Start NYHETERsto L-STO & Fb Kommunerna Trafik Utanför STO L-STO - Mest läst & Blåljus Kungälv Flera Hem    
 Gillar DU STO-regionen.se? Hjälp oss genom att DELA på: Twitter Facebook Linkedin E-post sms

Här är vi ” ON IN 60 SECONDS ” med de  63  senaste nyheterna från NYHETERsto.se!Godmorgon STO – Torsdag 5 December

Dagens bild: Magisk bild över Hällungen. Foto: Robin Augustsson. Dagens namn: Grattis säger vi till Sven som idag har namnsdag. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten,

Åtalas för ringa narkotikabrott

En kvinna i 25-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott. Kvinnan togs med för provtagning i slutet av oktober. Provsvar visade att hon brukat narkotika.

Åtalas för grovt rattfylleri

En man i 55-årsåldern från Orust står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för grovt rattfylleri. Mannen stoppades av en polispatrull för kontroll på Orust i slutet av september 2019.

Mopedist och bilist i trafikolycka

Vid Strandnorum inträffade strax efter klockan 07 en trafikolycka mellan en mopedist och bilist. Mopedisten, en man i 18-årsåldern kördes till sjukhus med ambulans. Okända skador, men är vaken och talbar. Bilisten klarade sig utan skador. Olyckan resulterade i långa köer i morgontrafiken.

Godmorgon STO – Onsdag 4 December

Dagens bild: Frostig förmiddag på Rossön. Foto: Pauline Rossödal. Dagens namn: Grattis säger vi till Barbara och Barbro som idag har namnsdag. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport,

Trafikolycka vid Grössbacke

Strax efter klockan 17 på tisdagen var förare till två personbilar inblandade i en trafikolycka vid Grössbacke. Inga kända personskador.

Ishalka ställer till problem med skolbussarna

Skolbussarna i Stenungsunds kommun har problem i ishalkan. Vissa turer ställs in helt under eftermiddagen och en del körs delvis. Information har därför gått till vårdnadshavare att vissa sträckor har fått ställas in och att man ska hålla kontakten med sina barn.

Knuff blev ofredande på krogen

En man i 20-årsåldern från Tjörn har vid Uddevalla tingsrätt dömts för ofredande efter ett besök på en krog i Stenungsund. Mannen ska ha puttat en annan person med händerna mot hans bröst så han föll på ett bord.

En miljon i bonus till personer med habiliteringsstöd

Stenungsund kommun kommer under december att betala ut en extra ersättning om totalt 1,1 miljoner till deltagare i daglig verksamhet, för 2019. Bonusen är en engångsåtgärd som betalas ut med hjälp av stimulansbidrag som Stenungsunds kommun sökt och fått från regeringen. - Personer i våra dagliga verksamheter gör ett mycket viktigt jobb,

Underkylt regn ger ishalka

Underkylt regn ställer till det på vägarna nu på förmiddagen. Vid klockan 10:20 inträffade en olycka på Timmerviksvägen, precis på kommungränsen Stenungsund/Kungälv. Bilen hade glidit i diket, men inga synliga personskador.

Godmorgon STO – Tisdag 3 December

Dagens bild: Hakefjorden. Foto: Lena Nissinen. Dagens namn: Grattis säger vi till LYDIA som idag har namnsdag. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder

Felaktig information skickas ut via 112-appen

112-appen skickade på måndagskvällen åter ut felaktig information över Stenungsunds-området. Appen berättade att det brann i en lokal och att man skulle undvika röken, men larmet till räddningstjänsten gällde "bara" röklukt i området.

Skulle omhändertas enligt LOB – Försökte skalla polisen

I april blev det stökigt på en krog i samband med att man i 20-årsåldern fått för mycket alkohol i sig. Mannen som senare togs med enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m ska innan detta enligt åtalet ha uttalat olaga hot, gjort sig skyldig till misshandel, hot

Rök utan eld – Elfel orsakade rökutveckling

Räddningstjänsten larmades på måndagsförmiddagen om en bil som brann på Strandvägen, men på plats var det rök utan eld. Troligen var det något elfel som orsakat rökutveckling från bilen.

Godmorgon STO – Måndag 2 December

Dagens bild: Myggenäs med vy mot Almön. Foto: NYHETERsto. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!


Larm om mindre brand vid spåret

Räddningstjänsten larmades till järnvägsövergången vid Stenungskolan efter att man sett att det kom rök från någon form av teknikskåp vid spåret.

Misshandel på Stenungsön

Strax efter midnatt fick polisen samtal om en misshandel som skett på Stenungsön. En man i 40-årsåldern uppgav att han blivit misshandlad av en annan person.

Bostadsinbrott i Kyrkesund

På lördagseftermiddagen upptäcktes ett inbrott i en villa på Lyngskärsvägen i Kyrkesund på Tjörn. De som bor i villan upptäckte inbrott när de kom hem och det är oklart när inbrottet skett.

Godmorgon STO – Söndag 1 december

Dagens bild: Dagen gryr över Hakefjorden och Djupvik. Foto: Christer Niklasson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

Olycka stängde länsväg 169

Förare och passagerare i två personbilar var på lördagseftermiddagen inblandade i en trafikolycka på länsväg 169. Räddningstjänst, ambulans och polis på plats. Ingen behövde åka med ambulans från platsen.

