Här är vi  ON IN 60 SECONDS  med de  63  senaste artiklarna från NYHETERsto.se!

Misstänkt narkotikabrott i Skärhamn

Två män misstänkts för narkotikabrott i Skärhamn efter att dom kontrollerats av polis. En man i 30-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk och den andra, en man i 55-årsåldern misstänks för brukande och innehav.

Personbil voltat vid Ödsmålsbron – Föraren avvek

En singelolycka inträffade på söndagsmorgonen vid klockan 08:35. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades ut. En personbil uppges ha voltat och landat mellan norr- och södergående strax före Ödsmålsbron.

Badvattnet är otjänligt vid Nösnäs badplats

Provsvar visar att badvattnet vid Nösnäs badplats är otjänligt. Därför avråds du från att bada. Nya prover har tagits och svar från proverna förväntas komma i början av nästa vecka.

Orust – Bäst tre i länet som Sveriges friluftskommun

Orust är rankad på plats 3 i länet (16 i landet) som Sveriges friluftskommun. För att få utnämningen Sveriges friluftskommun ska kommunen arbeta långsiktigt med friluftslivsfrågorna.

Åtalas för rattfylleri, ringa narkotikabrott och försök till stöld

En man i 45-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, brott beträffande knivar och andra farliga föremål. Dessutom åtalas mannen för försök till stöld på en återvinningscentral på Tjörn.

Inbrott på Motorshoppen i Henån

Natten till igår, onsdag drabbades Motorshoppen i Henån av inbrott. Med en stor sten har tjuven tagit sig in genom att krossa en ruta i ytterdörren.

Kvinna åtalas för olaga förföljelse och ofredande

En kvinna i 60-årsåldern hemmahörande i vårt område står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ofredande och olaga förföljelse. En av målsäganden är en känd svensk journalist.

Åtalas för ringa narkotikabrott

En man i 25-årsåldern på Tjörn står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott. Provsvar har visar att mannen brukat narkotika i Stenungsund i slutet av januari 2020.

Busschaufför hotad i Svenshögen

Strax efter klockan 13 på måndagen larmades polisen till Svenshögen efter att en busschaufför blivit hotad av en manlig passagerare.

Åtalas för ringa stöld på Willys

En kvinna i 25-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ringa stöld på Willys. Enligt åtalet har kvinnan passerade kassan med varor för 827 kronor utan att göra rätt för sig.

Fuktskadad mobiltelefon aktiverade SOS-funktionen

Polis larmades till Stenungsbaden efter att man fått ett ärende där en persons mobiltelefons sos-funktion larmade om att personen befann sig i en nödsituation. Mobilen skickar aktuell position till anhörig eller till larmcentral.

Inbrott: Boende vaknade av att någon var i bostaden

Tidigt på söndagsmorgonen vaknade en boende i ett hus i Hoga, Morlanda på Orust av att någon var inne i bostaden. Den eller de som varit i bostaden försvann snabbt från platsen i en äldre Volvo.

Inbrott i Mekonomens butik

Vid klockan 06 på söndagsmorgonen fick polisen samtal om inbrott i Mekonomens butik på Hantverkaregatan i Stenungsund. Ett fönster är krossad och larmet tjöt.

Drunkningstillbud i Ellös

Räddningstjänst, ambulans och ambulanshelikopter larmades på lördagseftermiddagen till Ellös där ett drunkningstillbud inträffat. En man har anträffats i vattnet.

”Ex on the beach” spelas in i Stenungsund?

”Ex on the beach” gör en Robinson och spelar in kommande säsong i Sverige. Enligt uppgifter till Expressen har man nu valt inspelningsplats, nämligen Stenungsund.


Vädjan från Räddningstjänsten: HAWAII BADPLATS ÄR FULLT – KOM INTE HIT

I veckan uppmärksammade NYHETERsto problemet med hur folk parkerar vid badplatserna när det är riktigt bra badväder. På lördagen var det för många första dagen på semestern, vackert väder och varmt. Många tog tillfället att åka till stranden. Vid lunchtid kontaktades NYHETERsto av räddningstjänstens styrkeledare som ville gå ut med

Antalet drunkningstillbud slår nya rekord

Antalet drunkningstillbud i juni aldrig tidigare varit så högt som i år, det uppger Svenska livräddningssällskapet. Det fina vädret gör att människor i större utsträckning lockas till bad och under midsommarhelgen inträffade flera drunkningstillbud.

