• *** ANNONS *** Inget julbord i år? 25 november har KARLBERGS KROG premiär för sin jultallrik
  2020-12-01 kl. 17:00

  *** ANNONS *** Inget julbord i år? 25 november har KARLBERGS KROG premiär för sin jultallrik

  *** ANNONS ***
  Inget julbord i år? 25 november har KARLBERGS KROG premiär för sin jultallrik

  Inget julbord i år? 25 november har Karlbergs krog premiär för sin jultallrik – köp med och njut av julens alla läckerheter med dina nära och kära där hemma! 🍽🎄 Tallriken kostar 149 kr och finns med två tilläggsalternativ: Julvarmt för 50 kr och Juldesserter för 29 kr. #stenungstorg #handlalokalt

 • Asfaltsåtgärder vid stationen, på Doterödsvägen samt Uddevallavägen – Stenungsunds kommun
  2020-12-01 kl. 16:37

  Under tisdag kväll samt under natten mellan onsdag och torsdag kommer det att utföras asfaltsåtgärder.

  Stationen och Doterödsvägen

  Under tisdag kväll (1 december) kväll kommer arbeten med höjning av brunnsbeteckningar och medföljande asfaltering att ske vid stationen och på Doterödsvägen vid Gesällgatan. Trafiken kommer att dirigeras med flaggvakter mellan klockan 21.00-05.00

  Uddevallavägen

  Natt mellan onsdag och torsdag med start kl 21.00 planeras asfaltering på Uddevallavägen strax norr om korsningen till Industrivägen. Även här dirigeras trafiken med flaggvakt mellan kl 21.00-05.00.

  Vid dåliga väderförhållanden kan arbetet komma att skjutas fram till torsdag natt.

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Nu kan du få post från polisen i din digitala brevlåda – STO-regionen.se-Fb
  2020-12-01 kl. 15:16

  Nu kan du få post från polisen i din digitala brevlåda – STO-regionen.se-Fb

  Nu kan du få post från polisen i din digitala brevlåda

  Från och med idag, 1 december kan du välja att få post från Polismyndigheten digitalt istället för på papper – om du är ansluten till en digital brevlåda. I ett första steg gäller det kopia på polisanmälan samt underrättelse om beslut till den som anmält brottet.

  Idag ansluter sig Polismyndigheten till den myndighetsgemensamma tjänsten för digital post – Mina meddelanden. Det betyder en möjlighet för såväl privatpersoner som företag och organisationer, att få post från polisen digitalt istället för på papper. I ett första steg rör det kopia på en polisanmälan och brottsofferinformation samt besked om beslut.

  För den som redan är ansluten till en digital brevlåda kommer posten dit automatiskt från och med idag den 1 december. Det kommer inte längre att skickas papperskopior. I brevlådans inställningar väljer man hur man ska få en avisering om ny post så att man direkt vet när ett nytt meddelande kommit. De som inte har en digital brevlåda samt minderåriga får papperspost till sin folkbokföringsadress. Mottagaren är alltid ansvarig för att läsa sin post oavsett om den är digital eller skickas på papper.

  Nu kan du få post från polisen i den digitala brevlåda – NYHETERsto.se

 • 1 december – Brandvarnardagen – Räddningstjänsten
  2020-12-01 kl. 14:09

  Idag den 1 december är det brandvarnardagen.
  Nu i advents- och juletider tänder många levande ljus hemma och det innebär att det här är en period när många bränder startar. Kom därför ihåg att testa din brandvarnare så att den fungerar.

  1 december Brandvarnardagen – Stenungsund, Tjörn och Lilla Edet | SBRF

 • Trendbrott i Västra Götaland: Covidfallen minskar – P4 Väst – STO-regionen.se-Fb
  2020-12-01 kl. 14:07

  Trendbrott i Västra Götaland: Covidfallen minskar – P4 Väst – STO-regionen.se-Fb

  Trendbrott i Västra Götaland: Covidfallen minskar

  För första gången på åtta veckor minskar antalet fall av covid-19 i Västra Götaland – 4 364 konstaterade fall – drygt 220 färre än veckan innan.

  Men läget inom sjukvården är fortsatt ansträngt, där antalet coronapatienter ökar på flera sjukhus i regionen.

  I NU-sjukvården noteras dock en minskning på tisdagen där 33 patienter vårdas med covid-19, fem mindre än dagen innan. Två av dessa behöver intensivvård – även det en minskning.

  Trendbrott i Västra Götaland: Covidfallen minskar – P4 Väst

 • STENUNGSUND: Räddningstjänsten larmades till Furufjäll – STO-regionen.se-Fb
  2020-12-01 kl. 12:59

  STENUNGSUND
  Räddningstjänsten larmades till Furufjäll där det uppges brinna i en mindre byggnad. Omfattning oklar.

  UPPDATERING
  Räddningstjänsten kunde snabbt vända åter.

 • När vardagen känns trist och grå behöver vi ljuspunkter både stora och små. Belysningen … – Orust kommun-Fb
  2020-12-01 kl. 11:14

  När vardagen känns trist och grå
  behöver vi ljuspunkter både stora och små ✨❤ Belysningen finns på Södra Strandvägen och Åvägen i Henån. Fint med lite julstämning, det behöver vi nu.
  Vi önskar er en trevlig dag. ❤

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Idag öppnas första luckan i årets julkalender och många barns ögon tindrar av förväntan – Tjörns kommun-Fb
  2020-12-01 kl. 11:13

  Idag öppnas första luckan i årets julkalender och många barns ögon tindrar av förväntan. Låt årets julklappar handlas i lokala butiker så att vi även efter julljusen slocknat kan behålla vår viktiga lokala service!

  Våra lokala företagare är de som bland annat ger vår ungdomar sommarjobb, sponsrar våra lokala föreningar och bidrar till skatteintäkter. Enligt organisationen Svenskt Näringsliv bidrar Tjörns företagare med nästan 1 miljard i skatteintäkter genom de arbetstillfällen som de skapar! Många av våra företagare erbjuder anpassade lösningar för att du skall kunna nyttja deras erbjudande tryggt. Allt från take-away till möjligheten att boka butiker för shopping. Så håll Tjörn levande – #handlalokalt

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott – STO-regionen.se-Fb
  2020-12-01 kl. 10:58

  Dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott – STO-regionen.se-Fb

  Dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott

  En man i 20-årsåldern från Tjörn har vid Uddevalla tingsrätt dömts för rattfylleri och ringa narkotikabrott. I början av mars stoppades mannen för kontroll när han körde bil på Stenungsön.

  Provsvar visade att mannen brukat narkotika och att spår av detta fanns i blodet under körning. Mannen har i förhör erkänt att han tog narkotika några dagar innan han blev stoppad.

  Dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott – NYHETERsto.se

 • Adventskalender lucka 1: Bibliotekarien i Auschwitz av Antonio Iturbe (2020) … – Tjörns kommun-Fb
  2020-12-01 kl. 10:10

  Adventskalender lucka 1:
  Bibliotekarien i Auschwitz av Antonio Iturbe (2020) Förlag Polaris. Vuxenroman.
  Detta är en historisk roman som utspelar sig under andra världskriget i koncentrationslägret Auschwitz. Det är en sann berättelse över vilka fasansfulla övergrepp och mord som hände i lägret men också att en bok och dess berättelse kan bringa lite ljus i den hemska vardagen. Böcker var inte något som var tillåtet att ha i lägret, helt förbjudet enligt nazisterna och därför hölls de gömda i en skollokal på området. Dita en 14-årig flicka blir utvald att vara hemlig bibliotekarie för ett antal slitna böcker som i smyg användes i undervisningen. Dita hade inte bara hand om dessa få pappersböcker hon såg också till att det fanns levande böcker och det var vuxna som var i skolan och undervisade som berättade ur minnet böcker de hade läst och tyckt om.

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Skärpta råd – Tjörns kommun
  2020-12-01 kl. 09:50

  Skärpta råd – Tjörns kommun

  Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta allmänna råd i Västra Götaland från 29 oktober fram till 13 december. Det råder också maxantal för sammankomster till 8 personer, att symtomfria barn i för- och grundskola ska stanna hemma om någon i familjen har covid-19.

  Skärpta allmänna råd från och med 29 oktober till 13 december

  Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

  Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

  Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

  Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

  Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser.

  Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

  Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

  Symptomfria barn i för- och grundskola bör stanna hemma om någon i familjen har covid-19

  I ett pressmeddelande 1 december 2020 rekommenderar Folkhälsomyndigheten att symtomfria barn i för- och grundskola ska stanna hemma om någon i familjen har covid-19.

  Förbud att servera alkohol efter kl 22.00 från den 20 november.

  Från den 20 november är det förbud att servera alkohol efter kl 22.00.

  Allmänna sammankomster max 8 personer från den 24 november till 13 december.

  Regeringen beslöt den 16 november att från och med den 24 november införa ett maxtak på allmänna sammankomster till 8 personer från den 24 november till den 13 december. Det på grund av att smittspridningen fortsätter att öka och att rekommendationer inte följs.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Godmorgon STO 1/12
  2020-12-01 kl. 07:51

  POLISEN:
  00:12 STENUNGSUND
  Bråk / Rattfylleri

  Polisen larmades till Tollenäs Camping där det ska ha uppstått ett bråk mellan flera personer. En av personerna ska ha lämnat platsen i en bil. Bilen och dess förare kunde stoppas på länsväg 160, inte långt från campingen. Föraren, en man i 45-årsåldern uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika och togs med för provtagning. Man anträffar också narkotikaklassade tabletter i samband med händelsen. Bilen som mannen körde var belagd med körförbud. Nycklarna togs i beslag för att förhindra körning. Mannen togs med för provtagning misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och trafikbrott.

  03:53 STENUNGSUND
  Narkotikabrott

  Strax före klockan 04 gjorde polisen en kontroll av en personbil i Spekeröd. I bilen färdades fyra personer. En man i 20-årsåldern uppvisade tecken på att ha brukat narkotika och togs med för provtagning.

  06:09 STENUNGSUND
  Narkotikabrott

  Polisen larmades till McDonald’s i Stenungsund där man har en besökare som varit på restaurangen i flera timmar, somnat och vägrat att lämna restaurangen. Polisen kommer till platsen och mannen, som är i 22-årsåldern uppvisade tecken på att ha brukat narkotika. Han fick följa med för provtagning misstänkt för narkotikabrott eget bruk.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Testa din brandvarnare – Orust kommun
  2020-12-01 kl. 06:28

  Testa din brandvarnare – Orust kommun

  Prova din brandvarnare och hjälp någon att prova sin brandvarnare. Den 1 december är det Brandvarnardagen, passa på att skydda både dig och någon du tycker om mot brand.

  Du testar brandvarnaren genom att trycka på testknappen, då kontrolleras hela brandvarnarens funktion, inte bara batteriet. Om brandvarnaren inte ger ifrån sig en signal när du trycker på testknappen kan batteriet vara slut, och då behöver du byta ut det. Hjälper inte batteribyte – byt ut brandvarnaren.

  Testa brandvarnaren

  • en gång i månaden
  • när du satt upp en ny
  • när du bytt batteri
  • när du varit bortrest en längre tid (en till två veckor)
  • när du gjort rent den

  När det är dags att byta batteri avger brandvarnaren en kort signal ungefär en gång per minut. Ha gärna ett batteri i reserv hemma så att du kan byta direkt när det blir aktuellt. En brandvarnare som är smutsig invändigt blir känsligare och larmar oftare utan anledning. Gör rent brandvarnaren en gång per år eller om den larmar utan anledning. Rengör brandvarnarna genom att dammsuga med en mjuk borste och torka av utsidan med en lätt fuktad trasa.

  sms-påminnelse

  Få en gratis sms-påminnelse när det är dags att testa brandvarnaren. Besök skyddadigmotbrand.se och registrera ditt mobilnummer.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Den 1 december är det Brandvarnardagen, passa på att skydda både dig och någon du tycker om mot brand – Orust kommun-Fb
  2020-12-01 kl. 06:00

  Den 1 december är det Brandvarnardagen, passa på att skydda både dig och någon du tycker om mot brand. ❣
  Prova din brandvarnare och hjälp någon annan att prova sin brandvarnare. Få en gratis sms-påminnelse när det är dags att testa brandvarnaren. https://aktivmotbrand.msb.se/

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Adventskalender: 1 december är här och det är dags att öppna första luckan i vår adventskalender 🎅🏻 – Södra Bohuslän Turism
  2020-12-01 kl. 06:00

  🌟Adventskalender🌟
  1 december är här och det är dags att öppna första luckan i vår adventskalender. 🎅🏻 Bakom lucka nummer 1 döljer sig shopping på Kongahälla Center, god mat hos Mollys Glass & Bar och en fartfylld upplevelse på Gokartcentralen – En fantastisk dag i Kungälv helt enkelt! Kungälvspaketet innehåller:
  ♥Presentkort på 500 kr att shoppa för på Kongahälla center, Kungälvs nya köpcenter med butiker, caféer, restauranger och hälsa i skön atmosfär. Presentkortet gäller i alla deras butiker, caféer och restauranger (med undantag Systembolaget.) ♥Varmrätt och dessert för 2 personer hos Molly´s Glass & Bar. Kungälvs mysigaste bar som är en kombination av ett glasscafé, restaurang och… Mer

 • Vattenläckan i Svenshögen är lagad – Stenungsunds kommun
  2020-12-01 kl. 05:00

  Uppdaterat kl 20.50 Vattenläckan i Svenshögen är nu åtgärdad. Du som bor i Svenshögen och har kommunalt vatten ska nu åter ha vatten i din kran.

  Bra att veta

  I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

  Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

  Mer information om det kommunala vattnet

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Magiska foton på Fyren Hätteberget! Den 26 m höga fyren står väster om Marstrand … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-30 kl. 23:17

  Magiska foton på Fyren Hätteberget!

  Den 26 m höga fyren står väster om Marstrand och ersatte 1977 fyren Pater Noster.

  Har du någon favoritfyr längs med vår vackra Bohuskust?

  Foto @helene.eleonor

  #bohuslän #södrabohuslän #lighthouse #fyr #marstrand #sweden #visitsweden #upplevbohuslän #vinter #winter #wintersailing #ocean
 • Vattenläckan i Svenshögen är nu lagad. Du som bor i Svenshögen och har kommunalt vatten … – Stenungsunds kommun-Fb
  2020-11-30 kl. 20:55

  Vattenläckan i Svenshögen är nu lagad. Du som bor i Svenshögen och har kommunalt vatten ska nu ha vatten i din kran. I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Låt vattnet spola en stund så förvinner missfärgningen. Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • TRAFIK: Väg 160 från Nösnäsmotet N till Almökrysset i riktning mot Stora Höga. Fordonshaveri – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 19:28

  TRAFIK
  Väg 160 från Nösnäsmotet N till Almökrysset i riktning mot Stora Höga.

  Fordonshaveri: Bil med varningsblinkers påslagna, ett körfält blockerat.

 • Tjörn sjua på lista med populära resmål – Tjörns kommun
  2020-11-30 kl. 17:00

  Tjörn sjua på lista med populära resmål – Tjörns kommun

  Drygt 7000 svenskar har svarat på frågor om resvanor och attityder i undersökningen Resa i Sverige.

  Det är bara 38 resmål som får vara med på topplistan. Undersökningen har i år gjorts för tredje gången och det är första gången både Tjörn och Orust är med, på plats sju respektive arton.

  God atmosfär

  Resultaten från årets undersökning visar att det viktigaste vid valet av semesterort är att få ett trevligt bemötande, följt av att den har en god atmosfär. Både Tjörn och Orust ligger i övre halvan av platser med god atmosfär. Det är också många som rekommenderar andra att åka till Tjörn och Orust.

  – Det är jätteroligt att Tjörn tar positionen som en av landets mest attraktiva destinationer med sin sjundeplats, säger Lena Karlstedt, turistchef i Tjörns kommun.

  Fler väljer Sverige, och gärna skärgården

  Det är destinationsnätverket SNDMO som gjort undersökningen. Årets undersökning visar att fler har rest inom landet och att det finns ett stort intresse för att fortsätta upptäcka Sverige även sommaren 2021. Fyra av fem uppger att de vill se mer av Sverige framöver. Många uppger särskilt att de valt resor till kust och skärgård eller till storstäder.

  Vill utveckla besöksmål

  Swedish Network of Destination Management Organisations (SNMDO) är en opolitisk, ideell förening. Medlemmar i föreningen är kommuner eller organisationer som arbetar med destinationsutveckling i Sveriges större kommuner.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Ensam gran söker klappar – Nu startar årets julklappsinsamling – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 16:54

  Ensam gran söker klappar – Nu startar årets julklappsinsamling – STO-regionen.se-Fb

  Ensam gran söker klappar – Nu startar årets julklappsinsamling

  Under perioden 1-24 december kommer det att stå en julgran i lobbyn på Stenungsbaden Yacht Club. Alla är varmt välkomna in och lägga en julklapp under granen. Julklapparna delas sedan ut till behövande barn genom Pelikanen och svenska kyrkan i Stenungsund.

  Julen är för många en tid för omtanke, glädje och värme. Vi associerar det med god mat, familj, gemenskap och uppskattning. Tyvärr är det dock inte alla som delar den här uppfattningen, utan många får inte chansen att fira denna högtid av olika skäl. Det arbete som Pelikanen och Svenska kyrkan i Stenungsund gör för människor som befinner sig i svåra livssituationer här i Stenungsund är otroligt viktigt och vi är väldigt glada över att kunna vara med och bidra till deras arbete. Tillsammans med Pelikanen och Svenska kyrkan i Stenungsund gör man på detta sätt julen lite gladare för många barn och ungdomar som har det svårt.

  Sedan 2012 har Nordic Choice Hotels, genom initiativet “Ensam julgran söker julklappar”, samlat in julklappar till barn och vuxna som befinner sig i en svår livssituation. Såväl grannar som gäster och anställda är välkomna att skänka klappar och lägga under julgranarna i någon av Nordic Choice Hotels samtliga hotellobbyer i Norden. Därefter skänks julklapparna till en lokal organisation eller förening, som bidrar till att göra julen lite ljusare för behövande i närområdet. Förra året samlade Nordic Choice Hotels tillsammans in 53.722 klappar.

  – Ju fler julklappar vi får in, desto fler barn får det lite bättre.

  Presentkort är en uppskattad gåva
  – Likväl vet vi mycket väl hur svårt det kan vara att hitta en present som passar de flesta, framförallt beslutsamma tonåringar och ungdomar. En perfekt och uppskattad julklapp, som uppskattas av många, kan vara ett presentkort från en butik eller köpcentrum. Efter ett utmanande och tufft år för vårt näringsliv vill vi uppmuntra och tipsa er om att stötta våra lokala affärer och butiker i STO-området. Då stöttas näringslivet samtidigt som det kan nyttjas på valfritt sätt av personen som tar emot julklappen.

  Ensam gran söker klappar – Nu startar årets julklappsinsamling – NYHETERsto.se

 • Trygghetsskapande åtgärder i Stenungsund efter överfall mot kvinnor på hundpromenad – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 13:28

  Trygghetsskapande åtgärder i Stenungsund efter överfall mot kvinnor på hundpromenad – STO-regionen.se-Fb

  Trygghetsskapande åtgärder i Stenungsund efter överfall mot kvinnor på hundpromenad

  Vid tre tillfällen under oktober och november har kvinnor på hundpromenad blivit attackerade av okända gärningsmän. Den senaste händelsen inträffade i fredags. Polisen ser allvarligt på händelserna.

  Ärendena utreds som misstänkt misshandel. I dagsläget finns inga misstänkta.

  – Vi analyserar det här fallet och jämför likheter och skillnader med de ärenden som finns sedan tidigare, men vi tittar också brett på det som hänt genom olika former av inre spaning, säger Lars Wahlin, t f gruppchef för utredningsverksamheten i Södra Fyrbodal.

  Polisen har fått in och bearbetar tips som kommit in, men är fortsatt intresserad av iakttagelser som kan föra utredningarna framåt. Polisen kommer nu att vara mer synlig i området i trygghetsskapande syfte.

  – Vi kommer att ha en ökad lokal närvaro tills vidare, säger Lars Wahlin.

