• ☕ God morgon STO 13/5
  2021-05-13 kl. 09:07

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  20:22 STENUNGSUND
  Ofredande barn/unga

  Vid klockan 20:20 på onsdagskvällen fick polisen samtal om ungdomar som kastade stenar på båtar längs bryggorna vid Stenunge Strand. Enligt inringaren ska det handla om större stenar. Oklart om någon båt har kommit till skada. Polisen hade ingen patrull i närheten att skicka men uppmanar den båtägare som upptäcker skador på sin båt att göra en anmälan.

  05:13 STENUNGSUND
  Bedrägligt beteende

  Vid klockan 05:13 på torsdagsmorgonen tryckte en busschaufför i Stenungsund på larmknappen efter att en man i 20-årsåldern inte gjort rätt för sig och betala för sin resa. Polisen möter upp den aktuella bussen vid Kodemotet klockan 05:30. En anmälan om bedrägligt beteende är skriven.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Skärpta regionala rekommendationer förlängs | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-12 kl. 19:39

  De skärpta regionala rekommendationerna förlängs till och med 6 juni.

  De regionala rekommendationerna är tillägg i Västra Götaland som gäller utöver Folkhälsomyndighetens nationella föreskrifter och allmänna råd.

  • Du bör begränsa antalet nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar. Om du träffar andra personer än de i din mindre krets, bör ni undvika att vara nära varandra. Umgås helst utomhus, men tänk på att hålla avstånd även där.
  • Du bör undvika platser som exempelvis kollektivtrafik, köpcentrum och butiker om det är risk för trängsel. Välj att handla på tider när minimalt antal andra personer finns i butiken. Vistas i butiken så kort tid som möjligt, och handla helst utan medföljande sällskap.
  • Fortsätt arbeta hemifrån så ofta du kan. På arbetsplatser där hemarbete inte är möjligt, undvik trängsel, håll avstånd och försök träffa så få som möjligt. Det gäller även i fikarum och personalrum. Om du har luftvägssymtom, även lindriga, stanna hemma.
  • Om du måste resa, gör det då så smittsäkert som möjligt. Det gäller både under resan och på resmålet. Var även noga med att du kan ta dig hem på ett säkert sätt om du skulle få symtom.
  • Använd engångsmunskydd (detta gäller personer födda 2004 och tidigare) när du reser med kollektivtrafik, så länge det råder utbredd samhällsspridning av covid-19.
  • Använd engångsmunskydd i situationer där nära kontakt, under längre tid i inomhusmiljö, inte går att undvika. Observera dock att munskydd inte ersätter regeln att undvika nära kontakt och att hålla avstånd.

  Rekommendationerna gäller till och med 6 juni med löpande omprövning utifrån det epidemiologiska läget.

  Läs de skärpta regionala rekommendationernalänk till annan webbplats

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Så upplever ungdomar pandemin, trygghet, hälsa, skola, fritid, arbete och framtid | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-12 kl. 18:27

  Så upplever ungdomar pandemin, trygghet, hälsa, skola, fritid, arbete och framtid | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Ungefär var femte elev i årskurs 8 uppger, hösten 2020, att livet som helhet blivit (lite eller mycket) sämre jämfört med hur det var före corona-pandemin.

  Nio kommuner genomförde hösten 2020 den nationella ungdomsenkäten Lupp i samarbete med Göteborgsregionen (GR) och Tjörn var en av dem. Frågorna spänner över många olika områden och syftar till att skapa en helhetsbild av ungas livssituation. Enkäten vänder sig till elever i årskurs 8 och i några av kommunerna även ungdomar på gymnasiets år 2. Denna gång kunde vi inte ta del av Tjörns gymnasieelevers svar då bortfallet var för stort på grund av covid-19 restriktioner i skolan.

  Några resultat från ungdomar på Tjörn i årskurs 8

  Jämfört med 2017 är fler av eleverna i årskurs 8 år nöjda med både skolundervisningen och möjligheten till stöd vid behov och fler trivs i skolan 2020.

  Den självskattade hälsan hos tjejer i årskurs 8 har minskat successivt sedan den första mätningen 2011, medan den är stabil hos killarna. 2020 uppger bara drygt hälften av tjejerna att de mår åtminstone ganska bra (och bara var femte svarar mycket bra). Det vanligaste regelbundna hälsobesväret är stress men även sömnproblem och huvudvärk anges av minst var fjärde tjej.

  Tre av tio elever i årskurs 8 uppger att de under det senaste halvåret blivit utsatta för brott eller hot om brott (var tredje kille och var fjärde tjej) – och fyra av tio upplever otrygghet i vardagsmiljön (varannan tjej, drygt var fjärde kille)

  12 procent av eleverna i årskurs 8 uppger att de dricker alkohol minst någon gång i månaden och 7 procent att de har prövat narkotika, en större andel än 2017.

  Till hösten planeras workshop tillsammans med ungdomarna för att arbeta tillsammans med resultatet.

  Om Lupp

  Lupp är en nationell undersökning från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som kommuner och regioner kan genomföra för att få kunskap om ungas situation, deras erfarenheter och åsikter. Lupp står för lokal uppföljning av ungdomspolitiken.

  Hösten 2020 genomfördes Lupp i nio av Göteborgsregionens kommuner: Ale, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund och Tjörn. Göteborgsregionens forsknings- och utvecklingsenhet FoU i Väst bidrar med samordning, analys och rapportskrivning.

  Kontakt

  Jessica Dahlström

  Processledare

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Denna veckan tipsar vår bibliotekarie Kerstin om boken Klara och solen av Kazuo Ishiguro 📕😄 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-12 kl. 17:24

  Denna veckan tipsar vår bibliotekarie Kerstin om boken Klara och solen av Kazuo Ishiguro. 📕😄

  Romanen utspelar sig någon gång i framtiden. Huvudpersonen Klara är en AV. En robot eller AI. En Artificiell Vän.

  Det jag gillar med boken är att den inte förklarar någonting. Det är så skönt med författare som har tilltro till sina läsare. Vi ser världen med Klaras ögon. Hon förundras, funderar och filosoferar över världen, men hon förklarar inte för läsaren. Vilket är så härligt – att själv få fundera över hur det hela hänger ihop och hur denna framtida värld är konstruerad, vad som har hänt och varför. Därför tänker jag inte berätta något om handlingen; för jag vill inte stjäla det från din läsupplevelse. Vill bara, med eftertryck, rekommendera den ❣

  https://bit.ly/3tG9nXx

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Våra sjuksköterskor som är i tjänst idag uppskattade tårtan som serverades till deras ära på internationella sjuksköterskedagen 🥰🍰 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-12 kl. 15:24

  Våra sjuksköterskor som är i tjänst idag uppskattade tårtan som serverades till deras ära på internationella sjuksköterskedagen 🥰🍰🍰🌹 Tack för att ni främjar livskvalitet varje dag hela dygnet.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • På lördag den 15 maj öppnar Skulptur i Pilane upp för säsongen med årets utställning | 𝗦ö𝗱𝗿𝗮 𝗕𝗼𝗵𝘂𝘀𝗹ä𝗻 𝗧𝘂𝗿𝗶𝘀𝗺
  2021-05-12 kl. 15:06

  På lördag den 15 maj öppnar Skulptur i Pilane upp för säsongen med årets utställning.
  Du har hela våren, sommaren och sensommaren på dig att göra ett besök. En fantastisk upplevelse att se fram emot.

  Har du varit på Pilane någon gång?

  Vill du cykla, springa eller gå till Pilane så finns det en riktigt fin led som slingrar sig från Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn och hela vägen till Pilane. Leden är 12 km/väg och här hittar du en karta. https://www.google.com/maps/d/u/3/edit?mid=1lYUtZ78U6EB4oDa4nbNpC12WlTFoi1AA&ll=58.005257023443136%2C11.564441609974327&z=12

 • Uppdaterad 12 maj 14:13: 12 maj 13:58, Trafikolycka, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-12 kl. 14:13

  Buss som vält och ligger i diket, väg 774, Myckleby.

  Uppdaterad 12 maj 14:13

 • Skärpta regionala rekommendationer förlängs till 6 juni | VGRfokus | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯 & 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-12 kl. 11:09

  Tjörns kommun och Orust kommun har delat ett inlägg.
  https://www.facebook.com/tjornskommun/posts/4087054431353159
  https://www.facebook.com/orustkommun/posts/2861170750801025

  Skärpta regionala rekommendationer i Västra Götaland förlängs till 6 juni.

  Smittspridningen av covid-19 sjunker i Västra Götaland men minskningen går långsamt. De skärpta regionala rekommendationerna förlängs därför till och med 6 juni. Samtidigt tas de särskilda råden till skolan bort. Kommunerna måste anpassa behovet av distansundervisning och andra begränsningar efter den lokala situationen, betonar smittskyddsläkaren.

  – Det är viktigt att alla förstår att situationen fortfarande är oerhört allvarlig. Vi får inte släppa efter för tidigt nu utan vi måste alla göra vad vi kan för att hindra smittan från att spridas i samhället, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

  En förändring är att skolornas särskilda rekommendationer nu utgår. Det innebär att… Mer

  Skärpta regionala rekommendationer förlängs till 6 juni | VGRfokus

 • Skärpta regionala rekommendationer förlängs till 6 juni | VGRfokus | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯 & 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-12 kl. 11:09

  Tjörns kommun och Orust kommun har delat ett inlägg.
  https://www.facebook.com/tjornskommun/posts/4087054431353159
  https://www.facebook.com/orustkommun/posts/2861170750801025

  Skärpta regionala rekommendationer i Västra Götaland förlängs till 6 juni.

  Smittspridningen av covid-19 sjunker i Västra Götaland men minskningen går långsamt. De skärpta regionala rekommendationerna förlängs därför till och med 6 juni. Samtidigt tas de särskilda råden till skolan bort. Kommunerna måste anpassa behovet av distansundervisning och andra begränsningar efter den lokala situationen, betonar smittskyddsläkaren.

  – Det är viktigt att alla förstår att situationen fortfarande är oerhört allvarlig. Vi får inte släppa efter för tidigt nu utan vi måste alla göra vad vi kan för att hindra smittan från att spridas i samhället, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

  En förändring är att skolornas särskilda rekommendationer nu utgår. Det innebär att… Mer

  Skärpta regionala rekommendationer förlängs till 6 juni | VGRfokus

 • Under gårdagen delades kommunens byggnadspris ut av Tekniska myndighetsnämndens ordförande Morgan Andersson. I samband med detta passade vi på att ställa några frågor … | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-12 kl. 09:38

  Under gårdagen delades kommunens byggnadspris ut av Tekniska myndighetsnämndens ordförande Morgan Andersson.

  I samband med detta passade vi på att ställa några frågor till vinnaren Linus Fernström om vad han tycker är så bra med just Stenungsund, hur samarbetet med kommunen sett ut och om han har några tips till andra som ska bygga…

  https://stenungsund.se/webbsidor/huvudmeny/byggabomiljo/byggaboochmiljo/prisutdelningavbyggnadspriset2020.5.2ed2524817942dd0b4972fda.html

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Internationella sjuksköterskedagen | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-12 kl. 08:41

  Internationella sjuksköterskedagen | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Den 12 maj är det internationella sjuksköterskedagen och vi vill passa på att hylla våra fantastiska sjuksköterskor. Att det är just den 12 maj som är er dag är ingen slump för det är Florence Nightingales födelsedag.

  Varje dag går 20 miljoner sjuksköterskor över hela världen till jobbet. I pandemier, kriser och i vanlig vardag. En yrkeskår värd att applådera varje dag.

  Våra sjuksköterskor är en relativt stor yrkesgrupp som har flera olika uppdrag i våra verksamheter. Det är allt från förebyggande hälsovård i skolan till kvalitativ och ibland väldigt avancerad hemsjukvård så att den som är långvarigt sjuk kan bo hemma så länge som möjligt. De möter alla åldrar och alla stadier i livet och främjar livskvalitet varje dag hela dygnet.

  Ni gör ett ovärderligt arbete och är länken mellan vårdnadstagaren, läkarna på vårdcentralen, specialisterna på sjukhusen och rehabiliteringen. Ni jobbar patientnära och försöker hela tiden ligga steget före och förebygga. Ni gör skillnad i vardagen. Det är ett yrke som kräver att du är social och tycker om kontakt med människor. I den kommunala omsorgen möter du inte en människa i sjukhuskläder du möter hela människan, mitt i sitt liv.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Digital föreläsning med författaren Ulla Keyling | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-12 kl. 08:41

  Digital föreläsning med författaren Ulla Keyling | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Vårt jordiska äventyr – en föreläsning om livet, människans utsatthet, livslögner och kärlek, drömmar och svek. Föreläsningen finns tillgänglig på orust.se mellan onsdag 12 maj – söndag 16 maj. Fri entré.

  • Tid och plats

  Föreläsningen finns tillgänglig på orust.se mellan onsdag 12 maj – söndag 16 maj. Fri entré.

  Relaterad information

  Ulla Keylings föreläsninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Videon får inte spridas/delas, då den är skyddad av upphovsrätten.

  Ulla Keyling är en färgstark och sprudlande person, författare och konstnär, som arbetar med glädje för att inspirera och hjälpa människor att se vad som är viktigt i livet.

  Hon är i grunden språkvetare, och språket är den röda tråden i hennes liv. Hon har arbetat som pedagog, översättare, tolk, copywriter. På 80-talet var hon kulturattaché i Prag. Hon har publicerat sjutton böcker i olika genrer men hon hjälper också andra att skriva.

  Arrangörer: Orusts bibliotek och Studieförbundet Vuxenskolan.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Den 12 maj är det internationella sjuksköterskedagen och vi vill passa på att hylla våra fantastiska sjuksköterskor 💖 🎈 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-12 kl. 08:36

  Den 12 maj är det internationella sjuksköterskedagen och vi vill passa på att hylla våra fantastiska sjuksköterskor. 💖 🎈 Att det är just den 12 maj som är er dag är ingen slump för det är Florence Nightingales födelsedag.

  Varje dag går 20 miljoner sjuksköterskor över hela världen till jobbet. I pandemier, kriser och i vanlig vardag. En yrkeskår värd att applådera varje dag. 👍

  Våra sjuksköterskor är en relativt stor yrkesgrupp som har flera olika uppdrag i våra verksamheter. Det är allt från förebyggande hälsovård i skolan till kvalitativ och ibland väldigt avancerad hemsjukvård så att den som är långvarigt sjuk kan bo hemma så länge som möjligt. De möter alla åldrar och alla stadier i livet och främjar livskvalitet varje dag hela dygnet.

