Här är vi ”ON IN 60 SECONDS” med de  75   senaste nyheterna från NYHETERsto!

Morgonrapporten – Lördag

God morgon STO - Lördag 21 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Lastbil missade avfarten – Sjukdomsfall kan ligga bakom

Vid infarten till Ljungskile och Shell/7Eleven missade en chauffören till en lastbil avfarten och hamnade delvis i diket. Lastbilen blev sedan ståendes på platsen och på kvällen larmades räddningstjänsten av en förbipasserande.

Minibuss i diket längs E6

På kvällen upptäcktes en minibuss som kört av vägen på E6 vid Stenungsund norra avfart. Något larm gick inte ut till räddningstjänsten, men polisen har varit på plats för att kontrollera fordonet och att ingen var skadad.

Två blev av körkortet Ucklumsrakan

På fredagskvällen hade polisen trafikkontroll på Ucklumsrakan, mellan Grössbacke och Ucklum. Här gäller 80 km/h. Under tiden polisen stod på platsen omhändertogs två körkort och en ordningsbot skrevs ut.

Ny VD för Tjörns Sparbank

Hans Eriksson blir ny verkställande direktör för Tjörns Sparbank. Eriksson kommer närmast från Swedbank där han arbetat i 16 år, varav de senaste 15 åren i ledande befattningar. Han har gedigen bankerfarenhet och har arbetat som kontorschef i Stenungsund och Uddevalla, och nu senast som ansvarig för Swedbanks kundcenter i

Åtalas för ringa narkotikbrott

En kvinna i 25-årsåldern i Stenungsund står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott. Kvinnan togs med för provtagning i mitten av februari. Provtagning visade att hon brukat ett narkotikaklassat ämne.

Över 54 000 passtider släpptes i region Väst

Under fredagen släppte polisen i region Väst 54 500 bokningsbara tider för passansökningar i Göteborg, Halland och Älvsborg. Ytterligare pass-tider blir bokningsbara fortlöpande. Handläggningstiden för att få sitt pass efter ansökan är som tidigare normalt fem dagar.

Försök till stöld av båtmotorer

I Budalen på Tjörn har någon eller några försökt stjäla båtmotorer. Båtarna finns på inhägnat område. Ägaren till företaget uppmärksammade att det låg verktyg vid en av båtarna.

360 000 från Thordénstiftelsen till föreningar i STO

Thordénstiftelsen har nu beslutat om bidrag med 4,3 miljoner kronor till idrott, kultur och föreningsliv i Bohuslän. Ett 50-tal föreningar m.fl. får dela på pengarna. Till vårens möte fanns närmare 100 ansökningar på totalt drygt 14 miljoner kronor. Flera föreningar i STO-området får i år bidrag.

Körde in i lastbil vid Myggenäs korsväg

En personbil körde på vid 09:20 in i en lastbil vid Myggenäs korsväg. Lastbilen fortsatte köra men personbilen var kvar i väntan på räddningstjänst, polis och ambulans. Föraren i personbilen åker med ambulansen för kontroll av okända skador.

Morgonrapporten – Fredag

God morgon STO - Fredag 20 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Bensinsmitning i Spekeröd

I Spekeröd drabbades bensinmacken åter av en bensinsmitare. Bilen fylldes med bensin för strax under 600 kronor vid 16.45 på torsdagen. Föraren körde sedan snabbt iväg utan att göra rätt för sig.

Anmälan och motanmälan vid mopedbråk

Vid Bleketskolan blev det på eftermiddagen bråk om mopedåkning i området. Två anmälningar har polisen fått in, en från varje part i bråket.


Jobbskuggardagen i Stenungsund – Större än någonsin

Stenungsunds kommun var först i Sverige med att anordna en ”jobbskuggardag”. Nu är det dags igen 23- 27 april, vecka 17. Personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa har möjlighet att skugga en annan person på dennes arbetsplats. Syftet är att få till en attitydförändring gällande bemötande och inställning till

Stal en båt och körde av vägen

En man i 45-årsåldern på Tjörn står åtalad för grov stöld alternativt häleri samt grov olovlig körning. I slutet av oktober 2017 körde mannen av vägen utanför Kållekärr. Mannen hade en båttrailer kopplad till sin bil och på den en båt, en Polar 290 Monaco värd 380 000 kronor.

Smitningsolycka i Ucklum

En trafikolycka inträffade vid Ucklumstappen på torsdagsförmiddagen. Två bilar stötte ihop, men det blev inga personskador - föraren till en av bilarna valde dock att köra därifrån och inte göra rätt för sig.

Inbrott – motorsågar för 400 000 stulna

Orust Motor har haft inbrott. Det upptäcktes strax efter klockan 04 på morgonen. En dörr har ryckts bort och tjuven/tjuvarna har stulit motorsågar och röjsågar till ett uppskattat värde 400 000 kronor.

