Misstanken: Gängmedlemmar pressade man på 200 000 kronor

Misstanken: Gängmedlemmar pressade man på 200 000 kronor

Två män tillhörande en kriminell mc-klubb ska en dag plötsligt ha uppsökt en man på hans arbetsplats i Stenungsund. Där ska de under hot ha försökt pressa honom till att redan samma dag delbetala en påstådd skuld till sin före detta flickvän på 200 000 kronor med ord som ”Vad är ett liv värt för dig?”.
Nu åtalas de båda männen, misstänkta för försök till grov utpressning.

Det var en dag i början av maj som männen utan förvarning plötsligt dök upp hemma hos mannens sambo. När de fick veta att han var på jobbet bestämde de sig för att åka dit. Till sambon sa de att de var gamla bekanta som ville prata med hennes partner om en sak.

Det de ville tala om visade sig handla om påstådd skuld på 200 000 kronor till en av männens syster – som tidigare varit ihop med mannen som nu uppsöktes.

Kontaktade polis

Enligt den stämningsansökan som nu lämnats in vid Uddevalla tingsrätt ska männen vid mötet, dit de kom iförda kläder med loggan till det kriminella mc-gäng de båda tillhör, ha berättat att de nu övertagit skulden. Beskedet var att de ville ha tillbaka delar av pengasumman samma dag. Annars skulle dåliga saker kunna komma att hända med tilläggsorden: ”Vad är ett liv värt för dig?”.

Läs mer:
https://www.sttidningen.se/nyheter/stenungsund/misstanken-g%C3%A4ngmedlemmar-upps%C3%B6kte-man-p%C3%A5-jobbet-och-f%C3%B6rs%C3%B6kte-utpressa-honom-1.75440866

𝗦𝗧-𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