Testa att tagga ditt inlägg med* #STOregionen

Här har vi nu: 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴, 𝘁𝗷𝗼𝗿𝗻𝘀𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻, 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻, 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸, 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 och #𝗦𝗧𝗢𝗿𝗲𝗴𝗶𝗼𝗻𝗲𝗻

Idag fyndade en av våra kreativa favoritkunder Anna en dubbelinnerdörr för att g… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Idag fyndade en av våra kreativa favoritkunder Anna en dubbelinnerdörr för att g… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Idag fyndade en av våra kreativa favoritkunder Anna en dubbelinnerdörr för att ge mer värme till deras gamla vackra hus vid sjön här på Orust. Tack för bilden och besöket #återbrukärkul #återbrukärsmart #oruståterbruk💚⭐️♻️ #dubbeldörrar #glasdörrar

Visa på Instagram

Familjehemsföräldern Åsa Wendel från Stora Höga är en av tre eldsjälar som valts… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Familjehemsföräldern Åsa Wendel från Stora Höga är en av tre eldsjälar som valts… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Familjehemsföräldern Åsa Wendel från Stora Höga är en av tre eldsjälar som valts ut till finalist för årets Childhoodpris. Syftet med priset är att hylla personer som med delaktighet, tillit, mod och drivkraft stöttar barn och unga i deras vardag.⁠
– Det är en fantastisk sak att få vara med om.⁠
Läs mer på sttidnignen.se #Stenungsund

Visa på Instagram

LUCKA 4 Infrastrukturfrågor är mycket viktiga och de beslutas nationellt. Därf… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

LUCKA 4 
Infrastrukturfrågor är mycket viktiga och de beslutas nationellt. Därf… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

✨🎄 LUCKA 4 🎄✨
Infrastrukturfrågor är mycket viktiga och de beslutas nationellt. Därför har vi ett tätt samarbete näringslivet och med våra grannkommuner för att tillsammans lyfta de behov om finns i vår region.

Vi uppmärksammar även de satsningar på infrastruktur som finns på plats. Söndag den 4 juli 2010 firades 50-årsjubileet av Tjörnbroledens tillkomst. Leden knyter ihop Tjörn och Orust med Stenungsund och fastlandet.
Syftet med kalaset var att visa den gemenskap och det samarbete som Tjörnbroleden gjorde möjligt. Ledorden för firandet var tillsammans, historia och framtid.

Firandet hölls på rastplatsen vid Tjörnbron. En brokör bestående av 100 sångare från de tre kommunerna sattes samman dagen till ära. Det hölls tal från Landshövding Lars Bäckström och de tre kommunalråden och så bjöds det på tårta.

– Att bygga vägar är stort, men att bygga broar är nog större säger Landshövding Lars Bäckström i sitt tal.

Som om det inte var nog så firade vi den 10 december 2008 att Boxvikstunneln fyllde 50 år. Tunneln är Sveriges första vägtunnel.

Den 10 juni 2015 lanseras Nordvästsvenska Initiativet som sätter fokus på infrastruktursatsningar för fortsatt utveckling av Södra Bohuslän.
I en samverkan mellan Stenungsund, Tjörn och det lokala näringslivet har vi gemensamt paketerat förslag med kort- och långsiktiga förbättringsåtgärder av infrastrukturen i delregionen.

Bättre och säkrare vägar, en bro mellan Orust och fastlandet samt dubbelspår för tåget på Bohusbanan är förbättringar som vi gemensamt ställer oss bakom i Nordvästsvenska Initiativet.

Visa på Instagram

Det blir ingen utdelning av folkets fredspris. Arrangörerna, Fredsrörelsen på Or… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Det blir ingen utdelning av folkets fredspris. Arrangörerna, Fredsrörelsen på Or… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Det blir ingen utdelning av folkets fredspris. Arrangörerna, Fredsrörelsen på Orust, ställer in prisutdelningen.⁠
– Det är utvecklingen av corona i landet som gjort att vi valt att ställa in, säger Erni Friholt.⁠
Läs mer på sttidnignen.se #Orust

Visa på Instagram

Julklappar, delikatesser, godis, hantverk, ost, glögg, kaffe – och mycket mer än… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Julklappar, delikatesser, godis, hantverk, ost, glögg, kaffe – och mycket mer än… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Julklappar, delikatesser, godis, hantverk, ost, glögg, kaffe – och mycket mer än så! 🤩 Det är vad du hittar hos @kvarnskafferiet_stenungsund, som nu öppnat en sprillans ny pop up hos oss på torget. Hurra, och varmt välkomna! 🎉🙌 #stenungstorg #handlalokalt #baraförattdetärjul

Visa på Instagram

LUCKA 3 Orust är både en kommun och en ö. Fram till 2014 var Orust Sveriges tr… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

LUCKA 3 
Orust är både en kommun och en ö. Fram till 2014 var Orust Sveriges tr… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

✨🎄 LUCKA 3 🎄✨
Orust är både en kommun och en ö. Fram till 2014 var Orust Sveriges tredje största ö. Nu är vi Sveriges fjärde största ö. Men Orust är fortfarande västkustens största ö.