Morgonrapporten – Torsdag

God morgon STO - Torsdag 19 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Tonys Restaurang även i Skärhamn i sommar

Efter lyckad satsning i Borås och Stenungsund sår det det nu Tjörn tur att få testa på Tonys meny. I sommar kommer man ha en FoodTruck i Skärhamn. Tillstånd och placering är redan klart och nu väntar man bara på sommaren. Tonys i Stenungsund blev för en tid sedan

TaubeSpelen flyttar till Ellös – Uno Svenningsson gör sin enda lokala spelning

TaubeSpelen 2018 planeras för fullt och arrangörerna har släppt namnet på några av de artister som kommer medverka. Samtidigt står det klart att man byter spelplats, från Göksäters ängar till Ellös och Ellösparken/Glimmaråsen. Vår lokala Uno Svenningsson åker på sommarturné i sommar, men några spelningar på den turnén i vårt

Orust är i final till Laddguldet 2018

Fem kommuner och fem företag är i final till Laddguldet – vem har gjort mest för omställningen till laddbara fordon? Finalisterna driver alla på sitt sätt på utvecklingen mot en transportsektor och framtid som går på el, genom att vara föredömen, genom att våga gå i täten och genom att

Misstänkt rattfylleri i Ellös

På länsväg 178 i närheten av Ellös kontrollerades en föraren till en personbil av polisen vid 10:35. Förare är en man i 30-årsåldern som blåser positivt i polisens sållningsinstrument.

Åtalas för grov olovlig körning

En man i 40-årsåldern står åtalad vid Uddevalla tingsrätt för grov olovlig körning. Mannens körkort var återkallat men trots det körde han bil. På E6 genom Stenungsund stoppades mannen för kontroll av en polispatrull i mitten av oktober.

Morgonrapporten – Onsdag

God morgon STO - Onsdag 18 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!


Berusad blottade sig i parken

På tisdagskvällen beordrades en polispatrull till Kulturhusparken där en man i 50-årsålder var för berusad både för sig själv - om omgivnings bästa. Enligt samtal till polisen ska mannen ha visat sitt könsorgan för omgivningen.

Stök vid stationen i Stenungsund

På tisdagskvällen larmades polisen till Stenungsunds station där en busschaufför hade problem med ungdomar som inte kunde bete sig. Man sparkade och spottade på bussen, tryckte på nödstopp med mera. Tre polispatruller varav en hundpatrull skickades till stationen. Man sökte i området, men utan resultat. Man har dock ett signalement

24 körde för fort över Tjörnbron

På tisdagsmorgonen hade polisen en trafikkontroll med fokus på hastighet vid Tjörnbron. Detta som en del av den nationella trafiksäkerhetsveckan. Under 1,5 timme fastnade 24 förare i kontrollen som körde för fort. En förare körde så fort att körkortet togs omhand, det skriver Lokaltidningensto.

Mopedist körde på polis

På måndagseftermiddagen hade polisen en trafikkontroll i Henån på Orust. När man ville kontrollera en moped och dess förare så stannade mopedisten utan körde i tumulten på en av poliserna, det skriver Lokaltidningensto.

Krismöte om passkaoset i Stenungsund

Efter att Göteborg infört tidsbokning av pass för en vecka sedan så vallfärdar folk till polisstationerna Stenungsund, Alingsås, Uddevalla och Trollhättan som fortfarande har drop in. Det har gjort att köerna på utsidan har varit långa. Omkring 2 timmar har man fått stå i kö utanför polisstationen i Stenungsund för

Trafikolycka i Svanesund

Förare till två personbilar krockade på måndagsmorgonen i Svanesund. Olycka ska ha skett på Färjevägen när föraren till den ena bilen körde in i den andra bakifrån vid en korsning. Föraren till en av bilarna fick hjälp att ta sig till vårdcentral för vård av okända skador.

Morgonrapporten – Tisdag

God morgon STO - Tisdag 17 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Trafikolycka på E6

Räddningstjänsten, ambulans och polis larmades E6 i höjd med Jörlanda på måndagskvällen. I södergående ska en trafikolycka mellan två fordon ha inträffat.

Mystiska oljeliknande klumpar i havet

Kustbevakningen, räddningstjänsten och kommunens miljöinspektörer har varit ute under hela måndagen för att undersöka oljeliknande klumpar som flyter in mot land. Många samtal från oroliga har kommit från Timmervik i söder till Stenungsund i norr, även från Tjörn kommer rapporter om klumparna.

Misshandel på ICA

På måndagseftermiddagen larmades polisen till ICA Supermarket i Stenungsund. En man ska ha gått in butiken och fram till en kvinna i 25-årsåldern. Därefter ska han ha utdelat ett knytnävsslag och sedan snabbt lämnat butiken.

Brand i lägenhet på Bergsvägen

Räddningstjänst och ambulans i Stenungsund larmades till Bergsvägen där det brann i en lägenhet på måndagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten var det en fritös som av okänd andning börjat brinna.


Trafikinsatsvecka med fokus på hastighet

Den här veckan genomför polisen en nationell trafikinsatsvecka. - Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste parametrarna för att rädda liv på våra vägar, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Här räddar Mikael rådjur som fastnat i fotbollsmål

En lugn promenad på måndagsmorgonen för Mikael Andersson och hans hundar ändrade sig snabbt till en dramatisk räddningsinsats. Ett rådjur hade fastnat i ett fotbollsmål inne i en trädgård. Mikael ringde till räddningstjänsten som snabbt var på plats, men räddningstjänsten behövde inte göra så mycket utan det var Mikael, som

Misstänkt narkotikabrott i Ucklum

I Ucklum kontrollerade polisen på söndagskvällen ett fordon med två personer i, en man och en kvinna. Båda misstänks vara påverkade av narkotika och togs med för provtagning.