  Polisen har kontakt med kommunen kring eventuella behov av åtgärder till följd av händelsen.

  Trygghetsskapande åtgärder i Stenungsund efter överfall mot kvinnor på hundpromenad – NYHETERsto.se

 • Flygande besiktning av A-traktor – Stenungsund – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 13:25

  Flygande besiktning av A-traktor – Stenungsund – STO-regionen.se-Fb

  Flygande besiktning av A-traktor

  På söndagsförmiddagen stoppade polisen en A-traktor för kontroll på länsväg 170 genom Stenungsund. Man utförde en så kallad flygande besiktning.

  Flygande besiktning av A-traktor – NYHETERsto.se

 • Inbrott i bostad i Åsten – Orust – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 13:13

  Inbrott i bostad i Åsten – Orust – STO-regionen.se-Fb

  ORUST
  Inbrott i bostad i Åsten

  Polispatrull fick på förmiddagen vid klockan 11:20 samtal om inbrott i en bostad i Åsten, mellan Vräland och Svanesund på Orust. Boende har varit borta och upptäcker inbrottet vid hemkomst. Tillgripet är bland annat TV och TV-mottagare.

  Polisen har varit på plats för att att säkra eventuella spår.

  Inbrott i bostad i Åsten – NYHETERsto.se

 • 30 november 11:21, Stöld/inbrott, Orust – Polisen STO
  2020-11-30 kl. 12:53

  Stöld genom inbrott i bostad, Åsten.

  Polispatrull skickas till Åsten med anledning av stöld genom inbrott i bostad. Boende har varit borta och upptäcker inbrottet vid hemkomst. Tillgripet är bland annat TV och Viasatmottagare.

  12.51 Polis har gjort en brottsplatsundersökning för att säkra eventeulla spår. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

 • Batterier stulna hos Orust Golfklubb – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 12:35

  Batterier stulna hos Orust Golfklubb – STO-regionen.se-Fb

  Batterier stulna hos Orust Golfklubb

  På måndagen fick polisen samtal om stölder som skett under helgen på Orust Gofklubb i Morlanda. Under helgen har någon eller någon tagit sex batterier från golffordon, det uppger Polisen Södra Fyrbodal till NYHETERsto.

  Batterier stulna hos Orust Golfklubb – NYHETERsto.se

 • Dömd till fängelse för grov misshandel och grovt olaga hot – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 12:14

  Dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott – STO-regionen.se-Fb

  Dömd till fängelse för grov misshandel och grovt olaga hot

  Den man i 70-årsåldern från STO-området som stod åtalad vid Uddevalla tingsrätt för grov misshandel och grovt olaga hot har nu fått sin dom. Uddevalla tingsrätt dömer mannen till fängelse i 1 år och 2 månader.

  Händelsen ska ha skett i mitten av oktober. Mannen ska enligt åtalet ha misshandlat en kvinna genom att knuffa/fälla henne till golvet, sätta sig gränsle över henne och därefter utdela flera slag mot hennes ansikte och kropp samt ta ett stryptag på henne. Den åtalade mannen ska också enligt åtalet tagit ett stryptag och tryckt en kolsyrepistol mot kvinnans tinning.

  Åklagaren menar att den åtalade visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att han oprovocerat attackerat kvinnan, utdelat upprepat våld mot henne samtidigt som hon befunnit sig i en försvarslös situation då hon varit liggandes på golvet med den nu åtalade över sig.

  Dömd till fängelse för grov misshandel och grovt olaga hot – NYHETERsto.se

 • Polisen har stoppat ett stort antal bluffakturor – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 11:12

  Polisen har stoppat ett stort antal bluffakturor – STO-regionen.se-Fb

  Polisen har stoppat ett stort antal bluffakturor

  Polisen har på kort tid fått in ett stort antal anmälningar från hela landet om misstänkta bluffakturor. Förundersökning om grovt fordringsbedrägeri har inletts.

  NYHETERsto berättade i förra veckan om bluffakturor från någon som kallar sig “BillPay AB”. Alla var på beloppet 7 500 kronor och betalningsreferensen var den samma. Fakturan skulle vara betald samma dag den kom i brevlådan. I brevet bifogades även en blankett från Sveriges Domstolar – tingsrätten gällande stämning – ett sätt att påskynda betalningen ännu mer. Över 500 anmälningar fick polisen in under ett dygn, även från STO-området.

  Anmälningarna har resulterat i att polisen inlett en förundersökning om grovt fordringsbedrägeri.

  – Vår största framgångsfaktor i det här ärendet var att polisen kunde agera snabbt tack vare de inkomna anmälningarna. Hittills har vi lyckats stoppa bedrägerierna utan att någon oskyldig drabbats ekonomiskt, säger Fredrick Boström, biträdande chef på bedrägerisektionen i Region Väst som utreder brotten.

  Tre personer är anhållna och en är häktad i ärendet som leds av en åklagare vid Göteborgs åklagarkammare. Polisens arbete fortsätter nu med fler utredningsåtgärder.

  Polisen har stoppat ett stort antal bluffakturor – NYHETERsto.se

 • Under sensommaren 2020 utförde projektet LVA Orust en så kallad återmeandring vid Rålandsberg – Orust kommun-Fb
  2020-11-30 kl. 11:03

  Under sensommaren 2020 utförde projektet LVA Orust en så kallad återmeandring vid Rålandsberg. Återmeandring är när ett rätat vattendrag, så långt som möjligt, återställs till sin ursprungliga form, variation och läge. Syftet med återmeandringen är att bromsa upp flödet i vattendraget för att minska erosion och översvämningar nedströms. Ån blir längre och får tillbaka sina ursprungliga miljöer som livet i vattendraget är anpassat för.

  Bilden visar en utförd återmeandring. Innan åtgärd var ån ett rakt dike, nu ser den ut som innan uträtningen.

  Återmeandring passar bäst där det är platt och där marken närmast ån inte längre används som aktivt odlad åkermark. Ibland kan man se spår av de ursprungliga bågarna i omgivande mark. Man måste säkerställa att åtgärden inte skadar marken uppströms, eftersom den medför en viss dämning.

  Om du tror att du kan ha ett vattendrag som skulle gå att återmeandra, kontakta mig gärna!
  Andreas Höglind
  Projektledare LEVA Orust
  Telefon 0304-33 40 22

  Projektet finansieras av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö.


  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Höjning av taxa för vatten och avlopp – Stenungsunds kommun
  2020-11-30 kl. 10:13

  Höjning av taxa för vatten och avlopp – Stenungsunds kommun

  Den 24 september 2020 beslutade kommunfullmäktige att höja avgiften för vatten och avlopp (VA- taxan). Den beslutade taxan gäller från och med 1 januari 2021. Höjningen är 12 procent och gäller brukningsavgiften för både fast och rörlig avgift. Anläggningsavgiften för ny-, till- och ombyggnad höjs med 5 procent.

  Vatten- och avloppsavgiften används till att producera dricksvatten, underhålla ledningsnäten och ta hand om och rena avloppsvatten inklusive dagvatten från gator och fastigheter.

  – Taxan höjs för att kommunen behöver bygga ut anläggningar och ledningsnät för att anpassa sig efter den växande befolkningen. För att kunna finansiera den utvecklingen och i samband med detta också genomföra underhåll av befintligt ledningsnät behöver intäkterna, genom brukaravgifterna, utvecklas i takt med kostnaderna, säger Camilla Svensson, chef för verksamheten Infrastruktur på Stenungsunds kommun.

  VA-verksamheten i Stenungsunds kommun finansieras genom avgifterna i VA- taxan och ska enligt ”Lagen om allmänna vattentjänster” bedrivas till självkostnadspris.

  Vad betyder höjningen i kronor för en villa?

  Höjningen innebär att kostnaden för en villa i Stenungsunds kommun som förbrukar 100 kubikmeter per år kommer att betala 48,50 kr mer per månad, det blir 582 kr mer för ett år.

  Kommunalt vatten och avlopp

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Återmeandring av vattendrag – Orust kommun
  2020-11-30 kl. 10:06

  Återmeandring av vattendrag – Orust kommun

  Under sensommaren 2020 utfördes en så kallad återmeandring vid Rålandsberg. Återmeandring är när ett rätat vattendrag, så långt som möjligt, återställs till sin ursprungliga form, variation och läge.

  Syftet med återmeandringen är att bromsa upp flödet i vattendraget för att minska erosion och översvämningar nedströms. Ån blir längre och får tillbaka sina ursprungliga miljöer som livet i vattendraget är anpassat för.

  Om du tror att du kan ha ett vattendrag som skulle gå att återmeandra, kontakta mig gärna.

  Andreas Höglind
  Projektledare LEVA Orust
  Telefon 0304-33 40 22

  Projektet finansieras av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Inbrott i källarförråd – Hasselbackevägen – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 09:35

  Trygghetsskapande åtgärder i Stenungsund efter överfall mot kvinnor på hundpromenad – STO-regionen.se-Fb

  Inbrott i källarförråd – Hasselbackevägen

  På söndagen upptäcktes inbrott i källarförråd på Hasselbackevägen i Stenungsund. Det är oklart hur många källarförråd som är utsatta för inbrott men drabbade uppges göra en anmälan på 114 14 eller via nätet.

  Inbrott i källarförråd – NYHETERsto.se

 • Kultur på distans! Nu när många kulturevenemang ställs in har du ändå tillgång till mycket på nätet – Orust kommun-Fb
  2020-11-30 kl. 08:01

  Kultur på distans! ❣ Nu när många kulturevenemang ställs in har du ändå tillgång till mycket på nätet. Biblioteket erbjuder böcker, film och tidskrifter. Många teatrar, museer och orkestrar lägger ut delar av sitt utbud online. Här är några tips på kultur du kan nå hemifrån. https://orust.se/nyhetsarkiv/upplevaochgora/kulturpadistans.5.69959c3717597462136ce5.html

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Igår, 1:a advent genomfördes den årliga TOMTEPADDLINGEN, arrangerad av SUP Klädesholmen – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 07:54

  Igår, 1:a advent genomfördes den årliga TOMTEPADDLINGEN, arrangerad av SUP Klädesholmen – STO-regionen.se-Fb

  Igår, 1:a advent genomfördes den årliga TOMTEPADDLINGEN, arrangerad av SUP Klädesholmen.

  En trevlig tradition sedan flera år tillbaka med tomtar inte bara på brädan utan också på bryggorna som hejar på och hälsar julen välkommen.

  Foto: Anna Rydh


 • Åtalas för sexuellt ofredande – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 07:54

  Dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott – STO-regionen.se-Fb

  Åtalas för sexuellt ofredande

  En man i 20-årsåldern från Stockholm står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för sexuellt ofredande. Händelsen ska ha skett i södra Stenungsund hösten 2019.

  Mannen ska enligt åtalet ha sexuellt ofredat en kvinna som då var 16 år gammal genom att ta på henne innanför kläderna.

  Åtalas för sexuellt ofredande – NYHETERsto.se

 • TRAFIKHINDER – E6 Kungälv: Kungälvsmotet i norrgående riktning. Plåt på vägbanan – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-30 kl. 07:39

  TRAFIKHINDER – E6 Kungälv
  Kungälvsmotet i norrgående riktning

  Plåt på vägbanan.

 • Godmorgon STO 30/11
  2020-11-30 kl. 07:10

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.
  I övrigt en lugn natt i STO-området, uppger Polisens presstalesperson strax efter klockan 07 på måndagsmorgonen.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Vi hoppas att ni alla haft en fin första adventshelg. Har du varit ute och njutit … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-29 kl. 20:32

  Vi hoppas att ni alla haft en fin första adventshelg 🕯🎄❤ Har du varit ute och njutit av det underbara novembervädret i helgen? Foto @kinglund.se #bohuslän #södrabohuslän #stenungsund #tjörnbron #sweden #hemester #advent #christmas #upplevbohuslän

 • TRAFIK – Stenungsund: Ucklumsvägen, Norums kyrka. Viltolycka. Älgkalv ligger på vägen – Älgko i närheten – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-29 kl. 17:42

  TRAFIK – Stenungsund
  Ucklumsvägen, Norums kyrka

  Viltolycka. Älgkalv ligger på vägen – Älgko i närheten.

 • Uppdaterad 29 november 15:35: 29 november 14:36, Trafikolycka, Kungälv – Polisen STO
  2020-11-29 kl. 15:35

  En singelolycka med en personbil har inträffat på länsväg 625. Inga uppgifter om skadeläget

  Enligt initiala uppgifter har föraren av en personbil kört av vägen och bilen har sedan voltat. Inga uppgifter om skador. Olyckan ska ha skett i höjd med sjön Tvibotten, Romelanda. Ambulans, räddningstjänst och polis på väg.

  Uppdatering kl 15.21: Föraren förd till sjukhus för kontroll. Inga uppgifter om allvarliga skador. Bilen bärgas från platsen. Patrullen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik.

 • 29 november 12:16, Trafikolycka, Tjörn – Polisen STO
  2020-11-29 kl. 13:13

  Vi får in larm om en trafikolycka på länsväg 169. Flertal fordon. Inga uppgifter om skador.

  Olyckan ska ha skett vid rondellen mot Kållekärr. Polis, ambulans och räddningstjänst på väg.

  Uppdatering kl.13:07 Patrullen rapporterar om att det handlar om en frontalkrock mellan två personbilar. Bilarna har sedan hamnat i diket. En person förd till sjukhus i ambulans och ytterligare en person förd till sjukhus med ambulanshelikopter. Inga övriga uppgifter om skadeläget. Patrull kvar på plats och inväntar bärgare. Trafiken ska enligt uppgift rulla. En av förarna är misstänkt för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

 • TRAFIK – TJÖRN: LV 169 TRAFIKOLYCKA – Vallhamnsrakan. Frontalkollision – Tre personer inblandade i två fordon. En person uppges ha allvarliga skador – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-29 kl. 12:20

  TRAFIK – TJÖRN: LV 169 TRAFIKOLYCKA – Vallhamnsrakan. Frontalkollision – Tre personer inblandade i två fordon. En person uppges ha allvarliga skador – STO-regionen.se-Fb

  TRAFIK- TJÖRN
  LV 169
  TRAFIKOLYCKA – Vallhamnsrakan.
  Räddningstjänsten på plats.
  UPPDATERING:
  Frontalkollision – Vägen stängdes av under räddningsarbetet. Klockan 13:10 öppnades vägen tillfälligt för trafik – men kan komma att stängas av under bärgningsarbetet. Ambulanshelikopter på plats.
  Tre personer inblandade i två fordon. En person uppges ha allvarliga skador.

 • Sju hem sticker ut – CAREMORE ÖDSMÅLS BERG HVB, STENUNGSUND – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-29 kl. 09:26

  Sju hem sticker ut – CAREMORE ÖDSMÅLS BERG HVB, STENUNGSUND – STO-regionen.se-Fb

  CAREMORE ÖDSMÅLS BERG HVB, STENUNGSUND

  LISTA: Sju hem sticker ut i granskningen – här är deras svar

  Sju HVB-hem sticker ut i SVT:s granskning. Det är HVB-hem där Ivo:s inspektörer hittade problem med såväl otrygga barn och begränsningar av barnens frihet som våld eller övergrepp. Idag är problemen åtgärdade, menar ägarna.
  Här är de sju hemmen – och ägarnas svar.

  CAREMORE ÖDSMÅLS BERG HVB, STENUNGSUND

  ”Kvalitetsbrister medför att barn och ungdomar inte får den vård som de är i behov av,” skriver Ivo. Här visar inspektionerna att hemmet var kaos, med stor omsättning på personal, bristande kompetens och brist på respekt.

  När chefen inte var där kunde personalen sitta på kontoret och spela datorspel, ibland högt hela nätterna så att de inte kunde sova, berättade barnen.

  Barnen uppger också att personal kränker och hotar dem, och att de hindrats från att gå till skolan.

  Såhär svarar Marie Björkman, verksamhetschef på Caremore, SVT:

  ”Det stämmer att vi fick kritik. Något som vi tog på största allvar och åtgärdade.”

  LISTA: Sju hem sticker ut i granskningen – här är deras svar – SVt Nyheter (se hela listan)

 • Ljusfenomen och kraftig smäll i Västsverige – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-29 kl. 08:29

  Ljusfenomen och kraftig smäll i Västsverige – STO-regionen.se-Fb

  Ljusfenomen och kraftig smäll i Västsverige

  Först ett jättelikt ljusfenomen, sedan en hög smäll. Polisen i Västsverige fick under lördagskvällen en lång rad samtal från personer som undrade vad det var som hade hänt. Sannolikt rör det sig om en så kallad bolid som rört sig in i atmosfären.

  – Det har ringt från Tjörn, Stenungsund och Vänersborg bland annat, säger Ann-Christin Löfstrand vid polisen.

  Det började ringa rejält till polisen i Västsverige vid 18.40-tiden på lördagen, vilket NyheterSTO var först att rapportera om.

  – Vi har fått massa samtal. Det har ringt från Tjörn, Stenungsund och Vänersborg bland annat, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid poliseregion Väst.

  Många undrade givetvis:  Vad var det egentligen som smällde? Och varifrån kom det plötsliga kraftiga ljusskenet? Polisen har inte bilden helt klar för sig i nuläget, men något misstänkt brott är det inte fråga om här.

  – Nyligen var det ju något liknande, och då syntes det ju på flera håll runtom i landet. Så det var kanske något liknande.

  ”Eldkulan har fallit ned väster om Lysekil”

  Tidningen Dagens Nyheter rapporterar att det är just en ljusstark meteor, en så kallad bolid, som gått in i atmosfären. Fenomenet ska ha synts ända från Trondheim i norr till delar av Danmark i söder.

  Norsk meteornettverk skriver på sin hemsida att man fått in en rad observationer från händelser, och flera av nätverkets meteorkameror har registrerat ljusfenomen:

  ”Vi ska undersöka saken närmare, men troligtvis är detta en tillfällig meteor”

  Sent på lördagskvällen uppdaterade Norsk meteornettverk sin händelserapport:

  ”Preliminära beräkningar antyder att eldkulan har gått nära den svenska västkusten och fallit ned över havet, väster om Lysekil.”

  Ljusfenomen och kraftig smäll i Västsverige – SVt Väst (se klippet!)

 • Godmorgon STO 29/11
  2020-11-29 kl. 08:24

  POLISEN:
  STENUNGSUND
  Stöld/Inbrott

  På lördagskvällen fick polisen samtal om en man som med kofot försökte bryta upp en återvinningsbox med kläder på Hasselbacken. Den som kontaktar polisen uppger att mannen varit där två gånger tidigare samma kväll. Polisen åker till platsen men då har mannen redan försvunnit. Ingen anmälan är ännu gjord.

  Bland övriga ärenden till Polisen under natten kan noteras ofog av barn/unga – äggkastning på busskurer samt buskörning på industriområde i Stenungsund.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Försökte bryta upp återvinningsbox för kläder – Hasselbacken – STO-regionen.se-Fb
  2020-11-29 kl. 08:17

  Försökte bryta upp återvinningsbox för kläder – Hasselbacken – STO-regionen.se-Fb

  Försökte bryta upp återvinningsbox för kläder

  På lördagskvällen fick polisen samtal om en man som med kofot försökte bryta upp en återvinningsbox med kläder på Hasselbacken. Den som kontaktar polisen uppger att mannen varit där två gånger tidigare samma kväll.

  Försökte bryta upp återvinningsbox för kläder – NYHETERsto.se

 • Vi önskar er alla en fin första adventshelg. Fantastiskt vackert vid Bryggvingen – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-28 kl. 23:52

  Vi önskar er alla en fin första adventshelg ❤
  Fantastiskt vackert vid Bryggvingen Foto av Bryggvingen

 • Godmorgon STO 28/11
  2020-11-28 kl. 08:18

  POLISEN:
  21:53 ORUST

  Mordbrand
  Strax före klockan 22 fick räddningstjänsten larm om en brand i en villa i Öberg, nära Allmag. En person uppgavs ha lämnat platsen innan blåljusen hinner fram. Villan brann ner till grunden. Inga personer befann sig i huset och inga övriga personskador.

  Senare på natten dyker en man upp på platsen. Han grips misstänkt för mordbrand och är numera anhållen.

  Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning av platsen.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Räddningstjänsten får larm om en brand i en villa i Öberg, Allmag. Villan brinner ner till grunden.

 • 28 november 07:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-11-28 kl. 07:52

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr

  21:56, mordbrand, Orust
  Vi får in ett larm om en brand i en villa. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Vi får samtidigt in uppgifter om att en man som lämnat området i samband med branden. Senare på natten dyker en man upp på platsen. Han grips misstänkt för mordbrand och är numera anhållen. Villan brann ner till grunden. Inga personer befann sig i huset och inga övriga personskador. Det kommer ske en teknisk undersökning framöver.

  22:56, brand, Vänersborg
  En skåpbil brinner på en långtidsparkering i Frändefors. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Räddningstjänsten släcker branden och en patrull upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.

  23:30, rattfylleri, Göteborg
  En patrull stoppar en bil på Lövgärdesvägen. Föraren tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

  00:57, trafikolycka, Borås
  En bilist kör i diken längs riksväg 27. Ambulans, räddningstjänst och polis åker till platsen. I bilen färdades tre personer. Ingen skadad. Patrullen upprättar en anmälan om trafikolycka.

  02:53, misshandel, Lidköping
  Vi får in ett larm om en misshandel. Ett bråk har uppstått på en restaurang tidigare. När larmet kommer in ligger enligt uppgift en person längs riksväg 44. En bil står med varningsblinkers i södergående riktning. Ambulans och polis åker till platsen. Två personer har enligt uppgift blivit misshandlade. Ingen av dem vill dock medverka. Patrullen skriver en anmälan om misshandel, okända gärningspersoner.

  03:00, försök till stöld, Göteborg
  Vi får ett larm om att någon försöker ta sig in på ett boende. Polis åker dit och söker av platsen med hund. De hittar dock ingen gärningsperson i samband med händelsen. Patrullen skriver en anmälan om försök till stöld.

 • Vilken novemberdag och kväll. Kallt krispigt, strålande sol och helt stilla – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-28 kl. 00:47

  Vilken novemberdag och kväll🌟 kallt, krispigt, strålande sol och helt stilla. Otroligt fin kväll i Hälleviksstrand.

 • Kultur på distans – Orust kommun
  2020-11-27 kl. 15:19

  Kultur på distans – Orust kommun

  Nu när många kulturevenemang ställs in har du ändå tillgång till mycket på nätet. Biblioteket erbjuder böcker, film och tidskrifter. Många teatrar, museer och orkestrar lägger ut delar av sitt utbud online. Här är några tips på kultur du kan nå hemifrån.

  Bibliotek, böcker, film och tidskrifter

  Länkar till alla tipsen hittar du under Relaterad information.

  biv.se

  Bibliotek i Väst webbsida där du kan reservera och låna om. Här hittar du även länkar till Biblio, Cineasterna, Elib, Pressreader och uTalk.

  Biblio

  Med appen Biblio kan du låna två e-böcker eller e-ljudböcker i veckan. Lånetiden är fyra veckor. Du hittar appen i Appstore eller Google Play. Logga in med ditt bibliotekskort och din pinkod och välj Bibliotek i Väst som ditt bibliotek.

  Elib

  Du kan också låna e-böcker och e-ljudböcker till din dator via Elib. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och din pinkod. Du hittar en länk till Elib från biv.se.

  Cineasterna

  På Cineasternas webbsida får du tillgång 2700 kvalitetsfilmer från hela världen. Du kan låna fyra filmer i månaden. Välj Bibliotek i Väst som ditt bibliotek. Logga in med ditt bibliotekskort och pinkod.

  PressReader

  Med PressReader kan du läsa tidningar och tidskrifter från hela världen. Du går till biv.se och loggar in med ditt bibliotekskort och pinkod. Sen går du in på länken Pressreader.

  Alex författarlexikon

  Här kan du hitta information om författare, genrer och epoker. Och ett quiz. Du loggar in med ditt bibliotekskort.

  uTalk

  Med appen uTalk erbjuder biblioteket språkkurser på 140 olika språk.

  Världens språk

  På varldensbibliotek.se hittar du e-böcker och e-ljudböcker på andra språk än svenska. Skapa ett konto med din e-postadress. Logga in för att läsa och lyssna så mycket du vill, helt gratis.

  Bokmässan play

  I år var Bokmässan digital och du kan lyssna på programmen till och med den 31 december 2020. Gå till bokmassan.se med din mobiltelefon, surfplatta eller dator. För att lyssna måste du skapa en en användarprofil under Mina sidor.

  Kungliga biblioteket

  På Kungliga bibliotekets webb kan du hitta en sammanställning av fria online-tjänster. Böcker, boktips, bibliotekspoddar.

  Filmarkivet.se

  Här kan du se unikt rörligt bildmaterial ur arkiven. Kortfilm, journalfilm, reklamfilm och dokumentärer. Filmarkivet.se är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet och Kungliga biblioteket.

  Blandat och samlat

  Kulturarenan

  Kulturarenan är en samlingsplats för kultur online med musik, dans, bildkonst, litteratur och andra konstnärliga uttryck.

  Musik

  GSO play – Göteborgs symfonikerna

  • Via GSOplay ger Göteborgs symfonikerna dig klassiska konserter, helt gratis.

  Berwaldhallen play

  • Lyssna på konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören i samarbete med Sveriges Radio P2.

  Konserthuset play

  • Lyssna gratis på musik från Konserthuset Stockholm. Med Kungliga Filharmonikerna, filmer för barn och mycket annat.

  Salong Zoom

  Tillsammans med musikpresentatörerna Camilla Lundberg och Måns Tengnér kan du lyssna till och samtala om ett urval av musik från Järna Festival Academy. Träffarna sker varannan tisdag från och med 1 december.

  Teatrar

  Dramaten play

  Teater för barn och vuxna, Spoken word och Performance Lectures.

  Urgent drama med Folkteatern

  En serie digitala scener med Folkteatern i Göteborg som du kan se online.

  Scenkonst

  Operan play

  Opera och balett i Kungliga operans digitala kanal.

  Museer

  Bohusläns museum

  Bohusläns museum har mycket material om Orusts historia på sin webbsida.

  British Museum

  Besök British Museum virtuellt och se egyptiska mumier och Rosettastenen med mera.

  Historiska museet

  Historiska museet har en YouTube-kanal där du kan se guidade visningar och föreläsningar.

  Moderna museet

  Livesända guidade soffvisningar av museet på Youtube och Facebook. De har också en Moderna museet podd.

  Google Arts and Culture

  Museer runt hela världen visar sina utställningar virtuellt.

  Sveriges Museer

  Sveriges Museer samlar länkar till museum som går att besöka digitalt.

  Historiska utflykter och vandringar

  Fornsök

  Riksantikvarieämbetets databas över fornlämningar där du kan söka på Orust och hitta fornlämningar att besöka.

  Vandringsleder på Orust

  Här hittar du kartor till vackra vandringsleder på Orust.

  Poddar

  Poddtoppen

  Tips på de populäraste poddarna. Bygger på data från iTunes.

  Sveriges Radio

  Poddar och program från Sveriges Radio.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Orust på lista över populära destinationer – Orust kommun
  2020-11-27 kl. 12:34

  Orust på lista över populära destinationer – Orust kommun

  Destinationsnätverket SNDMO har presenterat sin undersökning Resa i Sverige och Orust är med på listan för första gången.

  Syftet med undersökningen Resa i Sverige 2020 var att studera och analysera svenska resenärers vanor och preferenser kring resande i Sverige generellt, men även att mäta varumärkeskännedom och attityder som besökarnöjdhet, kopplat till särskilda platser/städer. Undersökningen tittar bland annat på svenskarnas resande och planerat resande 2021. Så många som 4 av 5 personer vill se mer av Sverige.

  Det är tredje gången undersökningen genomförs och för första gången är Orust med på listan där vi hamnar på plats 18.

  Orust och Tjörn är båda med och ligger strax över snittet över platser med god atmosfär. Båda ligger också på den övre halvan av platser som besökare skulle rekommendera andra att åka till.

  SNDMO

  Swedish Network of Destination Management Organisations, som förkortas SNDMO, är en opolitisk, ideell förening.

  Medlemmar i föreningen är kommuner eller destinationsorganisationer som arbetar med destinationsutveckling i Sveriges större kommuner. Föreningens viktigaste ändamål är att vara ett forum för kunskapsöverföring inom destinationsutveckling.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Vi önskar alla en trevlig helg och första advent. Tomtarna på bilden bor i Henån – Orust kommun-Fb
  2020-11-27 kl. 11:21

  Vi önskar alla en trevlig helg och första advent 🕯❣ Tomtarna på bilden bor i Henån.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Skärpta råd – Tjörns kommun
  2020-11-27 kl. 09:00

  Skärpta råd – Tjörns kommun

  Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta allmänna råd i Västra Götaland från 29 oktober fram till 13 december. Den 20 november infördes alkoholförbud på restauranger från kl 22.00. Beslut av regeringen. Den 24 november infördes maxantal för allmänna sammankomster till 8 personer. Beslut av regeringen.

  Skärpta allmänna råd från och med 29 oktober till 13 december

  Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

  Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

  Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

  Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

  Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser.

  Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

  Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

  Förbud att servera alkohol efter kl 22.00 från den 20 november.

  Från den 20 november är det förbud att servera alkohol efter kl 22.00.

  Allmänna sammankomster max 8 personer från den 24 november till 13 december.

  Regeringen beslöt den 16 november att från och med den 24 november införa ett maxtak på allmänna sammankomster till 8 personer från den 24 november till den 13 december. Det på grund av att smittspridningen fortsätter att öka och att rekommendationer inte följs.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Gratis grus när halkan slår till – Tjörns kommun
  2020-11-27 kl. 07:39

  Gratis grus när halkan slår till – Tjörns kommun

  Från och med vecka 49 kan fastighetsägare i Tjörns kommun hämta gratis grus på flera platser. Varje fastighet får hämta 100 kg. Du måste själv lasta och ha med eget kärl.

  Här kan du hämta grus

  • Lilla Askerön – parkeringen vid återvinningsstationen
  • Styckens, Skärhamn – återvinningsstationen
  • Ishallen, Rönnäng – parkeringen
  • Fridas Hage, Häggvall – parkeringen vid rondellen
  • Linneviken, Kyrkesund – återvinningsstationen
  • Myggenäs – grusplanen snett emot skolan, vid gång- och cykelbanans utfart.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Godmorgon STO 27/11
  2020-11-27 kl. 07:20

  POLISEN:
  22:54 STENUNGSUND
  Trafikolycka

  Vid Nösnäsmotet, Ucklumsvägen var det en personbil som körde av vägen av okänd anledning. Inga kända personskador.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Strax före klockan 23 larmades räddningstjänsten om en singelolycka vid Nösnäsmotet. Föraren till en personbil hade av okänd anledning kört av vägen. Inga synliga personskador.

 • Snö och halka – det här behöver du tänka på som fastighetsägare – Stenungsunds kommun
  2020-11-27 kl. 07:00

  Snö och halka – det här behöver du tänka på som fastighetsägare – Stenungsunds kommun

  Under vintern är det några saker som du som fastighetsägare behöver tänka på. Det gäller bland annat snöröjning och halkbekämpning på trottoarer och att ordna fri väg för sophämtning.

  Fastighetsägare ansvarar för sina ytor till exempel parkeringsplatser och uppfarter, men även för vissa ytor som tillhör kommunen. Om någon halkar och skadar sig på trottoar eller gångyta är du som fastighetsägare ansvarig.

  Fastighetsägares ansvar för snöröjning

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Var rädd om dig och alla andra Under julhandel och reaperioder finns en stor risk för trängsel i butikerna – Orust kommun-Fb
  2020-11-26 kl. 11:08

  Var rädd om dig och alla andra ❣ Under julhandel och reaperioder finns en stor risk för trängsel i butikerna. Det får inte förekomma i år. Undvik all trängsel.
  – Handla inte i grupp
  – Undvik rusningstider, även vid postutlämningsställen
  – Undvik att vistas i butiker i onödan
  – Planera och genomför dina köp i god tid
  Följ branschens råd och anvisningar https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/planera-dina-inkop–undvik-all-trangsel/

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Godmorgon STO 26/11
  2020-11-26 kl. 07:55

  POLISEN:
  19:07 TJÖRN
  Trafikbrott

  Ett fordon och dess förare kontrollerades. Fordonet har brister men föraren äger inte fordonet och kan då inte heller rapporteras för något brott.

  01:52 STENUNGSUND
  Trafikbrott

  Polisen kontrollerade ett fordon och dess förare på E6 i höjd med Stora Höga. Bilen är avställd och har körförbud. Föraren, en man i 40-årsåldern saknar dessutom körkort och är tidigare dömd för olovlig körning. En anmälan skrivs gällande grov olovlig körning samt trafikbrott.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Behöver du färdtjänst under jul och nyår? – Stenungsunds kommun
  2020-11-26 kl. 07:00

  Behöver du färdtjänst under jul och nyår? – Stenungsunds kommun

  Planerar du att använda färdtjänst under jul- och nyår? Boka din resa för julhelgen
  mellan den 1 och 15 december för en garanterad plats. Senare bokningar sker i mån av plats.

  Håll dig uppdaterad kring regler och rekommendationer

  Håll dig uppdaterad kring regler och rekommendationer som gäller nu under coronapandemin om du planerar att resa.

  Hur bokar jag?

  Resor under jul och nyår 24-26 december och 31 december -1 januari kan endast bokas via
  telefon 020-91 90 90. Gäller endast dig som reser färdtjänstresor med Västtrafik.

  Mer information om färdtjänst

  Färdtjänst

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • I dessa konstiga tider är det viktigare än någonsin att stötta våra lokala handlare … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-25 kl. 20:11

  I dessa konstiga tider är det viktigare än någonsin att stötta våra lokala handlare, butiker, restauranger och andra företag som kämpar på ♥💙 Blir det inget traditionellt julbord i år så finns det möjlighet att köpa med sig julkassar eller kanske boka ett utomhusjulbord. 💙 Vi har många fantastiska små butiker med ett riktigt fint utbud av design, kläder, inredning och mycket mer. Vill du inte gå in så kontakta butiken och beställ det du vill ha så plockar de ihop det åt dig, många finns även online. Kanske kan du hitta en egen tid för shopping. 💙 Take Away finns hos i stort sett alla restauranger, många erbjuder även en trevlig helgkasse. 💙 En trevlig julklapp är att stötta ett lokalt företag genom ett presentkort.

 • Förskola och skola (covid-19) – Stenungsunds kommun-Fb
  2020-11-25 kl. 16:18

  Många vårdnadshavare till barn och elever i kommunens förskolor och skolor ställer frågor till oss angående de många råd och rutiner som införts på grund av coronaviruset. Här är svaret på några av dessa frågor. Fler frågor och svar har idag skickats till alla vårdnadshavare via Unikum där kommunen informerar löpande. Vi ber därför alla vårdnadshavare att hålla utkik i mailkorgen så att ni inte missar något som kan vara bra att veta. 👉Vad behöver hända för att förskolorna eller skolorna ska stängas eller bedriva undervisning på distans? En förskola/grundskola/grundsärskola kan bara stängas efter regeringsbeslut eller efter samråd med Smittskydd VGR, på grund av bemanningsbrist eller för att… Mer

  Förskola och skola (covid-19) – Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • 25 november 14:59, Olaga hot, Kungälv – Polisen STO
  2020-11-25 kl. 15:47

  Personer hotade till sig bil från bilfrima.

  Polis skickas till Tveten där en bilfirma haft en bil inne för rekond. Personer kommer till bilfirman för att hämta bilen, och i samband med det hotar dessa personalen med pistolliknande föremål. De lämnar därefter verkstaden i bilen, utan att betala för rekonden.

  Det är oklart i vilken  riktning bilen har lämnat, och den är inte anträffad. Personalen uppges ha blivit chockade av händelsen.

  Polis har hållit förhör på platsen, och en anmälan gällande olaga hot samt vapenbrott upprättas.

 • Järnvägsöverfarten vid Industrivägen-Uddevallavägen stängs tillfälligt – Stenungsunds kommun
  2020-11-25 kl. 11:10

  Järnvägsöverfarten vid Industrivägen-Uddevallavägen stängs tillfälligt – Stenungsunds kommun

  Trafikverket planerar en avstängning av järnvägsöverfarten vid Industrivägen-Uddevallavägen för byte av spår. Korsningen kommer vara stängd från natten mellan 5 – 6 december fram till natten mot måndag 7 december.

  Korsningen stängs midnatt, natten mellan lördag 5 december och söndag 6 december. Om allt går enligt planering öppnas korsningen igen natten mot måndag (strax efter midnatt, måndag 7 december).

  Trafiken kommer ledas om, följ orange skyltning.

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Brott i nära relation | Polismyndigheten – Polisen STO
  2020-11-25 kl. 09:08

  Kom till oss!
  I dag uppmärksammar vi internationella dagen mot mäns våld mot kvinnor. För polisen råder det ingen tvekan. Att utsätta en närstående för våld, hot eller kränkningar är ett allvarligt brott. Om du eller någon du känner – vuxen eller barn – är utsatt, kom till oss. Vi förstår att det inte är enkelt, men en kontakt med oss kan vara ett steg på vägen.

  Brott i nära relation | Polismyndigheten

 • Kravet om översvämningsskydd: ”Staten måste skjuta till pengar” – Orust kommun-Fb
  2020-11-25 kl. 08:20

  Orust kommun har delat ett inlägg.

  Det här är en mycket aktuell fråga för alla kommuner som har havet som granne. Det är extra viktigt för Orust som är en liten kommun.

  Kravet om översvämningsskydd: ”Staten måste skjuta till pengar” – SVt Väst

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Godmorgon STO 25/11
  2020-11-25 kl. 07:09

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Har du spanat in vattenfallet vid Lysegårdens Naturreservat i Kungälvs kommun? – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-24 kl. 18:14

  Har du spanat in vattenfallet vid Lysegårdens Naturreservat i Kungälvs kommun? Ett finfint utflyktstips nu på hösten.

  Lysegården ligger ca 2,5 km norr om Diseröd i Kungälv och mitt i reservatet så bildar Vallerån ett 38 meter högt vattenfall längs med berget Örnekulans sydsida.

  Det finns inga ordnade fikaplatser i reservatet och det är ganska lerigt vid vattenfallet den här tiden på året så ta på kläder efter väder.

  Nöjer du dig med att se vattenfallet på håll så parkerar du bara vid Lysegårdens Golfklubb och därifrån har du en fantastisk utsikt över den fina golfbanan och vattenfallet.

  Här finns mer information om naturreservatet:
  https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besoksmal/naturreservat/lysegarden.html • Engångsbelopp enligt HÖK 20 (Kommunals nya avtal) – Stenungsunds kommun
  2020-11-24 kl. 14:37

  Om du haft en anställning inom kommunals avtalsområde i Stenungsunds kommun och varit månadsavlönad (haft månadslön) under perioden 2020-05-01 – 2020-10-31 ska du kontakta din tidigare arbetsgivare för att få ta del av det engångsbelopp som Kommunals nya avtal medför.

  Exempel på kommunals avtalsområde är lokalvårdare, barnskötare, undersköterska, vårdbiträde eller måltidsbiträde.

  Enligt kommunals avtal omfattas inte timavlönade av engångsbeloppet.

  Observera att senast den 2021-04-01 ska arbetsgivaren fått skriftlig begäran om att du som medarbetare önskar få ditt engångsbelopp utbetalt.

  Maila din skriftliga begäran till Stenungsunds kommun

  Läs mer om HÖK 20 på SKR:s hemsidalänk till annan webbplats

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Godmorgon STO 24/11
  2020-11-24 kl. 08:00

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Välkommen till digital adventsfika! – Stenungsunds kommun
  2020-11-24 kl. 07:34

  Välkommen till digital adventsfika! – Stenungsunds kommun

  Stenungsunds biblioteket bjuder in till digital adventsfika. Ett videomötet där du får information om bibliotekets digitala tjänster, med möjlighet att ställa frågor eller bara ta din kopp kaffe för en stunds samvaro och för att prova ett nytt sätt att umgås.