  Ni gör ett ovärderligt arbete och är länken mellan vårdnadstagaren, läkarna på vårdcentralen, specialisterna på sjukhusen och rehabiliteringen. Ni jobbar patientnära och försöker hela tiden ligga steget före och förebygga. Ni gör skillnad i vardagen. Det är ett yrke som kräver att du är social och tycker om kontakt med människor. I den kommunala omsorgen möter du inte en människa i sjukhuskläder du möter hela människan, mitt i sitt liv.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 12/5
  2021-05-12 kl. 07:11

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  04:52 STENUNGSUND
  Personrån och misshandel

  En man tar en svarttaxi vid Stig Center och ska till Stora Höga. Under färden uppstår bråk om betalningen. Föraren tar i samband med detta mannens telefon och ger honom en spark. Mannen tar sig från platsen och larmar polis. En patrull möter upp och skriver en anmälan om rån samt misshandel.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • 12 maj 06:43, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-12 kl. 06:43

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Anna Göransson.

  01.39, sabotage mot blåljusverksamhet, Göteborg
  En bil kommer körande mot polishuset vid Ernst Fontells plats, svänger runt och backar upp mot entrén. Ur bilen kliver en man. Han springer fram mot ett av polisfordonen som står parkerade utanför polishuset. I handen har han en flaska och han häller en vätska över fordonet. Han hoppar sedan in i bilen och kör iväg. Händelsen fångas av övervakningskameror. Polis stoppar en bil på Mölndalsvägen, som stämmer överens med bilen på övervakningsfilmen. I samband med att patrullen ska kontrollera bilen gör föraren motstånd, men de kan slutligen säkra honom. I bilen hittar patrullen en flaska. Flaskan tas i beslag och föraren grips misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet, drograttfylleri samt våldsamt motstånd.

  23:28, trafikolycka, Herrljunga
  Föraren av en personbil kolliderar med en älg på länsväg 181, nordost om infarten till Fåglavik. Bilen bärgas från platsen. Inga uppgifter om personskador. En patrull skriver an anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

  02:08, skadegörelse genom brand, Limmared
  Vi får in ett larm om en övertänd bil på Furuvägen. Räddningstjänsten släcker branden och en patrull skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

  04:52, rån, Stenungsund
  En man tar en svarttaxi vid Stig Center och ska till Stora Höga. Under färden uppstår bråk om betalningen. Föraren tar i samband med detta mannens telefon och ger honom en spark. Mannen tar sig från platsen och larmar polis. En patrull möter upp och skriver en anmälan om rån samt misshandel.

 • Demokratilådan på kultur-och fritidscentra i Häggvall. Ungdomarna får berätta vad de vill göra på fritiden | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-12 kl. 05:16

  Demokratilådan på kultur-och fritidscentra i Häggvall. Ungdomarna får berätta vad de vill göra på fritiden.

  Demokratilådan åker vidare på turné!
  Nu står den på Kultur- och fritidscentra Häggvall där frågan lyder: vad vill du att din fritid ska innehålla?
  Klicka på länken och svara på frågan: https://www.menti.com/gkaa9sy3jy

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Ett riktigt fint sätt att uppleva havet och vårt underbara Bohuslän är i en kajak. Har du planerat att paddla något i sommar? | 𝗦ö𝗱𝗿𝗮 𝗕𝗼𝗵𝘂𝘀𝗹ä𝗻 𝗧𝘂𝗿𝗶𝘀𝗺
  2021-05-11 kl. 18:23

  Ett riktigt fint sätt att uppleva havet och vårt underbara Bohuslän är i en kajak. Har du planerat att paddla något i sommar?
  Berätta gärna om dina favoritplatser för paddling här i södra Bohuslän.

  Har du ingen egen kajak så kommer här några tips på företag som hyr ut kajak, sup, ordnar kurser och paddlingsturer för en fantastisk upplevelse.

  Kajaktiv Tjörn hittar du i Bleket på Tjörn
  Orustkajak hittar du vid Stocken på Orust
  Kustkajak hittar du i Ellös på Orust

  Vill du testa på att ståpaddla på en SUP så kan du även kolla in:
  Henåns Vandrarhem / Hostel Henåns Seglingscenter i Henån
  Nordic Superfood by M Y R B E R G vid Marstrand
  Havslogiet i Mollösund
  Marstrands Dyk & Skeppshandel AB vid Marstrand

 • Prisutdelning av byggnadspriset 2020 | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-11 kl. 17:35

  Prisutdelning av byggnadspriset 2020 | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Tekniska myndighetsnämndens ordförande Morgan Andersson delar ut Stenungsunds kommuns byggnadspris 2020 till vinnaren Linus Fernström.

  Byggnadspriset för 2020 delades idag ut av Tekniska myndighetsnämndens ordförande till vinnarna på Bärby 1:19, ett husbygge som också uppmärksammats nationellt då det varit med i det omtyckta tv-programmet Husdrömmar på SVT. Vi gratulerar Linus Fernström och Karin Persson och passar samtidigt på att ställa några frågor till Linus som ritat huset.

  Stort grattis, hur känns det att ha fått kommunens Byggnadspris?

  – Det kändes fantastiskt bara att bli nominerad och att vinna var lite overkligt. Det är kul att det arbete som lagts ner och alla detaljer som noga tänkts över uppmärksammas på det här sättet. Det är ett pris som delas med hantverkarna som skickligt löst en del annorlunda idéer.

  Vad tycker du om samarbetet du haft med kommunen kring till exempel bygglov?

  – Jag har en mycket positiv bild av bygglovsprocessen och kontakt med kommunen. Jag upplevde att de hade en positiv inställning och det är viktigt för ett gott samarbete.

  I programmet Husdrömmar så framgår det att du tycker det är viktigt att huset byggs i kommunen och med utsikt över Stenungsund, din hemkommun. Vad är det du gillar bäst med just Stenungsund? Har du tips på platser i kommunen du gillar och tycker extra mycket om?

  – Stenungsund är fantastiskt med närheten till havet och öarna. Vi som bor här borde reflektera över det lite oftare. Norums holme är en idyll och en lunch på bryggan vid Kookaburra är ju svårslaget en sommardag.

  Finns det andra byggnader i kommunen som du gillar särskilt? Eller skulle vilja nominera till nästa års byggnadspris?

  – Det finns flera byggnader jag gillar! En del av dom har vunnit byggnadspriset tidigare år som till exempel Norums Kyrkas Bisättningsbyggnad. Jag tycker den byggnaden är fantastiskt. Det ligger också ett hus på Bergskanten i Hallerna med välvd vägg som tilltalar mig.

  Är det fortfarande mycket trafik utanför på gatan, eller har intresset hos förbipasserande mattats av?

  – Haha, det mesta har lagt sig men på helgerna kan vi märkt av att det är lite extra trafik. Det är förståeligt och jag hade också tagit bilen en extra sväng om någon byggt ett intressant hus.

  Vilket är dina bästa tips till någon som planerar att göra ett större byggprojekt eller bygga helt nytt?

  – Ha tålamod, vrid och vänd fram och tillbaka och fundera kring vad behovet är och hur det kan vävas ihop med designen. Känns det inte rätt, ta hjälp av en arkitekt.

  Stenungsunds kommuns byggnadspris

  SVT Husdrömmarlänk till annan webbplats

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Vaccination fas 4 är igång i Västra Götaland. Den 10 maj inleddes vaccination mot covid-19 för personer födda 1971 och tidigare i Västra Götalandsregionen | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-11 kl. 17:33

  Vaccination fas 4 är igång i Västra Götaland

  Den 10 maj inleddes vaccination mot covid-19 för personer födda 1971 och tidigare i Västra Götalandsregionen. Du bokar in dig hos valfri vaccinatör via 1177.se. Det är gratis och frivilligt att vaccinera sig.

  https://www.stenungsund.se/webbsidor/huvudmeny/nyheter/nyhet2/vaccinationfas4arigangivastragotaland.5.2ed2524817942dd0b49704d8.html

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Avvikande öppettider 13 maj | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-11 kl. 17:27

  Avvikande öppettider 13 maj | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  På Kristi himmelsfärdsdag den 13 maj är Tjörns kundcenter, turistbyrå och bibliotek stängda. Välkommen åter den 14 maj!

  Tjörns kundcenter

  Tjörns kundcenter

  Adress

  Kroksdalsvägen 1
  Skärhamn

  Kundcenters lokaler är tillgänglighetsanpassade.

  Tjänsteperson i beredskap (TiB)

  TiB är i tjänst på de tider som du inte kan få hjälp via Tjörns kundcenter. TiB hjälper dig med frågor som utgör fara för allmänheten eller skador på kommunala byggnader och anläggningar.

  Bibliotek

  Skärhamns bibliotek

  Måndag–torsdag 8–19 (lättöppet 8–10)
  Fredag 8–17 (lättöppet 8–10)
  Lördag–söndag 11–15

  Adress

  Kroksdalsvägen 1
  Skärhamn

  Häggvallbiblioteket

  Öppettider

  Måndag 15–19
  Onsdag 15–19
  Torsdag 10–15
  Lördag 11–14

  Meröppet varje dag 6–22

  Adress

  Höviksnäsvägen 1
  471 70 Höviksnäs

  Tjörns återvinningscentral

  Socialkontoret för individ och familj

  Måndag–torsdag 8–12, 13–16.30
  Fredag 8–12, 13–15
  Dag före röd dag samt helgdagar 8–12, 13–15
  Lunchstängt måndag–fredag 12–13

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Kommunfullmäktige 20 maj | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-11 kl. 13:23

  Kommunfullmäktige 20 maj | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Tjörns kommunfullmäktige sammanträder den 20 maj. Mötet startar klockan 18.30. Välkommen att följa mötet via webben, direkt eller i efterhand.

  Följ mötet på webben

  På grund av rådande situation med coronaviruset ber vi dig att följa sammanträdet via webben istället för att vara på plats. Webbsändningen börjar klockan 18.30. Du kan följa sammanträdet direkt eller i efterhand.

  Följande förteckning visar fullmäktiges ledamöter och tillhörande stolsnummer som speglas vid voteringar. En ersättare kan komma att hoppa in på en frånvarande ledamots plats.

  Protokoll

  Protokollen publiceras efter att de justerats, som regel en vecka efter sammanträdet. Meddelandet om att det justerats anslås på vår anslagstavla.

  Anders G Högmark, kommunfullmäktiges ordförande

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Vaccination fas 4 är igång i Västra Götaland | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-11 kl. 11:09

  Vaccination fas 4 är igång i Västra Götaland | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Den 10 maj inleddes vaccination mot covid-19 för personer födda 1971 och tidigare i Västra Götalandsregionen. Du bokar in dig hos valfri vaccinatör via 1177.se. Det är gratis och frivilligt att vaccinera sig.

  Boka din vaccination via 1177

  Alla vaccinatörer har uppdaterade uppgifter om bokning på 1177.se samt på sina egna hemsidor. Du kan boka dig hos vilken vaccinatör du vill.

  Boka din vaccination mot covid-19 i Västra Götalandlänk till annan webbplats

  Läs mottagningens information noga

  Det varierar hur långt olika vaccinatörer i Västra Götaland har kommit. På vaccinatörernas hemsidor står var de befinner sig i prioriteringsordningen och vilka som kan boka tid hos just dem.

  Läs mottagningens information noga och boka endast tid om du tillhör den grupp som tidbokningen avser.

  Om du inte har möjlighet att boka en tid digitalt kan du ringa din mottagning.

  Mer information

  Har du frågor om vaccination vänder du dig till 1177 eller till din vårdcentral.

  När och hur kan jag boka tid för vaccination mot covid-19? – 1177.selänk till annan webbplats

  Lista över lokaler för vaccination

  En preliminär listra över de drygt 200 lokaler som kommer att användas för vaccination i fas 4 är nu publicerad:

  Lista över lokaler för vaccination i Västra Götalandlänk till annan webbplats

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • 11 maj 10:36, Trafikolycka, vilt, Tjörn | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-11 kl. 11:03

  En personbil och älg i kollision.

  En personbil och en älg har kolliderat på Landsväg 169, Tjörn.
  Föraren av personbilen har tagit sig ur bilen, oklart i nuläget om föraren har några skador.
  Polis är på platsen och arbetar med ärendet.

 • Öppettider i kommunens verksamheter | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-11 kl. 09:28

  Öppettider i kommunens verksamheter | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Växel och förvaltningskontor har öppet klockan 08:00-12:00 onsdag den 12 maj och fredag den 14 maj. Vi önskar dig en riktigt fin helg!

  När växeln är stängd ringer du

  • Räddningschef i beredskap 0304-33 44 60
  • Vatten- och avloppsjour 031-703 14 05

  Återvinningscentraler

  Kristi himmelfärds dag den 13 maj har Månsemyr återvinningscentral stängt.

  Relaterad information

  Biblioteken

  Onsdag 12 maj stänger biblioteken i Henån och Varekil klockan 16:00. Kristi himmelsfärds dag har biblioteken på Orust stängt.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Inbjudan till digitalt samrådsmöte för Hövik | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-11 kl. 08:19

  Inbjudan till digitalt samrådsmöte för Hövik | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Inbjudan till digitalt samrådsmöte via Teams för Hövik 3:33, tisdag den 25 maj klockan 16.00–17.00.

  Välkommen att delta i detta samrådsmöte. Här får du information om planförslaget och du får också möjlighet att ställa frågor direkt eller boka in en tid för frågor. Du deltar i mötet från en smartphone eller en dator. Programmet som används heter Teams. Du ansluter genom att klicka på en länk och behöver därför inte ha programmet installerat på din enhet utan det räcker med en internetuppkoppling. Du behöver ha en ljudenhet för att höra vad som sägs.

  Om du inte kan delta digitalt är du välkommen att ringa till handläggare Pernilla Attnäs Björk på telefon 0304-60 11 58 och boka telefontid för frågor.

  Dagordning

  • Information om vad en detaljplan är.
  • Genomgång av planförslaget.
  • Frågestund.
  • Boka tid för frågor.

  Planförslaget finns ute på samråd under tiden 2021-05-05 till och med 2021-06-02 och finns utställt på Tjörns kundcenter i kommunhuset i Skärhamn.

  Kontakt

  Upplysningar lämnas av handläggare:

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Orust kommun har beslutat att ändra detaljplaner för fritidshusområden för att möjliggöra ökat helårsboende | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-11 kl. 08:16

  Orust kommun har beslutat att ändra detaljplaner för fritidshusområden för att möjliggöra ökat helårsboende.

  Vi har nu påbörjat uppdraget 😄👍

  Syftet är att de gamla planerna från 60-talet skall få större och mer flexibla byggrätter. Detta görs för att förbättra förutsättningarna för fastighetsägarna att utveckla sina bostäder och för att möjliggöra ett ökat helårsboende inom områdena. Vi har under det gångna året genomfört en förstudie för att utreda förutsättningarna för planändringarna.

  Etapp 1 omfattar Mölneby nedergård, Skogslyckeområdet och två detaljplaner på Hals i Svanesund. Även Svanvik fritidshusområde nära Varekil ingår i etapp 1 med planstart under våren. Vi planerar att hålla samråd för planförslagen under hösten, där fastighetsägarna får ta del av och tycka till om förslaget.

  Bilderna kommer från arbetsgruppens platsbesök i Svanviks fritidshusområde.
  Foto 📸: Al studio och Orust kommun.