Morgonrapporten – Måndag

God morgon STO - Måndag 16 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Den stora däckbytardagen

Idag är det söndag den 15 april och den stora däckabytardagen. Från och med måndag är det förbjudet att ha dubbdäck - om det inte väntas bli vinterväglag.

Morgonrapporten – Söndag

God morgon STO - Söndag 15 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Öppen scen på Tjörn – För sista gången

Fredagen den 20 april arrangerar Delta Ung Fri Tid på Tjörn, tillsammans med unga arrangörer - för sista gången Öppen Scen i dess nuvarande form. Kvällen avslutas som vanligt med Klubb ÖS i aulan på Häggvallsskolan.

Misshandel i Ödsmål

Sent på fredagskvällen larmades polis och ambulans till en adress i Ödsmål i Stenungsund där en person uppgav att en granne blivivit misshandlad av för honom tre okända män.

Idag: Bo-dagen på Fregatten

Idag arrangeras Bo-dagen på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Bo-dagen är en uppskattad och välbesökt mässa som hålls vart annat år. 2016 hade man 1 700 besökare och arrangörerna räknar med fler i år. Temat för i år är "leva och bo". Det innebär ett större familjefokus jämfört med tidigare år.

Morgonrapporten – Lördag

God morgon STO - Lördag 14 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Misstänkt rattfylleri

I Höviksnäs kontrollerade polisen ett fordon och dess förare på tordagskvällen vid 20:44. Föraren, som ställt fordonet mitt i vägen - misstänks vara påverkad och togs med för provtagning.

Morgonrapporten – Fredag

God morgon STO - Fredag 13 April Otursdag eller inte idag - NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn.

Brand på asylboende

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades strax före klockan 01 om brand på ett asylboende i Svenshögen utanför Stenungsund, kommungränsen till Uddevalla.


Antagning till gymnasieskolan: 91% är antagna till vald utbildning

I dag presenteras preliminärantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen. 9 067 elever har preliminärt antagits vid såväl kommunala som fristående skolor i regionen, varav 78 % till sitt förstahandsval. Om man enbart ser till sökt utbildning är 91 % antagna på sitt förstahandsval av utbildning, men på en annan skola. Eleverna

Åtalas för olaga tvång

En man i 85-årsåldern från STO-området står åtalad vid Uddevalla tingsrätt för olaga tvång. Mannen ska ha krävt 1 000 kronor av en tjej i 20-årsåldern. Dessa skulle betalas innan klockan 16 dagen därpå. Om inte detta skulle ske skulle han kontakta polisen.

Fri surf i kommunala lokaler

Under våren kommer Stenungsunds kommun att erbjuda fri surf i fyra byggnader; kommunhuset, biblioteket, Stenungsund Arena och Nösnässgymnasiet.

Fängelse efter ett flertal brott

En man i 35-årsåldern skriven i en kommun utanför STO-området har dömts till en månads fängelse för brott som begåtts här. Mannen döms för ringa narkotikabrott vid tre tillfällen, rattfylleri, grov olovlig körning, brott beträffande knivar och andra farliga föremål vid två tillfällen och ringa vapenbrott.

Morgonrapporten – Torsdag

God morgon STO - Torsdag 12 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Avstängt vatten i Stora Höga 12 april

Kommunen kommer att stänga av vattnet för en del av de boende i Stora Höga från klockan 18 den 12 april. Vattnet kommer att vara avstängt fram till cirka kl 05 den 13 april. Vattnet stängs av med anledning av reparation och nyanslutningsarbete.

Kniv hittades i skogsdunge där många barn leker

På tisdagskvällen hittades en kökskniv (ca 30cm lång) med bladet uppåt i en skogsdungen precis vid lekplatsen i Ödsmål (Berg). Många barn brukar leka i området och den som hittat kniven tror att något satt den med bladet uppåt med uppsåt.

Morgonrapporten – Onsdag

God morgon STO - Onsdag 11 April NYHETERsto ger vi dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Brand på Flatön

Räddningstjänsten på Orust larmades på tisdagskvällen till Flatön efter larm om brand i en fastighet.

Polisen övade narkotikasök på Bleketskolan

Skolor runt om i vårt område används efter skoltid som övningsområde för polisens hundförare. Idag var det Bleketskolan som gällde med narkotika och vapen som var i fokus för Hugg, 5 år och Blinka, 4 år. Blinka blev godkänd narkotikahund igår och det var hennes första dag på jobbet.

Så gick det med medborgarlöftet 2017

Polisen lovade i sin del av medborgarlöftet att genomföra minst 20 särskilt riktade insatser mot trafik och droger på utpekade platser i de tre kommunerna, med särskilt fokus på ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet eller missbruk.

Upp