Här är vi ”ON IN 60 SECONDS” med de  63  senaste nyheterna från NYHETERsto!


Godmorgon STO – Söndag 16 Juni

Dagen bild: Tidig morgon i Kyrkesund. Foto: Markus Sirnemark. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Godmorgon STO – Lördag 15 Juni

Dagen bild: Vy mot bryggorna vid Harrys. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs

Oj! Vilken sommar…

Första dagen på sommarlovet och aldrig någonsin har man haft ett sådant späckat program för våra barn och unga i kommunen. Vi träffar fritidsledarna på Hasselgården Heidi Selland och Negar Olsson som berättar passionerat om vad vad som händer i under sommarlovet.

Moped brann nära brandstationen

Bara några 100 meter från brandstationen brann en moped natten till fredag. Det var kommunens fritidsledare som var på väg att avsluta nattens arbete med skolavslutningen som upptäckte mopeden som brann på en gångväg nära PostNord Företagscenter på Hantverkaregatan.

Ny brygga är på plats på Hawaii

Lagom till sommarlovet har en helt ny brygga kommit på plats på badplatsen Hawaii i Stenungsund. Om den är lik den gamla kan det bero på att det är en kopia av den gamla och är försedd med ett hopptorn.

Brobygget och Tess till Svanesundsfestivalen

Svanesundsfestivalen går av stapeln 25-27 juli 2019 och har bokat artister som Martin Stenmarck, Linda Bengtzing, Dave Bickler, Björn Rosenström, Drängarna och Dr.Bombay. Nu släpper man nya artistbokningar. Lokala Orustduon Brobygget och nys stjärnskottet Tess.

Lugn skolavslutningsnatt

Nattvandrare, polis och personal från kommunen har varit ute bland våra ungdomar som firat skolavslutning. Man rapporterar om en lugn kväll och natt, lugnare än en helgnatt.

Fick oinbjuden gäst i sitt tält

Polisen larmades för fjärde gången på en vecka till campingen i Stenungsund. Den här gången var det en man som gått in och satt sig i ett förtält till en husvagn.

Godmorgon STO – Fredag 14 Juni

Dagen bild:/ Rösselvik Strand. Foto: Richard Jensen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Rånad på motorcykel med pistolliknande föremål

Polis skickas vid klockan 11.20 till Långelanda med anledning av ett rån som precis inträffat. En man uppger att han blivit bestulen på sin motocross i samband med att han skulle ställa in den i garaget. <strong></strong>

Godmorgon STO – Torsdag 13 Juni

Dagen bild: Bredvid Harrys och vid Kulturhusparken. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läsGodmorgon STO – Onsdag 12 Juni

Dagen bild: En härlig dag. Foto: Annamaj Johansson . NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Sommartider i kollektivtrafiken

På måndag börjar Västtrafiks sommartidtabell gälla. Det innebär nya tider för de flesta av Västtrafiks linjer. Samtidigt görs förändringar av trafiken där det behövs.

Dags för Djupviksdagen

I Djupvik på Tjörn laddar man inför årets Djupviksdag som arrangeras på lördag, den 15 juni. Sjöräddningssällskapet kommer med sin ny Rescue Anncha af Fagerfjäll och räddningstjänsten finns på plats för att visa upp sig och sina fordon. I mån av tid kommer även polisen. Det kommer också finnas ponnyridning,

Godmorgon STO – Tisdag 11 Juni

Dagen bild: Regnbåge över Hakefjorden, fotad från Höviksnäs. Foto: Martin Gustavsson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

Kulturcentrum Väst har fått ny scen i Stora Höga

Kulturcentrum Väst och ensemblen "Röda Hjärtat" har fått nya lokaler och en ny scen. Nya adressen blir på Vallenvägen i Stora Höga. - Här har vi hittat de rätta förutsättningarna för att skapa en ny konstscen, en arena, spännande samarbeten och mötesplats för flera grupper i samhället. Nationellt och internationellt, så

Nya Sune-filmen spelas in i Stenungsund – Påverkar trafiken

Idag måndac och imorgon tisdag spelas delar av en ny Sune-film in i Stenungsund. På grund av detta kommer det att vara begränsad framkomlighet i trafiken. Handlingen kretsar kring Sune och hans klasskompisar som gör en klassresa genom Västsverige. Filmen har premiär på bio julen 2019. Medverkar i filmen gör Fredrik

Inte alla hästar hemma – Lösa hästar på promenad

Natten till söndag, vid klockan 01:30 fick polisen samtal om två lösa hästar som gick på vägen i Svenshögen. Trafikverket gick ut och varnade via bland annat trafikradion, samtidigt som polisen sökte efter ägare till hästarna. På morgonen var ärendet avslutat hos polisen, och det betyder att ägaren har hittats ochPåverkad man på tåget togs omhand

Vid 22-tiden på söndagskvällen fick polisen samtal om en man som låg utslagen i en av vagnarna på tågen från Uddevalla. Vid stationen i Stenungsund väntade polisen in tåget och mannen togs med för tillnyktring.