  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 11/5
  2021-05-11 kl. 07:18

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  00:58 STENUNGSUND
  Brott mot knivlagen och misstänkt stöldgods

  Strax före klockan 01 natten mot tisdag fick polisen samtal om två män som till synes leder bort en tredje man vid järnvägsstationen i Stenungsund. Polisen åker fram för kontroll.

  Två män är kvar på platsen men inte den tredje. En väska dom nyligen dumpat hittas i närheten och i den hittar man misstänkt stöldgods som i stunden inte går att spåra. I samband med kontrollen anträffas även en kniv.

  De båda männen, som är i 30-årsåldern är nu misstänkta för brott mot knivlagen.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Sent på måndagskvällen larmades räddningstjänst, polis och ambulans om ett sjudomslarm i Stenungsund. I övrigt en lugn natt.

 • 10 maj 18:52, Rattfylleri, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-10 kl. 19:40

  Vi får in ett larm om en person som kör bil och dricker öl samtidigt. En patrull stoppar bilen och föraren tas med för kontroll.

  Vi får in ett samtal om att föraren av en personbil dricker öl samtidigt och kör bil samtidigt. Färden går bland annat längs Trollhättevägen. Polis larmas till platsen och får syn på bilen. Strax efter en rondell blir det stopp. Föraren blåser positivt på plats och tas med för kontroll misstänkt för rattfylleri.

 • Nu inleds fas fyra i Västra Götaland – en vecka före utsatt tid | VGRfokus | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-10 kl. 16:12

  Glädjande besked. Boka nu!

  En vecka före utsatt tid kan vaccinatörer i Västra Götaland inleda vaccination av personer födda 1971 och tidigare. Tid bokas hos valfri vaccinatör.

  Vaccination av allmänheten i fas 4 var tänkt att starta under

  nästa vecka, (vecka 20), men tack vare hög vaccinationstakt kan nu många vaccinatörer öppna för tidbokning för personer födda 1971 eller tidigare.

  Invånare kan boka sig hos vilken vaccinatör de vill. Alla vaccinatörer har uppdaterade uppgifter på 1177.se. Som ett komplement kan man också boka tid via telefon hos en vaccinatör.

  – Vi väntar oss ett stort intresse från allmänheten. Många har väntat på detta. Hittar du inte en ledig tid kan du gå in och titta på vaccinatörens hemsida vid ett annat tillfälle, uppdateringar sker flera gånger per vecka, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.

  Nu inleds fas fyra i Västra Götaland – en vecka före utsatt tid | VGRfokus

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Stella – skolhund med nos för ett lustfyllt lärande | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-10 kl. 16:10

  Linda är lärare för årskurserna 1-7 och undervisar engelska i Henåns skola för elever på mellanstadiet. Hon lyfte idén med skolhund hos rektorerna vid skolan och fick direkt stöttning.

  Stella – skolhund med nos för ett lustfyllt lärande

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Nu har badbryggorna på Småholmarna i Henån lagts i. När du är på Småholmarna – tänk på att hålla avstånd!🌞🏄‍♀️🏊‍♂️ | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-10 kl. 12:09

  Nu har badbryggorna på Småholmarna i Henån lagts i.
  När du är på Småholmarna – tänk på att hålla avstånd!🌞🏄‍♀️🏊‍♂️

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Mätning av luftkvalitet | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-10 kl. 11:57

  Mätning av luftkvalitet | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Under april och maj pågår luftmätning av partiklar och kväveoxider i gaturummet vid stationshuset i anslutning till Göteborgsvägen. Mätningen kommer göras även under november och december.

  Vi mäter under två perioder

  Vi mäter under två perioder, nu i vår under april-maj där vi i första hand mäter partiklar. Till vintern i november-december mäter vi igen. Då är halten av kväveoxider vanligen som högst. Luftmätningen ingår i luftvårdsförbundet i Göteborgsregionens planerade kontrollprogram.

  Institutet för Vatten- och Luftvårdsforskning (IVL) utför mätningarna på uppdrag av Luftvårdsförbundet.

  Luftvårdsförbundet i Göteborgsregionenlänk till annan webbplats

  Verifiera data med mätningar

  Halten av luftföroreningar kan också uppskattas med hjälp av bakgrundsunderlag (objektiv skattning) men i år bekräftar vi också vårt underlag med verkliga mätningar.

  Resultatet sammanställs och redovisas

  Resultatet sammanställs och kommer att ingå i den årliga rapportering som kommunen redovisar till Naturvårdsverket med stöd av Luftvårdsförbundet. Syftet med mätningen och rapporteringen är att visa hur vi uppfyller miljökvalitetsnormerna för luft. Göteborgsregionen, GR, samordnar och administrerar för Luftvårdsförbundet och ytterligare information finns på deras hemsida.

  Mer information

  Luftkvalitet utomhus

  Göteborgsregionens information länk till annan webbplats

  Naturvårdsverkets information länk till annan webbplats

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Söker du efter båtplats? Nu finns de båtplatser som hyrs ut i andrahand listade på vår hemsida | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-10 kl. 11:55

  Söker du efter båtplats? Nu finns de båtplatser som hyrs ut i andrahand listade på vår hemsida. Platserna hyrs ut säsongsvis och avtal skrivs med hamnadministrationen. Du förlorar inte din plats i ordinarie båtplatskö om du tackar ja till en plats i andrahand.
  Läs mer på:
  https://www.stenungsund.se/4.2c874f11179431d1d45da96.html

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Invigning utegym i Kållekärr | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-10 kl. 11:52

  Invigning av det nya utegymmet i Kållekärr!
  Målgruppen är seniorer men alla som vill är välkomna att träna!

  Tjörns kommuns nya utegym ligger intill Närhälsan i Kållekärr. Det består av sex redskap och en parkbänk som sittyta. Utegymmet är utformat utifrån seniorers behov, med redskap som fokuserar på balans, koordination, rörlighet och styrka.

  Utegymmet är kostnadsfritt att använda.
  På varje redskap finns tips på hur det kan användas. Där finns också en QR-kod som man kan skanna med sin mobiltelefon för att få ytterligare tips på övningar.

  Invigning utegym i Kållekärr

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Vem vill du se som vinnare av Årets Margaretapris 2021? | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-10 kl. 11:20

  Vem vill du se som vinnare av Årets Margaretapris 2021? | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  I samband med Margareta Huitfeldts 400-årsjubileum instiftade Tjörns Kommuns Margaretapriset. Priset delas ut till en kvinnlig företagare från Tjörn till Margaretas Huitfeldts minne i samband med Margaretadagen den 20 juli på Sundsby Säteri.

  Tjörn är en av Västra Götalands regionens företagstätaste kommuner. Över 2000 företagare verkar på ön, många av dem kvinnor. Känner du en av dessa, som du anser bör lyftas lite extra i år? Som gjort något särskilt för Tjörn genom sin verksamhet och är en förebild för andra? Då skall du passa på att nominera in din kandidat till årets Margareta-pris! Senast den 15 juni behöver vi din nominering. Priset delas ut den 20 juli, i samband med Margareta-dagen.

  Vill du veta mer om Margareta-priset?

  Vill du veta mer om Margareta-priset, Margareta Huitfeldt eller tidigare pristagare? Då hittar du informtionen på vår sida om Magaretapriset.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Kundtjänst för VA och rehållning | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-10 kl. 09:09

  Kundtjänst för VA och rehållning | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Den 11 och 12 maj kommer vi att ha en lägre bemanning i vår kundtjänst för VA och renhållning på grund av utbildning av ordinarie personal.

  Detta innebär längre hanteringstid av ärenden och längre svarstid i telefon.

  Vi ber dig att ha överseende med detta och om ditt ärende inte är akut återkomma nästkommande vardag.

  Vi stänger även kundtjänst något tidigare den 12 maj på grund av utbildning, kundtjänst stänger kl 11:30 denna dag.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Svärmtelefonen – Biodlarna | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-10 kl. 08:28

  Har du upptäckt en bisvärm så ringer du telefonnumret 0766-86 07 01. Svärmtelefonen är en automatisk tjänst som hjälper dig att hitta en biodlare i ditt område som anmält sig som svärmfångare.

  Svärmtelefonen – Biodlarna

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 10/5
  2021-05-10 kl. 07:55

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt i STO-regionen utan några större händelser eller ärenden som resulterat i någon anmälan.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • ☕ God morgon STO 9/5
  2021-05-09 kl. 08:14

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  23:01 STENUNGSUND
  Trafikolycka

  En personbil och en mopedbil kolliderar i en kurva på Hallernaleden. Föraren av mopedbilen, en 15-årig flicka får allvarliga skador och förs med ambulans till sjukhus. Föraren av personbilen behövde inte åka med för vård. Båda bilarna tas i beslag för en kommande trafikutredning, olyckan rubriceras som vårdslöshet i trafik.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  23:00 larmades räddningstjänsten om en trafikolycka på Hallernaleden i Stenungsund.

 • 09 maj 06:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-09 kl. 07:30

  Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

  21.08 Brand, Skene, Mark. Polis och räddningstjänst larmas till Skene, där det brinner i ett garage, som sitter i hop med annat garage. Branden misstänks vara anlagd, och en anmälan skadegörelse genom brand skrivs.

  23.01 Trafikolycka, Hallerna, Stenungsund. En personbil och en mopedbil kolliderar i en kurva på Hallernaleden. Föraren av mopedbilen, en 15-årig flicka, får allvarliga skador och förs med ambulans till sjukhus. Föraren av personbilen behövde inte föras med för vård. Båda bilarna tas i beslag för en kommande trafikutredning, och olyckan rubriceras som vårdslöshet i trafik.

  00.23 Försök till mord, Mölnlycke. Polis skickas till Mölnlycke efter flera samtal om höga smällar. Polis söker med hund i området och tomhylsor hittas. En man påträffas som uppger att han blivit beskjuten, men har inte skadats fysiskt. Polis har sökt i området med helikopter och hundpatrull, men ingen misstänkt har anträffats. Polis har även genomfört dörrknackning och hållit förhör med vittnen.

  03.07 Brand, Dals Långed. Polis och räddningstjänst larmas till Dals Långed där en bil brinner. Bilen blir helt utbränd, och ett fordon parkerat intill får brandskador. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

 • 08 maj 15:09, Stöld/inbrott, Tjörn | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-08 kl. 15:41

  Stöld genom inbrott, Mjörn.

  Boende kommer hem och upptäcker att det varit inbrott i bostaden.  Polis skickas till platsen.

 • ☕ God morgon STO 8/5
  2021-05-08 kl. 08:23

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt i STO-området utan några större händelser eller ärenden som resulterat i någon anmälan.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Fikatips ☕️ På Sundsby Säteri kan du äta och fika gott i trädgården hos Margaretas kök och skafferi. Kombinera med shopping hos Silver Wijk och Hultet gård | 𝗦ö𝗱𝗿𝗮 𝗕𝗼𝗵𝘂𝘀𝗹ä𝗻 𝗧𝘂𝗿𝗶𝘀𝗺
  2021-05-08 kl. 08:00

  Fikatips ☕
  På Sundsby Säteri kan du äta och fika gott i trädgården hos Margaretas kök och skafferi
  Kombinera med shopping hos Silver Wijk och Hultet gård. Och missa inte den fina trädgården, alla blommor och vandringslederna.

  Den fina tallriken med sallad kommer från Anns Keramikbod på Orust 👌🏻 även det en pärla att besöka för fantastiskt fin keramik.
 • Gillar du Pelargoner, god mat och fika, ett riktigt fin plats, loppis och antikshopping och ännu mer blommor så ska du kolla in Fröken Trulls – Café & Antik och Morlanda handelsträdgård som ligger vägg i vägg strax utanför Ellös | 𝗦ö𝗱𝗿𝗮 𝗕𝗼𝗵𝘂𝘀𝗹ä𝗻 𝗧𝘂𝗿𝗶𝘀𝗺
  2021-05-08 kl. 07:30

  Gillar du Pelargoner, god mat och fika, ett riktigt fin plats, loppis och antikshopping och ännu mer blommor så ska du kolla in Fröken Trulls – Café & Antik och Morlanda handelsträdgård som ligger vägg i vägg strax utanför Ellös. En riktig liten oas där du kan njuta av god mat och fika både inne och ute. Här är allt till salu ✨

  Missa inte det nyöppnade Pelargonmuseet 🌟

  Vill du kombinera med vandring så går Pilgrimsleden utanför.

  https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/leder/pilgrimsleden-orust/?site=85

  Visst låter det som ett riktigt bra utflyktsmål?

 • Tidning om kommunen i din brevlåda | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-07 kl. 13:52

  Under veckan som gått har tidningen ”Stenungsund – framtidstro & utveckling 2021” delats ut till alla hushåll i Stenungsund. I den berättar vi om vad som händer i kommunen och ger dig en inblick i våra olika verksamheter.

  Tidningen delas ut tillsammans med ST-tidningen.

  I år kan du bland annat läsa om olika hemestertips, resecentrum, översiktsplanen för Stenungsund och arbetet med digitalisering i våra olika verksamheter.

  Hoppas du finner tidningen intressant och spännande!

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Under veckan som gått har tidningen ”Stenungsund – framtidstro & utveckling 2021” delats ut till alla hushåll i Stenungsund | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-07 kl. 12:19

  Under veckan som gått har tidningen ”Stenungsund – framtidstro & utveckling 2021” delats ut till alla hushåll i Stenungsund. I den berättar vi om vad som händer i kommunen och ger dig en inblick i våra olika verksamheter.
  I år kan du bland annat läsa om olika hemestertips, resecentrum, översiktsplanen för Stenungsund och arbetet med digitalisering i våra olika verksamheter.
  Tidningen delas ut tillsammans med ST-tidningen. Men har du ändå missat eller råkat slänga tidningen – oroa dig inte. Hela tidningen finns att läsa här:

  STENUNGSUND – framtidstro & utveckling

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Moped, A-traktor och fyrhjuling | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-07 kl. 12:16

  Moped, A-traktor och fyrhjuling | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Vilka regler gäller för moped, A-traktor och fyrhjuling? En digital föreläsning där polisen informerar om motorburen ungdoms rättigheter och skyldigheter. Föreläsningen är för dig som är vårdnadshavare eller annan viktig vuxen.

  Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor via chatt.

  Föreläsningen är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Polisen.

  Tid och plats

  Onsdag 19 maj
  Klockan 18:00-19:00
  Online via Zoom
  Kostnad: Gratis

  När du anmäler dig så får du en länk till din e-postadress.

  Anmälan

  Senast den 18 maj till Studieförbundet Vuxenskola via deras webbplats eller deras kundtjänst telefon 010-33 00 900.

  Ange arrnr 77776

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Vilka regler gäller för moped, A-traktor och fyrhjuling? En digital föreläsning där polisen informerar om motorburen ungdoms rättigheter och skyldigheter | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-07 kl. 12:13

  Vilka regler gäller för moped, A-traktor och fyrhjuling? En digital föreläsning där polisen informerar om motorburen ungdoms rättigheter och skyldigheter. Föreläsningen är för dig som är vårdnadshavare eller annan viktig vuxen.

  Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor via chatt.

  Föreläsningen är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Polisen.

