Här är vi ”ON IN 60 SECONDS” med de  75  senaste nyheterna från NYHETERsto!

En till sjukhus efter viltolycka

En person fick föras till sjukhus efter att ha väjt för vilt på länsväg 160 i höjd med Söbben, norr om Henån på Orust.

Åtalas för ringa narkotikabrott

En man i 30-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott. Mannen togs med för provtagning i februari 2018.

Ringa stöld på ICA Runes

På söndagen åkte två unga killar fast för ringa stöld (tidigare snatteri) på ICA Runes i Kållekärr. Man hade tillsammans fyllt fickorna och en ryggsäck med varor till ett värde av omkring 800 kronor. Händelsen inträffade vid 14-tiden på söndagen. En anmälan är skriven.

Åtalas för grovt rattfylleri

En man i 25-årsåldern från Stenungsund står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för grovt rattfylleri. Mannen stoppades för kontroll vid Munkeröds busshållplats i slutet av september 2018. Mannens alkoholkoncentration under färd uppgick till 2,20 promille. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Den åtalade har i förhör erkänt brott.

Åtalas efter innehav av narkotika på Stenungsbaden

En man i 45-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för narkotikabrott efter att anträffat 2,89 gram kokain hos en man som besökte Stenungsbaden. Det var vid 19-tiden på kvällen som två män precis skulle snorta kokain på ett bord när ordningsvakter kommer på dom. Båda männen togs med för provtagning,

Morgonrapporten – Måndag

God morgon STO - Måndag 22 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Misstänkt rattfylleri i Rönnäng

Vid 09:40 stoppade och kontrollerade polisen en manlig förare i 40-årsåldern och dess fordon i Rönnäng på Tjörn. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och togs med för provtagning.

Bråk i samband med krogstängning

I samband med stängning av krogarna vid klockan 02 natten mot söndag uppstod bråk vid Systembolaget, där taxi brukar invänta sina kunder. Polisen fick samtal om händelsen och inringaren uppgav att det rörde sig om fullt slagsmål med många inblandade.

Rånad på jacka och mobiltelefon

På lördagskvällen, strax före klockan 21 fick polisen samtal om att en 16-årig tjej blivit rånad på jacka och mobiltelefon på Stenungstorgs centrum.

Morgonrapporten – Söndag

God morgon STO - Söndag 21 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Smitningsolycka i Skärhamn

En smitningsolyckan inträffade vid 13:20 på lördagseftermiddagen i Skärhamn. En grå bil ska ha touchat en annan bil på Tubbegatan.

Morgonrapporten – Lördag

God morgon STO - Lördag 20 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!


Änglavakt vid kollision med älg

Två personer fick föras till sjukhus efter en kollision mellan en personbil och en älg sent på fredagskvällen i Varekil på Orust. Skadeläge oklart men båda var talbara efter olyckan

74 arbetsplatser kontrollerades i Fyrbodal

Polisen, Arbetsmiljöverket, Skatteverket, Kronofogden och Migrationsverket, samt kommunerna Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Stenungsund har under veckan genomfört en större insats mot arbetsplatser i Fyrbodal. Totalt kontrollerades 74 arbetsplatser. Det handlar framför allt om mindre företag i olika servicebranscher: bilvård och bilverkstäder, restauranger eller skönhetsvård.

VARNING! – Har du en extranyckel gömd utanför din bostad?

Har du en extra nyckel till din bostad gömd under utanför din bostad? – Dörrmatten, blomkrukan, takrännan, förrådet? Då är du inte ensam. En av fyra har en extranyckel gömd. Boende i Ödsmål, Stenungsund kom hem och upptäckte att någon sökt igenom tänkbara gömställen för att antagligen försöka hitta en

Manifest on Tour besöker i Stenungsund ikväll

Manifest on Tour är en turnerande musikbranschworkshop som under hösten kommer besöka sju olika städer och ikväll är det Stenungsunds tur. Klockan 19:00 öppnas dörrarna till Fregatten för en musikalisk kväll.

Morgonrapporten – Fredag

God morgon STO - Fredag 19 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Nakenchock i Svenshögen på torsdagskvällen

Polisen larmades till Svenshögen utanför Stenungsund vid 18-tiden på torsdagskvällen. En man uppgavs gå på landsvägen utan en tråd på kroppen. Mannen gick längs vägen och uppgavs vara aggressiv mot förbipasserande. Han satte sig mitt på vägen för att sedan försvinna upp mot bostadsområdet i Svenshögen innan polis hann fram för

Handelsbod får bidrag till förstudie om att ha öppet obemannat

På den ön Åstol på Tjörn bor det endast 200 året runt. Här finns en liten handelsbod som är öppen året runt. För att säkra att handelsboden ska hållas öppen även i framtiden har man sökt och beviljats 102 500 kronor via Leander Södra Bohuslän för att genomföra en förstudie