Ledig polis agerade vid vårdslöshet i trafik

På fredagskvällen larmades polispatruller till en adress efter att en ledig polis konfronterat en man efter vårdslöshet i trafik. Föraren saknar dessutom körkort och det fanns även misstanke om alkoholpåverkan.

Trafikolycka vid Nösnäsmotet

En trafikolycka inträffade på fredagskvällen vid Nösnäsmotet och uppfarten mot Stenungsön. Två personbilar kolliderade vid stopplikten. Korsningen är olycksdrabbad.

Pick up point på Stenungstorgs centrum

Efterfrågan att handla online, via telefon, hemkörning eller hämta varor utanför butikn har ökat markant under Coronapandemin och handeln har försökt att anpassa sig. Idag lanserar Stenungstorgs centrum en "Pick Up Point" mittemot Akademibokhandeln och norra entrén mot kommunhuset.

Helikoptern sökte efter försvunna barn

Polishelikoptern och flera patruller har letat efter barn som anmälts försvunna. Strax innan 14 och en insats drog igång, men barnen anträffades strax senare.

Stenungsunds Konststråk: Från Nösnäsbadet i Söder till Badhustorget i norr

Från Nösnäsbadet i Söder till Badhustorget i norr går Stenungsunds Konststråk. Utmed vattnet och in emellan husen finns ett antal skulpturer och muralmålningar. Inför sommaren 2020 så har "Storyspots" kopplats till några av konstverken. Tjänsten ger en möjlighet att få veta mer om exempelvis sagorna bakom muralmålningarna som gjordens våren

Swede Ship Marine levererar nybygge nummer 500

Swede Ship Marine med "hemmahamn" i Djupvik på Tjörn har levererat sitt 500:e nybygge. Leveransen omfattar en 17m sjöräddare av Petter CG Sundt klass till Redningsselskapet i Norge. Det är ett avancerat fartyg med kapacitet att köra 40 knop och utföra räddning längs hela Norges kust, även i Nordsjön, oberoende

Blomtjuvar på ICA Kvantum

Två unga killar sågs stjäla blommor utanför ICA Kvantum. De båda försvann efter händelsen i en bil och vittnen noterade registreringsnumret.

Stökig man fick togs omhand av polisen

Polisen larmades till en lägenhet i Stenungsund vid 21:30 på onsdagskvällen. I lägenheten ska man ha festat i några timmar men när grannar började höra ljud av att någon slängde saker omkring sig valde man att ringa polisen då man trodde det handlande om en misshandel. -

Stoppades med bilen full med misstänkt stulna växter

Strax före klockan 03 natten till torsdag stoppade och kontrollerade polisen ett fordon för kontroll vid Jörlandamotet i Stenungsund. I bilen anträffas växter för flera tusen kronor. Samtliga har prislappar på sig och misstänks vara stulna. Föraren var en kvinna i 40-årsåldern och i bilen färdades även en man i

Misstänkt drograttfylla

Vid klockan 21:35 på onsdagskvällen kontrollerade polisen en personbil och dess förare på länsväg 770 vid Långelanda-Röra. Föraren, en man i 70-års åldern, visar tecken på narkotikapåverkan.

Trafikolycka på länsväg 160

På onsdagskvällen kolliderade två personbilar på länsväg 160 vid flaskhalsen upp mot Stenungsöbron vid Nösnäsmotet.

MC-olycka i Jörlanda

Vid 19-tiden på onsdagen inträffade en trafikolycka i korsningen vid Jörlanda centrum/länsväg 574. Föraren till en motorcykel, som övningskörde - körde av okänd anledning okull.

Ringa stöld på ICA Kvantum

Polisen fick på onsdagseftermiddagen åka till ICA Kvantum i Stenungsund där man tagit två personer med varor som man inte gjorde rätt för sig i kassan.