  När du anmäler dig så får du en länk till din e-postadress.

  Datum och tid : Onsdag 19 maj klockan 18.00 – 19.00
  Plats : Online via Zoom
  Kostnad : Gratis
  Anmälan: Senast 18 maj, www.sv.se/vast
  ange arrnr 77776 eller via kundtjänst :010-33 00 900

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Idrottsungdomar har rensat kusterna: ”Fick ihop 40 säckar skräp” | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-07 kl. 09:51

  Den 8 maj bjuder Håll Sverige Rent in till Nordiska Kusträddardagen. Tjörns kommun stöttar initiativet och vill uppmana fler att gå med.
  Anmäl dig till Kusträddarna på kustraddarna.hsr.se/

  Tillsammans hindrar vi skräp från att hamna i havet, en påse i taget!

  Tjörns Ridklubb städade på Tjörn en dag i april i samarbete med organisationen Städa Sverige:

  Idrottsungdomar har rensat kusterna: ”Fick ihop 40 säckar skräp”

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Informationsmöte för företag om vaccinering | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-07 kl. 09:48

  Måndag den 10 maj håller Svenskt näringsliv och Västra Götalandsregionen ett digitalt informationsmöte om vaccinering där du som företagare får nyttig information och chans att ställa dina frågor.

  Informationsmöte för företag om vaccinering

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 7/5
  2021-05-07 kl. 07:08

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt utan några större händelser eller ärenden som lett till någon anmälan i STO-området.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Gott att läsa! VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN HAR NÅTT DET NATIONELLA VACCINATIONSMÅLET! … | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-06 kl. 17:47

  Gott att läsa!

  VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN HAR NÅTT DET NATIONELLA VACCINATIONSMÅLET! 81 PROCENT AV INVÅNARNA ÖVER 65 ÅR ÄR VACCINERADE MED EN FÖRSTA DOS.

  Det innebär att VGR har nått det nationella målet för vaccination mot covid-19 där 80 procent av alla 65 år och äldre ska ha fått en första dos före 16 maj.

  – Jag vill tacka alla som arbetat hårt och målmedvetet för detta, alla vaccinatörer och alla de invånare i Västra Götaland som valt att vaccinera sig. Det är fantastiska insatser, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.

  Dagens statistik från Folkhälsomyndigheten visar också att 28,3 procent av samtliga invånare över18 år i Västra Götaland fått en första spruta.

  – Nästa vecka levererar vi ut cirka 62 000 doser till vaccinatörerna i Västra Götaland och kan öka vaccinationstakten ytterligare. Vi öppnar också flera nya vaccinationsmottagningar i Göteborgsområdet för att invånare ännu enklare ska kunna ta sig till en vaccinationsplats, säger Kristine Rygge.

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • 06 maj 16:27, Trafikolycka, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-06 kl. 16:34

  Två personbilar uppges vara inblandade i en trafikolycka. Inga uppgifter om skadeläge.

  Olyckan ska ha skett på Karebyvägen. Räddningstjänst, ambulans och polis på väg.

 • Vår bibliotekarie Rikard i Henåns bibliotek tipsar denna veckan om boken Tre terminer av Fritiof Nilsson Piraten 😊📘 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-06 kl. 16:14

  Vår bibliotekarie Rikard i Henåns bibliotek tipsar denna veckan om boken Tre terminer av Fritiof Nilsson Piraten. 😊📘

  Tre terminer är till stora delar hämtade ur Fritiof Nilsson Piratens eget liv. Hans alter ego i romanen Herman Lange skickas till Lund för juridikstudier, men finner snabbt som så många andra att det är roligare att spela biljard, äta och dricka gott i goda vänners lag än att ägna sig med någon vidare fermitet åt studierna. Pengarna hemifrån går snabbt åt och livet bedrivs på kredit, där väsentlig energi går åt till att skriva på reverser och omsätta växlar. Herman gör nya bekantskaper, som den excentriske historieberättaren Tom Ancker kalkerad på den verkligt existerande överliggaren och Lundaoriginalet Sam Ask, och inte minst Anne Horten, som Herman blir djupt förälskad i. Problemet är bara att hon är gift och här tätnar naturligtvis intrigen. Tre terminer präglas av Piratens vanliga humor och underfundiga berättarkonst samtidigt som den är ett intressant porträtt av livet i en svensk universitetsstad vid tiden för första världskrigets slut. Romanen var tänkt att vara första delen i en trilogi, men av de båda efterföljande delarna blev tyvärr intet. Den står sig dock gott i egen rätt.

  Har du läst boken? 🤓 Om inte, låna den hos oss.
  https://bit.ly/3upf50V

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Funderar du på studier till hösten | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-06 kl. 16:00

  Funderar du på studier till hösten | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Sista ansökningsdagen till vuxenutbildningen är den 31 maj. Vi erbjuder enskilda kurser och yrkesprogram.

  Hos oss kan du läsa fristående kurser på grundläggande nivå samt gymnasial nivå. Du kan också läsa yrkesutbildningar inom Vård- och omsorg eller Ekonomi och företagande.

  Du kan komplettera tidigare utbildning eller läsa in behörighet för högre studier.

  Välkommen att kontakta vuxenutbildningen studie- och yrkesvägledning.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Funderar du på studier till hösten? Sista ansökningsdagen till Vuxenutbildningen är den 31 maj | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-06 kl. 12:06

  Funderar du på studier till hösten? Sista ansökningsdagen till Vuxenutbildningen är den 31 maj. Hos oss kan du läsa fristående kurser på grundläggande nivå samt gymnasial nivå. Du kan också läsa yrkesutbildningar inom Vård- och omsorg eller Ekonomi och företagande.

  Du kan komplettera tidigare utbildning eller läsa in behörighet för högre studier.

  Välkommen att kontakta Vuxenutbildningen via e-post: gymvux@orust.se

  Vuxenutbildning

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Stenunge Boulesällskap är årets förening 2021 | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-06 kl. 12:02

  Välfärdsutskottet har beslutat att tilldela Stenunge Boulesällskap priset som årets förening 2021 med motiveringen:

  ”Under pandemin har föreningen anpassat sin verksamhet och trots alla restriktioner kunnat genomföra träningar och umgås utomhus i alla väder. På ett positivt sätt har Stenunge Boulesällskap minskat isoleringen för många äldre och skapat en värdefull pandemisäker träffpunkt i vardagen.”

  Föreningen erhåller 20 000 kr.

  Syftet med priset är att uppmärksamma föreningar som gör en värdefull insats för föreningslivet i Stenungsunds kommun. Priset ska stimulera och utveckla föreningsarbetet.

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Störning i vattenleverans Bäckevik | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-06 kl. 10:47

  Spara på vattnet på västra Tjörn! Vi har just nu en störning av vattenleveransen vid Bäckevik, Mölnebo och Kuballe. Vi håller på att reparera felet. För att vattnet i vattentornet ska räcka till alla under tiden vill vi uppmana er att spara på vattnet tills vi är klara.

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Stöd för sänkta hyror i utsatta branscher | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-06 kl. 08:53

  Den 3 maj öppnade ansökan för det så kallade lokalhyresstödet. Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt på hyran till hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin.

  Den här gången gäller stödet de som gett rabatt på hyran under januari-mars i år. Länsstyrelsen handlägger stödet.

  Stöd för sänkta hyror i utsatta branscher

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 6/5
  2021-05-06 kl. 07:08

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt i STO-området utan några större händelser eller ärenden.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Arbete på vattennätet på Hallerna | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-05 kl. 14:58

  På grund av ett kapacitetstest av vattennätet kommer vattentillgången påverkas för delar av Hallerna. Troligen kommer abonnenterna enbart påverkas med ett kortare tryckfall. Arbetet påbörjas torsdag 6 maj klockan 21 och beräknas vara klart klockan 23.

  Det gäller fastigheter med kommunalt vatten på:

  • Sadelmakarvägen
  • Korgmakarvägen
  • Vagnmakarvägen
  • Skräddarevägen
  • Sömmerskevägen
  • Kyrkvaktarvägen
  • Timmermansvägen
  • Pressarevägen
  • Modistvägen
  • Tillskärarvägen

  För säkerhets skull kan det vara bra att tappa upp vatten för din förbrukning innan planerat vattenarbete. Det kommer inte att ställas ut några vattentankar.

  Bra att veta

  I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

  Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

  Mer information om det kommunala vattnet

  Källa: Stenungsunds kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • På grund av ett kapacitetstest av vattennätet kommer vattentillgången påverkas för delar av Hallerna | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-05 kl. 14:39

  Arbete på vattennätet – Hallerna

  På grund av ett kapacitetstest av vattennätet kommer vattentillgången påverkas för delar av Hallerna. Troligen kommer abonnenterna enbart påverkas med ett kortare tryckfall.

  Arbetet påbörjas torsdag 6 maj klockan 21 och beräknas vara klart klockan 23.

  Läs mer på vår hemsida:

  https://www.stenungsund.se/webbsidor/huvudmeny/nyheter/nyhetvl/arbetepavattennatetpahallerna.5.324ca1bc1790d6528bcd0fde.html

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Nu har vi investerat i en ny materialhanterare som skall hantera avfall på Månsemyr kommande 10 år | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-05 kl. 14:35

  Ny maskin på Månsemyrs återvinningscentral 🚛

  Nu har vi investerat i en ny materialhanterare som skall hantera avfall på Månsemyr kommande 10 år. Det är en Volvo EW200E och först ut på banan i Sverige som blev levererad i nu i veckan. Mycket positivt tillskott efter att den gamle trontjänaren Liebherr A316, efter 10 år fått gå vidare mot nya uppdrag. 😀  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Planerar du idrottsevenemang, loppis eller annan aktivitet där många kan komma att samlas? | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-05 kl. 12:36

  Planerar du idrottsevenemang, loppis eller annan aktivitet där många kan komma att samlas?

  Vi ser att intresset för att ordna olika evenemang ökar i och med kommande sommar och sol. Dock verkar det som att många inte har uppfattat att deras planerade evenemang kan omfattas av covid-19-lagstiftningen som en allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Det verkar också finnas ett missförstånd bland de som planerar evenemang, att tillställningar utomhus inte påverkas av pandemirestriktioner enligt covid-19-lagen, vilket de gör.

  Läs mer om hur tillsynen av covid-19-lagen gått under vecka 16 och 17 på länken nedan.

  www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/om-oss/nyheter-och-press/nyheter—vastra-gotaland/2021-05-04-efterlevnad-av-covid-19-lagen-i-vastra-gotaland-vecka-16-och-17.html

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Förlängda restriktioner för serveringsställen och handel | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-05 kl. 12:07

  Smittspridningen är fortsatt mycket hög. Därför förlänger Folkhälsomyndigheten restriktionerna för serveringsställen och handeln till och med den 16 maj.

  Den som driver ett serveringsställe ska enligt beslutet fortsatt hålla stängt för förtäring på stället mellan klockan 20.30 och klockan 05.00. För serveringsställen som utgör en del av en handelsplats gäller att antalet besökare i ett och samma sällskap endast får uppgå till en person om entrén är öppen mot handelsplatsen. Har serveringsstället sin entré mot handelsplatsen stängd och endast har öppet entré utifrån omfattas de inte av bestämmelserna om max en person/bord utan då gäller max fyra personer/bord vid varje sällskap.

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Nu vaccinerar vi personer i riskgrupper som är 18-59 år och följs regelbundet av specialistmottagning på sjukhus, först i tur är du som är 50-59 år | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-05 kl. 12:03

  Information om vaccination från Västra Götalandsregionen.

  Nu vaccinerar vi personer i riskgrupper som är 18-59 år och följs regelbundet av specialistmottagning på sjukhus, först i tur är du som är 50-59 år. Vaccinationsordning:
  📌 Du som har sjukdom eller ett tillstånd som medför riskökning* och som är 18-59 år kontaktas från vecka 18 och framåt för tid och vaccination på ditt sjukhus. Äldst kallas först. 📌 Du som inte blivit kontaktad av sjukhus och är 50-59 år kan från och med vecka 20 själv boka tid hos vårdcentral eller vaccinationsmottagning. Personer mellan 18-49 år kan preliminärt boka tid från och med vecka 23. För alla åldersangivelser gäller från och med det år personen fyller år med undantag för personer födda 2003 som måste ha fyllt 18… Mer

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • På Nordiska Kusträddardagen den 8 maj hindrar vi skräp från att hamna i havet – en påse i taget | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-05 kl. 10:20

  På Nordiska Kusträddardagen den 8 maj hindrar vi skräp från att hamna i havet – en påse i taget.

  Varje påse räknas! Genom att passa påsen knyter vi samman engagerade människor från kust till kust. Tillsammans hindrar vi skräp från att hamna i havet – en påse i taget. Gå med du också på www.hsr.se/kusträddarna

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Nu är vi på slutspurten med att göra klart inför sommarsäsongen i våra hamnar – Y-bommarna håller på att komma på plats. ⚓️ | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-05 kl. 08:38

  Nu är vi på slutspurten med att göra klart inför sommarsäsongen i våra hamnar – Y-bommarna håller på att komma på plats. ⚓


  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 5/5
  2021-05-05 kl. 07:13

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt utan några större händelser eller ärenden.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • 05 maj 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-05 kl. 06:55

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

  22.42 Vedum, brand
  Polis och räddningstjänst larmas till Elingsvägen med anledning av att det brinner i en skortsten till ett tvåfamiljshus. De boende tagit sig ur huset på egen hand och inga personskador. Ingen misstanke om brott och det visade sig vara soteld i skorstenen. Inga materiella skador.

  03.32 Lidköping, brand
  Polis och räddningstjänst larmas till Trässberg med anledning av att det brinner i en garagelänga. Två bilar skadas i branden och det förelog ingen spridningsrisk till andra byggnader i området. Oklart vad som orsakat branden och räddningstjänsten är klvar på platsen för släckningsarbete. När dom är klara på platsen kommer polisen spärra av platsen för teknisk undersökning och har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

  05.01 Kungälv, stöld av moiped
  Vid Östra Gatan är det en delvis maskerad man som stjäl en parkerad moped och åker från platsen i riktning mot Fars Hatt. Polisen spanar i området men anträffar inte mannen eller mopeden.

 • Samråd detaljplan Hövik | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-05 kl. 04:44

  Samråd detaljplan Hövik | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Samråd för detaljplan Hövik 3:33, Tjörns kommun 5 maj–2 juni 2021.

  Syftet med detaljplanen är att pröva förutsättningarna för att bygga totalt 9 bostäder, i form av enfamiljshus i 1–1,5 plan som suterräng eller enplanshus. I området tillskapas en ny gata. Nya bostäder skapar förutsättningar för fler boende och nyttjande av befintlig infrastruktur, underlag för kollektivtrafik och viss service.

  Samråd

  Planförslaget är ute på samråd under tiden 5 maj–2 juni 2021 och finns utställt på Tjörns kundcenter i kommunhuset i Skärhamn.

  Lämna dina synpunkter

  Synpunkter på planförslaget ska lämnas in skriftligt senast den 2 juni 2021.