Investeringar i järnvägssträckan Uddevalla-Göteborg gynnar hela Västsverige

En upprustning av Bohusbanan medför inte bara kortare restid och bättre säkerhet längs järnvägen – det kan även bli en lönsam satsning. De samhällsekonomiska nyttorna förväntas uppgå till 21 miljarder kronor enligt en ny rapport från bland annat Uddevalla kommun och Västsvenska Handelskammaren. – Det är ovanligt att spårbundna projekt av

Slang över E6 orsakade masspunktering

På eftermiddagen har en tappad "slang" på tre meter över vägbanan orsakat masspunktering, det raporterade Trafikverket som skickade ut entreprenör. En stund senare kom en ny rapport från platsen - Sammanlagt sex bilar stod vid längs vägen med punktering.

Filt brann i sommarbostad

Räddningstjänsten på Tjörn larmades till en sommarstuga i Valsäng där en värmefilt börjat brinna inne huset.Dömd för olovlig körning

En man i 55-årsåldern från Orust har vid Uddevalla tingsrätt dömts för olovlig körning. Mannen stoppades för kontroll när han körde bil på länsväg 178 i höjd med Stala i april 2018. Manne saknar giltigt körkort.

Tjörn har lägst arbetslöshet i landet

Varje månad redovisar arbetsförmedlingen statistik över arbetslösheten i landets kommuner. De fyra senaste månaderna (juni-september) har Tjörn legat delad eller ensam etta.

Stenungsund har ny samhällsbyggnadschef

Daniel Jerling är ny samhällsbyggnadschef i Stenungsunds kommun. Han har varit tillförordnad samhällsbyggnadschef sedan Kristina Lindfors lämnade tjänsten och blev stadsdelsdirektör i Göteborg.

Dömd till fängelse för grovt rattfylleri

En man i 80-årsåldern från Göteborg har vid Uddevalla tingsrätt dömts för grovt rattfylleri efter en vinglig färd mellan Stenungstorgs centrum och Skärhamn i mitten av juli 2018.

Spårfel gav inställda tåg

Ett spårfel mellan Ljungskile och Uddevalla gör tågen ersätts av buss på den aktuella sträckan under torsdagen. Oklart när tågen kan börja rulla igen.

Morgonrapporten – Torsdag

God morgon STO - Torsdag 18 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Tänk säkert – skydda din viktigaste information

Enligt Brå anmäldes det under första halvåret 2018 totalt 752 000 brott – av dessa var 120 000 bedrägeribrott. Inom kategorin bedrägeribrott var datorbedrägeri den brottstyp som ökade mest under det första halvåret 2018. Bedrägerier med hjälp av internet ökade under samma tid med 24 procent till 12 900 brott.

Hemmashoppen flyttar hem till Stenungsund

Hemmashoppen har sålt vitvaror, robotgräsklippare, trädgårdsprodukter och elektronik både via fysiska butiker i Göteborg och via internet sedan 2013. Företaget och ägaren, Alexander Thor, 29 kommer från Stenungsund - men verksamheten har bedrivits från Göteborg. Nu är det dags att komma hem. I slutet av november öppnar man en

Misstänkt narkotikabrott

Strax före klockan 02 påträffades en kille i övre tonåren på Älvhemsvägen i Stenungsund. Killen misstänks ha brukat narkotika och fick följa med för provtagning.

Pågående bilstöld hindrades av allmänheten

Vid 00:20 såg vittnen hur två killar försökte stjäla en bil på parkeringen vid Kopper Pizzeria. När de blir upptäckta springer de snabbt därifrån mot gångtunneln mot Stenungskolan. Bilens motor är igång.

Misstänkt överdos av GHB bakom skola

Polis, och ambulans larmades på tisdagskvällen till Häggvalskolan på Tjörn. Två personer, en kille och och en tjej i övre tonåren misstänks ha brukat GHB. Killen har överdoserat och ligger och krampar på basketplanen.

Morgonrapporten – Onsdag

God morgon STO - Onsdag 17 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!Viltolycka länsväg 169

En olycka mellan en personbil och ett rådjur inträffade på länsväg 169 mellan Fagerfjäll och Kuballe på Tjörn på tisdagskvällen. Inget larm till räddningstjänsten men Trafikverket rapporterar om glassplitter över hela vägbanan.

Rensning av vattenledningar

Under veckan pågår ett arbete att rensa vattenledningarna i en del områden i Stenungsund. Det handlar om Hällebäck, Högenorum och Kyrkenorum. Arbetet utförs nattetid och vattnet kommer därför vara avstängt från och till.

Fick älg i vindrutan

Gunnarsbo längs länsväg 160 mellan Varekil och Vräland på Orust är ett känt viltstråk för älgar. Senast i går kväll varnade NYHETERsto för fem älgar som var farligt nära vägen. Ikväll hamnade en av älgarna i vindrutan på en personbil.