  Tipsa gärna den som är nyfiken men ännu inte provat ett videomöte. Har du frågor kring tekniken eller hur du enklast kopplar upp dig med exempelvis din smartphone, erbjuder biblioteket även IT-hjälp via telefon. Ring 0303-81 880 för att boka tid.

  Digital fika fredagar klockan 11

  • 27 november
  • 4 december
  • 11 december
  • 18 december

  Mer information och länk till den digitala fikan hittar du på bibliotekets sida:

  www.stenungsund.se/bibliotek

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Köp med dig en gofika och ge dig ut på äventyr. Det finns många fantastiska … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-23 kl. 21:02

  Köp med dig en gofika och ge dig ut på äventyr♥
  Det finns många fantastiska bagerier och caféer att välja på här i södra Bohuslän. I Bleket hittar du Lottas Bak & Form som erbjuder både gott bröd, kakor och bullar. Kolla in facebooksidan för öppettider och utbud. Här kan du även köpa den goda surdegspizzan. Det går fint att sitta både inne, ute eller ta med sig. Har du något favoritfik att tipsa om?

 • Publikgräns på 8 personer i Västra Götaland från 24 november – Stenungsunds kommun
  2020-11-23 kl. 15:02

  Länsstyrelsen i Västra Götaland har beslutat att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta (8) deltagare. Detta gäller även om deltagarna sitter med behörigt avstånd till varandra. Enda undantaget är begravningar. Beslutet gäller från och med den 24 november.

  Beslutet fattades den 23 november och innebär alltså att det från och med den 24 november, är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta (8) deltagare. Bakgrunden till beslutet är förstås att begränsa den mycket allvarliga smittspridningen av covid-19.

  Regeringen har beslutat om ett undantag för begravningar, som naturligtvis även gäller Västra Götaland. Det får samlas maximalt tjugo (20) deltagare vid begravningsgudstjänster, urnsättning och liknande. Undantaget är lika för alla, oavsett trosinriktning.

  Läs mer information samt frågor och svar på Länsstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Publikgräns på 8 personer, covid-19 – Orust kommun
  2020-11-23 kl. 14:38

  Länsstyrelsen i Västra Götaland har beslutat att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta (8) sittande deltagare. Detta gäller även om deltagarna sitter med behörigt avstånd till varandra. Enda undantaget är begravningar. Beslutet gäller från och med den 24 november.

  Bakgrunden till beslutet är förstås att begränsa den mycket allvarliga smittspridningen av covid-19.

  Regeringen har beslutat om ett undantag för begravningar, som naturligtvis även gäller Västra Götaland. Det får samlas maximalt tjugo (20) deltagare vid begravningsgudstjänster, urnsättning och liknande. Undantaget är lika för alla, oavsett trosinriktning.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Från och med imorgon, tisdagen den 24 november, är det förbjudet att ordna allmänna … – Tjörns kommun-Fb
  2020-11-23 kl. 14:18

  Från och med imorgon, tisdagen den 24 november, är det förbjudet att ordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Alltihop handlar naturligtvis om att begränsa den nu mycket allvarliga smittspridningen av covid-19. Enda undantaget gäller begravningar, där får max tjugo personer samlas. Undantaget är givetvis lika för alla, oavsett trosinriktning.

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Planprogram för Svanesunds centrum – Orust kommun-Fb
  2020-11-23 kl. 14:13

  Digitalt samrådsmöte om planprogrammet för Svanesund centrum
  Onsdag den 25 november 2020, klockan 18:00-19:00, arrangerar vi ett digitalt samrådsmöte om planprogrammet för Svanesund centrum.
  Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor under mötet. Mötet kommer också att gå att se i efterhand.

  Du kan ansluta till mötet via: https://bit.ly/3nPrVlK

  Mer information om planprogrammet och samhället finns på vår hemsida: https://bit.ly/337ltyA

  Planprogram för Svanesunds centrum – Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Kokningsrekommendationen av kommunalt vatten i Svanesund är hävd. Preliminärt s… – Orust kommun-Fb
  2020-11-23 kl. 11:56

  Kokningsrekommendationen av kommunalt vatten i Svanesund är hävd.
  Preliminärt svar på vattenproverna 2020-11-21 visar att dricksvattnet är utan anmärkning.  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Kokningsrekommendationen i Svanesund är hävd – Orust kommun
  2020-11-23 kl. 11:14

  Kokningsrekommendationen i Svanesund är hävd – Orust kommun

  Kokningsrekommendationerna av kommunalt vatten i Svanesund är hävd. Preliminärt svar på vattenproverna 2020-11-21 visar att dricksvattnet är utan anmärkning.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Minskade öppettider på biblioteken på grund av covid-19 – Orust kommun-Fb
  2020-11-23 kl. 08:44

  Minskade öppettider på våra biblioteken på grund av covid-19. Följ gärna bibliotekens Facebooksida för att håla dig uppdaterad. ❣

  Vi fortsätter hålla öppet men minskar våra öppettider. Läs mer på orust.se https://www.orust.se/nyhetsarkiv/upplevaochgora/minskadeoppettiderpabibliotekenpagrundavcovid19.5.69959c37175974621368cb.html

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • En vecka fri från våld – Stenungsunds kommun
  2020-11-23 kl. 08:30

  Under vecka 48 uppmärksammar Stenungsunds kommun ”En vecka fri från våld”. Syftet är att uppmärksamma och stärka arbetet mot våld i nära relationer.

  Kommunens högstadieskolor kommer under veckan att arbeta med frågor som berör ämnet, bland annat genom att sprida information om veckan och olika stödfunktioner i samhället via affischering och filmvisning.

  Våld i nära relationer

  Vad är våld i nära relation och hur uppstår våld? Läs mer om våld i nära relationer om hur du kan få stöd och hjälp.

  Våld i nära relationer

  Källa: Stenungsunds kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Vad är våld i nära relation och hur uppstår våld? Under vecka 48 uppmärksammar kommunen … – Tjörns kommun-Fb
  2020-11-23 kl. 08:25

  Vad är våld i nära relation och hur uppstår våld? Under vecka 48 uppmärksammar Tjörns kommun ”En vecka fri från våld”, bland annat genom att arbeta med frågor som berör ämnet på våra högstadieskolor.
  www.tjorn.se/nyheter/2020-11-16-en-vecka-fri-fran-vald

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Godmorgon STO 23/11
  2020-11-23 kl. 07:51

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.
  I övrigt en lugn söndagskväll och natt. Ett antal viltolyckor mellan personbil och rådjur i övrigt inga större händelser eller ärenden att rapportera om.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Julklappstips! Ge bort ett presentkort fyllt med spännande upplevelser … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-23 kl. 06:57

  Julklappstips! Ge bort ett presentkort fyllt med spännande upplevelser, middagar eller sköna hotellnätter med spa och relax. Genom att köpa presentkort stöttar du också en lokal företagare. Dröm idag – upplev imorgon.

 • Godmorgon STO 22/11
  2020-11-22 kl. 08:32

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Strax före midnatt larmades räddningstjänsten om en bil som brann på länsväg 650, gamla E6 vid kommungränsen till Uddevalla.

 • Kolla in detta fantastiska foto från Pater Noster … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-21 kl. 16:30

  Kolla in detta fantastiska foto från Pater Noster a home on the horizon

  Vi fick finbesök av Tumlare, Sveriges minsta val. Normalt blir den 1,5 meter lång med en vikt på cirka 50 kg. Den är närmare släkting med Späckhuggaren, Narrvalen, Vitval och andra tandvalar än delfiner. De har blivit allt vanligare på Västkusten vilket är ett tecken på att det finns bättre tillgång till föda i havet.

  A visit of Swedens smallest Whale, the Porpoises, a group of fully aquatic marine mammals, similar in appearance to a dolphin, all of which are classified under the family Phocoenidae, parvorder Odontoceti (toothed whales). They are, however, more closely related to narwhals and belugas than to the true dolphins. #paternosteretthemvidhorisonten #paternoster #etthemvidhorisonten #tumlare #porpoise

 • Godmorgon STO 21/11
  2020-11-21 kl. 08:09

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Vandra på en ö i helgen! Som bonus får du även en härlig båttur – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-21 kl. 08:00

  Vandra på en ö i helgen!
  Som bonus får du även en härlig båttur. Båtarna ut till öarna har platser utomhus så du behöver inte sitta inne tillsammans med andra.

  Från Rönnängs Brygga tar du färjan till Dyrön eller till Åstol.
  Från Kyrkesynd tar du färjan över sundet till Härön
  Från Tuvesvik tar du färjan över till Gullholmen
  Från Tuvesvik tar du färjan till Käringön
  Från Koön tar du färjan över till Marstrand

  Har du någon favorit ö att vandra på?

 • Vill du stödja våra fantastiska lokala restauranger och caféer så är ett tips att köpa med dig take away i helgen! – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-20 kl. 21:00

  Vill du stödja våra fantastiska lokala restauranger och caféer så är ett tips att köpa med dig take away i helgen!
  Det finns massor att välja bland. Köp mig dig något helt färdigt eller kanske en helgkasse där du fixar den sista touchen själv. Passa på att köpa med dig god fika till helgens utefika.

  Här har vi samlat fina Take Away tips:
  https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/artiklar/take-away-i-stenungsund-tjorn-orust-kungalv/

  Saknar du något i listan? Eller vill du tipsa om din favorit?
  Kommentera gärna här i inlägget! • Watts in it for me? – Webbinarium och en digital utbildning till dig som är företagare inom besöksnäring … – Orust kommun-Fb
  2020-11-20 kl. 15:05

  Watts in it for me? – Webbinarium och en digital utbildning till dig som är företagare inom besöksnäring i Bohuslän.

  Energi- och klimatrådgivarna i Uddevalla och Norra Bohuslän tillsammans med Ett enat Bohuslän satsar på att minska energiförbrukningen och öka hållbarhet inom besöksnäringen med fokus på boendeanläggningar. Inspiration, kunskap och konkreta tips för att ge företagen en skjuts att påbörja eller fortsätta sin resa mot en mer hållbar anläggning.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Simhallen och ishallen stängs för allmänheten – Stenungsunds kommun-Fb
  2020-11-20 kl. 13:58

  Simhallen och ishallen stängs för allmänheten

  Simhallen och ishallen kommer att stänga för allmänheten från och med tisdag 24 november, på grund av regeringens nya begränsningar för att förhindra smittspridning av covid-19.

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Simhallen och ishallen stängs för allmänheten – Stenungsunds kommun
  2020-11-20 kl. 13:48

  Simhallen och ishallen kommer att stänga för allmänheten från och med tisdag 24 november, på grund av regeringens nya begränsningar för att förhindra smittspridning av covid-19.

  Vi kommer ha fortsatt öppet för skolverksamhet, simskola, föreningars träningsverksamhet samt för personer med medicinska behov som till exempel FaR.

  Beslutet gäller till och med 26 december men kan komma att förlängas.

  Stenungsund Arenas öppettider (huvudentrén) är oförändrade.

  Vi fryser periodkort

  Du som har ett periodkort på simhallen kommer automatiskt att få detta fryst från och med 24 november, du behöver inte göra något själv.

  Tack för din förståelse. Tillsammans minskar vi smittspridningen!

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Välkommen på digital decemberfrukost! – Tjörns kommun
  2020-11-20 kl. 12:24

  Välkommen på digital decemberfrukost! – Tjörns kommun

  Vi ställer inte in utan ställer om – årets sista Företagsarena Tjörn blir digital och fokuserar på nuvarande corona-läge, trygghet och säkerhet för företagare och infrastruktur i vårt område. Varmt välkomna den 4 december!

  Årets sista Företagsarena Tjörn, erbjuds våra företagare att delta digitalt. Vi vill upprätta kontakten med er i en svår tid och måste hitta nya vägar!

  Vi inleder morgonen med att kommunledningen informar om det aktuella Corona-läget i kommunen. Därefter har vi bjudit in Svenskt Näringsliv.

  Susann Haggren, Svenskt Näringsliv

  I Svenskt näringslivs undersökning av företagsklimatet i kommunen gav företagen tryggheten och säkerhet höga betyg i år. Tjörns kommun hoppas kunna behålla detta betyg men har också fått indikationer att det under året förekommit olika brott där företagare drabbats. Vi har därför bjudit in Svenskt näringsliv och Susann Haggren som skall få ge oss en lägesbild över situationen i Sverige och vad vi gemensamt kan göra för att stävja en eventuell negativ trend.

  Ulf Darell, kommunpolis

  Även kommunpolis Ulf Darell deltar i mötet. Ulf ger oss en lägesbild över situationen på Tjörn. Vilka brott är vanligast att drabbas av som företagare och vilka typer av brott ökar respektive minskar? Dessutom ger Ulf konkreta tips på hur du som företagare kan minska riskerna för att bli utsatt för till exempel stölder.

  Vi avrundar morgonen med en information om ÅVS väg 160 som tagits fram av Trafikverket. En ÅVS är en åtgärdsvalsstudie som visar vilka åtgärder Trafikverket anser vara lämpliga på en sträcka och är ett krav för att åtgärderna skall kunna prioriteras och få finansiering.

  Tid: 4 december kl. 8:00-9.30
  Plats: I kommunens digitala Zoom-rum. Du ansluter lätt till mötet via en länk som skickas ut till alla anmälda till mötet. Sista anmälningsdag
  2020-12-03
  Antal deltagare
  0/100

  Anmälningsformulär (längst ner på sidan)

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Orust fritidsgårdar och covid-19. Från och med den 24 november anpassar våra fritidsgårdar … – Orust kommun-Fb
  2020-11-20 kl. 11:19

  Orust fritidsgårdar och covid-19. Från och med den 24 november anpassar våra fritidsgårdar sin verksamhet efter de nya restriktionerna för covid-19. Tillsammans kan vi bromsa smittan.

  Måndag till torsdag har vi öppet med föranmäld gruppverksamhet, det gäller både Svanesund och Henån.

  Fredagar rör sig fritidsgårdens medarbetare ute i samhället för att möta upp våra ungdomar där de är.

  Vi samarbetar med Stenungsund och Tjörn i Discord, en digital plattform, för att möta våra ungdomar.

  Orust Fritidsgårdar följer folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för att trygga ungdomarnas besök i vår verksamhet.


  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Orust fritidsgårdar och covid-19 – Orust kommun
  2020-11-20 kl. 11:00

  Orust fritidsgårdar och covid-19 – Orust kommun

  Från och med den 24 november anpassar våra fritidsgårdar sin verksamhet efter de nya restriktionerna för covid-19. Tillsammans kan vi bromsa smittan.

  Måndag till torsdag har vi öppet med föranmäld gruppverksamhet, det gäller både Svanesund och Henån.

  Fredagar rör sig fritidsgårdens medarbetare ute i samhället för att möta upp våra ungdomar där de är.

  Vi samarbetar med Stenungsund och Tjörn i Discord, en digital plattform, för att möta våra ungdomar.

  Orust fritidsgårdar följer folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för att trygga ungdomarnas besök i vår verksamhet.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Hundratals ljus i mörkret – Tjörns kommun
  2020-11-20 kl. 08:31

  Hundratals ljus i mörkret – Tjörns kommun

  Det är minst sagt ett ovanligt år och julen kommer även den vara annorlunda. Därför vill vi skänka lite extra julstämning med en vacker gran, ljusinstallationer och vinterblommor.

  Vi lyser upp delar av Skärhamn och skapar en stämningsfull miljö som människor kan uppskatta på avstånd. Vi hoppas också att det uppmuntrar till att fler stöttar våra lokala företag i jul som har haft ett kämpigt år.

  Årets juldekorationer är ett samarbete mellan Skärhamns vägförening och Tjörns kommun. Vi ser det som ett test där vi lär oss hur vi vill arbeta med bland annat ljusdekoration i den offentliga miljön. Vår förhoppning är att inspirera och under kommande år kunna inleda liknande projekt i flera av kommunens tätorter.

  Vi önskar dig en god jul och gott nytt år!

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • För dig under 18 – Barnombudsmannen – Tjörns kommun-Fb
  2020-11-20 kl. 08:17

  Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och därför firas 20 november som den stora barndagen på flera platser i världen. I år fyller barnkonventionen 31 år. För dig som är under 18 år, har du koll på dina rättigheter?

  För dig under 18 – Barnombudsmannen

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Minskade öppettider på biblioteken på grund av covid-19 – Orust kommun
  2020-11-20 kl. 08:10

  Minskade öppettider på biblioteken på grund av covid-19 – Orust kommun

  Folkhälsomyndigheten uppmanar dig att inte vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. För att bromsa smittspridningen minskar biblioteken tillfälligt sina öppettider från och med 24 november. De tillfälliga öppettiderna gäller tills vidare.

  Just nu bör du inte besöka biblioteken

  Om du ändå behöver gå till biblioteket ber vi dig att göra ditt ärende snabbt. Använd gärna våra digitala tjänster för biblioteksärenden. Det går bra att hämta dina böcker utanför biblioteket om du mejlar eller ringer innan. Var uppmärksam på att bibliotekens öppettider och verksamhet kan förändras med kort varsel.

  Tillfälliga öppettider från och med 24 november

  Henåns bibliotek tillfälliga öppettider:

  • tisdag 10:00-19:00
  • onsdag, torsdag, fredag 10:00-17:00
  • lördag 10:00-14:00

  Svanesunds bibliotek tillfälliga öppettider:

  • tisdag 12:00-19:00
   onsdag 12:00-15:00
  • torsdag 12:00-16:00
  • fredag 12:00-14:00

  Ellös bibliotek tillfälliga öppettider:

  • tisdag 14:00-16:00
  • onsdag, fredag 10:00-14:00
  • torsdag 14:00-19:00

  Varekils biblioteks har inte ändrade öppettider:

  • tisdag, torsdag 12:00-16:00
  • onsdag 14:00-19:00

  Gullholmens lånestation har inte ändrade öppettider:

  lördag 10:30-12:30

  Tidigare åtgärder för att minska smittspridningen kvarstår

  Just nu är biblioteket ingen mötesplats

  Med anledning av detta kan biblioteken inte upplåta sina lokaler för möten. Om du ändå behöver gå till biblioteken ber vi dig att göra ditt ärende snabbt och därefter lämna lokalen. Vi uppmanar dig att reservera media för att sedan komma in och låna.

  Vi har även begränsad service:

  • Grupprum kan inte bokas
  • Självbetjäning vid kopiering
  • Endast en dator kan bokas i 15 minuter, endast självbetjäning
  • Släktforskardatorer kan inte bokas
  • Ingen kontanthantering
  • Inga sittplatser
  • Ingen läsning av dagstidningar och tidskrifter i biblioteket
  • Ingen kaffeautomat i Henåns bibliotek

  Arrangemang

  Vuxenprogram, konstutställningar, bokcirklar och publika barnaktiviteter ställs in. Med undantag för de bokade teaterföreställningarna för förskolan 11-12 november.

  Bibliotekens tjänster

  Använd gärna bibliotekens digitala tjänster för biblioteksärenden, läs mer på www.biv.se. Vi erbjuder fortsatt Take-awaypåsar, bokpåsar för avhämtning och Boken kommer för dig som är i riskgrupp, läs mer på bibliotekets webbplats på www.orust.se.

  Tillfälliga lånevillkor

  • Normal lånetid utökas från fyra veckor till sex veckor.
  • Du kan göra tre omlån (gäller inte för kortlån, medier med reservationskö eller fjärrlån).
  • För böcker med fler än en person i kö gäller fortfarande två veckors lånetid.

  De tillfälliga lånevillkoren gäller från den 16 mars 2020 tillsvidare.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Godmorgon STO 20/11
  2020-11-20 kl. 07:12

  POLISEN:
  01:15 ORUST
  Trafikolycka – Falsklarm

  Länsväg 160 strax innan Vindöbron. Falsklarm

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Vid klockan 01:15 larmades räddningstjänsten på Orust till länsväg 160 strax innan Vindöbron. På plats visade det sig vara falsklarm.

 • Rekommendationer att koka vattnet, Svanesund – Orust kommun
  2020-11-19 kl. 23:06

  Rekommendationer att koka vattnet, Svanesund – Orust kommun

  Med anledning av dagens vattenläcka kommer vattenprov tas. Provsvar väntas måndag 20-11-23. Tills dess så rekommenderar vi boende Gunnarsbergsvägen, Skansvägen, Ekvägen, Alvägen, Björkvägen och Aspvägen att koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

  Provsvar väntas måndag den 23 november 2020.

