22:49  18:21 - ⚠️ 𝗩𝗔𝗥𝗡𝗜𝗡𝗚! SMHI varnar för 𝗸𝗿𝗮𝗳𝘁𝗶𝗴 åska i kväll | 𝗣𝟰 𝗩ä𝘀𝘁 Klart: Då fortsätter renoveringen av Tjörnbron | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 Över 400 vaccinerade på en dag i Kållekärr | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢
   NYHETERsto    22:05   21/4
 Instagram   Idag är det Kristi himmelsfärd och röd dag ✨ Vi har öppet, men med andra öppettider. Vi hoppas du får en härlig helgdag! #stenungstorg #handlalokalt | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴          Testa att tagga ditt inlägg med* #STOregionen 
*********************************** Lokaltidningen STO      P4 Väst      P4 Göteborg      SVt Väst      SVt Nyheter      Aftonbladet      Expressen      GT      Dagens Nyheter  ****************************************************************
 P4 SVt   Af. Ex. GT DN   Kungälv
 11/5 19:30Matställen i STO (under uppbyggnad!)

På utflykt med anhörigstödet | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

På utflykt med anhörigstödet | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Under våren erbjuder anhörigstödet alternativa möjligheter att träffas för anhöriga under säkra former. Vid tre tillfällen har det varit guidade vandringar vid kulturhistoriska platser.

I april erbjöds guidade vandringar både vid Svens altare och vid Ålgård. Båda platserna bjuder på en fantastiskt vacker natur och en rik kuturhistoria.

Relaterad information

Aktiviteter för anhöriga våren 2021

Vandringsleder

Anhörigstöd, avlastning

Vandring vid Svens altare och Storehamn

Det blev en otroligt vacker och upplevelserik vandring i Storehamn en solig dag för de anhöriga.

Efter en vandring genom svår terräng nådde vi Svens Altare på toppen av berget, hela 106 meter över havet. Här finns det ett trapptorn som du kan gå upp i och väl uppe möttes vi av vidunderligt vacker utsikt. Det sägs att du kan se 11 kyrktorn och Hållöfyr härifrån.

Efter en välförtjänt fika paus, gick vi vidare runt Håltasjön. Här finns en vacker natur och flera torpruiner med informationstavlor där du kan läsa om de som har bott här. Det är spännande att föreställa sig att det funnits flera torp, garveri, bageri och tvåvåningshus runt Håltasjön.

Vandring vid Ålgård och Assmunderöd

Strax öster om Henån ligger rekreationsområde Ålgård, som har en lång historia. Här finns en mycket upskattad grillplats och här ligger även Friluftsfrämjandets stuga och lada där du kan hyra kajaker, kanoter och SUP.

Detta kulturhistoriska område besöktes av en anhöriggrupp en fin dag i april. Vi fick en guidad tur av Friluftsfrämjandets ordförande Ingela Antonsson som tog oss runt sjön Assmunderöd. Efter rundturen bjöds det på fika och grillad korv som smakade fint efter den cirka 4 kilometer långa vandringen.

Relaterad information

Källa: Orust kommun

Kontakt
Orust kommun
0304-33 40 00
kommun@orust.se

Lämna synpunkt

Orust kommun