22:23  20:06 - STO:s jourcentraler läggs ned vid nyår | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 STO: Brottsofferjouren söker fler frivilliga som vill hjälpa | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 TJÖRN: Trädgårdsmästarens tips inför sommarsäsongen | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢
   NYHETERsto    18:49   20/4
 Instagram   #sommarfeeling 💙❤️ | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻  Testa att tagga ditt inlägg med* #STOregionen 
 P4 SVt   Af. Ex. GT DN   Kungälv

Uppdaterad info 27/1: Vattenläcka vid Doterödsvägen – nu åtgärdad – Stenungsunds kommun

Uppdaterad info 27/1: Vattenläcka vid Doterödsvägen – nu åtgärdad – Stenungsunds kommun

Arbetet är nu färdigt och tidigare trafikljus och hastighetsbegränsning på Doterödsvägen har tagits bort.

 

Tidigare information (22 januari)

Arbetet fortsätter under dagen och trafikljus och hastighetsbegränsningen kvarstår därför på Doterödsvägen. De fastigheter som haft avstängt vatten under dagen, 22 januari, ska nu har fått tillbaka det i sina kranar igen (cirka klockan 12.00).

Tidigare information (21 januari)

Det har uppstått en vattenläcka vid Doterödsvägen. Reparationsarbete pågår, just nu har vi ingen prognos för när arbetet kan vara klart. Trafiken kommer regleras på Doterödsvägen och vattnet kommer att stängas av för vissa fastigheter i området.

Trafik på Doterödsvägen påverkas

Vi kommer att behöva gräva strax nedanför avfarten till Västergårdsvägen norrifrån sett. Rödljus kommer sättas upp vid arbetsplatsen för att reglera trafiken under arbetets gång. Det kommer också vara en temporär sänkning av hastigheten, till 30 km/h, förbi arbetsområdet.

Vattenavstängning

Vattnet kommer att stängas av för vissa fastigheter under dagen, 21 januari:

  • Raskens väg,
  • Furuliden,
  • Gamla Nyborgskolan,
  • Doterödsvägen 13-19, 28 och 30.

Vattnet kommer stängas av under dagen idag 21 januari och i dagsläget kan vi inte säga hur länge. Inga vattentankar planeras ställas ut. Vid akut vattenbehov går det bra att hämta vatten hos VA-enheten på Hantverkaregatan 6.

Bra att veta

I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

Mer information om det kommunala vattnet

Källa: Stenungsunds kommun (Artikeln är borttagen)

Kontakt
Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Lämna synpunkt

Stenungsunds kommun