  Till dess rekommenderar vi dig att koka allt vatten som du dricker och har i din matlagning.

  Gäller VA abonnenter inom markerat område

  Vid misstanke om att kranvattnet innehåller mikroorganismer rekommenderar vi alltid att koka vattnet innan det ska användas.

  Riktlinjer vid kokning

  • Koka vattnet i kastruller eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Det räcker att koka upp vattnet, det behöver inte koka en viss tid
  • Förvara vattnet i en väl rengjord kanna eller behållare i rumstemperatur eller kallare – gärna i kylskåp

  Använd kokt vatten till

  • blanda saft eller andra drycker med vatten
  • brygga kaffe, eftersom kaffebryggaren inte värmer dricksvattnet till det kokar
  • göra is
  • skölja frukt och grönsaker som inte kokas
  • borsta tänderna

  Okokt dricksvatten kan användas till

  • tillaga mat som ska kokas, till exempel potatis, ris och pasta
  • tvätta händer och ansikte
  • duscha – undvik att bada
  • diska i diskmaskin på högsta temperatur, använd torkprogrammet
  • diska för hand, låt disken torka innan den används
  • tvätta kläder, städa och rengöra ytor
  • vattna blommor
  • spola toaletten

  Undvik att svälja vatten vid duschning, var speciellt uppmärksam när det gäller små barn. Barn bör inte heller leka i vattenspridare, bassänger eller liknande under perioder med kokningsrekommendationer.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Julklappstips med omtanke! Detta speciella år är omtanke om andra … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-19 kl. 22:35

  Julklappstips!

  Julklappstips med omtanke! Detta speciella år är omtanke om andra lite extra viktigt!
  Ge bort ett presentkort till någon du håller av, din personal eller dina kunder. I år får man som arbetsgivare dessutom köpa avdragsgill julgåva för 1450kr inklusive moms. T.ex två mat & vinpaket nedan 😉 Vi har därför satt ihop några olika paket att välja på: MIDDAG: 3 rätters middag med presskaffe & chokladtryffel 450kr MAT & VIN: 3 rätters middag med vinpaket med tre viner samt presskaffe & chokladtryffel 725kr LYXPAKETET: Champagne & löjromschips, 3 rätters middag med vinpaket med tre viner samt presskaffe & chokladtryffel 850kr Givetvis kan du även köpa presentkort på valfritt belopp. Vi tackar så jättemycket för att ni stöttar vår verksamhet!! P.s vill ni ha julklapparna levererade/skickade så ordnar vi med det utan avgift inom Kungälvs kommun med närområde D.s /Team Gustus!!


 • Skärpta råd förlängs i Västra Götaland – Stenungsunds kommun
  2020-11-19 kl. 21:37

  De regionala allmänna råden är framtagna i samråd mellan smittskyddet i länet och Folkhälsomyndigheten och infördes den 29 oktober 2020. Råden har förlängts och gäller minst till och med den 13 december.

  För att bromsa spridningen av covid-19 och motverka ökad belastning på hälso- och sjukvården gäller lokala allmänna råd för alla som vistas i Västra Götalands län och skärpta råd för verksamheter i länet.

  I samråd med smittskyddet har länsstyrelsen har även fattat beslut om att begränsningen till 50 personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i länet förlängs till och med måndagen den 23 november. På tisdagen den 24 november träder den av regeringen beslutade begränsningen till max 8 personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i kraft i hela Sverige.

  Alla som vistas i de tre länen uppmanas att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.
  • Skärpta allmänna råd införs samtidigt även för arbetsplatser och verksamheter – som butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar.

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Barnkonventionen fyller år! – Tjörns kommun
  2020-11-19 kl. 21:11

  Barnkonventionen fyller år! – Tjörns kommun

  Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och därför firas 20 november som den stora barndagen på flera platser i världen. I år fyller barnkonventionen 31 år.

  FN:s barnkonvention slår fast att alla barn och ungdomar i hela världen har samma rättigheter. Konventionen sätter normer för barns hälsa, utbildning, sociala trygghet, levnadsstandard, lek, vila och fritid. Men den tar också upp rätten till ett eget språk, namn, kultur och identitet.

  Konventionen består av 54 artiklar. Fyra grundläggande och vägledande principer som alltid ska beaktas när det gäller frågor som rör barn:

  Så följer vi barnkonventionen

  På Tjörn arbetar vi med barns och ungdomars rättigheter i Barn- och ungdomsplanen 2013–2023 som följer FN:s barnkonvention. Planen är ett levande dokument som ständigt uppdateras.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Vill du vandra här? Dyröns vandringsled är otroligt vacker året om – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-19 kl. 21:00

  Vill du vandra här?
  Dyröns vandringsled är otroligt vacker året om.
  Har du testat leden?

  Kombinera med den fina bastun på ön och ett kallt dopp i det blå.

  Här hittar du mer info om leden:
  https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/leder/vandra-dyron-runt/

 • Vattenläcka i Svanesunds samhälle – Orust kommun
  2020-11-19 kl. 16:43

  Vi har en vattenläcka på Skansvägen i Svanesund som påverkar stora delar av samhället.

  Vår personal arbetar just nu med att laga vattenläckan men sluttid är svår att ange.

  Omfattningen av vattenläckan är i dagsläget svår avgöra.

  Du som blir påverkad kan dåligt tryck i ledningen, förekomst av brunt vatten och luft i ledningen.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • De skärpta råden från Folkhälsomyndigheten förlängs fram till den 13 december – Tjörns kommun-Fb
  2020-11-19 kl. 15:30

  De skärpta råden från Folkhälsomyndigheten förlängs fram till den 13 december. Låt oss nu var och en bli en del av lösningen på smittspridningen.

  Skärpta råd förlängs i Västra Götaland Folkhälsomyndigheten har i dag tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att förlänga de skärpa råden i Västra Götaland till den 13 december. 📌 Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek. 📌 Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. 📌 Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Det innebär bland annat en avrådan…

  Läs mer: https://www.facebook.com/tjornskommun/posts/3612911245434149

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Information till dig som varit anställd inom Kommunals avtalsområde maj–oktober 2020 – Tjörns kommun
  2020-11-19 kl. 13:40

  Information till dig som varit anställd inom Kommunals avtalsområde maj–oktober 2020 – Tjörns kommun

  Om du haft en anställning som är avslutad, inom Tjörns kommun eller något av bolagen, inom Kommunals avtalsområde och varit månadsavlönad, under perioden 2020-05-01 – 2020-10-31, så ska du kontakta din tidigare arbetsgivare för att få ta del av det engångsbelopp som Kommunals nya avtal medför.

  Med avtalsområde omfattas exempelvis om du haft en anställning som lokalvårdare, barnskötare, undersköterska, vårdbiträde, stödassistent, personliga assistent eller kock inom Tjörns kommun eller någon av dess bolag.
  Detta gäller dig som haft månadslön.

  Engångsbeloppet gäller enligt skrivningen i Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor med mera – HÖK 20 – mellan Svenska Kommunalarbetarförbundet och Svergies Kommuner och Regioner, SKR.

  Enligt Kommunals avtal omfattas inte timavlönade av engångsbeloppet.

  Viktig information

  • Observera att senast 2021-04-01 ska arbetsgivaren ha fått skriftlig begäran via mejl om att du som varit en tidigare medarbetare önskar ta del av engångsbeloppet.
  • Mejla din skriftliga begäran till personal@tjorn.se
  • Har du frågor kan du mejla dessa till personal@tjorn.se

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Godmorgon STO 19/11
  2020-11-19 kl. 06:37

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.
  I övrigt en lugn natt i STO-området. Det polisen haft är en hel del rapporter om trafikhinder, de flesta ärenden har lämnats över till Trafikverket.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • När faller den första snön över Bohuslän? Det ryktas om att vintern kommer på fredag – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-19 kl. 06:00

  När faller den första snön över Bohuslän?
  Det ryktas om att vintern kommer på fredag. Vad tror du?

  Visst är det vackert med en kall och krispig soluppgång med en nypudrad brygga.

 • I natt patrullerar vi bland annat Stenungsund med omnejd, vi har genomfört flertalet kontroller av fordon – Polisen STO
  2020-11-19 kl. 04:23

  I natt patrullerar vi bland annat Stenungsund med omnejd, vi har genomfört flertalet kontroller av fordon. Är de någon som känner igen området vi patrullerar? Hoppas ni sover gott! / Tur 1😊

 • Tagga tre vänner som borde följa oss för att inte missa vår JULKALENDER … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-18 kl. 21:20


  🎁 Tagga tre vänner som borde följa oss för att inte missa vår JULKALENDER i December. Dela inlägget och håll tummarna. På fredag levererar vi en fin bukett som tack för hjälpen, till någon av er som delat. Om vi får många nya följare så slänger vi in lite bonusar💞💮💃

 • Vi drömmer oss tillbaka till härliga sommardagar som denna! Den fina lilla ön Åstol – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-18 kl. 21:00

  Vi drömmer oss tillbaka till härliga sommardagar som denna!
  Den fina lilla ön Åstol och en fantastisk sommarkväll som aldrig vill ta slut.
  Visst är det vackert ♥ Vad är ditt bästa sommarminne från Bohuslän?

 • 18 november 17:45, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2020-11-18 kl. 18:05

 • Ny app för unga på Tjörn – Tjörns kommun
  2020-11-18 kl. 17:07

  Ny app för unga på Tjörn – Tjörns kommun

  Vad är på gång på Tjörn? Hur ska jag göra om jag vill sova bättre? Vart vänder jag mig om jag vill börja dansa?

  Den nya appen vänder sig till dig som är ung på Tjörn och innehåller sådant du kan ha nytta av för att ha roligt och för att må bra. Och lite till. När du laddar appen i din mobil kommer du att kunna se att följande områden finns med:

  Ett femtiotal kommuner i Sverige har särskilda ungdomsappar. Nu är det Tjörns tur. Innehållet i appen har tagits fram av vuxna från kommunens olika förvaltningar tillsammans med ungdomar från Tjörns skolor.

  Vilka vänder sig appen till?

  Barn och unga 0–19 år. Passar både småbarnsföräldrar och tonåringar.

  Hur laddar jag ner appen?

  Sök efter Ung på Tjörn där appar finns.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Under hösten 2020 har LEVA Orust i samverkan med markägare anlagt ett specialbyg… – Orust kommun-Fb
  2020-11-18 kl. 10:24

  Under hösten 2020 har LEVA Orust i samverkan med markägare anlagt ett specialbyggt dämme för flödesutjämning vid en sjö öster om Månsemyr.

  Vid regnperioder kommer sjöytan att stiga upp till stenarna, varefter

  det kommer att börja rinna över. Vid torrperioder så kommer vattnet att sakta rinna ut genom ett litet rör genom konstruktionen. Detta innebär att vattendraget nedströms inte kommer att torka ut lika fort som det gör idag, vilket gynnar många djur som lever i vattnet. När det kommer kraftiga regn kommer sjön att bromsa upp högflödet vilket minskar översvämningar och erosion nedströms. Åtgärden kan också minska klimatpåverkan.

  Denna typ av åtgärd passar ofta bäst i skogsmarker högt upp i… Mer


  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Flödesutjämning för mindre översvämning och uttorkning – Orust kommun
  2020-11-18 kl. 09:22

  Flödesutjämning för mindre översvämning och uttorkning – Orust kommun

  Under hösten 2020 har LEVA Orust i samverkan med markägare anlagt ett specialbyggt dämme vid en sjö öster om Månsemyr.

  Vid regnperioder kommer sjöytan att stiga upp till stenarna, varefter det kommer att börja rinna över. Vid torrperioder så kommer vattnet att sakta rinna ut genom ett litet rör genom konstruktionen.

  Detta innebär att vattendraget nedströms inte kommer att torka ut lika fort som det gör idag, vilket gynnar många djur som lever i vattnet.

  När det kommer kraftiga regn kommer sjön att bromsa upp högflödet vilket minskar översvämningar och erosion nedströms. Åtgärden kan också minska klimatpåverkan.

  Denna typ av åtgärd passar ofta bäst i skogsmarker högt upp i landskapet. Man måste beakta risk för påverkan på skogsbruk och dränering av fastigheter.

  Kontakta mig gärna

  På Orust finns många gamla torvtäkter med begränsade skogsvärden som passar särskilt bra. Om du tror att du kan ha en plats för en flödesutjämnande åtgärd, kontakta mig gärna. Mina kontakuppgifter finns längst upp på sidan.

  Projektet finansieras av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Här kan du hämta flis – Stenungsunds kommun
  2020-11-18 kl. 09:00

  Här kan du hämta flis – Stenungsunds kommun

  Behöver du flis för att förhindra halka på din uppfart eller trappa? Kommunen erbjuder gratis flis.

  Du hämtar flisen själv, max 50 kilo per hushåll.

  Flis från kommunen finns att hämta på följande platser:

  • Hallernaleden/Skräddarevägen
  • Norra vägen (vid pendelparkeringen/grusplan)
  • Ödsmål (grusplanen mitt emot fotbollsplanen vid Vikevägen)
  • Stora höga (vid driftvärnsgården)

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Vi kommer att renovera vatten och avloppsledningar längs Saxeliden i Ellös – Orust kommun-Fb
  2020-11-18 kl. 08:30

  Vi kommer att renovera vatten och avloppsledningar längs Saxeliden i Ellös.
  Måndag den 23 november börjar renoveringen och beräknas pågå fram till slutet av vecka 49, runt den 4 december.
  Under denna tid kommer du inte att kunna köra på Saxeliden på dagtid.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Godmorgon STO 18/11
  2020-11-18 kl. 07:54

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Vandringsjulbord utomhus Den 13 december anordnar Salt & Sill ett julbord … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-17 kl. 21:05

  Vandringsjulbord utomhus 🎅
  Den 13 december anordnar Salt & Sill ett julbord som du tar del av genom en vandring på den lilla ön Klädesholmen. Vandra i marschallernas sken till de olika stationerna med öppna eldar där julbordets godbitar serveras. För barnen finns tomtar att leta efter och julklappar väntar på sista stationen. Visst låter det som en fantastisk upplevelse 🌟 Läs mer och boka på www.saltosill.se

 • Företagarhjälpen Fyrbodal – Fyrbodals kommunalförbund – Orust kommun-Fb
  2020-11-17 kl. 16:33

  Företagarhjälpen – en kostnadsfri rådgivningstjänst för dig som driver företag i Orust kommun och som påverkas av Corona-pandemins konsekvenser. Orust kommun tillhör Fyrbodals kommunalförbund.

  Eftersom olika

  myndigheter arbetar intensivt just nu och det kommer nya insatser och stödpaket kontinuerligt kan det som företagare vara svårt att hålla sig uppdaterad. Företagarhjälpen Fyrbodal drivs av Fyrbodals kommunalförbund tillsammans med Coompanion, Drivhuset, Nyföretagarcentrum, Almi Väst, Support Group Network och IUC Väst. De är alla är proffs på att hjälpa små och medelstora företag.

  Företagarhjälpen Fyrbodal – Fyrbodals kommunalförbund

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Skärpta råd – Tjörns kommun
  2020-11-17 kl. 13:29

  Skärpta råd – Tjörns kommun

  Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta allmänna råd i Västra Götaland från 29 oktober fram till 19 november. Den 20 november införs alkoholförbud på restauranger från kl 22.00. Beslut av regeringen. Den 24 november införs maxantal för allmänna sammankomster till 8 personer. Beslut av regeringen.

  Skärpta allmänna råd från och med 29 oktober till 19 november

  Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

  Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

  Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

  Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

  Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser.

  Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

  Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

  Förbud att servera alkohol efter kl 22.00 från den 20 november.

  Från den 20 november blir det förbud att servera alkohol efter kl 22.00.

  Allmänna sammankomster max 8 personer från den 24 november och fyra veckor framåt.

  Regeringen beslöt den 16 november att från och med den 24 november infra ett maxtak på allmänna sammankomster till 8 personer från den 24 november och fyra veckor framåt. Det på grund av att smittspridningen fortsätter att öka och att rekommendationer inte följs.

  Källa: Tjörns kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Var med och påverka utformningen av framtidens kontor! – Orust kommun-Fb
  2020-11-17 kl. 10:28

  Var med och påverka utformningen av framtidens kontor! Just nu undersöker projektet Tur&Retur hur framtidens grannskapskontor ska utformas och hur dessa kan bidra till utveckling och bättre möjligheter att bo på Orust. https://sv.surveymonkey.com/r/YDKJ7BG

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Påverka utformningen av framtidens kontor – Orust kommun
  2020-11-17 kl. 10:25

  Påverka utformningen av framtidens kontor – Orust kommun

  Just nu undersöker projektet Tur&Retur hur framtidens grannskapskontor ska utformas och hur dessa kan bidra till utveckling och bättre möjligheter att bo på Orust.

  Vår ökade vana och kunskap i att jobba hemifrån kan leda till nya möjligheter för ett liv på landsbygden efter pandemin. Genom lokala kontor kan vi skapa nya mötesplatser och ett friare liv för dig som bor långt från din arbetsplats. Men hur skulle ett sådant kontor se ut för att passa just dig?

  Hjälp oss att svara på enkäten och påverka utformningen av framtidens kontor. Sista datum för att svara är den 30 november.

  Projektet Tur&Retur drivs av Fyrbodals kommunalförbund i samarbete med Orust kommun, Västra Götalandsregionen och Dalslands miljö- och energiförbund.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Upphandling av bröd och konditorivaror – Orust kommun
  2020-11-17 kl. 10:15

  Upphandling av bröd och konditorivaror – Orust kommun

  Vill du ha möjligheten att bli leverantör av bröd och konditorivaror till kommunen under kommande år? Vid två digitala mötestillfällen lämnar vi information om vad det innebär och hur du kan lämna ditt anbud.

  Upphandlingen omfattar kommunens behov av bröd, färdiga smörgåsar, smörgåstårtor, bakverk mm och består av två delområden:

  • Inköp utan leverans (över disk i butik)
  • Inköp med leverans (utan krav på butik)

  Att lämna anbud i offentliga upphandlingar är varken svårt eller tidskrävande. Vid två tillfällen går vi igenom vad avtalet innebär samt hur du lämnar anbud i upphandling av bröd och konditorivaror.

  På mötena, som är digitala, kan du ställa frågor om den aktuella upphandlingen.

  Digitala informationsmöten

  • måndag den 23 november klockan 18:00 – 19:00
  • torsdag den 26 november klockan 16:00 – 17:00

  Anmäl dig i formuläret så skickar vi en länk till mötet. Kontrollera gärna i god tid att din dator tillåter Skype och att din uppkoppling fungerar.

  Välkommen att delta.

  Relaterad information

  Delta som leverantör i offentlig upphandling – så fungerar det, Upphandlingsmyndigheten

  Annons Bröd och konditorivaror, Visma TendSign

  Jag vill anmäla mig till digitalt informationsmöte (formulär längst ner på sidan)

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Upphandling av bröd och konditorivaror – Orust kommun-Fb
  2020-11-17 kl. 09:39

  Vill du ha möjligheten att bli leverantör av bröd och konditorivaror till kommunen under kommande år? Vid två digitala mötestillfällen lämnar vi information om vad det innebär och hur du kan lämna ditt anbud.

  Upphandling av bröd och konditorivaror – Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Godmorgon STO 17/11
  2020-11-17 kl. 08:05

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Sedan två månader gör våra medarbetare digitala inköp av dagligvaror tillsammans med … – Orust kommun-Fb
  2020-11-16 kl. 16:21

  Sedan två månader gör våra medarbetare digitala inköp av dagligvaror tillsammans med brukare i hemtjänsten. Det har inneburit mycket arbete och roliga utmaningar under uppstarten. Våra medarbetare som har gjort ett fantastiskt arbete med ett stort engagemang, har med trygga och varma händer underlättat övergången till den digitala världen för våra äldre.