Stöldförsök: Tältande turister fick bilen sönderslagen

Vid klockan 01 natten till tisdag vaknade två person som övernattade i ett tält vid en rastplats utanför Henån av att personer utanför slog sönder deras bil. Personerna försvinner efter att de insett att de blivit upptäckta.

Entusiastiska unga entreprenörer presenterade sina idéer inför sommaren

Drivande, nyfikna och engagerade ungdomar har i sommar fått chansen att som sommarjobb driva ett eget företag i samarbete och stöd av Stenungsunds kommuns ungdomsverksamhet. Efter en veckas research, utbildning och planerande så presenterade ungdomarna sina affärsidéer inför en jury i "Draknästet" på Stenungsbaden Yacht Club.

Grov olovlig körning i Bredvik

På söndagskvällen kontrollerade polisen ett fordon och dess förare på länsväg 723 i Bredvik på Tjörn. Föraren, en man i 55-årsåldern saknar giltigt körkort (behörighet) att köra personbil och det är inte första gången han stoppad bakom ratten för kontroll.

Bensinsmitning i Spekeröd

På morgonen, strax före klockan 08 fick polisen samtal från Circle K i Spekeröd som haft en kund som tankat och sedan valde att snabbt lämna bensinmacken utan att göra rätt för sig.

Kontroll av restauranger under midsommarhelgen

Under helgen har kommunernas miljöinspektörer i Stenungsund, Tjörn och Orust haft en extra kontroll av restauranger och hur man efterlever Folkhälsomyndighetens restriktioner. Något som gick över förväntan.

Intryckt i busskur och avtvingad mobiltelefon

På lördagskvällen fick polisen samtal om en händelse som ska ha skett vid 03-tiden, natten till midsommardagen i Jörlanda. En man i 20-årsåldern ska ha blivit intryckt i en busskur, slagen i ansiktet och avtvingad sin mobiltelefon.

Misshandel på hotell

Polisen larmades på lördagskvällen till ett hotell på Orust där en man uppges ha slagit en kvinna framför andra gäster på hotellet. Både mannen och kvinnan går sedan in på ett rum.

Trafikolycka i Lunna

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Lunna, strax utanför Ödsmål och nära Ödsmålsbron på söndagskvällen. En moped var inblandad i någon form av singelolycka och en förbipasserande larmade.

Felparkering på den bilfria ön

Hur tar man sig till den bilfria ön Käringön? Med båt - eller flygplan. På midsommarafton höjde en del öbor och turister på ögonvrån när det ovan kom ett flygplan och landade i en badvik.

Relativt lugn midsommar för polisen

En del fylla och bråk - en traditionell midsommar för polisen i vårt område. Den rådande situationen gjorde att många officiella midsommarfester på krogar och festplatser var inställda och folk firade istället midsommar med familj och vänner hemma eller i sommarstugan.

Bil i diket – Misstänkt rattfylleri

På midsommaraftons kväll, strax efter klockan 21 larmades polisen till en trafikolycka i Ödsmål. En bil låg i diket och en man i 45-årsåldern kontrollerades. Mannen var påverkad av alkohol och togs med för provtagning.

Misshandel på Käringön

Polisen fick på midsommaraftons kväll åka till Käringön där en man hade blivit misshandlad. Mannen var inte i behov av vård.

Drunkningstillbud vid Mossholmen – Rådig insats av allmänheten

På midsommaraftons kväll larmades räddningstjänst och ambulans till Mossholmen på Tjörn där ett drunkningstillbud inträffat. Oklart hur olyckan gick till - men tack vare en rådig och snabb insats av allmänheten så lyckades man genom hjärt- lungräddning, HLR få igång mannens hjärta.

Trafikolycka på Ängön

Strax före klockan 18 kom larm om en trafikolycka på Ängön på Orust. Föraren till en personbil hade kört av vägen och hamnat i diket.

Skyltfönster på torget krossades i värmen

Det är en av de varmaste midsommaraftnar genom tiderna och SMHI har utfärdat en vädervarning för höga temperaturer. Vid 13-tiden chockades personal och kunder vid H&Ms butik på Stenungstorgs köpcentrum av att ett skyltfönster som krossades - värmen kan vara orsaken.

Godmorgon STO – Fredag 19 Juni

MIDSOMMARAFTON! NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!