Här är vi ”ON IN 60 SECONDS” med de  63  senaste nyheterna från NYHETERsto!

Åtalas för langning av alkohol till unga

En man i 30-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för olovligt anskaffande av alkoholdrycker. Mannen ska ha köpt och sedan överlämnat alkohol till personer som var under 18 år. Detta ska ha skett utanför Systembolaget i Stenungsund.

Godmorgon STO – Fredag 26 April

Dagen bild: Hakefjorden. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Misstänkt rattfylla på MC

Strax före klockan 16 på torsdagseftermiddagen stoppades en man på motorcykel på Hasselbacken i Stenungsund för kontroll. Mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick följa med för provtagning.

Polisen blir mer synliga

Ser du polisen promenera i bostadskvarteret eller på torget? Då behöver det inte ha hänt något. Invånarna i STO-området vill att Polisen ska bli mer synliga, även om det inte har hänt något.

Skola och företag städade Ödsmål tillsammans

Tre grupper med elever från årskurs fem vid Ekenässkolan i Ödsmål tillsammans med Perssons Hyrmaskiner såg på onsdagen till att närområdet och stranden blev fin inför sommaren och plockade skräp tillsammans.

Dogge Doggelito leder talangjakt i Svanesund

Är du en hejare på att dansa? sjunga? jonglera? härma fåglar? - Eller har du någon annan talang? På Svanesundsfestivalen i sommar kan du visa vad du kan inför en publik när Dogge Doggelito leder talangjakten på Svanesundsfestivalen.

Dömd för försök av stöld av diesel

En man i 35-årsåldern har vid Uddevalla tingsrätt dömts för försök till stöld av diesel från ett entreprenadföretag på Orust. Det handlar om 53 liter till ett värde av 700 kronor som mannen försökte slanga.

Godmorgon STO – Torsdag 25 April

Dagen bild: Nu är det vår-sommar? Foto: Ari Palola. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Åtalas för bedrägerier på nätet

En man i 25-årsåldern från en annan del av landet står åtalad för tre fall av bedrägeri och ett fall av grovt bedrägeri i STO-området. Mannen har lagt ut varor till försäljning på nätet och fått betalt - men några varor har inte levererats.

Hjärtstartare stulen i Rönnängs hamn

Vem har hjärta att stjäla en hjärtstartare? Ja, det kan fråga sig. Någon har stulit Rönnängs Båtklubbs hjärtstartare. Stölden är polisanmäld.

Eldning spred sig till skogen

Räddningstjänsten är på plats på en adress på Orust där kontrollerad eldning spred sig till skogen. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka.

Orusts stora Evert Taubepris till Niklas Strömstedt

Orusts Stora Evert Taube-pris går i år till Niklas Strömstedt. Priset är instiftat av Orusts Sparbank och Orust kommun i samarbete med Taubespelen och riktar sig till lyriker som skriver i Evert Taubes anda. Prissumman är på 50 000 kronor. Motiveringen till årets pristagare har följande lydelse: Årets mottagare av Orusts stora

Åtalas för rattfylleri och ringa narkotikabrott

En kvinna i 50-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott och rattfylleri. Kvinnan stoppades i Kållekärr på Tjör för kontroll när hon körde personbil. Provsvar visades att hon brukat narkotika.


Godmorgon STO – Onsdag 24 April

Dagen bild: Solnedgång från Klädesholmen. Foto: Christer Niklasson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Trafikolycka vid Kullens

Två personbilar kolliderade på länsväg 160 i höjd med Kullens Handelsträdgård på tisdagseftermiddagen. Inga personskador men en av bilarna fick bärgaren ta hand om. Räddningstjänsten behövdes inte på platsen. Eftermiddagstrafiken påverkades dock och det bildades en hel del köer.

Arbetsplatsolycka i Vallhamn

På en arbetsplats i Vallhamn inträffade strax efter klockan 10 på tisdagen. En man uppges ha fallit ned ifrån en fordonstransport/lastbilsflak. Ambulans på plats och skadeläget är oklart.

Godmorgon STO – Tisdag 23 April

Dagen bild: Försommarvärme vy mot stenungsön. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Godmorgon STO – Annandag påsk 22 April

Dagen bild: En ögonblicksbild från Kårevik mot Msrstrand. Foto: Annamaj Johansson NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

Mopedist i krock med rådjur

En mopedist krockade på söndagskvällen med ett rådjur vid Grinnerås i Stenungsund. Räddningstjänst och ambulans larmades ut.

Arbetsplatsolycka på Borealis

Vid 19:45 på påskaftons inträffade en arbetsplatsolycka på Borealis kracker på Uddevallavägen i Stenungsund. En person ska ha fått något frätande i ögonen.

Bil brann i samband med olycka på E6

Vid klockan 03:28 larmades räddningstjänsten till E6 vid mellan Kode och Jörlanda där en singelolycka inträffat. En bilist hade kört av vägen, snurrat ett varv och sedan har bilen börjat brinna.