Det var i slutet av 2014 som SCB gjorde en inventering och omdefinition av vad en öar är. Därmed blev Södertörn söder om Stockholm en nykomling på listan och Sveriges tredje största ö.

Södertörn är en triangelformad landmassa som i stort sett avgränsas av Södertälje kanal, Mälaren och Östersjön. Innan 2014 räknades inte Södertörn som en ö av Statistiska centralbyrån eftersom den grävda Södertälje kanal inte ansågs vara en giltig ö-avdelare.

Kommunen skrev till SCB om det märkliga i att grävda kanaler skapar en ö och därmed puttar ner Orust i listan men fick inget gehör. Därmed var det inget mer att göra och eftersom det var i slutet av årets så skickade vi julkort till de nio kommuner som utgör Södertörn där de hälsades välkomna till ö-livet.

Orust är i alla fall obestridligt störst på västra sidan av Sverige. Detta var ett faktum som lyftes fram i mitten av 80-talet i ett samarbete mellan kommunen och näringslivet. Syftet var att med kampanjen – Den stora ön i väst – lyfta fram Orust på mässor och andra arrangemang där företag eller kommunen deltog. Bland annat togs en dekal fram och den blev oerhört populär och pryder fortfarande många bilar.

Nu ingår vi i Västsvenska turistrådets stora satsning på platsen Bohuslän och använder Orust – en del av Bohuslän på våra välkomstskyltar och i marknadsföring.

Visa på Instagram

Det gick fort i kurvan och plötsligt tappade bilen fäste. När de landade på sida… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Det gick fort i kurvan och plötsligt tappade bilen fäste. När de landade på sida… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Det gick fort i kurvan och plötsligt tappade bilen fäste. När de landade på sidan krossade Sanna Carlsson flera ben i kroppen och hennes lungor punkterades.⁠
– Det är verkligen som alla säger, att det går i slow motion. Jag såg allt hända jättejättesakta, hur min handväska flög ut genom fönstret. Och sedan svartnade det.⁠
Läs mer på sttidningen.se #Stenungsund

Visa på Instagram

ÅTERBRUKSKALENDERN 2 Dec. Maggis och Chatrine frestar med en återbruksjulklapp f… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

ÅTERBRUKSKALENDERN 2 Dec. Maggis och Chatrine frestar med en återbruksjulklapp f… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

ÅTERBRUKSKALENDERN 2 Dec♻️♥️🎄. Maggis och Chatrine frestar med en återbruksjulklapp för compact living. Välkommen torsdag fredag 11-18, lördag 10-14. Hoo Hoo🎅🏼🧑🏻‍🎄 #oruståterbrukskalender #återbrukärkul

 

Visa på Instagram

Häng med i spelet och klä granen! Börja julstöket med att fånga de flygande dek… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Häng med i spelet och klä granen!  Börja julstöket med att fånga de flygande dek… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Häng med i spelet och klä granen! 🎄🎮 Börja julstöket med att fånga de flygande dekorationerna i vårt julspel. Scanna QR-koden med mobilen direkt från centrumets golvdekaler, och vips så är spelet igång! 👾 Spelet är gratis och har inga köp inuti. Glöm inte att alltid vara uppmärksam när du spelar, lycka till! 🙌
​Provspela här: www.bit.ly/JulspelStenungstorg
​#stenungstorg #handlalokalt #baraförattdetärjul

 

Visa på Instagram

LUCKA 2 Det var Kammarkollegiet som gav kommunen namnet utan s när kommunen bi… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

LUCKA 2 
Det var Kammarkollegiet som gav kommunen namnet utan s när kommunen bi… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

✨🎄 LUCKA 2 🎄✨
Det var Kammarkollegiet som gav kommunen namnet utan s när kommunen bildades 1971. Det finns fler kommuner tex Falu kommun och Kalmar kommun som inte har s.

Kommunens vapen med tre långor, som finns i vår logotyp, har sin bakgrund i ett sigill från 1664.

Orusts östra och Orusts västra härader hade år 1664 ett gemensamt sigill. Det och Tjörns härads sigill är de äldsta från Bohuslän som har ett angett årtal. Det sigillet fanns även på Henåns högstadieskolas skoltröjor, har du haft en sådan skoltröja?

Sigillets fiskar är grunden till Orusts kommunvapen. Men eftersom varken 1664 eller 1710 års fiskar med säkerhet kunde artbestämmas blev det nya vapnets fiskar långor. Detta också för att torkning av långa gjordes på klipporna i Mollösund.