Godmorgon STO – Måndag 10 Juni

Dagen bild: Majviken i Ljungskile på ett öringpass. Foto: Joakim Byström. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

Golfbil på rymmen

En golfbil är sedan natten till lördag på rymmen från Orust Golfklubb, Morlanda på Orust. Golfbilen är liknande den på bilden. Har du sett golfbilen, vet du något om stölden. Tipsa polisen 114 14

Bil körde av vägen
Polisen: “Samtliga i bilen verkar berusade”

Polisen fick vid 14-tiden larm om en singelolycka vid Tången, i närheten av Mollösund. En har en personbil ska ha kört av vägen. Enligt den som ringer polisen sitter tre personer i bilen - samtliga verkar berusade. Oklart gällande personskador. Polis är på plats.

Sjördrama utanför Almön – 15 ombord

Personfärjan Inger - Lilla Brattön tar in vatten, 15 personer ombord och av dom flera barn. Sjöräddningen, räddningstjänsten, ambulans och helikoptern har larmats ut. Båten går som personfärja mellan Lilla Brattön och fastlandet. Det är dåligt väder i området - blåser och regnar.  Båten ska ha fått maskinproblem och tog in vatten.

Larm om brand i villa – Var kontrollerad eldning

Vid lunchtid kom det larm om brand i byggnad i Hals, utanför Svanesund. Enligt inringaren var det meterhöga lågor. På plats visade det sig att det handlade om kontrollerad eldning och räddningstjänsten kunde återgå.

Trafikolycka vid Munkeröd

Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats på en olycka vid Munkeröd, avfart från E6 norra i Stenungsund. I korsningen har två fordon kolliderat, fyra personer inblandade varav ett spädbarn. Krockkuddar utlöst på samtliga fordon. Korsningen är mycket olycksdrabbad och nyligen sänktes hastigheten till 50km/h Inga synliga personskador.

Godmorgon STO – Söndag 9 Juni

Dagen bild: Vy mot Tjörnekalv. Foto: Annamaj Johansson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Omlastning av hästar stängde E6

Trafiken på E6 i södergående i höjd med Kode stängdes en stund under lördsgseftermiddagen. Orsaken var problem med en hästtransport. Hästarna behövdes flyttas över till en annan hästtransport innan bärgning och för att göra det på ett säkert så stängdes motorvägen av. Polis fanns på plats.

Godmorgon STO – Lördag 8 Juni

Dagen bild: Vy mot Tjörnbron. Foto: Richard Jensen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Trafikolycka mellan Tegneby och Nösund

Vid 13.40 inträffade en trafikolycka med två personbilar inblandade. På LV 740 i närheten av Nösund. Fem personer var inblandade men inga personskador finns rapporterade.

Lediga brandmän strandstädade i och vid vattnet

Brandbilen parkerad och brandmän som går längs stranden, i vattnet och dykare på plats. Det ser ut att leta efter något – och det är precis det dom gör också. De letar efter farliga föremål i vattnet och vid strandkanten. Under två dagar genomförde Brandmännens fritidsförening i Stenungsund årets strandstäd

Stöld i butik

På nationaldagens kväll valde en kund att inte göra rätt för sig på ICA Kvantum i Stenungsund. Polisen kontaktades klockan 20:20 och åkte till butiken för identifiering och anmälan gällande stöld i butik.

Årets Sill gav 131 750 kronor till Sjöräddningssällskapet

En krona av försäljningen av varje burk Årets Sill från Klädesholmen samt överskottet från Sillens Dag den 6 Juli varje år går till Sjöräddningsällskapet. Igår mottog frivilligorganisationen en check på förra årets resultat, hela 131 750 kronor.

Godmorgon STO – Fredag 7 Juni

Dagen bild: Premiärdopp på Härön. Foto: Martin Gustavsson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!