13:26  13:26 - STENUNGSUND: Kommunens nya satsning: robotgräsklippare dygnet runt | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 Inget förbud att vistas på Tjörns badplatser i sommar | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢 Skolorna på Tjörn får inte mer pengar | 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢
(K)  Polisen  (U)  L-STO   Hemnet (186)    Gullvivevägen 23 Högenorum, Stenungsund   6 295 000 kr  Trafik P4
   NYHETERsto     09:19   21/4
 Instagram   Turerna kring Sportstugan 41 vid Hallerna har varit många. Men efter rivningshot och renoveringsbehov, har stugan nu istället fått en hyresgäst | 𝗹𝗼𝗸𝗮𝗹𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻𝘀𝘁𝗼          Testa att tagga ditt inlägg med* #STOregionen 
 P4 SVt   Af. Ex. GT DN   Kungälv
 23/5Matställen i STO(under uppbyggnad!)
Södra BohuslänVandringstips inför helgen! Tofta Naturreservat bjuder på omväxlande och lätta vandringar över klippor och strandängar. En riktigt fin plats mellan Kungälv och Marstrand.

Årets turismföretag Orust 2020 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Årets turismföretag Orust 2020 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Vi säger ett stort Grattis till Nösundsgården som är Årets Turismföretag på Orust.

Bilden: Catharina Bråkenhielm kommunstyrelsens ordförande, Stig och Lisbeth Maxén Nösundsgården och Ann Haraldsson Södra Bohuslän Turism, i bakgrunden Ronny Svensson kommunutvecklare.

I Nösund, på sydvästra Orust, strax intill havet ligger Nösundsgården med hotell, vandrarhem och nu även Café Gerle. Caféet och dess mysiga trädgård med havsutsikt är väl värt en omväg i sommar. Den fantastiska restaureringen av Gerlegården och trädgården har utvecklat platsen och gett historien ett nytt liv.

Tillsammans med Södra Bohuslän Turism har vi överlämnat blommor, tårta, diplom och det fina priset bestående av ett glasäpple designat och producerat av Lars Sestervik.

Motivering

Nösundsgården har en enastående förmåga att år efter år stå stadigt. Här har vi ett företag som när det blåser i omvärlden väljer att utvecklas istället för att avveckla – det är lika modigt som fantastiskt. Nösundsgården har genom den fantastiska restaureringen av Gerlegården och trädgården utvecklat platsen och gett historien ett nytt liv. Att dessutom så omsorgsfullt värna om den lilla orten Nösund tyder på ett hållbart företagande som blir till inspiration för andra.

Relaterad information

Källa: Orust kommun

Kontakt
Orust kommun
0304-33 40 00
kommun@orust.se

Lämna synpunkt

Orust kommun