Omskriften lyder: ”SIGILLVM-TERRITORY-OVRVVST-1664”. En senare variant har omskriften ”Oroust häraders signete-A:1710”. I båda syns tre i s-formade krokar hängande fiskar.
Kommunens vapen är utfört av konstnären Sven Sköld under medverkan av Svenska kommunalheraldiska institutet i Stockholm. 2007 gjorde Riksarkivets heraldiska konstnär en anpassning av kommunens detaljrika vapen för moderna medier.

Våglinjen i vapnet föreställer havet, vilket omger Orust. Kommunnamnets första bokstav ”O” symboliseras av en krans av eklöv. Den påminner också om de utbredda ekskogarna som förr fanns på Orust, och som haft stor betydelse för den 1000-åriga båtbyggeritraditionen.
Kommunvapnet är beskrivet med följande heraldiska beskrivning, så kallad blasonering.

”I blått fält av en vågskura bildad stam av silver och därovan tre stolpvis ställda och bjälkvis ordnade långor av silver och med krok av guld i munnen inom en sluten ekbladskrans av guld.”

Visa på Instagram

Toalettborsten Bolmen, taklampan Misterhult och knoppen Skärhamn, alla tre har d… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Toalettborsten Bolmen, taklampan Misterhult och knoppen Skärhamn, alla tre har d… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Toalettborsten Bolmen, taklampan Misterhult och knoppen Skärhamn, alla tre har de en sak gemensamt. De är Ikeaprodukter döpta efter olika platser i Sverige. Nu vill upplevelseguiden Visit Sweden få fler att hitta till orterna bakom möbeljättens välbekanta produktnamn.⁠
– Ja men visst, en knopp är ju ändå en viktig del för att öppna, säger Cathrine Berntsson, tillförordnad förvaltningschef för kultur och fritid i Tjörns kommun.⁠
Läs mer på sttidningen.se #Tjörn

Visa på Instagram

Årets härligaste tid JULEN är här Det är full fart i tomteverkstaden och önskel… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Årets härligaste tid JULEN är här  Det är full fart i tomteverkstaden och önskel… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Årets härligaste tid JULEN är här 🎄☃️✨ Det är full fart i tomteverkstaden och önskelistorna fylls på. Du kanske även designar ditt alldeles egna pepparkakshus, eller klär granen på ditt eget sätt? Bara för att det är jul.
Många av julens underbara stunder börjar i våra butiker. Välkommen in för julkänsla! 🎁 #stenungstorg #handlalokalt #baraförattdetärjul

 

Visa på Instagram

Den första januari 1971 bildades Orust kommun. Under december kommer vi att publ… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Den första januari 1971 bildades Orust kommun. Under december kommer vi att publ… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Den första januari 1971 bildades Orust kommun. Under december kommer vi att publicera några tillbakablickar på de femtio åren som passerat sedan vi blev en kommun.

Den 1 januri 1971 blev Orust en enda kommun.

Fram till kommunreformen 1952 bestod Orust av 10 småkommuner.

Men nya lagar inom socialvård och skola krävde större lokala enheter. Storkommunerna Morlanda, Tegneby och Myckleby bildades. 1962 gick Tegneby och Myckleby samman och bildade Östra Orusts kommun. Östra Orust och Morlanda upphörde som kommuner den sista december 1970.

Kommunen är skyldig att ha vissa verksamheter enligt lag. Andra verksamheter är frivilliga och beslutas av våra lokala politiker.

Det här är en kommuns obligatoriska uppgifter som finansieras med hjälp av skatter och avgifter och bedrivs enlig svensk lagstiftning.
* Social omsorg som äldre- och handikappsomsorg samt individ- och familjeomsorg
* För-, grund- och gymnasieskola samt kommunal vuxenutbildning
* Plan och byggfrågor
* Miljö- och hälsoskydd
* Renhållning och avfallshantering
* Vatten och avlopp
* Räddningstjänst
* Krisberedskap och civilt försvar
* Biblioteksverksamhet
* Bostäder

Det här är några av de frivilliga uppdrag som våra lokala politiker kan besluta om att erbjuda.
* Fritid och kultur
* Näringslivsutveckling
* Arbetsmarknadsinsatser

Visa på Instagram

Tidiga kyliga morgnar är inget problem för Jan-Ove Olsson, som varit snöröjare i… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Tidiga kyliga morgnar är inget problem för Jan-Ove Olsson, som varit snöröjare i… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Tidiga kyliga morgnar är inget problem för Jan-Ove Olsson, som varit snöröjare i Kållekärr i 15 år. På tisdagen var han och hans team igång hela dagen.⁠
– Sen ska jag inte sticka under stol med att det är en liten pojkdröm också, det är roligt att köra traktor.⁠
Läs mer på sttidnignen.se #Tjörn

Visa på Instagram

Nu har höstens arbeten med att restaurera miljöer för strandpaddan på Käringön f… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Nu har höstens arbeten med att restaurera miljöer för strandpaddan på Käringön f… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Nu har höstens arbeten med att restaurera miljöer för strandpaddan på Käringön färdigställts. Åtgärder har gjorts i dammen Lille Väla samt i några igenvuxna hällkar på västra Käringön.

