22:49  18:21 - ⚠️ 𝗩𝗔𝗥𝗡𝗜𝗡𝗚! SMHI varnar för 𝗸𝗿𝗮𝗳𝘁𝗶𝗴 åska i kväll | 𝗣𝟰 𝗩ä𝘀𝘁 Klart: Då fortsätter renoveringen av Tjörnbron | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 Över 400 vaccinerade på en dag i Kållekärr | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢
   NYHETERsto    22:05   21/4
 Instagram   Idag är det Kristi himmelsfärd och röd dag ✨ Vi har öppet, men med andra öppettider. Vi hoppas du får en härlig helgdag! #stenungstorg #handlalokalt | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴          Testa att tagga ditt inlägg med* #STOregionen 
*********************************** Lokaltidningen STO      P4 Väst      P4 Göteborg      SVt Väst      SVt Nyheter      Aftonbladet      Expressen      GT      Dagens Nyheter  ****************************************************************
 P4 SVt   Af. Ex. GT DN   Kungälv
 11/5 19:30Matställen i STO (under uppbyggnad!)

Våld i nära relation – aldrig okej | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Våld i nära relation – aldrig okej | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Våld i nära relationer är ett stort folkhälso- och samhällsproblem. Media har närmsta tiden uppmärksammat flera fall av våld mot kvinnor med dödlig utgång, mord. Våld och kontroll är aldrig ett tecken på kärlek, aldrig okej. Om du är utsatt, be om hjälp! Om du utsätter någon, sök hjälp! Om du misstänker att någon far illa, våga fråga!

Våld är mer än knytnävar

Våld i nära relationer kan handla om bland annat hot, upprepade kränkningar, tvångssex, utpressning, skadegörelse hemma, hedersrelaterat våld, aggressivt beteende, isolering och kontroll. Det är inte bara det synliga våldet som är destruktivt.

– Vi vet att det dessvärre finns många som lever i en destruktiv relation där man antingen skadas fysiskt eller psykiskt och att det bara är några få som väljer att polisanmäla eller söka stöd. Som kommun vill vi berätta att vi finns och att vi kan ge stöd och råd till de som behöver ta sig ur den situation de befinner sig i, berättar Camilla Gunnarsson, samordnare för våld i nära relation inom sektor Socialtjänst.

Kommunen kan hjälpa

Kommunen kan hjälpa till med råd, stöd, behandling, skyddat boende och ekonomiskt bistånd. Det finns hjälp för den som är utsatt för våld men också för den som behöver stöd i att ändra ett aggressivt beteende, eller för den som bevittnar våld i en nära relation.

Kontaktuppgifter och telefonnummer – Våld i nära relation

Pandemin påverkar

– Pandemitiden har varit och är en utmanande tid för oss alla, men kanske än mer för de som lever i en osund relation, säger Carina Johansson Strandberg, Folkhälsosamordnare i Stenungsunds kommun. Risken för våld ökar när familjer vistas mer i hemmet, är mer isolerade och kanske också drabbats ekonomiskt av pandemin.

Våga fråga!

Utsatthet för våld finns överallt i samhället. Misstänker du att någon i din närhet är utsatt? Våga fråga! För personen som utsätts kan det betyda mycket att någon faktiskt ser och kan lyssna. Din fråga kan också bli den avgörande faktorn för att personen ska våga söka hjälp. Behöver du stöd inför din fråga och samtal kan du alltid vända dig till oss inom Socialtjänsten.

Kontakt

Socialtjänstens Individ- och familjeomsorg

Besök och telefon

Strandvägen 15
0303-73 81 33

Stängt för lunch alla dagar mellan klockan 12.00-13.00.

E-post

socialtjanst@stenungsund.se

Källa: Stenungsunds kommun

Kontakt
Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Lämna synpunkt

Stenungsunds kommun