Räddningstjänsten informerade om brandsäkert hem inför advent

Imorgon är det första advent och många tar fram adventsljusstaken, stjärnorna och tänder ljus. Inför advent och jul syns räddningstjänsten också mer ute i kommunerna för att informera om brandsäkert hem, dela ut adventskalender och Flammy-tidning till barnen samt visa hur viktigt det är att kunna HLR, Hjärt- Lungräddning. På lördagen

Trafikolycka på Göteborgsvägen

Polis och ambulans larmades på lördagseftermiddagen till Göteborgsvägen efter larm om en trafikolycka. Det visade sig vara en mindre trafikolycka, inga personskador. Räddningstjänst behövdes inte på platsen.

Utsläpp av gas på Borealis Krackern

En stor räddningsstyrka larmades till Borealis Krackern i Stenungsund efter ett utsläpp av gas. Flera sektorer på anläggningen larmade - men utsläppet kunde snabbt åtgärdas. 3023026

Misstänkt rattfylleri – Men klarade sig

Vid klockan 01:45 stoppade polisen en personbil och dess förare för kontroll på länsväg 160 vid Myggenäs. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick följa med till stationen för för ytterligare provtagning.

Godmorgon STO – Lördag 30 November

Dagens bild: Morgon i Hårleby, Blötkärr. Kvigorna har vaknat. Foto: Orustodlarn. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

Nya skor anträffades dumpade

På fredagskvällen anträffades en större mängd nya skor i ett område i Stenungsund. Det var märkeskor, dam- herr- och barnskor som låg dumpade, men bara en sko av varje. De som hittade skorna tror att de kan vara stulna skor från någon skoaffär.

Åtalas för grov olovlig körning med lätt lastbil

En man i 65-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för grov olovlig körning med lätt lastbil. Mannen, som saknar behörighet att köra lätt lastbil stoppades för kontroll på Flatön i lördags.

Åtalas för ringa narkotikabrott

En man i 25-årsåldern från Tjörn står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott. Provsvar visade i slutet av mars 2019 att mannen brukar narkotika.

Godmorgon STO – Fredag 29 November

Dagens bild: Höst i småbåtshamnen. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Åtalas för grov olovlig körning

En man i 30-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för grov olovlig körning. Mannen saknar giltigt körkort och är tidigare dömd ett antal gånger för att trots behörighet köra bil.

Skadegörelse på Hasselbacken

Vid klockan 04:26 fick polisen samtal av väktare som var på plats på Hasselbacken efter en skadegörelse. Väktare hade larmats om en man i 25-årsåldern som inte kom in genom entrédörren - men när Securitas kom till platsen var rutan till dörren krossad.

Godmorgon STO – Torsdag 28 November

Dagens bild: Myggenäs mot Lilla Brattön. Foto: NYHETERsto. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!


Kökrock i Myggenäs

Strax före klockan 08 på onsdagsborgonen inträffade en trafikolycka på länsväg 169 mellan Myggenäs gård och Myggenäs korsväg. Förare till två personbilar var inblandade i en kökrock.

Godmorgon STO – Onsdag 27 November

Dagens bild: Hakefjorden. Foto: Jozsef Barabas. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Bron över Gullholmssundet ska bytas ut

Bron för gång- och cykeltrafik mellan Gullholmen och Härmanö kommer att bytas ut. Arbetet har startat och projektering pågår. Målsättningen är att den nya bron öppnar i slutet av april 2020. En tillfällig bro kommer att anordnas under byggtiden.

Godmorgon STO – Tisdag 26 November

Dagens bild: Kvällsvy. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Ensam julgran söker klappar

Årets julklappsinsamling har startat på Stenungsbaden Yacht Club. Det har blivit en tradition att Stenungsbaden samlar in julklappar till Pelikanen och Svenska kyrkan i Stenungsund, som sedan ser till att göra julen lite ljusare för människor i svåra livssituationer.

Godmorgon STO – Måndag 25 November

Dagens bild: Vy mot Lilla Brattön. Foto: NYHETERsto. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Godmorgon STO – Söndag 24 November

Dagens bild: Vy från Rönnängs brygga mot Tjörnekalv. Foto: NYHETERsto. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs

Godmorgon STO – Lördag 23 November

Dagens bild: Solen dalar o fåren har flyttat hem. Foto: Christer Niklasson NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

Per-Ivar släpper ny musik

Efter Per-Ivar´s debutalbum ”Sen kommer september” 2018 har musiken tagit ett allt fastare grepp om den femtiotreårige fritidsledaren från Stenungsund. Arbetet med album nummer två började, åtminstone i tanken i samma stund som debuten nådde lyssnarna. Idag släpps en singel från kommande plattan, ”Du kan va evig” - en duett

Trafikolycka i Varekil

Vid 13:30 inträffade en trafikolycka i korsningen vid tappen i Varekil. Förare till två personbilar kolliderade.

ÅTAL: Köpte ny bil – blev påkörd av smitare på vägen hem

I början av mars köpte en person en ny bil blev han påkörd vid Jörlandamotet. Föraren smet från platsen men hand fordon tappade både registreringsskylt och kofångare på platsen. Nu åtalas en man i 60-årsåldern för vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.