Arbetet har utförts efter paddorna lämnat dammen för vintervila då de ligger nedgrävda tex under stenrösen. Materiel har grävts bort och vegetation röjts för att återfå de kala hällar och grunda solbelysta vatten som strandpaddan behöver för sin fortplantning.

Nu hoppas vi att åtgärderna ska ge god effekt och att antalet strandpaddor på ön ökar. 🐸🐸🐸🐸🐸👍

Visa på Instagram

BakluckeLoppis på Mejeriet 18 dec 10-14. Rensa hemma från prylar, leksaker, kläd… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

BakluckeLoppis på Mejeriet 18 dec 10-14.
Rensa hemma från prylar, leksaker, kläd… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

🚗🧑🏻‍🎄♥️BakluckeLoppis på Mejeriet 18 dec 10-14🚗🧑🏻‍🎄♥️.
Rensa hemma från prylar, leksaker, kläder, pynt och ställ upp bakluckan och ett bord, ha en klädställning om du vill, ha ett litet tält om vädret kräver, ställ fram lite lyktor och bjud på julmys. 50kr/bord och vi betalar 50kr till Barncancerfonden. Boka din plats på 070-7700585 begränsat antal.
I år vill alla ha återbrukade julklappar😍♻️🤩. (Bilder från Pinterest) #bakluckeloppis #återbrukamera #åretsjulklappäråtervunnen #städahemma

Visa på Instagram

Målet är att få fler poliser. Samtidigt går en stor kull konstaplar i pension oc… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Målet är att få fler poliser. Samtidigt går en stor kull konstaplar i pension oc… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Målet är att få fler poliser. Samtidigt går en stor kull konstaplar i pension och det är polisen Emma Anderssons jobb att locka fler till yrket och till STO-området, genom att få dem att få upp ögonen för hur det kan vara att vara polis.⁠
– Det bästa är att man får hjälpa människor. Att man känner att man gör skillnad för dem och för samhället.⁠
Läs mer på sttidningen.se #Stenungsund

Visa på Instagram

Glad första advent!  På onsdag börjar vi räkna ner dagarna till dopparedagen – v… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Glad första advent!  På onsdag börjar vi räkna ner dagarna till dopparedagen – v… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Glad första advent! 🕯️ På onsdag börjar vi räkna ner dagarna till dopparedagen – varför inte göra det med denna superfina adventskalender från @thebodyshop? 📆🎄🎁 Den är fylld med skönhetsfavoriter och har blivit prisbelönad flera år i rad! #stenungstorg #handlalokalt

Visa på Instagram

Ingen sänkning av priset, däremot en frivillig höjning. Blue Week är motsatsen t… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Ingen sänkning av priset, däremot en frivillig höjning. Blue Week är motsatsen t… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Ingen sänkning av priset, däremot en frivillig höjning. Blue Week är motsatsen till Black Friday.⁠
– Vi har helt enkelt inte råd att haka på amerikanska trender, säger Niklas Krafft, fiskhandlare på Orust.⁠
Läs mer på sttidningen.se #Orust

Visa på Instagram

Årets bästa julklapp för alla oss som älskar Orust. En bok full med sånger från … | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Årets bästa julklapp för alla oss som älskar Orust. En bok full med sånger från … | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Årets bästa julklapp för alla oss som älskar Orust♥️. En bok full med sånger från hela ön, recept från våra lokala matproducenter, vackra bilder från hela ön, anekdoter och historier av lokala berättare, vokabulär Orustemål och det bästa av allt: 12 studioinspelade låtar av Gåke med texter i boken. Säljs hos Orust Återbruk eller på info@vastnytt.com. 395kr. #orustboken #gåke #orustmål #visomälskarorust😍 #sverigesvackrasteö #orust #åretsjulklapp #åretsjulklappsbok

Visa på Instagram

#repost • @sodrabohuslan Första adventshelgen är här och det finns gott om mysi… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

#repost • @sodrabohuslan Första adventshelgen är här  och det finns gott om mysi… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

#repost • @sodrabohuslan Första adventshelgen är här 🕯 och det finns gott om mysiga julmarknader att besöka 🎅🏻

Vill du få julstämning på en liten ö så ska du ta dig till Käringön där det bjuds på Julmys idag den 27 november.

Fler tips på julmarknader:
❤️ Julmarknad på @toftaherrgardmagasinet vid @toftaherrgard

❤️ Julmarknad på @kullensgardistenungsund med @vintage.magasinet @tantbrunpakullentygerochtrad @betongtess

❤️ julmarknad hos @frokentrulls och @morlandahandelstradgard

Klicka på länken i vår biografi @sodrabohuslan för fler tips.

Ska du besöka en julmarknad i år?

