22:23  20:06 - STO:s jourcentraler läggs ned vid nyår | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 STO: Brottsofferjouren söker fler frivilliga som vill hjälpa | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 TJÖRN: Trädgårdsmästarens tips inför sommarsäsongen | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢
   NYHETERsto    18:49   20/4
 Instagram   #sommarfeeling 💙❤️ | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻  Testa att tagga ditt inlägg med* #STOregionen 
 P4 SVt   Af. Ex. GT DN   Kungälv

Störning i vattenleverans östra Tjörn

Vi har en störning i vattenleveransen på östra Tjörn inklusive Kållekärrsområdet. Du som har vatten, var sparsam. Felsökning pågår. Vatten finns att hämta på brandstationen i Skärhamn. Information om vad som gäller förskolor och skolor kommer imorgon bitti kl 05.30.

Vatten finns att hämta i Skärhamn

Vatten för allmänheten finns att hämta vid brandstationen i Skärhamn. Du tar med egna kärl och hämtar vid kranen som finns på utsidan av stationen i en lucka.

Även Myggenäs, Almösund och övriga östra delar av Tjörn får störningar i vattenleveransen imorgon

Så länge störningen pågår påverkas även vattentornet i Myggenäs. Det innebär att även resterande delar av östra Tjörn påverkas från måndag morgon den 1 februari. Det gäller Myggenäs, Almösund med flera platser.

Vatten till prioriterade verksamheter

Under natten kommer vattendunkar att köras ut till äldreboenden Lilldal och Valåsen samt gruppboendet i Höviksnäs.

Vattentankar för följande verksamheter beräknas vara på plats 06.30 morgonen den 1 februari.

Skolorna på östra Tjörn

Besked om förskolor och skolor på östra Tjörn; Kållekärs förskola, Kållekärrs skola, Häggvallskolan, Fridas hage, Tångeröds förskola, Myggenäs skola och Myggenäs förskola kommer imorgon bitti kl 05.30.

Bra att veta

I samband med arbeten eller andra störningar på ledningarna kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. Det kan också bli mjölkaktigt vilket beror på att luft kommit in i ledningarna.

Låt vattnet rinna en stund så försvinner missfärgningen. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt. Och vänta med att tvätta vittvätt!

Källa: Tjörns kommun (Artikeln är borttagen)

Kontakt
Tjörns kommun
0304-60 10 00
kommun@tjorn.se

Lämna synpunkt

Tjörns kommun