Trafik STO 770 Trafik (E 6) GBG   15/1         NYHETERsto 
*********************************** Lokaltidningen STO      P4 Väst      P4 Göteborg      SVt Väst      SVt Nyheter      Aftonbladet      Expressen      GT      Dagens Nyheter  ****************************************************************
P4 SVt   Af. Ex. GT DN   Kungälv 

Nu börjar vi vaccinera, covid-19 – Orust kommun

Nu börjar vi vaccinera, covid-19 – Orust kommun

Idag börjar vi vaccinera mot covid-19 på våra särskilda boende, SÄBO.

Alla hyresgäster på våra SÄBO kommer att bli vaccinerade denna vecka. Nästa vecka hoppas vi få vaccin för att fortsätta med hemtjänstbrukare inskrivna i hemsjukvården.

Vaccinationen mot covid-19 kan skydda oss från att få sjukdomen, vilket även minskar risken för att vi smittar andra. På sikt kan smittspridningen bromsas.

När det gäller vaccinering i kommunens verksamheter så är prioriteringen följande.

  • Fas 1 är särskilda boenden (SÄBO) och de 70+ som har hemsjukvård och hemtjänstinsatser inklusive närstående i samma hushåll. Kommunens personal som arbetar inom de prioriterade områdena ingår också i FAS 1.
  • Vaccineringen börja med SÄBO. Våra sjuksköterskor ger vaccinet till de som bor på våra särskilda boende och de som bor i ordinärt boende som har hemsjukvård inklusive de som bor i samma hushåll.
  • Primärvården (Capio Vårdcentral Orust) vaccinerar sina listade patienter med hemtjänst 70+ inklusive närstående i samma hushåll.
    Vi samverkar med primärvården så att de personer som ska erbjudas först får.
  • Våra medarbetare kommer också vaccineras.
  • Det ska gå minst 21 dagar mellan första och andra dosen.

Folkhälsomyndigheten har prioriterat vilka personer som ska erbjudas vaccin först. Har du frågor kring vaccinering? Då hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten.

Källa: Orust kommun

Kontakt
Orust kommun
0304-33 40 00
kommun@orust.se

Lämna synpunkt

Orust kommun