📸 @en_bild_av_karingon ❤️
Foto från början av året när snön låg fint på våra små öar ❄️

#bohuslän #södrabohuslän #winter #visitsweden #käringön #orust #christmas #julmarknad

Visa på Instagram

Efter över 40 år med egen studio i både USA och STO gjorde Helene Bååk på Käring… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Efter över 40 år med egen studio i både USA och STO gjorde Helene Bååk på Käring… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Efter över 40 år med egen studio i både USA och STO gjorde Helene Bååk på Käringön sig av med nålen. Vissa tatueringar glömmer hon dock aldrig och av alla tusentals är det en som sticker ut lite extra.⁠
– Det var det mest makabra jag varit med om.⁠
Läs mer på sttidningen.se #Orust

Visa på Instagram

Repost • @orust_gymnasie_vuxenutbildning Våra elever på vård och omsorgsprogramm… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Repost • @orust_gymnasie_vuxenutbildning Våra elever på vård och omsorgsprogramm… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Repost • @orust_gymnasie_vuxenutbildning Våra elever på vård och omsorgsprogrammet (äldreomsorgslyftet) visade sina färdigheter under Vård och omsorgsveckan 2021!
#yrkesutbildning #vårdochomsorg #äldreomsorgslyftet #orustvuxenutbildning #komvux #vårdochomsorgcollege #orustvuxenutbildning #vårdochomsorgsprogrammet #vocollegeveckan #undersköterska #orust #jobbaförorustkommun #orust

 

Visa på Instagram

Vi vill önska dig en riktigt fin adventshelg. Äntligen kan vi lysa upp våra hem… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Vi vill önska dig en riktigt fin adventshelg. Äntligen kan vi lysa upp våra hem… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

❤️😁 Vi vill önska dig en riktigt fin adventshelg. Äntligen kan vi lysa upp våra hem (tänk på brandrisken) och äta så många pepparkakor vi vill 🎄🎅🤶🧑‍🎄. En promenad är också bra. Här kommer ett tips på vad du kan möta när du tar #pilgrimsleden på #Orust🐫🐫🐫🐫 Det finns så mycket att upptäcka i vår vackra kommun!!

#repost @kamelridning.se Woho… några vandrare på Pilgrimsleden Orust såg oss 🐫 när de passerade gården. De var tydligen mer vana att se rådjur och älg på sina vandringar….. Och blev lite förvånade 😂

Foto: @gotaaventyr

#kameler #kamelridning #exotiskadjur #oväntatmöte #kamel #ridakamel #pilgrimsled #Orust #myckleby #vandring

Visa på Instagram

Svanesunds bibliotek ändrar öppettider den 1 december. Biblioteket utökas samtid… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Svanesunds bibliotek ändrar öppettider den 1 december. Biblioteket utökas samtid… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Svanesunds bibliotek ändrar öppettider den 1 december. Biblioteket utökas samtidigt till att bli meröppet. Det innebär att du kan besöka biblioteket under vissa tider när personalen inte är på plats. Läs mer på www.orust.se länk i bio.

Varekils bibliotek har varit meröppet sedan den 1 november. Den 1 december införs meröppet i Svanesunds bibliotek. Samtidigt ändras de bemannade öppettiderna. Ellös bibliotek ändrar sina öppettider och blir meröppet den 1 januari 2022. ❤️

#bibliotek #orust #Svanesund #Varekil #Ellös #jobbaförorustkommun

Visa på Instagram

En dag kvar till Black Friday! Är du på jakt efter något speciellt – kanske ett… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

En dag kvar till Black Friday!  Är du på jakt efter något speciellt – kanske ett… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

En dag kvar till Black Friday! 🎈 Är du på jakt efter något speciellt – kanske ett par vinterskor eller en ny väska? @euroskostenungsundstorahoga kommer ha 20% rabatt på både och! 🙌 Gäller ordinarie pris, ej presentkort och kan ej kombineras med andra erbjudanden. Du hittar även fler fina erbjudanden i centrumet, kika in dem via länk i bio. #stenungstorg #handlalokalt

Visa på Instagram

Godmorgon. Idag är kylen och hyllorna nypåfyllda med äggost, lammkorv, pepparkak… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Godmorgon. Idag är kylen och hyllorna nypåfyllda med äggost, lammkorv, pepparkak… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Godmorgon🤩. Idag är kylen och hyllorna nypåfyllda med äggost, lammkorv, pepparkakor, saffransbiscotti, kombucha, trattisar, honung, sylt, saft, vinäger, – ALLT från våra fantastiska matproducenter på Orust💚. Ställ undan din äggost, presentbok eller lammkorv på 070-7700585. Ha en strålande dag😍♥️. #äggost #smakapåorust #lammkorv #töllåsfårgård #torpfarm #agnetasodlingarochkonst #orustmat #oruståterbruk

Visa på Instagram

Dessa gröna kristallglas från Murano, Venedig är verkligen något utöver det vanl… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Dessa gröna kristallglas från Murano, Venedig är verkligen något utöver det vanl… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Dessa gröna kristallglas från Murano, Venedig är verkligen något utöver det vanliga! Dessa flöjtglas är handmålade med blommor och 24 K guld och är 20 cm höga, 6 cm diam. 1800 kronor paret. Säljs parvis. Swisha till 123 497 22 20 skriv ”antal Muranoglas” och paxa nedan eller skrivmeddelande.

