S
13°
Wind3m/s
light breeze from south
-T
14°
Wind4m/s
gentle breeze from south west
-O
13°
Wind3m/s
light breeze from south west
  FLER    1  Sänkt hastighet förbi industrierna    2  Olycka mellan moped och mopedbil    3  Grov olovlig körning på Budalsvägen  NYHETERsto    1  Godmorgon STO 20/9    2  Roadtrip i skördetider! September är den perfekta tiden att botanisera bland höstens alla godsaker – Södra Bohuslän Turism  Nyhetscitat   michael kors skor - 05:11

Höstvandring för anhöriga – Orust kommun

Höstvandring för anhöriga – Orust kommun

Den 1 september anordnades en guidad vandring till Björnsundskanalen i Morlanda för anhöriga.

Vi hade förmånen att få guidning av Anders Bertrandsson, vår kulturutredare som har fantastiska kunskaper om historiska händelser och artefakter på Orust. Han berättade om Korskällan, om sillperioden vid viken Trankokeskär, Märrepallens grund som sprängdes och om hur Björnsundskanalen kom till.

Efter en härlig vandring genom skog och berg denna soliga dag och med en historisk tillbakablick färskt i minnet, tog vi en fika vid kanalen och vände hem igen.

Håll utskick nya vandringar planeras för anhöriga i höst.

Vem är anhörig

Anhörigstödet är för dig som ger stöd eller vårdar en närstående som har långvarig sjukdom, hög ålder, funktionsnedsättning, missbruk, eller problematik som innefattas av psykisk eller fysisk ohälsa. Den närstående kan vara familjemedlem, släkting eller god vän. Du behöver inte bo med personen för att du ska räknas som anhörig.

Källa: Orust kommun

Kontakt
Orust kommun
0304-33 40 00
kommun@orust.se

Lämna synpunkt

Orust kommun