Innehåll på startsidan: NYHETERsto & Fb

Här är vi ”ON IN 60 SECONDS” med de  63  senaste nyheterna från NYHETERsto.se!Godmorgon STO – Fredag 23 Augusti

Dagens bild: Vackra Ödsmål. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Åtalas för misstänkt rattfylla

En man i 20-årsåldern står vd Uddevalla tingsrätt åtalad för rattfylleri. Det var i juni 2019 som mannen stoppades för kontroll på Hallernaleden i Stenungsund. Mannen hade en alkoholkoncentration i blodet som uppgick till 0.91 promille.

Misstänktes för drograttfylla på E6
– Provsvar visade inget

Vid midnatt låg en polispatrull bakom en lastbil på E6 genom Stenungsund och man beslutade sig för att kontrollera föraren. Då sållningsinstrumentet för alkohol inte visade något utslag togs föraren med för provtagning på Kungälvs sjukhus, misstänkt drograttfylla.

Godmorgon STO – Torsdag 22 Augusti

Dagen bild: På väg till kanalbryggan i Rönnäng. Foto: Annamaj Johansson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

Scotts bokad till Svanesundsfestivalen

I slutet av juli arrangerades Svensundsfestivalen i dagarna tre. Arrangemanget drog över 5 000 besökare. Redan nu planera arrangörerna för nästa sommar och klara till festivalen är Drängarna, Nanne Grönvall och senaste bokningen - Scotts som spelar spelar modern dansmusik för både den äldre och yngre publiken.

Åtalas för ringa narkotikabrott

En man i 20-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott. I mitten av juni togs mannen med för provtagning vid Stenunge allé. Provsvar visade att han brukat narkotika.

Godmorgon STO – Onsdag 21 Augusti

Dagen bild: En skymt av Tjörn Runt från land i Hakefjorden i regn och rusk. Foto: Christer Niklasson NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten,

Hemtjänstbil in i bergvägg

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en trafikolycka mellan Ellös och Hälleviksstrand på tisdagseftermiddagen. Föraren till en hemtjänstbil ska av okänd anledning ha kört av vägen och in i en bergvägg.

Singelolycka i Djupvik

Räddningstjänst, polis och ambulans till till Djupviksvägen strax före 13.30, där en singelolycka med en personbil inträffat.

Godmorgon STO – Tisdag 20 Augusti

Dagen bild: Lady Ellen i Skärhamn. Foto: Hans Nilsson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Trafikolycka i Varekil

Vid 22:30 på måndagskvällen var två personbilar inblandade i en enklare sammanstötning på länsväg 160 genom Varekil.

Öppen Salong 2019 i Stenungsunds Konsthall

I helgen är det invigning och premiär av Öppen Salong. En utställningen som ger alla som brinner för konstnärligt skapande möjligheten att ställa ut i kommunens konsthall!

Otjänligt badvatten vid Henåns badplats

Provsvar visar att badvattnet vid Henåns badplats, Småholmarna, är otjänligt. Därför avråder vi från bad. Nya prover har tagits och svar från proverna förväntas komma i början av nästa vecka.


Trafikolycka mellan Ödsmål och Kolhättan

Strax efter klockan 12 larmades räddningstjänst, ambulans samt polis till länsväg 770 mellan Ödsmål och Kolhättans färjeläge. En personbil hade av okänd anledning kört av vägen i Ödsmål.

Godmorgon STO – Måndag 19 Augusti

Dagen bild: Gåseskär. Foto: Martin Gustavsson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Singelolycka vid Vallhamnsrondellen

En singelolycka anträffade på länsväg 169 vid Vallhamnsrondellen på Tjörn vid 18.30 på söndagskvällen. En bilist har av okänd anledning kört av vägen och upp igen. Räddningstjänst och ambulans åkte fram. Inga synliga personskador och man kunde snabbt lämna platsen igen.

Godmorgon STO – Söndag 18 Augusti

Dagen bild: Del av Viten, Hakefjorden. Foto: Christer Niklasson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Godmorgon STO – Lördag 17 Augusti

Dagen bild: Klädesholmen. Foto: Eva Göransson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Alla är vinnare i Lilla Tjörn Runt 2019

131 båtar var anmälda till Lilla Tjörn Runt 2019, den 35:e upplagan av kappseglingen. Jollarna gav sig under förmiddagen ut på Hakefjorden för att runda Stenungsön med en stadig västlig vind och solsken. Som totalsegrare bland optimisterna slutade Victor Isdahl, Hjuvik, som seglade runt Stenungsön på tiden 1 timme 21

Ringa stöld i två Stenungsundsbutiker

Under fredagen har polisen fått åka till två Stenungsundsbutiker efter att man haft kunder i butiken som inte gjort rätt för sig och passerat kassalinjen utan att betala för varor de haft på sig.