Glasen är otroligt tjusiga och tillverkade enligt en modell från Trefuochi-samlingarna. Glasbruket OMG har verkat sedan 1291! Idag tillverkas glasen i svagt rosa, blå och bärnstensfärgad kristall. Du kan titta vad de gör hos OMG (original murano glass, italy) www.originalmuranoglass.com

Visa på Instagram

Vacker vas med anor från 1200/1300-talets Venedig. På OMG i Murano Venedig har d… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Vacker vas med anor från 1200/1300-talets Venedig. På OMG i Murano Venedig har d… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Vacker vas med anor från 1200/1300-talets Venedig. På OMG i Murano Venedig har detta företag funnits sedan 1291! Den är i rött glas med handmålade blommor och 24 K guld, omkrets 9, h 13,5 cm. OMG tillverkar olika modeller varje år i olika färger efter dessa gamla modeller och är ett otroligt fint hantverk, just nu finns ingen liknande att köpa hos dem. 380k kronor. Swish 1234972220 skriv ”Murano vas” och paxa nedan eller skriv meddelande.

Visa på Instagram

Nu fyller @labellekarlsson 50 år – och det vill de fira tillsammans med sina fa… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Nu fyller @labellekarlsson  50 år – och det vill de fira tillsammans med sina fa… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Nu fyller @labellekarlsson 50 år – och det vill de fira tillsammans med sina fantastiska kunder! 🙌 Fredag till söndag bjuder de på jubileumsfika och en gåva till alla som handlar! 😍🛍️ Välkommen. #stenungstorg #handlalokalt

 

Visa på Instagram

Sju UF-företag från Nösnäsgymnasiet fick chansen att presentera sina affärsidéer… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Sju UF-företag från Nösnäsgymnasiet fick chansen att presentera sina affärsidéer… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Sju UF-företag från Nösnäsgymnasiet fick chansen att presentera sina affärsidéer för lokala näringslivsdrakar. Samtliga höll mycket hög klass menade juryn vars förstaval föll på ett företag som gör snacks av överbliven lax.⁠
– Jag är verkligen over the moon att vi vann. Det känns samtidigt surrealistiskt, jag hade inte ens trott vi skulle komma med hit till draknästet, sa en omtumlad Isak Linder efter prisutdelningen.⁠
Läs mer på stttidningen.se#Stenungsund⁠

Visa på Instagram

Ann-Christin Eriksson, enhetschef på Strandgårdens äldreboende i Ellös har tilld… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Ann-Christin Eriksson, enhetschef på Strandgårdens äldreboende i Ellös har tilld… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Ann-Christin Eriksson, enhetschef på Strandgårdens äldreboende i Ellös har tilldelats 2021 års stipendium för föredömligt ledarskap inom demensvården. Förra veckan fick Ann-Christin sitt pris av Ingmar Skoog, läkare och Professor. Priset delas ut av föreningen Gott ledaskap i demensvården.

Motiveringen till priset lyder: ”Ann-Christin Eriksson tilldelas stipendiet för sitt nydanande och utvecklande ledarskap. Hon har utvecklat nya arbetssätt, kunskaper som hon sedan även delat med sig av till sina kollegor. Lärande och utveckling i arbetet har blivit Ann-Christins signum.” Stort grattis Anki! #jobbaförorustkommun

Visa på Instagram

Black Friday i sikte! Passa på att spana efter julklappar – hos @dressmannstenu… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Black Friday i sikte!  Passa på att spana efter julklappar – hos @dressmannstenu… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Black Friday i sikte! 🤩 Passa på att spana efter julklappar – hos @dressmannstenungsund får du 30% rabatt på alla varor och 50% på ett stort urval! 🎉👔✨ Gäller till ordinarie pris, ej presentkort och kan ej kombineras med andra erbjudanden. Se fler Black Friday-erbjudanden via länk i bio! 🙌 #stenungstorg #handlalokalt

Visa på Instagram

Nu kommer vi att ha äggost varje helg fram till jul. De brukar alltid ta slut oc… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Nu kommer vi att ha äggost varje helg fram till jul. De brukar alltid ta slut oc… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗸

Nu kommer vi att ha äggost varje helg fram till jul⭐️🤩👏🏼. De brukar alltid ta slut och vi vill alltid undvika matsvinn så boka gärna din äggost och kanske även björnbärssylt. Ring 070-7700585 eller maila info@orustaterbruk.se. #äggost #bohusländskdelikatess #älskaäggost #bohuslän