  Tjörns kommun
  Samhällsbyggnadsförvaltningen
  471 80 Skärhamn

  Efter avslutat samråd sammanställs inkomna synpunkter varefter bearbetning av planförslaget kommer att göras. Därefter kommer detaljplanen att skickas ut för ytterligare granskning av myndigheter och sakägare.

  Den som inte skriftligen framfört sina synpunkter senast i granskningsskedet kan förlora rätten att överklaga antagandebeslutet.

  Upplysningar lämnas av handläggare:

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Idag besökte vi Nösnäsgymnasiet i Stenungsund. Vi genomförde ett oannonserat hundsök i korridorer och kring skåp … | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-04 kl. 16:17

  Idag besökte vi Nösnäsgymnasiet i Stenungsund.
  Vi genomförde ett oannonserat hundsök i korridorer och kring skåp tillsammans med hundförare och polishunden Hugg.

  Hugg är en rutinerad herre med många år i yrket och är bland annat tränad för att hitta narkotika och vapen.
  Idag påträffades ingenting under besöket, vilket är mycket glädjande.

  Vi har en stående inbjudan och kommer göra fler besök i framtiden.

  Många ungdomar kom fram och var nyfikna och ställde frågor om polisyrket vilket vi tycker är mycket roligt och positivt.

  /Områdespolisen

 • Strax öster om Henån ligger friluftsområdet Ålgård. Platsen har ett mycket vackert och attraktivt läge … | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-04 kl. 16:10

  Strax öster om Henån ligger friluftsområdet Ålgård. Platsen har ett mycket vackert och attraktivt läge i mötet mellan landsvägen, forsen och de två sjöarna Grindsbyvattnet och Assmunderödvatten. Här finns en mycket upskattad grillplats och här ligger även Friluftsfrämjandets stuga och lada där du kan hyra kajaker, kanoter och SUP.

  Detta kulturhistoriska område besöktes av en anhöriggrupp en fin dag i april. Gruppen fick en guidad tur av Friluftsfrämjandets ordförande Ingela Antonsson som tog oss runt Assmunderödvatten. Efter rundturen bjöds det på fika och grillad korv som smakade fint efter den cirka 4 kilometer långa vandringen. 💖

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Företagsarena bjuder in till digital frukostfika 19 maj | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-04 kl. 16:04

  Företagsarena bjuder in till digital frukostfika 19 maj | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Tema: Översiktsplan kan förknippas med trist, tråkig och långdragna processer. Men det kan också vara spännande, utmanande och en blick in i framtiden. På kommande möte bjuder vi in dig att påverka! I ett digitalt möte med fokus på att just mötas – Företagasarenans nya koncept, får du veta mer om detta!

  Under våren bjuder vi in till digitala möten där fokus är på dialog, utbyte av erfarenheter och att bara mötas i denna märkliga tid – en digital frukostfika helt enkelt! Den 19 maj klockan 8.30-9.30 är det dags igen! Under våren kommer arbetet med vår nya ÖP (översiktsplan) att få ta en avgörande plats på agendan.

  Vi inleder med Nytt inom Tjörns kommun, en stående informationspunkt på våra kommande möten. Denna gång får du veta mer om Kompetens+, ett kompetensutvecklingsprojekt i Coronans spår, vi har även bjudit in planchef Åsa Jönsson för att besvara frågan från föregående Företagsarena – hur kan en detaljplan ta så lång tid? Därefter fokuserar vi på ÖP, denna gång med fokus på företagande på landsbygd, vilka intressekonflikter, problem och möjligheter ser vi med företagande utanför våra tätorter och intrustriområden? Hur säkrar vi våra livsmedelsförsörjning, säkerställer VA och skapar levande landsbygd? Är ett myller av verksamheter önskvärt eller rent av skadligt – har du tankar, idéer och planer – då är detta mötet för dig!

  Översiktsplanen syftar till att förverkliga våra beslutade mål om både fler bostäder, verksamheter och samtidigt bevara och möjliggöra livsmedelsproduktion, rekreation och Tjörns unika värden. Under morgonen får du träffa Tjörns kommuns översiktsplanerare Karin Löfgren. Låter det tort, svårt och tråkigt? Inte alls, tror vi! Vi hoppas på spännande diskussioner om hur vi skall förverkliga möjligheternas ö tillsammans och du har en chans att påverka!

  Agendan kommer vara kort, istället fokuserar vi på dialog, och försöker skapa en virituell fikastämning!

  Pst! Ringa redan nu in kommande datum för Företagsarena Tjörn, den 17 juni (tema företagande tätort och blandbebyggelse) får du återigen möjlighet att delta!

  Tid: 19 maj klockan 8.30-9.30 (vi inleder dock redan 8.15 med lite digitalt mingel och test av tekniken som du gärna får ansluta till)
  Plats: Vi genomför mötet via verktyget Zoom och efter anmälan kommer du att få information om ur du ansluter dig och länk till mötet. Om du är obekant med Zoom eller digitala möten får du gärna kontakta näringslivsstrateg Anna Aldegren innan mötet så lotsar vi dig rätt. Vi kommer även inleda mötet med en kortare beskrivning av Zoom.
  Kontakt: anna.aldegren@tjorn.se

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Välkommen att fira sillens dag söndag den 6 juni på Tjörn genom att köpa en silltallrik på någon av de medverkande restaurangerna och prova tre olika sorters sill, däribland årets sill | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-04 kl. 13:50

  Varmt välkomna att fira Sillens Dag 6 juni!

  Sillens Dag 6 juni firas i år på hela Tjörn!

  Välkommen att fira sillens dag söndag den 6 juni på Tjörn genom att köpa en silltallrik på någon av de medverkande restaurangerna och prova tre olika sorters sill, däribland årets sill. Intäkterna från försäljningen av silltallrikar går oavkortat till Sjöräddningen Sjöräddningssällskapet.

  Medverkande restauranger:
  Kvarterskrogen Almö Livs i Myggenäs Almö Kvarterskrog
  Margaretas kök & skafferi på Sundsby Säteri, Mjörn Margaretas kök och skafferi
  Pater Noster på Hamneskär Pater Noster a home on the horizon
  Salt & Sill på Klädesholmen Salt & Sill
  Skärgår´n Bar & Restaurang i Rönnäng Skärgår’n bar & restaurang
  Stenungsbaden på Stenungsön Mer

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Nu kommer återvinningscentralen till dig! I år erbjuder vi mobil återvinningscentral | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-04 kl. 11:48

  Nu kommer återvinningscentralen till dig!

  I år erbjuder vi mobil återvinningscentral. Den gör det enkelt för dig som bor i Stenungsund att lämna avfall till återvinning.

  Vi kommer ut till olika ställen i kommunen enligt ett schema. Först ut är Jörlanda och Stora Höga dit vi kommer den 15 maj!

  Läs mer om schema, plats och om vad du kan lämna:

  www.stenungsund.se/mobilavc

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Webbokning för vaccination för dig som är 50+ öppen nu! | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-04 kl. 09:48

  Webbokning för vaccination för dig som är 50+ öppen nu! | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Båda kommunens vårdcentraler öppnar nu upp för webbokning för vaccination mot covid-19 för 50+ och äldre. Vänligen gå till deras webbplatser och boka din tid!

  Det går riktigt fort med vaccinationerna nu. Nu vaccineras de som är 50+ och äldre. Gå till webbplatsen för den vårdcentral där du är listad och boka din tid.

  På Närhälsans vårdcentral får du valet Skärhamn, Kållekärr och Kyrkans Hus som plats för att få din vaccination. Där ska du välja Kyrkans Hus. Vårdcentralen har lånat deras lokal. Krånglar det så slå en signal och välj knappval 7. Du lämnar dina personuppgifter där och blir uppringd när det finns tider.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • På utflykt med anhörigstödet | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-04 kl. 09:44

  På utflykt med anhörigstödet | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Under våren erbjuder anhörigstödet alternativa möjligheter att träffas för anhöriga under säkra former. Vid tre tillfällen har det varit guidade vandringar vid kulturhistoriska platser.

  I april erbjöds guidade vandringar både vid Svens altare och vid Ålgård. Båda platserna bjuder på en fantastiskt vacker natur och en rik kuturhistoria.

  Relaterad information

  Aktiviteter för anhöriga våren 2021

  Vandringsleder

  Anhörigstöd, avlastning

  Vandring vid Svens altare och Storehamn

  Det blev en otroligt vacker och upplevelserik vandring i Storehamn en solig dag för de anhöriga.

  Efter en vandring genom svår terräng nådde vi Svens Altare på toppen av berget, hela 106 meter över havet. Här finns det ett trapptorn som du kan gå upp i och väl uppe möttes vi av vidunderligt vacker utsikt. Det sägs att du kan se 11 kyrktorn och Hållöfyr härifrån.

  Efter en välförtjänt fika paus, gick vi vidare runt Håltasjön. Här finns en vacker natur och flera torpruiner med informationstavlor där du kan läsa om de som har bott här. Det är spännande att föreställa sig att det funnits flera torp, garveri, bageri och tvåvåningshus runt Håltasjön.

  Vandring vid Ålgård och Assmunderöd

  Strax öster om Henån ligger rekreationsområde Ålgård, som har en lång historia. Här finns en mycket upskattad grillplats och här ligger även Friluftsfrämjandets stuga och lada där du kan hyra kajaker, kanoter och SUP.

  Detta kulturhistoriska område besöktes av en anhöriggrupp en fin dag i april. Vi fick en guidad tur av Friluftsfrämjandets ordförande Ingela Antonsson som tog oss runt sjön Assmunderöd. Efter rundturen bjöds det på fika och grillad korv som smakade fint efter den cirka 4 kilometer långa vandringen.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Under våren erbjuder anhörigstödet alternativa möjligheter att träffas för anhöriga under säkra former | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-04 kl. 09:40

  Under våren erbjuder anhörigstödet alternativa möjligheter att träffas för anhöriga under säkra former. Vid tre tillfällen har det varit guidade vandringar vid kulturhistoriska platser. ​I april erbjöds en guidade vandring vid Svens altare. En plats som bjuder på en fantastiskt vacker natur och en rik kulturhistoria.

  Det blev en otroligt vacker och upplevelserik vandring i Storehamn en solig dag för de anhöriga. Efter en vandring genom svår terräng nådde vi Svens Altare på toppen av berget, hela 106 meter över havet. Här finns det ett trapptorn som du kan gå upp i och väl uppe möttes vi av vidunderligt vacker utsikt. Det sägs att du kan se 11 kyrktorn och Hållöfyr härifrån.

  Efter en välförtjänt fika paus, gick vi vidare runt Håltasjön. Här finns en vacker natur och flera torpruiner med informationstavlor där du kan läsa om de som har bott här. Det är spännande att föreställa sig att det funnits flera torp, garveri, bageri och tvåvåningshus runt Håltasjön.  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Varför tömning av slam från enskilt avlopp kostar som det gör | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-04 kl. 08:45

  Kraven i den nya upphandlingen samt den generella prishöjningen i samhället har gjort att priser från entreprenör har stigit från det förra avtalet och motsvarar nu den faktiska kostnaden för tömningen, där en satsning har gjorts på digitalisering, miljö genom bland annat krav på fossilfritt bränsle och allmän kvalitetshöjning.

  Aviserad tömning

  En aviserad tömning är den obligatoriska tömningen du måste göra.

  Det du betalar för är fördelat på fyra poster. Priserna nedan är ett exempel på hur en aviserad tömning av en slamtank på 3 kubikmeter är fördelade

  1. Entreprenörens pris – 1 000 kronor inklusive moms
  2. Behandlingsavgift, reningsverk – 983 kronor inklusive moms
  3. Kundtjänst/administration/systemstöd – 99 kronor inklusive moms
  4. Fossila transporter – 99 kronor inklusive moms

  Taxan har under tidigare avtal varit mycket fördelaktig om man jämför med närliggande kommuner, nu ligger Orust kommuns priser i paritet med grannkommunernas.

  Nedan jämförelse är kostnader för aviserade/ordinarie tömningar. Taxenivåerna i Tjörns och Lysekils kommuner beslutades redan 2016 och gäller fortfarande.

  Jämförelse av priser mellan närliggande kommuner
  Behållarstorlek Orust 2020 Orust 2021 Tjörn Lysekil
  0-1 kubikmeter 821 kronor 1 323 kronor 1 383 kronor 1 484 kronor
  1,1-2 kubikmeter 1 251 kronor 1 752 kronor 1 645 kronor 1 731 kronor
  2,1-3 kubikmeter 1 682 kronor 2 181 kronor 1 955 kronor 1 978 kronor
  3,1-4 kubikmeter 2 122 kronor 2 610 kronor 2 771 kronor 2 225 kronor

  Budad tömning

  En budad – extra – tömning beställer du själv vid behov. Tömning sker alltid inom 4 arbetsdagar.

  Utöver den fördelade kostnaden, punkt 1-4, tillkommer en avgift på 919 kronor inklusive moms.

  Den extra kostnad som tillkommer vid en budad tömning har, tidigare år, inte du som enskild kund behövt betala hela kostnaden för, utan Orust kommun har felaktigt stått för resterande.

  Här arbetar vi aktivt med att kunna erbjuda en ny planerad tömningstjänst till ett lägre pris än budad tömning inom 4 arbetsdagar. Mer information kommer via vår hemsida så snart ett sådant alternativ finns klart.

  Akut tömning

  En akut tömning beställer du också själv vid behov. Tömning sker inom 24 timmar.

  Utöver den fördelade kostnaden, punkt 1-4, tillkommer en avgift på 2 625 kronor inklusive moms.

  Här har du som enskild kund tidigare betalat en högre kostnad.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 4/5
  2021-05-04 kl. 07:06

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt i STO-området utan några större händelser eller ärenden.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Idag har de som går i klass 6 vid Henåns skola varit och besökt Ungdomens Hus | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-03 kl. 17:51

  Idag har de som går i klass 6 vid Henåns skola varit och besökt Ungdomens Hus. Vi hade en trevlig förmiddag med korvgrillning, utomhusaktiviteter och rundvisning, med grupper om åtta personer, i lokalerna.
  Nu kan sjätteklassarna boka in sig på onsdagar på fritidsgårdarna.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Kim trivs på sitt nya jobb | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-03 kl. 16:49

  Kim trivs på sitt nya jobb | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Har du träffat Kommun-Kim än? Kim är Tjörns nya digitala medarbetare, som svarar på dina frågor dygnet runt. Vi frågade Kim hur den första tiden på jobbet varit.

  Du började ditt nya jobb i september. Hur var det att börja jobba på Tjörn?

  – Jätteroligt men intensivt. Det blev en riktig rivstart eftersom jag samtidigt började jobba i Stenungsund, Mölndal, Partille och Härryda.

  Vilka är de vanligaste frågorna du får?

  – Många frågar om öppettider till olika verksamheter i kommunen. Om jag är osäker på vad kunden menar brukar jag ställa följdfrågor så jag kan ge bättre information. Jag får också många frågor om bygglov. Då brukar jag skicka en direktlänk så kunden hamnar rätt direkt.