  Fördelarna är många. Brukaren får mer tid tillsammans med våra medarbetare, tid som tidigare användes för att handla i en fysisk affär. De kan se aktuellt utbud och välja matvaror med hjälp av sina egna ögon, vilket är ett lyft i vardagen då många inte på flera år kunnat handla själva. Våra medarbetare behöver inte heller besöka en affär i dessa pandemitider och de slipper dessutom att bära tunga varor.

  – Hemtjänsten sitter ner och gör inköpen tillsammans med brukaren. Det är ett hållbart sätt att handla som gynnar brukarna genom att de blir mer delaktiga i inköpen. Det är också bra för våra medarbetare som får en bättre arbetsmiljö med mindre stress, restid och tunga lyft säger Marina Hasselgren, verksamhetschef äldreomsorg.

  Orust kommun har skrivit avtal med Almö Livs och alla inköp sker i deras nätbutik. Det här gäller dock inte brukare på öarna Käringön och Gullholmen. Priserna är samma som i butiken. Brukaren får extraerbjudanden och som senior 5 % rabatt en gång i veckan vid beställning via Internet.

  Alla beställningar görs tillsammans med brukaren på hemtjänstpersonalens surfplatta. Sedan levereras varorna hem till dörren av ICA Almö Livs på bestämd dag och tid.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Digitala inköp i hemtjänsten – Orust kommun
  2020-11-16 kl. 16:00

  Digitala inköp i hemtjänsten – Orust kommun

  Sedan två månader gör våra medarbetare digitala inköp av dagligvaror tillsammans med brukare i hemtjänsten. Det har inneburit mycket arbete och roliga utmaningar under uppstarten.

  Våra medarbetare som har gjort ett fantastiskt arbete med ett stort engagemang, har med trygga och varma händer underlättat övergången till den digitala världen för våra äldre.

  Fördelarna är många. Brukaren får mer tid tillsammans med våra medarbetare, tid som tidigare användes för att handla i en fysisk affär. De kan se aktuellt utbud och välja matvaror med hjälp av sina egna ögon, vilket är ett lyft i vardagen då många inte på flera år kunnat handla själva. Våra medarbetare behöver inte heller besöka en affär i dessa pandemitider och de slipper dessutom att bära tunga varor.

  – Hemtjänsten sitter ner och gör inköpen tillsammans med brukaren. Det är ett hållbart sätt att handla som gynnar brukarna genom att de blir mer delaktiga i inköpen. Det är också bra för våra medarbetare som får en bättre arbetsmiljö med mindre stress, restid och tunga lyft säger Marina Hasselgren, verksamhetschef äldreomsorg.

  Orust kommun har skrivit avtal med Almö Livs och alla inköp sker i deras nätbutik. Det här gäller dock inte brukare på öarna Käringön och Gullholmen. Priserna är samma som i butiken. Brukaren får extraerbjudanden och som senior 5 % rabatt en gång i veckan vid beställning via Internet.

  Alla beställningar görs tillsammans med brukaren på hemtjänstpersonalens surfplatta. Sedan levereras varorna hem till dörren av ICA Almö Livs på bestämd dag och tid.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Max åtta personer på allmänna sammankomster – P4 Göteborg
  2020-11-16 kl. 15:23

  Max åtta personer på allmänna sammankomster – P4 Göteborg


  Från den 24 november kommer maximalt åtta personer att få delta i offentliga sammankomster. Det meddelade statsminister statsminister Stefan Löfven vid en presskonferens.
  Sveriges regering går nu från rekommendation till förbud när det gäller restriktioner för att begränsa smittspridningen.
  – I våras såg vi en stor följsamhet. Nu är följsamheten lägre, säger statsminister Stefan Löfven (S).

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7600819

 • Upphävda kokningrekommendation sydvästra Orust – Orust kommun
  2020-11-16 kl. 09:50

  Kokningsrekommendationen av kommunalt vatten är hävd. Gäller VA abonnenter i Hälleviksstrand, Käringön, Edshulltshall, Barrevik, Nösund, Tvet och Mollösund.

  Preliminärsvaret på vattenproverna visar att dricksvattnet är utan anmärkning.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Nu kan du anmäla ditt barn till vintersimskola – Tjörns kommun
  2020-11-16 kl. 08:59

  Nu kan du anmäla ditt barn till vintersimskola – Tjörns kommun

  Under perioden 10 januari–28 mars 2021 anordnar Tjörns kommun simskola på Stenungsund Arena. Simskolan är för barn i skolåldern. Anmälan öppnar måndag 16 november klockan 9.

  Källa: Tjörns kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • En vecka fri från våld – Tjörns kommun
  2020-11-16 kl. 08:31

  En vecka fri från våld – Tjörns kommun

  Vad är våld i nära relation och hur uppstår våld? Under vecka 48 uppmärksammar Tjörns kommun ”En vecka fri från våld”, bland annat genom att arbeta med frågor som berör ämnet på våra högstadieskolor.

  Våld i nära relation kan handla om ord, skojbråk, bilder och kränkningar på exempelvis sociala medier. Under vecka 48 får högstadieskolorna på Tjörn bland annat besök av Johan Pettersson från organisationen Make Equal. Han föreläser på temat ”Alla behövs – för en mer jämställd skola utan kränkningar och våld”.

  Orange day 25 november

  Samma vecka uppmärksammas också FN:s dag mot mäns våld mot kvinnor – Orange Day – den 25 november. Under dagen kommer färgen orange att synas i olika sammanhang i kommunens verksamheter.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • 16 november 06:56, Brand, Kungälv – Polisen STO
  2020-11-16 kl. 08:05

  Utmarksvägen har en lastbil kört in i en viadukt och fattat eld.

  Föraren har själv tagit sig ut ur bilen. Inga personskador.

  Uppdatering kl 08.08
  Lastbilens brinner fortfarande och gångbron över E6 är avstängd, men trafiken på E6 är inte påverkad.

 • Godmorgon STO 16/11
  2020-11-16 kl. 07:52

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.
  Tre anmälningar är skriva gällande misshandel i Stenungsund, samtliga har skett i bostäder. En viltolycka är anmäld på Orust, kollision mellan personbil och rådjur.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Godmorgon STO 15/11
  2020-11-15 kl. 08:49

  POLISEN:
  15:05 STENUNGSUND
  Ringa stöld

  En kvinna har passerat sista betalningsmöjligheten med obetalda varor. Värdet på varorna uppgick till 37 kronor. Polisen åker till butiken för att identifiera kvinnan, hålla förhör och skriva en anmälan om ringa stöld.

  16:04 STENUNGSUND
  Våld och hot mot tjänsteman

  På lördagseftermiddagen fick polisen samtal från en busschaufför om en passagerare som inte kunde bete sig. Passageraren var påverkad, otrevlig, hotfull och spottat mot chauffören. Passageraren, en man i 30-årsåldern befinner sig på Stenungsunds station och polisen försöker få med sig mannen för tillnyktring. Mannen var inte samarbetsvillig men polisen får snabbt kontroll över honom. Mannen misstänks för våld och hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

  21:54 STENUNGSUND
  Narkotikabrott

  På lördagskvällen kontrollerade polisen en man i 40-årsåldern på Stenungstorgs centrum. På sig hade mannen misstänkt narkotika och misstänks nu för ringa narkotikabrott, innehav. Polisen genomförde förhör på platsen och den misstänka narkotikan togs i beslag.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Trevligt samtal med motorburna ungdomar i Stenungsund under lördagskvällen! – Polisen STO
  2020-11-14 kl. 23:14

  Trevligt samtal med motorburna ungdomar i Stenungsund under lördagskvällen! Förarna till A traktorerna ville gärna medverka på vår Facebook. / tur 1 😊

 • Helgens utflyktstips: I Stenungsund hittar du den lilla oasen Mariagården och Stenunge by – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-14 kl. 12:40

  Helgens utflyktstips 🧡
  I Stenungsund hittar du den lilla oasen Mariagården och Stenunge by. Promenera runt i den fina kulturträdgården med det byggnadsminnesmärkta 1700-tals huset.
  Här finns en liten naturstig som går längs med stenunge å ned mot kvarnen. I Steninge å finns små vattenfall och har du tur kan du se öring som hoppar 🐟

  Här finns även en grillplats.

  Har du varit på Mariagården någon gång?

  Här kan du läsa mer om Mariagårdens trädgård: https://tradgardsresan.se/…/tradgarda…/mariagardens-tradgard
 • Många friskare under pandemin – P4 Väst
  2020-11-14 kl. 09:54

  Många friskare under pandemin – P4 Väst


  En av tre har varit friskare än vanligt under pandemin. Det visar en opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av P4-kanalerna i Västsverige.
  2000 har svarat. 20 procent har låtit bli att söka vård för besvär som inte är coronarelaterade.
  ”Färre har fått virusinfektioner med bättre handhygien och avstånd”. Det säger Monica Radeberg, chefsläkare på Närhälsan i Västra Götalandsregionen.

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=7599795

 • Godmorgon STO 14/11
  2020-11-14 kl. 08:27

  POLISEN:
  18:32 STENUNGSUND
  Misshandel

  Från Kristinedalsvägen får polisen ett samtal från en man och en kvinna. Mannen ska ha försvarat kvinnan och då blivit misshandlad av en annan kvinna. Mannen blöder från läppen men är inte i behov av ambulans. En anmälan om misshandel är skriven.

  19:00 STENUNGSUND
  Misshandel

  Från Hasselbackevägen får polisen samtal om att inringarens mamma har blivit misshandlad av en man och kvinna. Polis åker till platsen och tar upp en anmälan.

  21:03 STENUNGSUND
  Skadegörelse

  Polisen får samtal från Stora Högaskolan om ungdomar som uppges vandalisera skolan. Bland annat ska man sparka och slå på en bil som tillhör skolan. Vittne som ringer polisen uppges ha skadegörelsen inspelad som ljud. När polisen kommer till platsen finns inget som tyder på skadegörelse men man har ett samtal med ungdomarna och en person avlägsnas från platsen.

  00:00 TJÖRN
  Ringa narkotikabrott – Innehav

  Polisen får samtal från en bostad där boende har hittat misstänkt narkotika. Polisen åker till adressen och tar hand om detta, en anmälan om ringa narkotikabrott innehav är skriven.

  00:54 TJÖRN
  Trafikbrott x2

  länsväg 160 vid Myggenäs kontrollerar polisen en personbil och dess förare. Bilen är avställd och är belagd med körförförbud. En ordningsbot skrivs ut.
  En liten stund senare möter polispatrullen samma personbil igen på vägarna – vilket resulterar i ytterligare ordningsbot.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • En unik julupplevelse utomhus! Det är inne att vara ute! Boka julfirandet … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-13 kl. 18:16

  ❄En unik julupplevelse utomhus! ❄

  Det är inne att vara ute! Svartedalen – Stenungsund
  Boka julfirandet tillsammans med dina kollegor utomhus. Samlas runt de sprakande eldarna, slå er ner på fårfällar och känn lukten från den trerätters vintermenyn som tillagas över elden till er.

  Läs mer 👇https://www.swedenwestcoastexperiences.se/julupplevelse-ute/

  #event #julfirande #ställinteinställom #outdoor #konferens #swedenexperiences #westsweden #sodrabohuslan #skogen • Våren/Sommaren 2020 skedde det en rad bilinbrott i Spekeröd där elektronik … – Polisen STO
  2020-11-13 kl. 15:27

  Våren/Sommaren 2020 skedde det en rad bilinbrott i Spekeröd där elektronik och annat gods blev tillgripit.
  Den 27 oktober kom domen vid Uddevallas tingsrätt mot den 30-åriga gärningspersonen.
  Gärningspersonen blev dömd till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

  Det mesta av det tillgripna godset är återlämnat till målsägandena.

 • Skolval för läsåret 2021/2022 öppnar 15 november – Stenungsunds kommun
  2020-11-13 kl. 13:18

  Skolval till grundskolor för läsåret 2021/2022 sker mellan den 15 november och den 15 december 2020.

  Skolvalet omfattar barn som ska börja:

  • förskoleklass
  • årskurs 7 (innefattar även de elever som idag går årskurs 6 på Kristinedalskolan och Stora Högaskolan)
  • elever från Ucklumskolan som ska börja årskurs 4.

  Övriga elever behöver inte göra ett skolval utan fortsätter på sin nuvarande skola även nästa läsår.

  Placering utifrån vårdnadshavarens önskemål

  Nytt för läsåret 2021/2022 är att kommunen kommer att enbart placera eleven utifrån vårdnadshavares önskemål i mån av plats. I de fall vårdnadshavarens önskemål inte går att tillgodose, placerar kommunen eleven på en annan skola så nära hemmet som möjligt. Det kan innebära att eleven inte blir placerad på den skola som ligger närmast.

  Redan gjort ett val?

  Ni som redan har gjort ett val tidigare i veckan måste göra om valet från och med den 15 november och fram till den 15 december.

  Läs mer om skolvalet och gör din ansökan

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Trettio Orustpendlare lånar elcyklar genom projektet Tur&Retur. Mellan november … – Orust kommun-Fb
  2020-11-13 kl. 13:04

  Trettio Orustpendlare lånar elcyklar genom projektet Tur&Retur.

  Mellan november och januari kommer trettio Orustbor som arbetspendlar att prova på att cykla elcykel. Deltagarna rekryterades bland de som svarat på den pendlingsenkät som genomfördes tidigare i år. Intresset för att låna cykel har varit väldigt stort – trots den mörka och kulna årstiden.

  – Vi trodde nog inte att så många skulle vara intresserade av att cykla den här årstiden, men elcykel verkar vara något som lockar många Orustbor – även på vintern säger Vera Telemo, projektledare på Fyrbodals kommunalförbund.

  Tidigare erfarenheter visar att de som testar elcykel ökar sitt intresse för cykling generellt och cyklar också mer som följd. Med det här projektet får vi mer kunskap om hur elcykel kan användas i en landsbygdskontext.

  – Detta är femte gången som dessa cyklar lånas ut till pendlare och med goda resultat som följd – men det är första gången de används vintertid och på landsbygd säger Lena Hesselroth på Hållbart resande väst som projektet samarbetar med.

  En del av cyklarna levererades hem till användarna medan andra hämtades på utlämningsstället i Stenungsund där de försågs med bland annat vinterdäck.

  Innan testperioden startade har deltagarna fått svara på en enkät kring hur de har tänkt använda cyklarna. I den nämner flera att de hoppas att elcykel ska vara ett sätt för dem att slippa ha två bilar – om denna förhoppning går i uppfyllelse får vi se när resultaten kommer i början av nästa år.

  Projektet Tur&Retur drivs av Fyrbodals kommunalförbund i samarbete med Orust kommun, Västra Götalandsregionen och Dalslands miljö- och energiförbund.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Orustpendlare testar elcyklar – Orust kommun
  2020-11-13 kl. 12:53

  Orustpendlare testar elcyklar – Orust kommun

  Mellan november och januari kommer trettio Orustbor som arbetspendlar att prova på att cykla elcykel. De får låna elcyklar genom projektet Tur&Retur.

  Deltagarna rekryterades bland de som svarat på den pendlingsenkät som genomfördes tidigare i år. Intresset för att låna cykel har varit väldigt stort – trots den mörka och kulna årstiden.

  – Vi trodde nog inte att så många skulle vara intresserade av att cykla den här årstiden, men elcykel verkar vara något som lockar många Orustbor – även på vintern säger Vera Telemo, projektledare på Fyrbodals kommunalförbund.

  Tidigare erfarenheter visar att de som testar elcykel ökar sitt intresse för cykling generellt och cyklar också mer som följd. Med det här projektet får vi mer kunskap om hur elcykel kan användas i en landsbygdskontext.

  – Detta är femte gången som dessa cyklar lånas ut till pendlare och med goda resultat som följd – men det är första gången de används vintertid och på landsbygd säger Lena Hesselroth på Hållbart resande väst som projektet samarbetar med.

  En del av cyklarna levererades hem till användarna medan andra hämtades på utlämningsstället i Stenungsund där de försågs med bland annat vinterdäck.

  Innan testperioden startade har deltagarna fått svara på en enkät kring hur de har tänkt använda cyklarna. I den nämner flera att de hoppas att elcykel ska vara ett sätt för dem att slippa ha två bilar – om denna förhoppning går i uppfyllelse får vi se när resultaten kommer i början av nästa år.

  Projektet Tur&Retur drivs av Fyrbodals kommunalförbund i samarbete med Orust kommun, Västra Götalandsregionen och Dalslands miljö- och energiförbund.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare – Orust kommun-Fb
  2020-11-13 kl. 10:41

  Enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av den pågående pandemin. Du kan nu ansöka om omsättningsstöd via en e-tjänst på Boverket.

  Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

  I Boverkets e-tjänst kan du från den 10 november söka stöd med anledning av covid-19.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Fr.o.m 1 oktober i år är det stopplikt från väg 178 ut på väg 160 på Orust – Polisen STO
  2020-11-13 kl. 09:52

  Fr.o.m 1 oktober i år är det stopplikt från väg 178 ut på väg 160 på Orust.
  Detta är för att förhindra framtida trafikolyckor.

  Under gårdagen genomfördes en kontroll av denna stopplikt, där man rapporterade 4 stycken trafikanter.

  Var rädda om er och andra i trafiken!

 • Godmorgon STO 13/11
  2020-11-13 kl. 07:53

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.
  I övrigt en lugn natt i STO-området.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Genombrottet: Sju år gammalt mord på Tjörn på väg mot lösning – P4 Väst
  2020-11-13 kl. 05:16

  Genombrottet: Sju år gammalt mord på Tjörn på väg mot lösning – P4 Väst


  – Det är ingen lätt sak att driva ett sju år gammalt ärende, men min bestämda uppfattning är att han ska hit och att vi ska pröva det i domstol, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

  I februari 2013 slog två tonårstjejer larm om att en lastbil brann i MyggenäsTjörn. När räddningstjänsten släckt elden upptäckte de en kropp i den utbrända lastbilen. Polisens teori var att någon mördat chauffören, stulit hans last och sedan tänt eld på lastbilen i hopp om att kunna dölja brottet.

  Och så hade det kunnat bli, om inte polisens kalla-fall grupp i Göteborg nu gjort ett genombrott i utredningen. Genom internationell rättshjälp har man kunnat koppla avtryck från brottet till den misstänkta mannen och i somras, mer än sju år sedan det misstänkta mordet, häktades han i sin utevaro.

  – Polisens kalla fall-grupp har gjort ett enormt utredningsarbete och till slut kommit fram till att en person kan misstänkas för de här brotten, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

  Mannen, som idag är 27 år, är misstänkt för att tillsammans med en eller flera andra personer ha överfallit lastbilschauffören, strypt honom till döds och därefter stulit hans last bestående av koppar- och aluminiumtråd. Bytet var värt över 200 000 kronor.

  – Jag menar att han tillsammans med andra kapat lastbilen och mördat chauffören, säger åklagare Daniel Edsbagge.

  Den misstänkta befinner sig inte i Sverige. Åklagare Daniel Edsbagge har gått ut med en europeisk arresteringsorder, men frågan är om det land där han befinner sig går med på att lämna ut honom redan nu. Han sitter nämligen redan i fängelse för ett annat brott.

  – Eftersom han redan avtjänar ett straff hamnar vi i en undantagssituation. Då blir det upp till det landet om de vill lämna ut personen under tiden han avtjänar straffet eller inte. Det är mycket ovanligt och det är första gången jag stött på det, säger åklagare Daniel Edsbagge.

  Mannen har inte kunnat höras än, och det är därför oklart hur han ställer sig till anklagelserna.

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=7598409

 • Kraftig smittökning bland tonåringar – P4 Väst
  2020-11-12 kl. 12:39

  Kraftig smittökning bland tonåringar – P4 Väst


  Smittspridningen ökar nu kraftigt bland tonåringar. Antalet bekräftade covid-fall bland personer mellan 10 och 19 år fördubblades i förra veckan till 413 personer, visar statistik från Smittskyddsenheten i Västra Götalandsregionen.
  Smittan ökar i alla åldersgrupper och flest smittade finns nu i gruppen 20-49 år.
  I åldersgruppen över 70 ökade antalet bekräftade covid-fall med drygt en tredjedel, till 239 fall.

