Rökutveckling orsakade larm på Polyeten

  Räddningstjänsten plus industristyrkan drogs på stort larm om brand i byggnad inne på Borealis Polyeten område. Det visade sig "bara" handla om rökutveckling från kemikalier. Vid 08:10 var räddningstjänsten klara och lämnade området, det uppger Storgöteborgs ledningscentral.

  Det är dags för Lilla Tjörn Runt

  Lilla Tjörn Runt lockar jolleseglare som gått sin första seglarskola men också mer meriterade unga seglare och seglare med funktionshinder. Kappseglingen seglas runt Stenungsön fredagen den 16 augusti i optimist, Zoom8, RS Tera, RS Feva och Access-jolle. Starten går klockan 10:50.

  Godmorgon STO – Fredag 16 Augusti

  Dagen bild: Solnedgång i Grönvik, Ödsmål. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Olaga hot på camping

  På onsdagskvällen fick polisen åka till campingen i Stenungsund där en man gått in i någon annans husvagn. När husvagnsägaren bad honom gå ska han ha uttalat hot.

  Godmorgon STO – Torsdagen 15 Augusti

  Dagen bild: Gästhamnen Käringön. Foto: Christer Niklasson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Olssons i Ellös satsar ännu mer i Danmark

  Olssons i Ellös är det ledande fristående företaget i Sverige för traktordelar, reservdelar till entreprenadmaskiner, kraftöverföring och hydraulik. Tre år efter lanseringen av den danska e-handelssajten oieparts.dk satsar svenska Olssons i Ellös AB fullt ut i Danmark.

  25-åring åtalas för misshandel flera fall av misshandel

  En man i 25-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för flera fall av misshandel. Enligt åtalet ska mannen ha misshandlat en pizzabagare - och vid ett annat tillfälle tillsammans med två andra personer, misshandlat och tvingat målsägande att pussa på 25-åringens fötter.

  Tångeröds förskola hissar Grön flagg

  Tångeröds förskola har certifierats med Grön flagg. Det innebär att hållbar utveckling går som en röd tråd genom förskolans pedagogik, det skriver kommunen på sin hemsida.

  Åtalas för ringa narkotikabrott

  En kvinna i 20-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott. Provsvar visade att hon i mars 2019 brukat cannabis. Hon togs med för provtagning från dom centrala delarna av Stenungsund.

  Godmorgon STO – Onsdag 14 Augusti

  Dagen bild: Härliga Dyrön. Foto: Annamaj Johansson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

  Moped brann i Hallerna

  Strax före midnatt larmades räddningstjänst och polis till Kobergsvägen i Hallerna där en moped brann.

  Krimserie spelades in i Ucklum

  Det var full fart och action vid den annars så lugna bensinmack och pizzerian i Ucklum på tisdagen. Det var scener till en norsk/svensk tv-serie som spelas in.