S  
7°
Precipitation 0 to 0.7mm
4 m/s gentle breeze from south east with gusts at 6 m/s 
-T  
8°
Precipitation 0 to 0.7mm
7 m/s moderate breeze from south with gusts at 11 m/s 
-O  
5°
Precipitation 0.1 to 0.9mm
4 m/s gentle breeze from south east with gusts at 6 m/s 
  Väder24 / YR  FLER   Snipa 22fot Skänkes - 04:07

Ekomatsligans topp 10 – Orust kommun

Ekomatsligans topp 10 – Orust kommun

Vi har klättrat från plats 15 till plats 8 i landet och vår andel ekologiska inköp är 53 procent. Det innebär att 53 procent av den mat vi serverar i våra skolor, förskolor och boenden är ekologisk och att vi placerar oss bland de 10 bästa i Sverige.

Vi ligger långt över genomsnittet i Sverige när det gäller inköp av ekologisk mat. Våra kök gör ett fantastiskt jobb och vi kommer att fortsätta arbetet med att öka andelen ekologiskt i våra livsmedelsinköp. Vi har ett bra livsmedelsavtal med ett stort utbud av ekologiska produkter.

– Vi ökar vår andel varje år berättar stolt vår kostchef Charlotte Odhe. Målet för 2020 är att servera 50 % ekologisk mat. Det är väldigt roligt att vi lyckades nå målet och det är ett arbete som vi gör tillsammans inom kostenheten, fortsätter Charlotte. Våra inköpsansvariga kockar jämför ständigt priser för att kunna köpa in mer ekologiskt.

Ekomatsligan

Ekomatsligan är en årlig ranking av landets kommuners och regioners ekologiska inköp.

Varje år arrangeras en diplomeringsceremoni för de kommuner och regioner som klassat in i Ekomatsligan. Nivån för att klassa in ligan är 30 % ekologiska inköp, räknat i kronor. Regeringens nationella inriktningsmål för ekologiska inköp i offentlig sektor är 60 % till 2030. Ekomatcentrums nationella mål för offentlig sektor är 50 % ekologiskt 2020.

Källa: Orust kommun

Kontakt
Orust kommun
0304-33 40 00
kommun@orust.se

Lämna synpunkt

Orust kommun