  Vilka frågor har varit svårast att svara på?

  – Jag kan inte svara på enskilda ärenden, men kan lotsa rätt så gott jag kan. Förkortningar har jag också svårt att förstå, men jag lär mig efter hand. Jag försöker förstå felstavade ord, men ibland blir det fel. Som häromdagen, när Dyrön blev drönare. Det blev ju lite tokigt! Jag kan inte alltid heller svara på sådant som inte har med kommunen att göra. Men många är nyfikna på vem jag är, om jag till exempel är gift.

  Vad svarar du då?

  – Haha, då brukar jag svara att jag jobbar ju dygnet runt så jag hinner inte med något förhållande.

  Vad har du lärt dig längs vägen?

  – Jag kan svara på många fler frågor nu än precis när jag började. Men om jag får en fråga jag inte kan besvara, tar jag reda på rätt svar till nästa gång.

  Börjar du känna dig varm i kläderna nu?

  – Det är skönt att vara igång, men oj vad mycket man gör i en kommun. Det är skola, äldreomsorg, bygglov, samhällsplanering, bibliotek, kultur, vandringsleder, miljöfrågor, turism, näringsliv och mycket, mycket mer. Så nog finns det att lära alltid!

  Om jag vill ställa en fråga till dig, hur ska jag göra då?

  – Du ser mig här till höger! Klicka på mig så kan du ställa din fråga!

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Stort ekonomiskt plus för Tjörn 2020 | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-05-03 kl. 16:46

  Stort ekonomiskt plus för Tjörn 2020 | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Som för de flesta andra kommuner under coronaåret 2020 blev det ett ekonomiskt överskott. Resultat blev +50,7 miljoner kronor. Resultat blev hela +40,7 miljoner kronor bättre än det man budgeterat.

  Ekonomin påverkades kraftigt av coronapandemin:

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • 03 maj 14:11, Trafikolycka, singel, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-03 kl. 15:15

  Emn singelolycka med personbil har inträffat vid Myckelby.

  Olyckan ska ha inträffat på länsväg 160, i höjd med Kalseröd En ensam förare i bilen, en kvinna. Bilen har av okänd anledning kört in i mitträcket. Föraren avförs med hjälp av ambulans till NÄL, troligen inga allvarliga personskador. Endast för kontroll. Inga brottsmisstankar.

 • Ibland behöver det rensas bland träden och här har vår skogstekniker Conny tagit ned två halvdöda ekar vid Henåns skola | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-03 kl. 12:11

  Ibland behöver det rensas bland träden och här har vår skogstekniker Conny tagit ned två halvdöda ekar vid Henåns skola. Resultatet blev, till barnens stora förtjusning, två stolar och av resterna tillverkades sittplatser för undervisning utomhus. 🌳  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Det är lätt att göra rätt. Träffa få människor och håll avstånd | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-03 kl. 12:08

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Våld och kontroll är aldrig ett tecken på kärlek, aldrig okej | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-05-03 kl. 11:02

  Våld och kontroll är aldrig ett tecken på kärlek, aldrig okej.
  Om du är utsatt, be om hjälp! Om du utsätter någon, sök hjälp! Om du misstänker att någon far illa, våga fråga!

  https://www.stenungsund.se/webbsidor/huvudmeny/omsorghjalp/omsorgochhjalp/valdinararelationaldrigokej.5.76e4ad471790da7a99e2d8ee.html

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • ☕ God morgon STO 3/5
  2021-05-03 kl. 07:12

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  01:30 STENUNGSUND

  Försök till grov stöld

  Polisen larmades till en adress i Stora Höga. Vittnen ser hur en man rycker i dörrar till bostäder. När polisen kommer till platsen anträffar man en man i ett uterum. Mannen säkras och får åka med polisen för fortsatt utredningsarbete. En anmälan om försök till grov stöld är skriven.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Vid midnatt larmades räddningstjänsten om en mindre gräsbrand vid Lilla Utsiktsvägen i centrala delarna av Stenungsund. Branden var av mindre omfattning.

 • ☕ God morgon STO 2/5
  2021-05-02 kl. 08:58

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  21:05 STENUNGSUND
  Brand

  Polisen får från räddningstjänsten larm om flera mindre bränder i en skog i anslutning till Hallerna skola. Räddningstjänsten har släckt bränderna. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om mordbrand är upprättad.

  01:10 TJÖRN
  Stenkastning från gångbro

  För andra natten i rad har det förekommit stenkastning från gångbron över länsväg 169 vid Häggvall på Tjörn. Den här gången träffades en bil med krosskador till följd. En anmälan via PKC, Polisens kontaktcenter är skriven.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Räddningstjänsten har under lördagskvällen haft flera larm om brand men som visat sig vara kontrollerad eldning på Tjörn. I Stenungsund brann det vid Hallerna skola och man var på plats för att släcka, ärendet lämnades sedan över till polisen.

 • 02 maj 07:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-02 kl. 07:56

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

  19;05, knivlagen, Göteborg
  En ordningsvakt griper en person för brott mot knivlagen på Kruthusgatan. Ytterligare två personer omhändertas av ordningsvakter för att avlägsnas från platsen i samband med händelsen. Patrull möter upp för att avlägsna personerna. En anmälan om brott mot knivlagen är upprättad.

  20:50, olaga hot, Borås
  Vi får in ett larm om att två ungdomar har blivit jagade av en man med större kniv utanför en mataffär i Hulta. Polis åker till platsen och kan med hjälp av bland annat kameraövervakningsbilder lokalisera mannen. Han säkras i anslutning till platsen och tas med till förhör. Mannen sitter nu anhållen misstänt för olaga hot.

  21:04, försök till rån, Göteborg
  Vi får in ett samtal. En person uppger att han har blivit misshandlad av fem gärningspersoner, som försökt råna honom på plånbok och mobil i Gamlestaden. Polis och ambulans larmas till platsen. Mannen försökte sätta sig i motvärn och blev då nedslagen. Inga uppgifter om allvarligare skador. Gärningspersonerna försvann från platsen och fick inget rångods med sig. En anmälan om försök till rån är upprättad.

  21:05, brand, Stenungsund
  Vi får larm om flera mindre bränder i en skog i anslutning till en skola i Norum. Räddningstjänsten har släckt bränderna. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om mordbrand är upprättad.

  21:43, försök till stöld/inbrott, Gullspång
  Ett larm går i en fastighet och två personer springer från platsen. Polis åker till platsen och kan konstatera att någon har försökt ta sig in genom ett fönster på baksidan. En hundpatrull kan sedan spåra upp en misstänkt gärningsperson. En anmälan om försök till stöld genom inbrott är upprättad.

  00:27, trafikolycka, Göteborg
  Vi får in ett larm om en personbil som har voltat på Lerbäcksvägen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. I bilen färdades förutom föraren tre passagerare. Två personer förda till sjukhus för kontroll. Inga uppgifter om allvarligare skador. En anmälan om vårdslöshet i trafik är upprättad.

  03:03, mord/dråp, Göteborg
  Vi får in ett samtal om en kraftig smäll på en adress i Haga. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. En entrédörr är enligt uppgift skadad. Inga uppgifter om att någon är skadad. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Det är i nuläget inte fastställt vad det är som har detonerat. Vi kommer under dagen bland annat genomföra dörrknackning i området. Ärendet utreds i nuläget som försök till mord.

 • Stort tack till er föräldrar och andra vuxna som engagerade er och kom ner till Getskärs badplats under fredagskvällen | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-05-01 kl. 16:32

  Stort tack till er föräldrar och andra vuxna som engagerade er och kom ner till Getskärs badplats under fredagskvällen. Den höga närvaron av vuxna gjorde att vi från polisens sida kunde jobba trygghetsskapande och ha en god dialog med ungdomarna. TACK💐

 • ☕ God morgon STO 1/5
  2021-05-01 kl. 08:29

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Vid klockan 02:40 fick räddningstjänsten åka till Hjälteby där det brann i hö.

 • Här kommer ett tips inför helgens utomhusaktiviteter från Södra Bohuslän Turism 💖👍 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-30 kl. 18:07

  Här kommer ett tips inför helgens utomhusaktiviteter från Södra Bohuslän Turism 💖👍

  Här kommer ett tips inför helgens utomhusaktiviteter!
  Klicka på länken för att få tips om fina vandringsleder här i södra Bohuslän.
  Vad sägs om att vandra på en bilfri ö eller kanske i trollskog eller med fantastiska vyer över hav eller skog. Här finns något för alla smaker. Tipsa oss om din favoritled här i Bohuslän. Foto från vandring på Pilgrimsleden på Orust https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/naturupplevelser/vandra_i_sodra_bohuslan/  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Våld i nära relation – aldrig okej | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-30 kl. 13:58

  Våld i nära relation – aldrig okej | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Våld i nära relationer är ett stort folkhälso- och samhällsproblem. Media har närmsta tiden uppmärksammat flera fall av våld mot kvinnor med dödlig utgång, mord. Våld och kontroll är aldrig ett tecken på kärlek, aldrig okej. Om du är utsatt, be om hjälp! Om du utsätter någon, sök hjälp! Om du misstänker att någon far illa, våga fråga!

  Våld är mer än knytnävar

  Våld i nära relationer kan handla om bland annat hot, upprepade kränkningar, tvångssex, utpressning, skadegörelse hemma, hedersrelaterat våld, aggressivt beteende, isolering och kontroll. Det är inte bara det synliga våldet som är destruktivt.

  – Vi vet att det dessvärre finns många som lever i en destruktiv relation där man antingen skadas fysiskt eller psykiskt och att det bara är några få som väljer att polisanmäla eller söka stöd. Som kommun vill vi berätta att vi finns och att vi kan ge stöd och råd till de som behöver ta sig ur den situation de befinner sig i, berättar Camilla Gunnarsson, samordnare för våld i nära relation inom sektor Socialtjänst.

  Kommunen kan hjälpa

  Kommunen kan hjälpa till med råd, stöd, behandling, skyddat boende och ekonomiskt bistånd. Det finns hjälp för den som är utsatt för våld men också för den som behöver stöd i att ändra ett aggressivt beteende, eller för den som bevittnar våld i en nära relation.

  Kontaktuppgifter och telefonnummer – Våld i nära relation

  Pandemin påverkar

  – Pandemitiden har varit och är en utmanande tid för oss alla, men kanske än mer för de som lever i en osund relation, säger Carina Johansson Strandberg, Folkhälsosamordnare i Stenungsunds kommun. Risken för våld ökar när familjer vistas mer i hemmet, är mer isolerade och kanske också drabbats ekonomiskt av pandemin.

  Våga fråga!

  Utsatthet för våld finns överallt i samhället. Misstänker du att någon i din närhet är utsatt? Våga fråga! För personen som utsätts kan det betyda mycket att någon faktiskt ser och kan lyssna. Din fråga kan också bli den avgörande faktorn för att personen ska våga söka hjälp. Behöver du stöd inför din fråga och samtal kan du alltid vända dig till oss inom Socialtjänsten.

  Kontakt

  Socialtjänstens Individ- och familjeomsorg

  Besök och telefon

  Strandvägen 15
  0303-73 81 33

  Stängt för lunch alla dagar mellan klockan 12.00-13.00.

  E-post

  socialtjanst@stenungsund.se

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Fenixz – Fyrbodals kommunalförbund | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-30 kl. 12:11

  Vi kan via Fyrbodals kommunalförbund erbjuda dig som är företagare i Orust kommun en kartläggning av ditt kompetensförsörjningsbehov och därefter skräddarsydda kostnadsfria utbildningsinsatser för dig och dina anställda.

  Fenixz – Fyrbodals kommunalförbund

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • 30 april 11:28, Trafikolycka, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-30 kl. 11:51

  Vid Nösnäsmotet är en personbil och en buss inblandade i en olycka.

  Det ska inte vara några personskador och trafiken kan för närvarande passera i lugnt tempo. Polis på plats.

  12.30 Föraren av personbilen rapporterad för trafikbrott.

 • De flesta tror att de kan hantera en eld, ändå inträffar många bränder från både eldning och grillning utomhus | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-30 kl. 10:49

  De flesta tror att de kan hantera en eld, ändå inträffar många bränder från både eldning och grillning utomhus. Den som tänder en eld har alltid ansvar för att elden inte vållar skada och att kontrollera innan elden tänds om det råder eldningsförbud. Det är Polisen som avgör om det är vårdslöshet som orsakat att elden har spridit sig.

  Risken för gräsbränder skiftar med årstid och väderförhållande. På våren är gräsbränder vanligast, under sommar- och höstmånader är vanligare med skogs- och markbränder. Fjolårsgräset är mycket torrt och i kombination med vind så kan en kontrollerad eldning eller luntning, som är populärt på Västkusten, snabbt orsaka en brand som räddningstjänst måste släcka.

  Med våren kommer ett behov av att röja i trädgården. Men tänk på att gnistor från din vårbrasa kan antända byggnader.

  Återanvänd ditt trädgårdsavfall genom att kompostera i en trädgårdskompost istället eller lämna in det på Månsemyrs återvinningscentral.

  Måste du elda krävs det mycket stor aktsamhet och noggranna förberedelser samt vatten och redskap för att begränsa eldens spridning. Vinden kan ändra sig så elden sprider sig så fort att du inte hinner släcka den.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Följ Södra Bohuslän Turism för tips om allt fint som finns att upptäcka. 💖👍 Här är ett tips som handlar om Ellös en pärla på Orust 😀 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-30 kl. 09:09

  Följ Södra Bohuslän Turism för tips om allt fint som finns att upptäcka. 💖👍 Här är ett tips som handlar om Ellös en pärla på Orust 😀

  Ellös är en liten pärla på Orust med mycket att erbjuda!
  Här hittar du en fin badplats, fina små slingor att vandra, kajakuthyrning hos Kustkajak och god mat hos En Bohuslänsk Deli – Rätt från havet till bordet.
  Är du sugen på SPA, boende och god mat så ska du kolla in Hotell Varvet där du kan hyra hela spat för dig själv. Du kan även boka boende hos Sjöhuset i Ellös.
  Strax intill Ellös hittar du även Fröken Trulls – Café & Antik , en riktigt mysig plats du inte får missa. Här finns även Morlanda handelsträdgård med fina blommor och ett helt nyöppnat Pelargonmuseum som öppnar på fredag.  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Elda utomhus | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-30 kl. 08:41

  Elda utomhus | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  De flesta tror att de kan hantera en eld, ändå inträffar många bränder från både eldning och grillning utomhus.

  Den som tänder en eld har alltid ansvar för att elden inte vållar skada och har kontrollerat att det inte råder eldningsförbud. Det är Polisen som avgör om det är vårdslöshet som orsakat att elden har spridit sig.

  Risken för gräsbränder skiftar med årstid och väderförhållande. På våren är gräsbränder vanligast, under sommar- och höstmånader är vanligare med skogs- och markbränder. Fjolårsgräset är mycket torrt och i kombination med vind så kan en kontrollerad eldning eller luntning, som är populärt på Västkusten, snabbt orsaka en brand som räddningstjänst måste släcka.