Godmorgon STO – Påskdagen

Dagen bild: Klädesholmen. Foto: Eva Göransson Vi hoppas påskafton var bra, nu är vi inne på påskdagen! NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation,

Tidningsbud blev bestulen på tidningar och post

Fick du ingen tidning i brevlådan i morse? Ett tidningsbud i Hallerna kontaktade polisen tidigt på påskaftons morgon efter att tre killar uppges ha tagit post och tidningar som skulle delas ut. Polisen hade allmän spaning efter killarna i området men utan resultat. Händelsen inträffade klockan 03:17 på Kobergsvägen i Hallerna. Anmälan

Godmorgon STO – Påskafton

Dagen bild: Stockvik på Tjörn. Foto: Claes Abrahamsson Vi önskar en GLAD PÅSK och börjar dagen som vanligt med en morgonrapport - en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt

Traktor började brinna på åker – Föraren fick kasta sig ur

Vid 15.30 på långfredagen fick en traktor problem på en åker vid Stala kyrka på Orust. Traktorn började brinna - men gick inte att stänga av. Traktorn fortsatte gå och föraren fick kasta sig ur. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka. Det fanns ingen spridningsrisk på åkern. Föraren till traktorn klarade

Här finns påskbrasorna i STO-området

Tradition med påskbrasor hör västkusten till. På väg hem från Blåkulla hade man "Påskevaga" och sköt raketer för att skrämma iväg häxorna. Numera är det mer en tradition där man umgås med vänner, lite som valborgsmässoelden. Men brasor för allmänheten blir färre och färre medan de privata blir fler.Godmorgon STO – Långfredag 19 April

Dagen bild: En underbar morgon i hamnen Stenungsund. Foto: Niclas Caspersson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

Omfattande skadegörelse av busskurer

"Varannan busskur mellan Skåpesund och Henån krossad", det berättar en läsare till NYHETERsto. Skadegörelsen har troligen skett under natten till torsdag och Västtrafiks entreprenörer har varit på plats för att se över skadorna.

Räddningstjänsten: Vänta med att elda!

Just nu råder det inget eldningsförbud för vårt område men Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund, SBRF - med medlemskommunerna Stenungsund, Tjörn och Lilla Edet avråder starkt från att elda, då brandrisken i mark och skog för närvarande är hög och risken för oönskad spridning är stor.

Dags för UKM-festival på Fregatten

Ikväll är det dags för årets UKM-festival i Stenungsund. UKM är en mötesplats för kreativa unga mellan 13 och 20 år. Här kan man ställa ut foton, gör konster med jojo eller dansa K-pop. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i

Åt direkt ur salladsbaren framför polisen
– Åtalas för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman

I november 2018 skulle två poliser omhänderta en kvinna enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB inne på COOP på Stenungstorgs centrum. Kvinnan hade framför ögonen på polisen ätit direkt ur salladsbaren. Kvinnans ska då, enligt åtalet ska kvinnan inte varit samarbetsvillig och åtalas nu för våldsamt motstånd samt

Godmorgon STO – Skärtorsdag 18 April

Dagen bild: En härlig bild från Tjörn. Foto: Lars Andréasson. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs

Trafikolycka vid Vräland

Räddningstjänsten larmades vid klockan 17:20 om en trafikolycka på länsväg 160 i höjd med Vräland. Två bilar med sammanlagt tre personer uppges vara inblandande i olyckan.

Omfattande brand på berg i Berg

Räddningstjänsten larmades om brand i terrängen på ett berg i området Berg i Stora Höga. SOS Alarm fick flera påringningar och förutom räddningstjänst i Stenungsund fick man även hjälp från Kode och Surte.

Dömd för våldtäkt, misshandel, grov misshandel och stöld

En man i 20-årsåldern från Stenungsund har vid Uddevalla tingsrätt dömts till fängelse i fem år för misshandel, grov misshandel, två fall av våldtäkt samt stöld av en mobiltelefon från Sjöräddingsällsskapet. Domen omfattar övergrepp på tre kvinnor - Övergrepp som i domen beskrivs som sadistiska.

Godmorgon STO – Onsdag 17 April

Dagen bild: Vy mot Tjörnbron från Tollenäs. Foto: Lena Nissinen. NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs

Dömd för olovlig körning

En kvinna i 30-årsåldern har vid Uddevalla tingsrätt dömts för olovlig körning. Kvinnan ska ha kört en moped klass 1 utan att ha behörighet (körkort) till detta.

Trafikolycka i Henån

Vid 13:40 inträffade en trafikolycka mellan två fordon vid Circle K i Henån.

Artscape även i Stenungsunds kommun

Under försommaren kommer två husväggar inne i centrala Stenungsund och en vägg på Ekenässkolan att smyckas av stora muralmålningar. De centrala konstverken blir en del i ett konststråk längs vattnet.

Hantverkare handlade på ICA – Blev av med verktyg för 50 000

På måndagskvällen parkerade en hantverkare utanför ICA Almö Livs för att gå in och snabbt handla. 20 minuter senare var hans fordon länsat på verktyg till ett värde av 50 000 kronor. Tjuven eller tjuvarna hade krossade en sidoruta och på så sätt kunde de ta sig in i fordonet. Händelsen ska