Inbrott i lägenhet i Ödsmål

En lägenhet i Åtorp, Ödsmål i Stenungsund har haft inbrott. Polisen fick samtal från hyresvärden som upptäckt inbrottet, hyresvärden ringer även till sin hyresgäst för att meddela detta.

Singelolycka med moped – Föraren lämnade platsen

Strax före klockan 21 fick ambulans och polis larm om en singelolycka med moped i Skärhamn. Ambulanspersonalen på plats ville hjälpa föraren som initials var skadad i samband med olyckan - men föraren ville inte ha någon hjälp och inte heller vänta på polisen.

Trafikolycka i korsning

En trafikolycka har inträffat på Ucklumsvägen vid påfarten till E6. Två personbilar har kolliderat.

Inbrottsförsök i husbil vid rastplats

Ett tyskt par på semester övernattade vid Spekeröds rastplats natten till torsdag. Den nattliga sömnen förstördes dock då man vaknade av att någon borrade i husbilen, något som LokaltidningenSTO var först att rapportera om.

Almö Livs nominerade till Årets Butik

Almö Livs är en av tre nominerade till "Årets Butik". Priset delas ut vid Dagligvarugalan, branschens stora årliga prisgala, arrangerad av tidningen Fri Köpenskap.

Otjänligt vatten vid Nösnäsbadet

Provsvar visar att badvattnet vid Nösnäs badplats är otjänligt. Därför avråder kommunen från bad. Nya prover har tagits och svar från proverna förväntas komma i början av nästa vecka.


Rökutveckling orsakade larm på Polyeten

Räddningstjänsten plus industristyrkan drogs på stort larm om brand i byggnad inne på Borealis Polyeten område. Det visade sig "bara" handla om rökutveckling från kemikalier. Vid 08:10 var räddningstjänsten klara och lämnade området, det uppger Storgöteborgs ledningscentral.

Det är dags för Lilla Tjörn Runt

Lilla Tjörn Runt lockar jolleseglare som gått sin första seglarskola men också mer meriterade unga seglare och seglare med funktionshinder. Kappseglingen seglas runt Stenungsön fredagen den 16 augusti i optimist, Zoom8, RS Tera, RS Feva och Access-jolle. Starten går klockan 10:50.

Godmorgon STO – Fredag 16 Augusti

Dagen bild: Solnedgång i Grönvik, Ödsmål. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Olaga hot på camping

På onsdagskvällen fick polisen åka till campingen i Stenungsund där en man gått in i någon annans husvagn. När husvagnsägaren bad honom gå ska han ha uttalat hot.

Godmorgon STO – Torsdagen 15 Augusti

Dagen bild: Gästhamnen Käringön. Foto: Christer Niklasson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Olssons i Ellös satsar ännu mer i Danmark

Olssons i Ellös är det ledande fristående företaget i Sverige för traktordelar, reservdelar till entreprenadmaskiner, kraftöverföring och hydraulik. Tre år efter lanseringen av den danska e-handelssajten oieparts.dk satsar svenska Olssons i Ellös AB fullt ut i Danmark.

25-åring åtalas för misshandel flera fall av misshandel

En man i 25-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för flera fall av misshandel. Enligt åtalet ska mannen ha misshandlat en pizzabagare - och vid ett annat tillfälle tillsammans med två andra personer, misshandlat och tvingat målsägande att pussa på 25-åringens fötter.

Tångeröds förskola hissar Grön flagg

Tångeröds förskola har certifierats med Grön flagg. Det innebär att hållbar utveckling går som en röd tråd genom förskolans pedagogik, det skriver kommunen på sin hemsida.

Åtalas för ringa narkotikabrott

En kvinna i 20-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott. Provsvar visade att hon i mars 2019 brukat cannabis. Hon togs med för provtagning från dom centrala delarna av Stenungsund.

Godmorgon STO – Onsdag 14 Augusti

Dagen bild: Härliga Dyrön. Foto: Annamaj Johansson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Moped brann i Hallerna

Strax före midnatt larmades räddningstjänst och polis till Kobergsvägen i Hallerna där en moped brann.

Krimserie spelades in i Ucklum

Det var full fart och action vid den annars så lugna bensinmack och pizzerian i Ucklum på tisdagen. Det var scener till en norsk/svensk tv-serie som spelas in.