  Med våren kommer ett behov av att röja i trädgården. Men tänk på att gnistor från din vårbrasa kan antända byggnader.

  Återanvänd ditt trädgårdsavfall genom att kompostera i en trädgårdskompost istället eller lämna in det på Månsemyrs återvinningscentral.

  Måste du elda krävs det mycket stor aktsamhet och noggranna förberedelser samt vatten och redskap för att begränsa eldens spridning. Vinden kan ändra sig så elden sprider sig så fort att du inte hinner släcka den.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Ska du jobba med båten i helgen? Tvätta? Måla? På http://www.xn--btmilj-iua5l.se/ finns massor av tips och fakta om hur du kan göra det så miljöanpassat som möjligt | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-30 kl. 08:38

  Ska du jobba med båten i helgen? Tvätta? Måla? På http://www.xn--btmilj-iua5l.se/ finns massor av tips och fakta om hur du kan göra det så miljöanpassat som möjligt. Där finns också tips om hur du kan minska utsläpp av koldioxid och kolväten genom att välja alternativa bränslen som alkylatbensin och HVO100. 👍

  Ska du jobba med båten i helgen? Tvätta? Måla? På http://www.xn--btmilj-iua5l.se/ finns massor av tips och fakta om hur du kan göra det så miljöanpassat som möjligt. Där finns också tips om hur du kan minska utsläpp av koldioxid och kolväten genom att välja alternativa bränslen som alkylatbensin och HVO100.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 30/4
  2021-04-30 kl. 07:11

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt. Två viltolyckor är rapporterade. I båda fallen handlar det om personbil och rådjur i kollision – inga personskador.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Kommunfullmäktige torsdagen den 6 maj | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-29 kl. 18:56

  Välkommen att följa kommunfullmäktiges sammanträde på webben.

  Du hittar länk till webbsändningen på www.stenungsund.se.

  På grund av rådande situation har partierna i kommunfullmäktige kommit överens om att sammanträdet genomförs digitalt i Teams.

  Några av de ärenden som kommer att behandlas är:

  • Aktuell kommuninformation
  • Upphörande av undervisning på Stenungskolan och fortsatt användning av lokalerna
  • Avgifter för handläggning av serveringstillstånd år 2021

  Se mötet direkt eller i efterhand. Du hittar länk till webbsändningen på www.stenungsund.se.

  Dagordning med handlingar finns att läsa i kommunhuset och på kommunens hemsida.

  Med vänlig hälsning

  Katja Nikula (S)

  Kommunfullmäktiges ordförande

  Källa: Stenungsunds kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Vattenläcka vid Lilla Kvarnbergsvägen, Kvarnberget och Solgårdsvägen | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-29 kl. 16:13

  Det har uppstått en vattenläcka vid Lilla Kvarnbergsvägen, Kvarnberget och Solgårdsvägen. Vattnet är därför tills vidare avstängt. Reparationsarbete pågår och beräknas vara klart 18:00.

  Bra att veta

  I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

  Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

  Mer information om det kommunala vattnet

  Källa: Stenungsunds kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Uppdaterad 29 april 15:55: 29 april 14:54, Trafikolycka, personskada, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-29 kl. 15:55

  På Marstrandsvägen har en buss och en motorcyklist kolliderat.

  Uppdaterad 29 april 15:55

 • Ansökan om hyresreduktion | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-29 kl. 13:41

  Kommunstyrelsen beslutar att kommersiella hyresgäster, som uppfyller kriterierna i hyresstödsförordningen om stöd, kan efter en individuell prövning beviljas en nedsättning av den fasta hyran för månaderna januari, februari och mars 2021. Ansökan ska vara inne senast 15 maj.

  För att kunna ansöka om hyresreduktion ska följande gälla:

  • Varje ansökan om hyresrabatt ska prövas enskilt
  • Hyresrabatten uppgår till 50 procent av den fasta delen av hyran
  • När ansökan prövas ska eventuellt obetalda hyror innan april 2020 vägas in, eventuella skatteskulder samt om aktiv ansökan om konkurs är inlämnad. En förutsättning för att erhålla stödet är att hyresgästen omfattas av särskilt utsatta branscher såsom sällanköpshandel, hotell och restaurang. Branscher som avses framgår i den tillämpliga förordningen (SFS 2021:273) med koder i Standard för svensk näringsgrensindelning (SNI). Överenskommelsen mellan parterna skall vara tecknad senast den 31 maj 2021
  • För att hyresgästen ska få hyresrabatt ska hyresgästen kunna visa att företagets ekonomi kraftigt har försämrats till följd av coronakrisen. Omsättningen ska ha minskat med 30 procent eller mer
  • Hyresgästen ska redovisa vilka åtgärder som genomförts för att hantera den försämrade ekonomiska situationen

  Ansökan

  Du som hyresvärd ansöker om hyresreduktion genom vår digitala tjänst. Vi behöver ha din ansökan senast 15 maj.

  Ansök digitalt om hyresreduktionlänk till annan webbplats

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-29 kl. 13:37

  Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Att säga nej gör skillnad. Om fler låter bli att köpa ut till minderåriga kan vi minska alkoholskadorna, det vill säga jobbiga saker som händer på fyllan.

  Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska agera gentemot sin tonåring. I synnerhet då man som förälder utsätts för ”tjat” och påtryckningar. Varför ska du inte köpa ut då din tonåring vill ha några öl eller cider till festen?

  Som förälder är det viktigt att du tar ansvar, är tydlig med dina förväntningar och står upp för sådant du tycker är viktigt. Och säger nej ibland.

  På webbplatsen ”Tänk Om” hittar du fakta och tips om tonåringar och alkohol.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • 58 Barnkonventionen och chefen – Barnrättssnack | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-29 kl. 12:16

  Barnrättsnack pratar med kommundirektör Henrik Lindh i det här poddavsnittet. Han konstaterar att barnkonventionen, det är både enkelt och svårt!

  Henrik tipsar till exempel om att
  ▪ Inspirera cheferna genom utbildning och samtal
  ▪ Prata med barn! Jobba tillsammans med andra som jobbar med barn och ta hjälp av dom.
  ▪ Ha ett bollplank, en partner som hjälper chefen och petar på en.
  ▪ Pröva! Gör! Testa och testa igen.
  ▪ Tänk enkelt och lär längs vägen.

  Barnrättssnack är väldigt glada att Henrik ville va med i och dela sina tankar. De tycker att det är väldigt coolt att Henrik initierade och (troligen) var först i Sverige med att göra en barnkonsekvensanalys på barnsomsorgen på obekväm arbetstid (det som brukar kallas nattis).
  https://poddtoppen.se/podcast/1478021324/barnrattssnack/58-barnkonventionen-och-chefen

  58 Barnkonventionen och chefen – Barnrättssnack

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Torsdag den 29 april 2021 kommer vi att byta ut en del av huvudvattenledningen som går mellan Ellös och Henån | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-29 kl. 08:21

  Torsdag den 29 april 2021 kommer vi att byta ut en del av huvudvattenledningen som går mellan Ellös och Henån.
  Ledningen matar vatten mot Henån och vårt arbete med ledningen gör att vattentrycket kan komma att bli lägre i Henån under dagen. De abonnenter som bor utmed ledningen kan också komma att påverkas av det lägre vattentrycket.
  Arbetet beräknas hålla på mellan klockan 08:00 och 16:00.
  Efter arbetets slut kan det finnas luft i ledningen och vattnet kan upplevas som grumligt och missfärgat. Vattnet är ofarligt att dricka och luft och grumlighet försvinner om du spolar lite.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 29/4
  2021-04-29 kl. 07:54

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  19:45 STENUNGSUND
  Trafikbrott

  Förare och personbil kontrollerades i Stora Höga. Då bilen har brister men det inte är ägaren som kör bilen så sker rapporteftergift.

  I övrigt en lugn natt i STO-området utan några större händelser eller ärenden. Tre viltolyckor är anmälda under natten och tidiga morgonen. Alla gäller kollision mellan rådjur och personbil, inga personskador.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • 29 april 06:34, Sammanfattning natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-29 kl. 07:02

  Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

  22:28 Försök till Rån, Skarpe-Nord, Kungälv.
  En man kontaktade polisen från Kungälvssjukhus och uppgav att han blivit utsatt för ett rån tidigare under kvällen vid Skarpe Nord i Kungälv. Mannen hade själv tagit sig till sjukhus för att få vård för sina skador. Mannen ska då enligt egna uppgifter har fått ett jack i huvudet och en blåtira.
  Polispatrull skickades till platsen och de tog upp en anmälan om försök till rån.

  23:13 Skadegörelse. Bredfjällsgatan, Angered.
  Polis utförde tjänsteåtgärder på Bredfjällsgatan och parkerade en radiobil på adressen. När polispatrullen skulle lämna platsen upptäckte de att radiobilen utsatts för skadegörelse. Okända gärningsperson hade då skurit sönder samtliga fyra däck på radiobilen. Polispatrullen fick då upprätta en anmälan om skadegörelse.

  02:16 Försök till grov stöld, Stockensväg, Lindome.
  En anmälare väcktes av sitt larm då någon försökt bryta sig in i anmälarens garage. Polis kallades till platsen som då kunde konstatera att någon försökt bryta upp garaget. Det var dock vid anmälningstillfället oklart om något var stulet. Anmälan om försök till stöld upprättades av polispatrullen.

 • Tre tips för att tala om alkohol med din tonåring! | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-28 kl. 15:16

  Tre tips för att tala om alkohol med din tonåring!

  Vanligtvis innebär valborg utomhusfester, men tyvärr också risk för hög alkoholkonsumtion bland unga. I år vill vi be dig att inte bara prata om alkohol med din tonåring, utan också om hur vi alla måste undvika både fester och folksamlingar för att på så sätt minska smittspridningen. Tänk på att ett (eller två) nej faktiskt kan vara det finaste du kan ge din tonåring. På tänkom.nu kan du som tonårsförälder få tips på hur du kan diskutera alkohol med ditt barn och minimerar risken för framtida missbruk.

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Webbokning för vaccination för dig som är 50+ öppen nu! | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-28 kl. 14:06

  Webbokning för vaccination för dig som är 50+ öppen nu! | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Öppettider i kommunens verksamheter | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-28 kl. 14:01

  Öppettider i kommunens verksamheter | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Fredag den 30 april har växel och kommunkontor öppet klockan 08:00-12:00. Vi önskar dig en fin helg. Håll avstånd och håll ut!

  När växeln är stängd ringer du

  • Räddningschef i beredskap 0304-33 44 60
  • Vatten- och avloppsjour 031-703 14 05

  Återvinningscentraler

  Den 30 april är det öppet som vanligt. Den 1 maj har Månsemyr återvinningscentral stängt.

  Relaterad information

  Biblioteken

  Henåns bibliotek

  Fredag 30 april Valborgsmässoafton 10:00-16:00
  Lördag 1 maj Första maj stängt

  Gullholmens utlåningsstation

  Lördag 1 maj Första maj stängt

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Orust har högst andel behöriga lärare i länet | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-28 kl. 14:01

  Orust har högst andel behöriga lärare i länet | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Orust är den kommun i Västra Götalands län som har högst andel behöriga lärare i grundskolan under läsåret 2020/21. Det visar nya siffror från SCB.

  I oktober 2020 hade motsvarande 82 procent av lärarna i grundskolan i Orusts kommun lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne. Det innebär att kommunen har den högsta lärarbehörigheten i Västra Götalands län. I hela riket är Orust rankad som nummer tolv av landets 290 kommuner.

  – Det är viktigt att vi är en bra arbetsgivare eftersom konkurrensen om lärare är stor i hela landet säger Katarina Levenby chef för sektor lärande. Den här ranking visar att vi lyckats med den delen. För att fortsatt behålla en hög kompetens bland vår medarbetare måste vi jobba vidare med de utmaningar vi har kring lärares arbetsmiljö.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Orust är den kommun i Västra Götalands län som har högst andel behöriga lärare i grundskolan under läsåret 2020/21 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-28 kl. 13:57

  Orust är den kommun i Västra Götalands län som har högst andel behöriga lärare i grundskolan under läsåret 2020/21. Det visar nya siffror från SCB.

  I oktober 2020 hade motsvarande 82 procent av lärarna i grundskolan i Orusts kommun lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne. Det innebär att kommunen har den högsta lärarbehörigheten i Västra Götalands län. I hela riket är Orust rankad som nummer tolv av landets 290 kommuner.

  – Det är viktigt att vi är en bra arbetsgivare eftersom konkurrensen om lärare är stor i hela landet säger Katarina Levenby chef för sektor lärande. Den här ranking visar att vi lyckats med den delen. För att fortsatt behålla en hög kompetens bland vår medarbetare måste vi jobba vidare med de utmaningar vi har kring lärares arbetsmiljö.

  Lärarkollen: hur ser lärarbehörigheten ut där du bor? Lärarförbundet https://www.lararforbundet.se/artikelsidor/kolla-andelen-behoriga-i-din-kommun?region=västra-götalands-län

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Nu startar snart Covid vaccinationen i externa lokaler | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-28 kl. 11:44

  Från vecka 19 kommer Capio Vårdcentral Orust att försöka komma igång och vaccinera i externa lokaler.

  – Vi kommer att börja med att starta upp i Henåns skyttehall i sporthallen, som vi lånar av Orust kommun. Vi kommer att vaccinera i Fas 4, vilket är åldrarna från 18 år upp till 59 år. Vi kommer att vaccinera så mycket vi kan och hinner säger Capios verksamhetschef Johan Ellegård. Utöver det kommer vi att låna Morlanda församlingshem och lilla idrottshallen i Svanesund.

  Nu startar snart Covid vaccinationen i externa lokalerLokaltidningen STO

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • De skärpta regionala rekommendationer förlängs | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-28 kl. 10:49

  Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Västra Götaland. Smittskyddsläkaren har därför beslutat att förlänga de skärpta regionala rekommendationerna till och med 16 maj. För gymnasieskolor är råden fortsatt lokalt anpassade efter respektive kommun och skolas situation.

  Skärpta rekommendationer i Västra Götaland till och med 16 maj

  • Begränsa antalet nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar. Om du träffar andra personer än de i din mindre krets, bör ni undvika att vara nära varandra. Umgås helst utomhus, men tänk på att hålla avstånd även där.
  • Undvik platser som exempelvis kollektivtrafik, köpcentrum och butiker om det är risk för trängsel. Välj att handla på tider när minimalt antal andra personer finns i butiken. Vistas i butiken så kort tid som möjligt, och handla helst utan medföljande sällskap.
  • Avstå helst från icke nödvändiga resor. Men om du måste resa, gör det då så smittsäkert som möjligt. Du bör använda engångsmunskydd (detta gäller personer födda 2004 och tidigare) när du reser med kollektivtrafik, alltid i rusningstrafik men även vid andra tider så länge det råder utbredd samhällsspridning av covid-19.
  • Använd engångsmunskydd i situationer där nära kontakt, under längre tid i inomhusmiljö, inte går att undvika. Observera dock att munskydd inte ersätter regeln att undvika nära kontakt och att hålla avstånd. Detta avser inte förskola eller klassrumssituationen i grund- och gymnasieskola.
  • Fortsätt arbeta hemifrån så ofta du kan. På arbetsplatser där hemarbete inte är möjligt, undvik trängsel, håll avstånd och försök träffa så få som möjligt. Det gäller även i fikarum och personalrum. Om du har luftvägssymtom, även lindriga, stanna hemma.