Larm om brand i villa

Räddningstjänst, ambulans och vaktbolag larmades på tisdagskvällen vid klockan 18 till en villa i Norum, Stenungsund efter larm om brand i villa.

Stöld i fordon och skadegörelse

En bilägare kontaktade polisen på tisdagseftermiddagen efter att ha haft inbrott och skadegörelse i sin bil som stod parkerad i Stansvik, Rönnäng.

Insats mot illegal arbetskraft

Polisen Fyrbodal tillsammans med gränspolisen, skattemyndigheten och tullverket har under tisdagen besök företag i hela polisområde Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår. Man besöker företag där man har fått tips om att det kan finnas illegal arbetskraft. - Insatsen leds av Polisen Fyrbodal men man besöker även företag inom

Inbrott hos Björns Fiske & Jakt

Strax före klockan 06 kom larm om inbrott hos Björns Fiske & Jakt på Strandvägen. En ruta är krossad och en kniv och eventuellt en åtalkamera är tillgripen. Två personer på en moped har setts lämna platsen på moped. - Troligen har de blivit skrämda av inbrottslarmet och inte fått

Morgonrapporten – Tisdag

God morgon STO - Tisdag 16 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Väjde för räv – Körde in i refug

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 00:20 till Kållekärr på Tjörn. En bilist hade väjt för en räv och kört in i refugen vid ICA Runes.Dömd efter bråk på HVB-hem

En kille, minderårig men straffmyndig – har vid Uddevalla tingsrätt dömts för våld mot tjänsteman. Killen var vid tidpunkten inskriven på HVB-hemmet och ska ha slagit ett knytnävsslag i ansiktet på en anställd.

Barn räddades från berg av brandmän

Katter i träd är en sak räddningstjänsten ibland får rycka ut på - men även barn som missbedömer sin förmåga och fastnar uppe på ett berg. På eftermiddagen fick räddningstjänsten komma till undsättning och rädda två barn i 7- årsåldern som var ute och lekte. Att klättra upp - var

Åtalas för våldtäkt mot barn på skolgård i STO-området

Två killar, straffmyndiga men under 18 år åtalas för våldtäkt mot barn och grov våldtäkt mot barn. Det här efter två händelser innan sommaren vid en grundskola i STO-området. Den ena killen åtalas för våldtäkt mot barn respektive grov våldtäkt mot barn. Den andra killen åtalas för våldtäkt mot barn. Båda

Stenungsund drog in 23 625 kronor till Walk of Hope

I början av september genomfördes årets Walk Of Hope i Stenungsund. 254 promenerade till förmån för Barncancerfonden och sammanlagt fick man in 23 625 kronor. Totalt drog hela Walk of Hope runt om i Sverige in över en miljon (1 016 817 kronor)

Silltransport väjde för älg blev en världsnyhet

En lastbil på väg till Klädesholmen på Tjörn väjde för en älg i början av oktober på länsväg 169 mellan Fagerfjäll och Kuballe. Lasten, bestående av sill från Norge hamnade på och vid vägen. NYHETERsto var som enda media på plats och nyheten - sill kombinerad med älg blev en

Idag börjar amnesti för explosiva varor att gälla
– Polisen kommer hämtar

Flera gånger tidigare har Sverige haft amnesti för vapen. Nu gäller den för första gången för explosiva varor, som handgranater, sprängämnen eller pyrotekniska artiklar. Men den här gången får man absolut inte ta med sig föremålen in till polisstationen utan polisen kommer och hämtar det istället. I ett försök att

Morgonrapporten – Måndag

God morgon STO - Måndag 15 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Inbrott i villa i Henån

På lördagskvällen vid 21:35 upptäcktes ett inbrott i en villa på Odens väg i Henån. Ett fönster är uppbrutet. Oklart när inbrottet ska ha skett och vad som saknas.

Morgonrapporten – Söndag

God morgon STO - Söndag 14 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Brand på Nouryon (AkzoNobel)

Räddningstjänsten har dragit stort larm samt förstärkning från Tjörn, plus industristyrkan till Nouryon, tidigare AkzoNobel efter larm om brand inne på industrin.

Trafikolycka i Stensbo

En singelolycka inträffade i Stensbo mellan Ellös och Hälleviksstrand på Orust på lördagen. Räddningstjänsten larmades ut, men när de kom fram var olyckan redan uppklarad.

Morgonrapporten – Lördag

God morgon STO - Lördag 13 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Målvaktsbilar togs i beslag i Henån

Två fordon som ägs av bilmålvakter och som använts som både transportmedel och "bostad" - och som varit parkerade i Henån en längre tid togs på fredagen i beslag. Fordonens ägare har skulder på 70 000 kronor respektive 113 000 kronor. Det handlar om bland annat obetalda skatter och parkeringsböter.