22:23  20:06 - STO:s jourcentraler läggs ned vid nyår | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 STO: Brottsofferjouren söker fler frivilliga som vill hjälpa | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 TJÖRN: Trädgårdsmästarens tips inför sommarsäsongen | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢
   NYHETERsto    18:49   20/4
 Instagram   #sommarfeeling 💙❤️ | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻  Testa att tagga ditt inlägg med* #STOregionen 
 P4 SVt   Af. Ex. GT DN   Kungälv

Störning i vattenleverans östra Tjörn – samtliga fritidshem, förskolor och skolor är stängda 1 februari

Vi har en störning i vattenleveransen på östra Tjörn inklusive Kållekärrsområdet. På grund av vattenbrist hålls samtliga fritidshem, förskolor och skolor på östra Tjörn stängda under måndagen. Du som har vatten, var sparsam. Felsökning pågår. Vatten finns att hämta på brandstationen i Skärhamn.

Samtliga fritidshem, förskolor och skolor på östra Tjörn är stängda måndag 1 februari

Samtliga fritidshem, förskolor och skolor på östra Tjörn hålls stängda måndagen den 1 februari på grund av vattenbrist. De är:

Vatten finns att hämta i Skärhamn

Vatten för allmänheten finns att hämta vid brandstationen i Skärhamn. Du tar med egna kärl och hämtar vid kranen som finns på utsidan av stationen i en lucka.

Även Myggenäs, Almösund och övriga östra delar av Tjörn får störningar i vattenleveransen måndag 1 februari

Så länge störningen pågår påverkas även vattentornet i Myggenäs. Det innebär att även resterande delar av östra Tjörn påverkas från måndag morgon den 1 februari. Det gäller Myggenäs, Almösund med flera platser.

Vatten till prioriterade verksamheter

Under natten kommer vattendunkar att köras ut till äldreboenden Lilldal och Valåsen samt gruppboendet i Höviksnäs.

Vattentankar för följande verksamheter beräknas vara på plats 06.30 morgonen den 1 februari.

Bra att veta

I samband med arbeten eller andra störningar på ledningarna kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. Det kan också bli mjölkaktigt vilket beror på att luft kommit in i ledningarna.

Låt vattnet rinna en stund så försvinner missfärgningen. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt. Och vänta med att tvätta vittvätt!

Källa: Tjörns kommun (Artikeln är borttagen)

Kontakt
Tjörns kommun
0304-60 10 00
kommun@tjorn.se

Lämna synpunkt

Tjörns kommun