  Källa: https://sverigesradio.se/artikel/7598092

 • Antalet covid-patienter ökar – P4 Väst
  2020-11-12 kl. 12:37

  Antalet covid-patienter ökar – P4 Väst


  Smittspridningen ökar och antalet vårdade för covid-19 fortsätter att bli fler på sjukhusen i Västra Götaland.
  I NU-sjukvården vårdas just nu 16 personer, en liten ökning jämfört med under onsdagen. Av dessa 16 får en intensivvård.
  I hela regionen är det sammanlagt 171 covid-patienter som vårdas på sjukhus, varav 25 på intensivvårdsavdelningar.

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=7598067

 • Vi erbjuder egentest för covid-19 med drive-through för våra medarbetare – Orust kommun-Fb
  2020-11-12 kl. 12:04

  Vi erbjuder egentest för covid-19 med drive-through för våra medarbetare. Sedan början på mars har vår MAS Carina hjälpt runt 700 medarbetare som fått lindriga symtom som lätt snuva, lätt halsont och lätt hosta att göra en egentest. Tanken är att de direkt ska kunna återgå i tjänst ifall provet är negativt.

  Den som ska testa sig kommer på avtalad tid till baksidan av kommunhuset i bil och utför testet enligt instruktioner i bilen. Testet är en PCR-test som mäter pågående infektion, den ger inte svar på om personen har antikroppar. Den som testar sig är hemma tills den fått ett negativt svar på testet. Är testet positivt är personen hemma i minst 7 dagar och 48 timmars symtomfrihet.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Hur gör du som företagare för att kunderna ska känna sig säkra hos dig och med dig i coronatider? – Tjörns kommun-Fb
  2020-11-12 kl. 11:36

  Hur gör du som företagare för att kunderna ska känna sig säkra hos dig och med dig i coronatider? Berätta för dina kunder🙂#tjörnsföretagareställerom #shoplocal

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Godmorgon STO 12/11
  2020-11-12 kl. 07:14

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.
  I övrigt ”Inga större händelser under kvällen/natten” enligt polisen.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Kokningrekommendation syvästra Orust – Orust kommun
  2020-11-11 kl. 22:31

  Kokningrekommendation syvästra Orust – Orust kommun

  Med anledning av dagens vattenläcka norr om Hälleviksstrand kommer vattenprov tas. Provsvar väntas måndag 20-11-16.

  Gäller VA abonnenter inom markerat område.

  Tills dess så rekommenderar vi VA abonnenter i Hälleviksstrand, Edshulltshall, Barrevik, Nösund, Tvet och Mollösund att koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • ”Han var en ambassadör för ön” – lanthandlaren minns sin trogne kund – P4 Väst
  2020-11-11 kl. 12:36

  ”Han var en ambassadör för ön” – lanthandlaren minns sin trogne kund – P4 Väst


  Under tisdagen kom beskedet att den folkkäre Sven Wollter har gått ur tiden, som lämnar efter sig sig ett enormt kulturarv.
  StillingsönOrust, hade Sven Wollter sitt sommarhus och Rolf Andersson, som driver lanthandeln, har träffat honom många gånger under de senaste 30 åren.
  ”Vi kommer minnas honom med glädje, han var som en ambassadör för Stillingsön”, säger han till P4 Väst.

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=7597078

 • Bästa skolkommun 2020 – Orust kommun
  2020-11-11 kl. 10:55

  Orust placerar sig på plats 32 av Sveriges 290 kommuner i Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun. I Västra Götalands län rankas Orust som nummer fem av 49 kommuner.

  I rankningen har Lärarförbundet vägt samman kriterier som lärartäthet, andel behöriga lärare, resurser till undervisningen och elevernas studieresultat. Friska lärare, andel utbildade lärare, resurser, lärarlöner och fullföljd gymnasieutbildning gör Orust till en högt rankad skolkommun. Snittplaceringen för kommunerna i Västra Götaland är 150 av 290.

  – Jag vill börja med att säga ett stort grattis till alla duktiga medarbetare inom Sektor lärande. Vi vet också att vi har en del att arbeta med säger kommundirektör Henrik Lindh. Bland annat är det antalet godkända elever i årskurs 9 som vi har ett stort fokus på och jag ser fram mot nästa år. 2020 års goda skolresultat räknas då in i 2021 års ranking.

  Lärarförbundet utser Sveriges bästa skolkommun för att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som skolans huvudmän. Undersökningen är den största i sitt slag. Till grund för rankningen ligger tio kriterier som Lärarförbundet bedömer som viktiga för att mäta skolans arbetsförutsättningar och resultat.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Webbinarium: Vägar till bättre lönsamhet – Företagsarenor Väst – Orust kommun-Fb
  2020-11-11 kl. 10:24

  Vägar till bättre lönsamhet, kostnadsfritt webbinarium tillsammans med Almi med fokus på företagets ekonomi den 25 november klockan 12:30-13:30.

  Webbinarium: Vägar till bättre lönsamhet – Företagsarenor Väst

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Stort grattis säger vi till Egnahemsfabriken som blev Årets kooperativ 2020! – Tjörns kommun-Fb
  2020-11-11 kl. 09:47

  Stort grattis säger vi till Egnahemsfabriken som blev Årets kooperativ 2020! I filmen ser vi en vy över hur Egnahemsfabriken ser ut och olika personer berättar om vad Egnahemsfabriken gör; bygger hus, odlar och lagar mat tillsammans!

 • Äldreomsorgslyftet ger fler undersköterskor – SVt Väst
  2020-11-11 kl. 09:42

  Covid-19 har blottat bristerna inom äldreomsorgen med att alltför lite personal är utbildad. Därför satsar regeringen nu 2,2 miljarder kronor på Äldreomsorgslyftet för att utbilda bland annat timvikarier till undersköterskor. En av de första kommunerna som deltar är Orust.

  Regeringen vill höja kompetensen och skapa fler fasta heltidsjobb inom äldreomsorgen. Därför satsar man nu 2,2 miljarder kronor på Äldreomsorgslyftet där exempelvis timvikarier erbjuds möjligheten att utbilda sig till undersköterska under en tillsvidareanställning med lön på heltid. Satsningen pågår under 2020-2021. En av de första kommunerna som tagit chansen är Orust.

  – Skall jag vara helt ärlig, så det första jag tänkte när jag hörde om satsningen var äntligen, säger Ann-Christin Eriksson, enhetschef inom äldreomsorgen på Orust.

  På Orust har 13 timvikarier fått tillsvidareanställningar till följd av satsningen.

  – Det som händer är att de här medarbetarna har fått en fast anställning i kommunen, hundra procent, och sedan läser de några dagar i veckan och övrig tid arbetar de inom äldreomsorgen, säger Ann-Christin Eriksson.

  ”Det andra livet börjar nu”

  En av de som nu studerar och arbetar samtidigt är Hutham Hussain. Hon är 46 år och bor i Mollösund. Hon kom till Sverige från Irak för 10 år sedan, och har de senaste fyra åren arbetat som timvikarie inom äldreomsorgen på Orust.

  – Det är som om det andra livet börjar nu, säger hon och berättar om möjligheterna som öppnar sig när hon får en utbildning och fast inkomst varje månad.

  Utan statliga pengar hade Hutham Hussain förmodligen fortsatt vara outbildad vikarie. Hon menar att det är skillnad för de äldre när de möter en timvikarie jämfört med någon som är utbildad.

  – När de känner att det är en undersköterska som kommer då blir de tryggare. Här kommer någon som fattar, tänker de, säger Hutham Hussain.

  Inte hänt utan statliga pengar

  Om 1,5 år skall Orust kommun ha sina 13 nya färdigutbildade undersköterskor inom äldreomsorgen

  Hade ni gjort detta utan statliga pengar?

  – Det tror jag inte, tyvärr, säger Ann-Christin Eriksson.

  Hoppas du på fler initiativ från regeringen i den här riktningen?

  – Jag skulle vilja säga att jag förväntar mig det, säger Ann-Christin Eriksson.

  Video: Hutham Hussain har fått sitt första fasta jobb genom Äldreomsorgslyftet.

  Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/aldreomsorgslyftet-ger-fler-underskoterskor

 • Äldreomsorgslyftet ger fler undersköterskor – Orust kommun-Fb
  2020-11-11 kl. 08:31

  Äldreomsorgslyftet på Orust innebär att13 timvikarier fått tillsvidareanställningar till följd av satsningen.

  – Det som händer är att de här medarbetarna har fått en fast anställning i kommunen, hundra procent, och sedan läser de några dagar i veckan och övrig tid arbetar de inom äldreomsorgen, säger Ann-Christin Eriksson.
  https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/aldreomsorgslyftet-ger-fler-underskoterskor

  Äldreomsorgslyftet ger fler undersköterskor

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Kommunfullmäktige sammanträder – Orust kommun
  2020-11-11 kl. 08:30

  Kommunfullmäktige sammanträder i Svanesund den 12 november. Mötet är öppet för allmänheten, men välj gärna att följa sammanträdet via Webb-TV istället. På mötet är det dags att fastställa budgeten för 2021 med plan för 2022 och 2023.

  För att begränsa spridning av covid-19 använder fullmäktige en större sal. Regeln om maximalt 50 personer gäller inte kommunfullmäktiges sammanträden.

  Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att vara hemma om du känner symptom, tänka på handhygien och att hålla avstånd för att minimera risken för smittspridning gäller.

  Tid och plats

  Torsdag den 12 november
  Klockan 18:00
  Ängås skolas aula, Svanesund

  Några punkter på dagordningen

  • Antagande av budget 2021 med plan för 2022 och 2023.
  • Taxor för slamsugning, VA, hamn- och båtplatstaxa, taxa för parkering på elbilsplatser.
  • Interpellationer

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Godmorgon STO 11/11
  2020-11-11 kl. 08:25

  POLISEN:
  22:53 Stenungsund
  Stulen bil

  Vid Kyrkvägen är det en kvinna som knackar på dörren till en bostad och frågar om hon kan få lite vatten. Under tiden som vatten hämtas stjäl kvinnan ett par bilnycklar i hallen och springer ut och stjäl bilen, en röd Volvo S40.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • 11 november 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-11-11 kl. 07:00

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

  22.53 Stenungsund, stulen bil
  Vid Kyrkvägen är det en kvinna som knackar på dörren till en bostad och frågar om hon kan få lite vatten. Under tiden som vatten hämtas stjäl kvinnan ett par bilnycklar i hallen och springer ut och stjäl bilen en röd Volvo S40.

  03.28 Borås, brand
  Polis och räddningstjänst larmas till Almenäsvägen med anledning av att någon har anlagt en brand i en parkerad bil som står parkerad alldeles intill en fastighet. Branden sprider sig till fastigheten, en lagerlokal som innehåller textilier. Polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand.

  05.48 Göteborg, stöld genom inbrott
  Vid Kungsladugårdsgatan är det någon som krossar en ruta till en fastighet och tar sig in i lokalen där det är ett stort kontorslandskap. Tjuven ses lämna platsen bärandes på två datorer. Polisen spårar i området utan resultat.

 • Magiskt vackert med mareld som lyser upp novemberkvällen på Käringön – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-10 kl. 20:56

  Magiskt vackert med mareld som lyser upp novemberkvällen på Käringön 🌟 Visst är det fint! Foto @kinglund.se #bohuslän #södrabohuslän #käringön #orust #mareld #ocean #hemester #outdoors #nature #utflykt #upplevbohuslän

 • Inför fredagens bravader på Käringöns Brygga! På AW-menyn är det dags för en … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-10 kl. 19:41


  Inför fredagens bravader på Käringöns Brygga! På AW-menyn är det dags för en finfin rätt som förr serverades på Petersons Krog – Käringön. 🐟🦐 Fiskgratäng. Gammaldags recept med rödtunga, lax, räkor, skaldjurssås. Serveras i stekpanna med Pomme Duchesse. 189 kr. Alla öbor och ni som ska ut över helgen är varmt välkomna! Boka bord på karingon.se så underlättar ni väldeliga för oss😉 Hälsningar Marcus & Bengtsson 👨‍💻👨‍🍳

 • Du som planerar att resa med Riksfärdtjänst i julhelgen – tänk på att … – Orust kommun-Fb
  2020-11-10 kl. 15:00

  Du som planerar att resa med Riksfärdtjänst i julhelgen – tänk på att resa med taxi och specialfordon för perioden 23-27 december måste beställas senast måndagen den 30 november.

  Eftersom tåg- och flygavgångar är färre än vanligt i dessa Corona-tider, behöver Riksfärdtjänsten framförhållning.
  I övrigt gäller 10 dagars framförhållning för taxi och specialfordon, samt 15 dagar för tåg och flygresor.

  Kontakta vår Färdtjänsthandläggare för mer information.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Varför sjunker vattennivån i Sundsbydammen? – Tjörns kommun-Fb
  2020-11-10 kl. 14:52

  Varför sjunker vattennivån i Sundsbydammen? – Tjörns kommun-Fb

  Varför sjunker vattennivån i Sundsbydammen?

  Nu avslutas årets arbete med att gräva fram dammen vid Sundsby säteri. I samband med arbetet sänks vattennivån i dammen tillfälligt.

 • Varför sjunker vattennivån i Sundsbydammen? – Tjörns kommun
  2020-11-10 kl. 14:45

  Varför sjunker vattennivån i Sundsbydammen? – Tjörns kommun

  Nu avslutas årets arbete med att gräva fram dammen vid Sundsby säteri. I samband med arbetet sänks vattennivån i dammen tillfälligt.

  Dammen i Sundsby grävs fram

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Orusts Sparbanks Kulturstipendium 2020 – Orust kommun
  2020-11-10 kl. 14:31

  Orusts Sparbanks kulturstipendium 2020 går till Catja Larsson. Prissumman är på 25 000 kronor.

  Stipendiet tillfaller i år en pristagare som vill arbeta med visualisering av historiska miljöer och platser, till exempel de lämningar man hittat på Orust från en vikingatida handelsplats. Inom ett projekt kan en digital 3D modell byggas av hur denna handelsplats kan ha sett ut.

  Motivering

  För arbetet med att visualisera historiska platser och miljöer på Orust utifrån digital 3D modell.

  Prisutdelning

  Årets stipendium planeras att delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde i december månad.

  Priset är instiftat av Orusts Sparbank och det är kommunstyrelsens utskott för samhällsutveckling som utser stipendiaterna.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Smittspridningen ökar – nu vädjar smittskyddsläkaren – P4 Göteborg
  2020-11-10 kl. 13:41

  Smittspridningen ökar – nu vädjar smittskyddsläkaren – P4 Göteborg


  4069 nya fall under förra veckan — ja smittspridningen fortsätter att vara mycket stor i Västra Götaland. Det är 1087 fler än veckan innan.
  Dessutom ökar antalet inlagda med covid-19. Under tisdagsförmmiddagen vårdades 157 covidpatienter på sjukhus varav 28 inom intensivvården.
  ”Allt fler behöver sjukvård”, säger Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande, där han vädjar till befolkningen att följa de skärpta råden.

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7596203

 • Skolranking: Mölndal bland de sämsta i landet – P4 Göteborg
  2020-11-10 kl. 08:26

  Skolranking: Mölndal bland de sämsta i landet – P4 Göteborg


  Orust är den kommun i P4 Göteborgs sändningsområde som klarar sig bäst i Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun med en 32:a plats av Sveriges 290 kommuner.
  Lerum, Partille, Alingsås, Ale och Mölndal är mellan plats 262 och 277. Göteborg hamnar på plats 180.
  I rankningen har Lärarförbundet vägt samman kriterier som lärartäthet, andel behöriga lärare, resurser till undervisningen och elevernas studieresultat.

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7595894

 • UPPDATERAD 08:15 Godmorgon STO 10/11
  2020-11-10 kl. 07:16

  POLISEN:
  04:11 STENUNGSUND
  Stöld genom inbrott

  Vid Brudhammar mittemot pizzerian är det en förbipasserande som upptäcker att det förmodligen varit inbrott i ett garage och kontaktar polisen. På plats kontaktas ägaren som kan konstatera att det varit inbrott och att det saknas en häcksax samt en såg.

  21:36 TJÖRN
  Misshandel

  Polisen får samtal om bråk på en adress i Höviksnäs. Det uppges handla om en hyresvärd och en hyresgäst som är inblandade. Hyresgästen som var berusad uppges ha sparkat hyresvärden på armen. Polisen åker till adressen. Den ena mannen vill göra en anmälan om misshandel och den andra mannen vill göra en anmälan om ofredande.

  04:24 ORUST
  Trafikbrott

  Polisen stoppar och kontrollerar föraren till en lastbil i Haga på Orust. Föraren, en man i 40-årsåldern saknar giltigt körkort och en anmälan skrivs gällande grov olovlig körning.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • 10 november 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-11-10 kl. 06:45

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr samt Stefan Gustafsson.

  01.53 Borås, misstänkt drograttfylleri
  På riksväg 40 vid Viaredsmotet stoppas en manlig bilist för kontroll. Han misstänks vara narkotiokapåverkad och får följa med för provtagning.

  04.11 Stenungsund, inbrott
  Vid Brudhammar mittemot pizzerian är det en förbipasserande som upptäcker att det förmodligen varit inbrott i ett garage och kontaktar polisen. På plats kontaktas ägaren som kan konstatera att det varit inbrott och det saknas en häcksax samt en såg.

  06.19 Härryda, trafikolycka
  På riksväg 40 vid Björrödsmotet är det en bil och en skåpbil som kolliderar. I bilarna färdas tre personer och om de har fysiska skador är i nuläget okänt.

  06.38 Angered, trafikolycka
  På Rävebergsvägen vid Gårdstensbergen är flera bilister inblandade i en olycka. Oklart i nuläget om någon är skadad.

 • Vi har aldrig serverat julbord! Vi fortsätter enligt den nu snart 34 åriga traditionen … – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-09 kl. 22:54

  Vi har aldrig serverat julbord!

  Vi fortsätter enligt den nu snart 34 åriga traditionen att servera en exklusiv 4 rätters julmiddag i en magisk ”Fanny & Alexander” miljö.

  18 november slår vi återigen upp portarna till årets jularrangemang! Parkens alla träd kommer vara upplysta och slottet stämningsfullt dekorerat. Våra 3 florister och dekoratörer har då spenderat runt en månad på att iordningställa julen.

  Vi serverar kaffe och julkaka vid ankomst, hemmagjord glögg framför den öppna spisen och sedan inmundigas en fyrarätters julmiddag följt av det hemlagade gottebordet. Ni sover gott i personligt inredda rum och sedan väntar vår stora prisbelönta julfrukost.

  Pris från 2195 kr per person. Varmt välkomna med er bokning!

  Mer om detta och mycket mer på vår hemsida www.thorskogsslott.se

  Thorskogs slott – 30 minuter norr om Göteborg

 • Frukostklubben 27 november – Stenungsunds kommun
  2020-11-09 kl. 17:19

  Frukostklubben 27 november – Stenungsunds kommun

  Frukostklubben 27 november

  Välkommen till ett digitalt frukostmöte fredag den 27 november!

  Datum: Fredag 27 november

  Tid: Klockan 8.00-9.30

  Plats: Mötet är digitalt

  Tema: Så konsumerade vi i Stenungsunds centrum – före och under coronakrisen

  Tillfället är kostnadsfritt

  Välkommen på en gemnomgång av rapporten Cityindex 2020 som visar unik statistik på hur omsättningsutvecklingen i Sveriges stadskärnor har utvecklats det senaste året. Förutom data och trender för 2019 presenteras även hur omsättningen påverkades av coronakrisen under våren.

  Det här får du veta:

  • Hur gick det för detaljhandeln, restaurangnäringen, hotellbranschen och kommersiell service i stadskärnan förra året
  • Hur coronakrisen har påverkat de olika branscherna i stadskärnan våren 2020
  • Hur Stenungsund står sig gentemot andra stadskärnor i Sverige
  • Trender och samverkan för att möta utvecklingen framåt

  Anmäl dig här

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Regionen tvingas dra ner på coronatester – P4 Väst
  2020-11-09 kl. 16:06

  Regionen tvingas dra ner på coronatester – P4 Väst


  Västra Götalandsregionen minskar sin PCR-provtagning, alltså tester som visar om man har en pågående covid-infektion eller inte, med 25 procent tillfälligt den här veckan
  Det är en direkt följd av att trycket på provtagningen har ökat i takt med den ökade smittspridningen.
  ”Vi hoppas att minskningen blir en tillfällig åtgärd”, säger den regionala samordnaren för provtagning av covid-19, Jan Kilhamn, i ett pressmeddlande.