Visa på Instagram

Ett litet vinande ljud från propellern var allt som hördes då Daniel Lindström b… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Ett litet vinande ljud från propellern var allt som hördes då Daniel Lindström b… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Ett litet vinande ljud från propellern var allt som hördes då Daniel Lindström backade ut elbåten Strana från Henåns hamn.⁠
– Det här är framtiden, med en elbåt kan du njuta av sjölivet utan os och buller från en motor, säger Arne Lindström, vd för Orust E-Boats som tagit fram Strana.⁠
Läs mer på sttidningen.se#Orust

Visa på Instagram

Nu är det dags för fortbildning om den nya läroplan och aktuell forskning i förs… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Nu är det dags för fortbildning om den nya läroplan och aktuell forskning i förs… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Nu är det dags för fortbildning om den nya läroplan och aktuell forskning i förskolan för våra barnskötare. Genom kompetensutvecklingen stärks våra barnskötare i sin yrkesroll och i sitt uppdrag utifrån läroplanen.

Under våren fick våra förskollärare kompetensutbildning om bland annat läroplanen och sitt uppdrag som förskollärare i förskolan, och nu sker också en fortbildning för barnskötare. Att vi kunnat erbjuda fortbildning för båda yrkesgrupperna i förskolan samma år, medför en kvalitetsökning i våra förskolor säger sektor lärande, och en möjlighet till kollegialt lärande i förskolan. Nya begrepp i läroplanen så som undervisning och utbildning i förskolan har tolkas och definierats i utbildningen. Förskolan är numera en utbildningsenhet som bedriver undervisning.

Både barnskötares och förskollärares yrkesroller är lika viktiga för att ge barnen den bästa omsorgen, lärande och utveckling i förskolan. Det känns extra bra att även förskolans personal får fortbildning i ny läroplan och att yrkeskategorierna får diskutera sitt uppdrag.

– I utbildningen diskuteras uppdraget och jag är väldigt glad att fortbildningen för barnskötare kom nu säger Susan Meuller, rektor på Svanesunds förskolor. Det är viktigt att prata om de olika yrkesrollerna ansvar, för att klargöra samt hur de tolkar sitt uppdrag utifrån läroplanen. På förskolan är det väsentligt att barnen får den bästa möjliga utbildningen och undervisningen där lek, omsorg och lärande bildar en helhet.

#läroplan #förskola #Orust #jobbaförorustkommun

Visa på Instagram

Den 19 november var det den Internationella barndagen och ett år sedan barnkonve… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Den 19 november var det den Internationella barndagen och ett år sedan barnkonve… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Den 19 november var det den Internationella barndagen och ett år sedan barnkonventionen blev svensk lag. Det firade vi med delta i manifestationen ”1000-tals lyktor” på Hamntorget i Henån.

Manifestationen ”1000-tals lyktor” ska synliggöra barnen och ge dem en röst i det offentliga rummet. Lyktor tänds i samband med internationella barndagen på torg över hela Sverige, i en ljusmanifestation för barn och av barn. ❤😀

I år var vi första gången vi deltog i ​manifestationen ”1000-tals lyktor”. En lykta symboliserar ett barn och dess betydelsefulla plats och röst i vårt samhälle. Vilket engagemang, vilken stolthet, vilket samarbete och vilket fint möte det blev mellan våra barn och vuxna på Hamntorget. Pedagoger från våra förskolor arbetade tappert i den hårda blåsten för att tända de 250 lyktor som barnen tillverkat. Så roligt att så många familjer inledde sin fredagskväll med att besöka torget i de fladdrande lyktornas sken. Lyktorna brann för alla Orusts barns betydelse, både de som var på torget och de som inte hade möjlighet att komma dit.

Ett särskilt tack till Kristina och Susanne, förskollärare på Bagarevägens förskola, som tog initiativet till att vi medverkade i barnens ljusmanifestation 2021. Vi vill även rikta ett stort tack till alla pedagoger som möjliggjort skapande av lyktor och på annat sätt uppmärksammat och undervisat barnen om barns rättigheter.

#internatinonellabarndagen #1000lyktor #barnensrättisamhället #jobbaförorustkommun #orust #henån #förskola

Visa på Instagram

Black Friday på torget betyder fina erbjudanden och härlig stämning!  Passa på a… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Black Friday på torget betyder fina erbjudanden och härlig stämning!  Passa på a… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Black Friday på torget betyder fina erbjudanden och härlig stämning! 🎉🛍️😍 Passa på att handla julklappar eller prylarna från din egen önskelista till extra bra priser – och missa inte att det finns erbjudanden i centrumet hela veckan. Vi ses! #stenungstorg #handlalokalt

 

