Knarkpåverkad chaufför döms för vinglig färd

Knarkpåverkad chaufför döms för vinglig färd

Enligt polispatrullen körde lastbilschauffören i långt över tillåten hastighet och visade tydliga tecken på narkotikapåverkan då han stoppades utanför Henån. Mannen erkänner brott och säger att han hittat narkotikan han tagit i en bil kvällen innan.

Det var vid 12-tiden en dag i april förra året som en polispatrull fick span på den lätta lastbilen i Henån. Då bilen vid en slagning visade sig vara avställd och därmed hade körförbud bestämde de sig för att åka efter. Färden gick enligt patrullen sedan både vingligt och i långt över tillåten hastighet på 80-vägen. När de väl fick stopp på fordonet visade resultat på 96,8 km/h i genomsnitt.

Den manliga föraren visade också tydliga tecken på narkotikapåverkan då han kontrollerades, vilket senare bekräftades genom provtagning.

Läs mer:
https://www.sttidningen.se/nyheter/orust/narkotikap%C3%A5verkad-chauff%C3%B6r-d%C3%B6ms-f%C3%B6r-vinglig-f%C3%A4rd-i-hen%C3%A5n-1.75344596

𝗦𝗧-𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