  Källa: https://sverigesradio.se/artikel/7595496

 • Vi söker ett kontrakterat jourhem. Som jourhem har ni i uppdrag att kunna ta emot … – Orust kommun-Fb
  2020-11-09 kl. 15:32

  Vi söker ett kontrakterat jourhem. Som jourhem har ni i uppdrag att kunna ta emot ett barn eller en ungdom från den ena dagen till den andra. Uppdraget ger en månatlig ekonomisk ersättning som gör det möjligt för en vuxen att vara hemma på hel- eller deltid.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Vi söker ett kontrakterat jourhem – Orust kommun
  2020-11-09 kl. 15:30

  Vi söker ett kontrakterat jourhem – Orust kommun

  Nu söker vi ett jourhem som kan stå till förfogande med 2-3 platser för barn och ungdomar. Som jourhem tar ni emot barn eller ungdomar i ert hem för en kortare tid, allt ifrån några veckor upp till sex månader.

  När ett barn eller en ungdom av olika anledningar inte kan bo hemma hos sin familj kan de behöva ett jourhem eller ett familjehem som kan ta emot dem i sin familj och ge dem trygghet och omvårdnad.

  Som jourhem har ni i uppdrag att kunna ta emot ett barn eller en ungdom från den ena dagen till den andra. Uppdraget ger en månatlig ekonomisk ersättning som gör det möjligt för en vuxen att vara hemma på hel- eller deltid.

  Ni får kontinuerligt stöd av socialtjänsten, utbildning och regelbunden vägledning Inför uppdrag som jourfamilj genomgår hela familjen en utredning med hembesök, intervjuer och inhämtande av olika registerutdrag.

  Vill du anmäla intresse eller veta mer

  Om du vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson är du välkommen att höra av dig till vår familjehemssekreterare. Ring vår växel 0304-33 40 00 så kopplas du till rätt person. Du kan även använda kontaktformuläret högst upp på sidan.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Nordisk litteraturvecka – Orust kommun
  2020-11-09 kl. 12:00

  Nordisk litteraturvecka – Orust kommun

  9-15 november är det Nordisk litteraturvecka. Biblioteket uppmärksammar detta med en tävling och högläsning av nordiska dikter på bibliotekets Facebook och Instagram.

  Högläsning av nordiska dikter

  • 9 -14 november
  • klockan 19:00
  • https://www.facebook.com/Orustbibliotek
  • https://www.instagram.com/orustbibliotek/

  Tävling – nordisk litteratur

  Tävlingen är digital och ligger under Relaterad information och på bibliotekets Facebooksida. Skicka in ditt svar senast den 12 november! Du kan vinna romanen Ärr av den fantastiska isländska författaren Audur Ava Ólafsdottir som vann Nordiska rådets litteraturpris 2019.

  Arrangörer:

  Orust bibliotek och Föreningarna Nordens Förbund.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Vintersimskola – Tjörns kommun
  2020-11-09 kl. 08:57

  Nu kan du anmäla ditt barn till vintersimskola – Tjörns kommun

  Under perioden 10 januari–28 mars 2021 anordnar Tjörns kommun simskola på Stenungsund Arena. Simskolan är för barn i skolåldern. Anmälan öppnar måndag 16 november klockan 9.

  Information om Vintersimskolan

  Källa: Tjörns kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Programsamråd – Planprogram för Svanesunds centrum. Svanesunds geografiska läge … – Orust kommun-Fb
  2020-11-09 kl. 08:56

  Programsamråd – Planprogram för Svanesunds centrum. Svanesunds geografiska läge med närheten till Stenungssund gör det till ett av Orusts strategiskt viktigaste samhällen för bostadsutbyggnad. Förslaget till planprogram syftar till att skapa fler bostäder samt att tillföra nya kvaliteter, till exempel förbättrade publika platser och ökad handel och service.

  Programförslaget är ute för samråd under perioden 9 november till 16 december. Det är ett digitalt samrådsmöte onsdag den 25 november klockan 18:00-19:00.

  Synpunkter på programförslaget lämnas i form av ett skriftligt yttrande senast 16 december 2020.

  https://www.orust.se/nyhetsarkiv/byggaboochmiljo/svanesundscentrum.5.79839e43168e648716cdb856.html

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Planprogram för Svanesunds centrum – Orust kommun
  2020-11-09 kl. 08:51

  Planprogram för Svanesunds centrum – Orust kommun

  Svanesunds geografiska läge med närheten till Stenungssund gör det till ett av Orusts strategiskt viktigaste samhällen för bostadsutbyggnad. Förslaget till planprogram syftar till att skapa fler bostäder samt att tillföra nya kvaliteter, till exempel förbättrade publika platser och ökad handel och service.

  Planområdet Svanesunds centrum är markerat med rött.

  Syftet med planprogrammet är att svara på en ökad efterfrågan av bostäder samt att tillskapa nya kvaliteter, såsom förbättrade publika platser samt ökad service, till lokalsamhället med omnejd.

  Utvecklingen i Svanesund görs på ett sätt som på sikt ger underlag för handel och service i centrum, samtidigt som kopplingen mellan norra och södra Svanesund förbättras och att besöksvärdena stärks. Målsättningen med planprogram för Svanesund är att förtäta lokalsamhället på ett sätt som bibehåller och stärker befintliga naturkvaliteter samt kopplingen till havet, samtidigt som nya kvaliteter i form av trygga och säkra gaturum, ett aktivt centrum med utökat utbud av handel och service samt fler boende och besökare kan uppnås.

  Förslaget omfattar cirka 300 bostäder, lokaler för verksamheter och handel, ett nytt torg, samt en ny förskola.

  Ett planprogram är inte i sig en juridisk handling utan ska se som en förstudie inför kommande detaljplanering. Planprogram tas fram för att grundligt utreda förutsättningarna på platsen samt att staka ut en riktning för utvecklingen och på så sätt underlätta för detaljplaneläggningen. Förslaget i den kommande detaljplanen kan därför komma att se annorlunda ut än i planprogrammet och de yttranden som inkommer under samrådet kommer påverka den fortsatta planeringen.

  Programförslaget

  Programförslaget för Svanesunds centrum ämnar att göra orten mer attraktiv med fler boenden, mer service, tydligare kopplingar mellan bebyggelse och natur samt en tryggare plats att vara på. Förslaget är ett maxscenario och det krävs ny infrastruktur i form av koppling till fastlandet för att Svanesund centrum ska kunna nå sin högsta kapacitet bebyggelsemässigt.

  Förslaget tillför nya bostäder i ett område som idag är ytterst glesbebyggt. Bostäderna är främst i form av flerbostadshus, radhus samt parhus, boendeformer som är ovanliga i Svanesund i dagsläget. Syftet är att göra Svanesund mer dynamiskt och möjliggöra för inflyttning av familjer och personer i arbetsför ålder. Därtill möjliggörs även nya boenden för äldre. Ett viktigt tillskott kommer att vara ett nytt torg i centrum i anknytning till Färjevägen. Torget blir en naturlig mötesplats med ett levande utbud av service.

  Programsamråd

  Programförslaget är ute för samråd under perioden 9 november till 16 december.

  Synpunkter på programförslaget lämnas i form av ett skriftligt yttrande senast 16 december 2020.

  Yttranden kan skickas till

  e-post: samhallsutveckling@orust.se eller till Orust kommun, Sektor samhällsutveckling, 473 80 HENÅN.

  Märk ditt yttrande med Samrådsyttrande: Planprogram för Svanesund centrum.

  Digitalt samrådsmöte

  Onsdag den 25 november
  Klockan 18:00-19:00

  Du kan ställa frågor under mötet.

  Mötet kan även ses i efterhand.

  Relaterad information

  Medborgardialog

  Under sommaren och hösten 2017 genomfördes ett dialogarbete som grund för programarbetet. Under del ett, som genomfördes sommaren 2017, fick boende, besökande samt verksamma i Svanesundsområdet ge sina synpunkter om orten via enkäter och en kartbaserad tjänst. Syftet var att få en fördjupad kunskap om människornas behov och attityder i området. Totalt svarade 239 personer på enkäter och 279 personer i kommentarer direkt kopplade till kartan.

  Sammanfattningsvis så visade dialogen att Svanesundsborna värdesätter naturen och havet, men saknar många servicefunktioner som vårdcentral, apotek, ett större utbud samt mötesplatser för kultur och nöjen.

  Fyra övergripande mål för den fortsatta utvecklingen av Svanesunds centrum har tagits fram från resultaten från medborgardialogen.

  • Stärkta kopplingar till naturen
  • Nya mötesplatser
  • Trygga och säkra gaturum – orienterbarhet och tydlighet
  • Ett levande lokalt centrum

  Det är viktigt att medborgarnas behov får forma samhällsutvecklingen och därför har dessa mål legat till grund för programförslaget.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Nina Ådahl tilldelas Stenungsunds Kommuns kulturstipendium 2020 – Stenungsunds kommun
  2020-11-09 kl. 08:40

  Nina Ådahl mottagare av Stenungsunds Kommuns kulturstipendium 2020.

  Välfärdsutskottet har utsett Nina Ådahl till mottagare av Stenungsunds Kommuns kulturstipendium 2020 med motiveringen:

  ”Med sitt engagemang och energi har Nina Ådahl nått många elever i Stenungsund som inspirerats att läsa och skriva, en kulturgärning som ger mångfalt tillbaka och uppmuntrar barn och unga att vidareutveckla sig själva”.

  Stenungsunds kommuns kulturstipendium utdelas till enskild eller förening och skall utgå som
  belöning för värdefull insats eller som uppmuntran och hjälp till utbildning åt
  den, som visat lovande anlag för fortsatt konstnärlig och vetenskaplig
  verksamhet inom litteratur, musik, teater, konst, konsthantverk, vetenskap,
  journalistik, bildningsverksamhet, hembygdsvård eller därmed jämförbara områden
  av kulturell verksamhet.

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Godmorgon STO 9/11
  2020-11-09 kl. 07:12

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.
  I övrigt en lugn natt utan några större händelser och ärenden. Ett antal anmälda viltolyckor men i samtliga fall handlar det om rådjur och personbil. Inga personskador.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  01:31 STENUNGSUND
  Räddningstjänsten fick larm om brand i en villa i Svenshögen. På plats kunde man konstatera att en kortslutning orsakat att huset var rökfyllt – ingen brand. Räddningstjänsten vädrade ut.

 • Marias hönor i karantän: ”En tragedi att behöva avliva dem” – SVt Väst
  2020-11-08 kl. 20:20

  Maria Karlsson driver en hönsgård med äggproduktion på Tjörn. I fredags fick hon veta att Jordbruksverket nu uppmanar alla svenska fågelbesättningar att hallå sina höns och fjäderfä inomhus eller inhägnade. Nu tvingas Maria därför stänga in sina 2000 hönor.
  – Jag hoppas varje dag på att faran ska vara över, säger hon.

  I vanliga fall brukar Maria Karlssons hönor, som finns på Möllby Lantgård som Maria driver på Tjörn, gå utomhus året runt. Men efter Jordbruksverkets uppmaning får nu hönsen trängas inomhus.

  – De blir stressade av att trängas, precis som vi människor under coronapandemin. Men samtidigt är det bra att Jordbruksverket tar det säkra före det osäkra och ser till hönsens bästa, säger hon.

  I klippet berättar Maria mer om sin situation.

  Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/marias-honor-i-karantan-skulle-vara-en-tragedi-att-behova-avliva-dem

 • Stort grattis till alla pappor på fars dag
  2020-11-08 kl. 12:05

  Stort grattis till alla pappor på fars dag ❤

  Dagen bjuder på strålande väder 🌟 perfekt för en utefika och vandring i vår fina natur.

  Behöver du tips på fina vandringsleder så hittar du dem här:

  https://www.vastsverige.com/…/vandra_i_sodra_bohuslan/

  Vi bjuder på en film från en tur med färjan ut till Käringön 💙

  Källa: https://www.facebook.com/Sodrabohuslan

 • Växande operationsberg kräver miljardtillskott – P4 Väst
  2020-11-08 kl. 11:23

  Växande operationsberg kräver miljardtillskott – P4 Väst


  Det handlar om fler än 10 000 uppskjutna specialistläkarbesök och 13 000 uppskjutna planerade operationer i spåren av pandemin.
  Västra Götalandsregionen har drygt en miljard kronor för att beta av vårdköerna kommande år.
  ”Den stora utmaningen är att hitta tillräckligt med folk”, säger regionrådet Jonas Andersson (L).

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=7591163

 • Godmorgon STO 8/11
  2020-11-08 kl. 09:13

  POLISEN:
  21:45 TJÖRN
  Rattfylleri

  Polisen fick samtal från Tjörn om en förare till en personbil som uppgavs köra vingligt och misstänkt påverkad. På länsväg 723 i Kållekärr blev det kontroll. Föraren blåste positivt och togs med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

  23:25 STENUNGSUND
  Rattfylleri

  Polisen fick samtal från E6 genom Stenungsund där föraren till en personbil uppgavs köra vingligt och misstänkt påverkad. I höjd med Stora Höga blev det stopp och kontroll av föraren som uppvisade tecken på att vara påverkad. Föraren, en man i 30-årsåldern togs med för provtagning. En anmälan om misstänkt drograttfylleri är skriven.

  00:47 STENUNGSUND
  Rattfylleri

  Polisen fick samtal om två mopeder genom Stenungsund där förarna uppgavs köra misstänkt påverkade. Färden var vinglig och vid ett tillfälle körde man även mot rött. Vid en busshållplats blev det kontroll. Båda förarna som var i 18-årsåldern blåste positivt och togs med för provtagning. Anmälan om rattfylleri samt grovt rattfylleri är skriven.

  01:46 STENUNGSUND
  Inbrott – Stöld

  Under natten har ett företag i Stora Höga utsatts för ett inbrott. Gärningspersonerna har klippt upp ett staket och en vägg. Utanför ligger också saker från företaget. Polisen söker av området men ingen misstänkt gärningsperson är kvar. En anmälan om stöld genom inbrott är skriven.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Pressad primärvård – trots att besöken är färre – P4 Göteborg
  2020-11-08 kl. 09:03

  Pressad primärvård – trots att besöken är färre – P4 Göteborg


  En av fem har låtit bli att söka vård för besvär som inte är coronarelaterat, enligt den Novusundersökning som P4:s västsvenska kanaler gjort.
  Ändå är vårdcentralerna hårt pressade, bland annat på grund av coronatester och influensavaccinering som måste göras.
  ”Vi klarar inte av hur mycket som helst”, säger Monica Radeberg samordnande chefsläkare för Närhälsan i Västra Götalandsregionen.

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7592138

 • Hundratals nya bilar skadades vid sprängning – P4 Göteborg
  2020-11-07 kl. 20:07

  Hundratals nya bilar skadades vid sprängning – P4 Göteborg


  Närmare 800 nya bilar skadades när en sprängning gick fel på Tjörn på onsdagen.
  Det rapporterar lokaltidningen STO.
  Det var vid fordonshamnen Wallhamn som en entreprenör genomförde en sprängning, men något gick fel och sprängsten spreds över hamnområdet och skadade hundratals bilar.

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7594548

 • Godmorgon STO 7/11
  2020-11-07 kl. 08:15

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.
  I övrigt en lugn natt i STO utan några större händelser/ärenden för polisen.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Just nu: Lastbil har vält på vägen – P4 Göteborg
  2020-11-06 kl. 15:16

  Just nu: Lastbil har vält på vägen – P4 Göteborg


  En lastbil med container har vält på avfarten in mot Stenungsund efter Stenungsbron på fredagseftermiddagen.
  Det påverkar trafiken.

  Källa: https://sverigesradio.se/artikel/7593929

 • 06 november 14:42, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2020-11-06 kl. 14:46

  En lastbil har vält på länsväg 160 vid Nösnäsmotet. Inga uppgifter om personskador.

  Olyckan har enligt uppgift skett i riktning från Tjörn mot Stenungsund. Begränsad framkomlighet. Polis, ambulans och räddningstjänst på väg.

 • Vacker morgon vid Sundsby säteri – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-06 kl. 11:51

  Vacker morgon vid Sundsby säteri – Södra Bohuslän Turism

  Vacker morgon vid Sundsby säteri och vandringsleden som tar dig upp till Solklinten.

  Har du testat vandringsleden som tar dig till grottorna och utsikten vid Solklinten?

  Tack för fina foton Anna Gårding 🧡

  Här hittar du mer info om vandring vid Sundsby

  https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/leder/sundsby-vandringsleder/

  Här finns mer info om Sundsby Säteri och Sundsby Gårdscafé Restaurang & Butik

  https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/produkter/sundsby-sateri/

 • Besök inte våra kommunala boenden – Tjörns kommun-Fb
  2020-11-06 kl. 11:50

  Besök inte våra kommunala boenden – Tjörns kommun-Fb

  Besök inte våra kommunala boenden så hjälper ni till att minska smittspridningen! https://www.tjorn.se/…/2020-11-06-besok-inte-kommunens…

  Källa: https://www.facebook.com/tjornskommun/posts/3576480122410595

 • Besök inte kommunens boenden – Tjörns kommun
  2020-11-06 kl. 11:26

  Besök inte kommunens boenden – Tjörns kommun

  Nu avråder även Tjörns kommun från besök på kommunens boenden under den tid de skärpta råden gäller. På korttidsplatserna blir det besöksförbud.

  Smittspridningen ökar snabbt i Västra Götaland och Folkhälsomyndigheten skärpte därför, i samråd med länets smittskyddsläkare, de allmänna råden torsdag den 29 oktober. Utifrån detta avråder nu Tjörns kommun från besök på kommunens boenden under den tid som de skärpta råden gäller.

  Avrådan från besök gäller kommunens äldreboenden, korttidsboenden och särskilda boenden för personer med funktionsnedsättningar. På så kallade korttidsplatser införs besöksförbud.

  – Det handlar inte om regelrätta besöksförbud men vi vädjar till anhöriga om förståelse för vår avrådan om besök, säger Shuj-At Noormohamed, förvaltningschef socialförvaltningen i Tjörns kommun. Vi har klarat oss från smitta sedan i april och så hoppas vi att det kan förbli. Vi har alla ett gemensamt ansvar att bromsa den smittspridning som pågår i samhället och vi behöver värna extra om personer i riskgrupper.

  De allmänna skärpta råden för Västra Götaland gäller fram till den 19 november.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Orust kommun önskar dig en riktigt fin dag och helg! var rädd om dig! – Orust kommun-Fb
  2020-11-06 kl. 09:47

  Orust kommun önskar dig en riktigt fin dag och helg! 🌞❤ var rädd om dig!
  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Öppettider inför allhelgonahelgen – Orust kommun

 • Hjärtligt välkomna ikväll! – Södra Bohuslän Turism
  2020-11-06 kl. 08:58

  Hjärtligt välkomna ikväll! – Södra Bohuslän Turism

  Hjärtligt välkomna ikväll!

  Gustus Gastrobar öppnar idag kl.16.00 och har även öppet imorgon och på Fars dag.

  Vi tar givetvis alla hänsyn som krävs för Covid-19 och förutsätter att gäster med minsta symptom stannar hemma och hellre besöker oss när de är helt friska igen.

  Kom förbi på ett glas gott eller är lite smårätter eller mycket mer!

  Hjärtligt välkomna!

  Källa: https://www.facebook.com/Sodrabohuslan/posts/3991254910902202

 • Milt och soligt väder idag. Om du har möjlighet så ta en promenad! – Tjörns kommun-Fb
  2020-11-06 kl. 08:57

  Milt och soligt väder idag. Om du har möjlighet så ta en promenad! – Tjörns kommun-Fb

  Milt och soligt väder idag. Om du har möjlighet så ta en promenad! På webbplatsen tjorn.se kan du läsa mer om alla Tjörns fina vandringsleder. www.tjorn.se/vandra

  Källa: https://www.facebook.com/tjornskommun/posts/3576167995775141

 • Godmorgon STO 6/11
  2020-11-06 kl. 07:51

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.