Visa på Instagram

Victor Åberg från Stenungsunds Konståkningsklubb har kvalificerat sig för elitse… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Victor Åberg från Stenungsunds Konståkningsklubb har kvalificerat sig för elitse… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Victor Åberg från Stenungsunds Konståkningsklubb har kvalificerat sig för elitserien i konståkning för juniorer säsongen 2021/22. Han står dessutom på gränsen för att kunna slå sig in i juniorlandslaget vilket öppnar upp nya möjligheter i hans utveckling.⁠
– De kvalpoängen är i praktiken inte så långt borta, säger Victor.⁠
Läs mer på sttidningen.se #Stenungsund

Visa på Instagram

Ett kort som rymmer ett helt centrum! Vårt presentkort går att laddas med valfr… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Ett kort som rymmer ett helt centrum!  Vårt presentkort går att laddas med valfr… | 𝘀𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗿𝗴

Ett kort som rymmer ett helt centrum! 🎁 Vårt presentkort går att laddas med valfritt belopp mellan 100 kr och 2 500 kr. En perfekt present, till alla! ✨ Du kan köpa det direkt från presentkortsautomaten i centrumet. #stenungstorg #handlalokalt

 

Visa på Instagram

Cecilia Jägestedt är ny som verksamhetsledare på Friskis & Svettis. Trots nedgån… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Cecilia Jägestedt är ny som verksamhetsledare på Friskis & Svettis. Trots nedgån… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Cecilia Jägestedt är ny som verksamhetsledare på Friskis & Svettis. Trots nedgången under pandemin ser hon med tillförsikt på framtiden.⁠
– Jag känner mig sprudlande av energi och har massor av idéer.⁠
Läs mer på sttidnignen.se #Stenungsund⁠

Visa på Instagram

En tatuering är ett minne för livet som aldrig suddas ut, något som ingen kan ta… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

En tatuering är ett minne för livet som aldrig suddas ut, något som ingen kan ta… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

En tatuering är ett minne för livet som aldrig suddas ut, något som ingen kan ta ifrån dig, tycker tatueraren Vladimir Lindblad.⁠
– Du kan ha två streck som ingen annan förstår men som betyder något för dig. Storyn är viktigare än själva bilden, säger han.⁠
Läs mer på sttidningen.se #Stenungsund

Visa på Instagram

David och Johanna Roskvist, som driver butiken Alla barn second hand i Stenungsu… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

David och Johanna Roskvist, som driver butiken Alla barn second hand i Stenungsu… | 𝘀𝘁𝘁𝗶𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

David och Johanna Roskvist, som driver butiken Alla barn second hand i Stenungsund, tilldelas i år kommunens miljöpris på 20 000 kronor.⁠
– Verkligen jättekul och hedrande, säger en glad David Roskvist.⁠
Läs mer på sttidningen.se #Stenungsund

Visa på Instagram

Timvikarie till förskola och skola! Vi söker timvikarier till våra förskolor, sk… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Timvikarie till förskola och skola! Vi söker timvikarier till våra förskolor, sk… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Timvikarie till förskola och skola! Vi söker timvikarier till våra förskolor, skolor och fritidshem i Ellös, Henån, Svanesund, Tvet och Varekil.

Vi söker dig som är social, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet från arbete med barn och ungdomar, men det är inget krav. Du måste ha fyllt 18 år.

Länk i bio!

Visa på Instagram

Nu slår vi ihop LSS, socialpsykiatri, arbetsmarknadsenhet och IFO till ett gemen… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Nu slår vi ihop LSS, socialpsykiatri, arbetsmarknadsenhet och IFO till ett gemen… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

Nu slår vi ihop LSS, socialpsykiatri, arbetsmarknadsenhet och IFO till ett gemensamt verksamhetsområde – Socialt stöd. Det öppnar dörrar till nya spännande samarbeten där vi med nytänkande och starkt medborgarfokus tillsammans tar ansvar och med gemensam krafter leder verksamheten framåt för kommuninvånarens bästa.

En av våra enhetschefer inom Funktionsstöd LSS fått nytt spännande uppdrag i kommunen, så vi söker dig som vill ta över och leda verksamheten vidare tillsammans med oss!

Du hittar alla våra lediga jobb på www.orust.se länk i bio.

#jobbaförorustkommun

Visa på Instagram

#repost • @lansstyrelsenvg Från och med den 22 november rekommenderar Folkhälso… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

#repost • @lansstyrelsenvg  Från och med den 22 november rekommenderar Folkhälso… | 𝗼𝗿𝘂𝘀𝘁𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

#repost • @lansstyrelsenvg 🤧 Från och med den 22 november rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla som är 6 år och äldre testar sig vid symtom som kan vara covid-19. Detta gäller oavsett om man är vaccinerad eller ej.

Orsaken till rekommendationen är att Folkhälsomyndigheten ser en ökande smittspridning i många länder i Europa och att Folkhälsomyndighetens scenarier har pekat mot en trolig ökning även i Sverige de kommande veckorna.

#covid_19 #corona #covidtest

Visa på Instagram