  Rekommendationerna gäller till och med 16 maj. Innehållet kan komma att uppdateras om läget kring covid-19 förändras. Perioden kan komma att förlängas.

  Läs de förlängda skärpta regionala rekommendationerna i Västra Götalandlänk till annan webbplats

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Ha en coronafri valborg. Fortsätt följa rekommendationerna. Tack för att du gör ditt bästa 💖 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-28 kl. 09:39

  Ha en coronafri valborg. Fortsätt följa rekommendationerna. Tack för att du gör ditt bästa. 💖 Läs mer på https://www.krisinformation.se/

  Stenungsunds kommun och Tjörns kommun har också delat detta inlägg!
   
   


  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 28/4
  2021-04-28 kl. 07:49

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt utan några större händelser eller ärenden som resulterat i någon anmälan.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Ellös vårdcentral har fått en totalrenovering i personaldelar i huset 🛠😀 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-28 kl. 07:09

  Ellös vårdcentral har fått en totalrenovering i personaldelar i huset 🛠😀

  Ellös vårdcentral där hemtjänsten och hemsjukvården har sina lokaler hade väldigt slitna personaldelar, så behovet var stort.
  Fastighetsenheten har i gott samarbete med personalen i hemtjänsten nu renoverat dessa delar.

  Följande har gjorts;
  • 2 st omklädningsrum med tillhörande dusch och Wc
  • Korridorer
  • Div wc mot korridorer
  • Städrum
  • Personalmatsal
  • Personalkök

  Det känns extra bra att hemtjänstens personal får fina lokaler att ta sina raster i efter ha varit ute och besökt våra brukare.
  Ta gärna en extra titt på fototapeten i lunchrummet som personalen själva har valt (tagen i Hälleviksstrand), visst ser det mysigt ut att vila ögonen på över en kopp kaffe säger fastighetsförvaltare Torbjörn Eriksson. ❣☀

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • 28 april 06:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-28 kl. 06:45

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen tjänstgör Hans-Jörgen Ostler.

  01.16, stöld från motorfordon, Kungälv
  Vi får in ett larm om att två obehöriga personer befinner sig på ett inhägnat område till en bilfirma. De går fram till en skåpbil på området och lägger sig under bilen och skruvar av ett avgasrör. Väktare och polis åker till platsen. I samband med att patrull och väktare kommer fram springer personerna från platsen. En hundpatrull får upp ett spår längs ett staket. De springer vidare mot en mack i närheten och vid påfarten mot E6 kan polis slutligen gripa de två gärningspersonerna. De grips misstänkta för olaga intrång samt stöld.

  00.50, skadegörelse, Göteborg
  En person krossar en bakruta på en bil i Brämaregården. Personen försvinner sedan från platsen och är inte kvar när polis kommer fram. Patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse.

  03.14, rattfylleri, Göteborg
  En patrull stoppar en bil på Guldmyntsgatan. Föraren tas med för kontroll misstänkt för drograttfylleri. Det blir en anmälan om grov olovlig körning samt narkotikabrott eget bruk.

 • 27 april 15:51, Trafikbrott, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-27 kl. 17:40

  I centrala Stenungsund har en epa-traktor tagits i beslag.

  Vittnen ringer polisen om en epa-traktor som kör fort och vårdslöst i centrala Stenungsund. När polisen kommer fram står epa-traktorn parkerad men man kan identifiera föraren som en 15-årig pojke. Han rapporteras för trafikbrott och epa-traktorn tas i beslag för teknisk undersökning.

 • Har ni plats för en till vid middagsbordet? Vill du läsa en extra godnattsaga eller få ytterligare konkurrens i sällskaps- eller tvspelet? | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-27 kl. 14:37

  Har ni plats för en till vid middagsbordet? Vill du läsa en extra godnattsaga eller få ytterligare konkurrens i sällskaps- eller tvspelet?

  Kanske har just du möjlighet att ge lite av din tid, ditt öra och hjärta till förmån för ett barn eller ungdom som har olika svårigheter i sin livssituation? Då kan familjehem vara ett alternativ för dig!

  Idag är det Familjehemmens dag och det vill vi uppmärksamma.

  Vi har många fina familjehem i Stenungsund, men vi behöver bli fler!

  https://www.stenungsund.se/familjehem

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • 27 april 13:05, Brand, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-27 kl. 14:10

  Större gräsbrand, Lycke.

  Polis skickas till Lycke, där räddningstjänst arbetar med att släcka en större gräsbrand.

 • Nu börjar grönskan spira i naturen. Och som på given signal börjar både djurägare och markägare planera för betessäsongen | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-27 kl. 11:49

  Nu börjar grönskan spira i naturen. Och som på given signal börjar både djurägare och markägare planera för betessäsongen. Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Genom vår betesförmedling skapar vi kontakter mellan markägare och djurägare, så att du som har djur kan hitta bete och du som har mark kan få djur som betar den. Sprid gärna vidare till andra som kan vara intresserade.

  Läs mer och lämna din intresseanmälan på länken nedan.
  www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/djur/skotsel-av-djur/betesformedling.html

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Energi- och klimatrådgivning | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-27 kl. 11:45

  Vår energi- och klimatrådgivning informerar och vägleder kostnadsfritt företag, hushåll och organisationer i frågor som rör energi och transporter och dess klimatpåverkan.

  Vi har en gemensam kommunal rådgivning tillsammans med Stenungsund, Tjörn och Lilla Edet. Kontoret finns i i Stenungsund.

  Energi- och klimatrådgivning – Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Är det delbart? Om att ta, ha och dela nakenbilder | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-27 kl. 09:21

  Är det delbart?
  Att ta, ha och dela nakenbilder kan vara brottsligt. Polisen ser många fall där unga människor skickar nakenbilder till någon som de litar på, men i nästa steg sprids de vidare.

  Polisens utredare svarar på 11 frågor om unga på nätet, film

  Råd till dig som är vuxen – om unga på nätet.
  https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/delbart/rad-till-vuxna/#vuxen

  Så anmäler du:
  Anmäl så fort som möjligt genom att ringa 114 14 eller gå till en polisstation.
  Anmäl även om du bara har ett alias eller användarnamn på en person.
  Spara alla detaljer som du har om personen och händelsen. Spara användarnamn, konto och meddelanden med personen och ta även skärmdumpar på chatten.

  Är det delbart? Om att ta, ha och dela nakenbilder.

 • ☕ God morgon STO 27/4
  2021-04-27 kl. 08:20

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  19:14 ORUST
  Trafikbrott

  Södra Strandvägen i Henån stannade polisen föraren till en personbil. Föraren var en man i 60-årsåldern som saknar körkort. En anmälan om olovlig körning är skriven.

  01:08 STENUNGSUND
  Trafikbrott

  Vid Jörlanda Berg i Stenungsund stoppade polisen en förare till en personbil vid klockan 01:10. Föraren, en man i 35-årsåldern saknar behörighet att köra personbil och en anmälan skrevs om olovlig körning.

  01:43 STENUNGSUND
  Trafikbrott

  Polisen ser samma förare som man tidigare stoppat i Jörlanda, men den här gången när han körde bil vid rastplatsen i Spekeröd. Den här gången resulterade anmälan i grov olovlig körning.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Uppdaterat kl. 00:05. Vattenläcka, Södra Stenungsön, Stenungsbaden samt centrala delar av Stenungsund är lagad | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-27 kl. 07:10

  Den tidigare vattenläckan är åtgärdad. Vattnet kommer att släppas på men det kan dröja innan det blir tryck i kranen.

  Tidigare information

  En vattenläcka har uppstått en vattenläcka som påverkar boende på södra Stenungsön samt Stenungsbaden. Avstängningen påverkar också McDonalds, Cirkle K, Stenunge Allé 1-21, Slupen 1-5 samt Skonaren 1-6. Vattnet är därför tills vidare avstängt. Reparationsarbete pågår. Preliminär tid för när läckan är lagad är vid midnatt. Vattentank finnas placerad vid ST-1 tappen.

  Bra att veta

  I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

  Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

  Mer information om det kommunala vattnet

  Källa: Stenungsunds kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Nationellt stipendium till enhetschef | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-26 kl. 17:35

  Nationellt stipendium till enhetschef | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Vi säger ett stort grattis till Ann-Christine Eriksson som ha fått årets stipendium för gott ledarskap inom demensvård från Föreningen Gott Ledarskap i Demensvården.

  Vi är mycket stolta över Ann-Christine som tilldelats årets stipendium för gott ledarskap. Vi är också stolta över att Orust hade tre av totalt sex platser i slutstriden.

  Föreningen delar ut ett årligt stipendium till den chef inom demensvården i Sverige som gjort berömvärda insatser. Stipendiet motsvarar ett värde av upp till 50 000 kronor till stipendiatens egen fortbildning inom ledarskap och demensvård.

  – Det är så roligt och det känns extra hedrande eftersom det är min egen organisation som har nominerat mig säger Ann-Christin som är enhetschef för Strangårdens boende i Ellös.

  Gott ledarskap är den viktigaste förutsättningen för ett bra omhändertagande av de boende på våra demensboenden säger föreningen. Målet med stipendiet är att göra tillvaron lättare för den som lider av demenssjukdom genom att uppmärksamma ledarskapets betydelse. Första linjens chef har en mycket viktig roll i utvecklingen och stimulansen hos personalen inom demensvården.

  Motivering till årets stipendiat

  Under Ann-Christins ledning har all personal involverats i att fullt ut anpassa omsorgen efter hyresgästernas individuella behov, att skapa högsta möjliga livskvalitet för människor som troligen aldrig mer kommer tillbaka till sina gamla hem. Detta kräver starkt ledarskap, uthållighet och ett varaktigt, ständigt förbättringsarbete. Ann-Christin har förmåga att snabbt omsätta de goda idéerna i kraftfulla åtgärder. Vid storhelger ordnas uppskattade aktiviteter och inspirerande underhållning. Barnen från intilliggande förskola kommer regelbundet och sjunger och umgås med de äldre och sjuka. Allt detta gör att Ann-Christin är årets stipendiat utsedd av Föreningen GOTT LEDARSKAP i Demensvården.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Vi säger ett stort grattis till Ann-Christin Eriksson som ha fått årets stipendium för gott ledarskap inom demensvård från Föreningen Gott Ledarskap i Demensvården 💖 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-26 kl. 17:33

  Vi säger ett stort grattis till Ann-Christin Eriksson som ha fått årets stipendium för gott ledarskap inom demensvård från Föreningen Gott Ledarskap i Demensvården. 💖

  Föreningen delar ut ett årligt stipendium till den chef inom demensvården i Sverige som gjort berömvärda insatser. Stipendiet motsvarar ett värde av upp till 50 000 kronor till stipendiatens egen fortbildning inom ledarskap och demensvård.

  – Det är så roligt och det känns extra hedrande eftersom det är min egen organisation som har nominerat mig säger Ann-Christin.

  Gott ledarskap är den viktigaste förutsättningen för ett bra omhändertagande av de boende på våra demensboenden säger föreningen. Målet med stipendiet är att göra tillvaron lättare för den som lider av demenssjukdom genom att uppmärksamma ledarskapets betydelse. Första linjens chef har en mycket viktig roll i utvecklingen och stimulansen hos personalen inom demensvården.

  Motivering till årets stipendiat
  Under Ann-Christins ledning har all personal involverats i att fullt ut anpassa omsorgen efter hyresgästernas individuella behov, att skapa högsta möjliga livskvalitet för människor som troligen aldrig mer kommer tillbaka till sina gamla hem. Detta kräver starkt ledarskap, uthållighet och ett varaktigt, ständigt förbättringsarbete. Ann-Christin har förmåga att snabbt omsätta de goda idéerna i kraftfulla åtgärder. Vid storhelger ordnas uppskattade aktiviteter och inspirerande underhållning. Barnen från intilliggande förskola kommer regelbundet och sjunger och umgås med de äldre och sjuka. Allt detta gör att Ann-Christin är årets stipendiat utsedd av Föreningen GOTT LEDARSKAP i Demensvården.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Vattenläcka, Södra Stenungsön samt Stenungsbaden | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-26 kl. 17:27

  Det har uppstått en vattenläcka som påverkar boende på södra Stenungsön samt Stenungsbaden. Vattnet är därför tills vidare avstängt. Reparationsarbete pågår och det finns ingen prognos för när arbetet är klart. Vattentank kommer att finnas placerad vid ST-1 tappen.

  Bra att veta

  I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

  Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

  Mer information om det kommunala vattnet

  Källa: Stenungsunds kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Information om varför tömning av slam från enskilt avlopp kostar som det gör | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-26 kl. 13:57

  Information om varför tömning av slam från enskilt avlopp kostar som det gör.

  Kraven i den nya upphandlingen samt den generella prishöjningen i samhället har gjort att priser från entreprenör har stigit från det förra avtalet och motsvarar nu den faktiska kostnaden för tömningen, där en satsning har gjorts på digitalisering, miljö genom bland annat krav på fossilt bränsle och allmän kvalitetshöjning.
  https://bit.ly/3dTgMhs

  Information om varför tömning av slam från enskilt avlopp kostar som det gör – Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Barnen på Kristallen på Sesterviksvägens förskola arbetar med naturen och hållbara miljö-frågor 💚👍 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-26 kl. 13:39

  Barnen på Kristallen på Sesterviksvägens förskola arbetar med naturen och hållbara miljö-frågor. 💚👍

  De har bland annat reflekterat över att det finns för lite papperskorgar. En grupp med barn har arbetat med att göra ritningar och bygga en egen papperskorg. Nu har de gjort en prototyp som de vill få hjälp bygga på riktigt. Barnen tänker även söka tillstånd för få placera den på ett lämpligt ställe. 👍


  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • 26 april 12:16, Trafikolycka, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-26 kl. 12:27

 • Uppdaterad 26 april 12:24: 26 april 11:23, Trafikolycka, singel, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-26 kl. 12:24

  Personbil som kört i diket, Vräland.

  Polis och ambulans skickas till vräland, där en personbil kört i diket. Två personer uppges ha färdats i bilen.

  12.06 Föraren av personbilen, en man, har sedan tidigare ingen behörighet att köra bil. Han rapporteras för grov olovlig körning. Polis är klar på plats.

  Bilen tas i beslag enligt trafikbrottslagen.

  12.15 Bilen står på en åker, och kommer att  bärgas från platsen.

  Mannen är även misstänkt för vårdslöshet i trafik.

 • Barn planerar för en hållbar framtid | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-26 kl. 11:37

  Barn planerar för en hållbar framtid | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Barnen på Sesterviksvägens förskolas avdelning Kristallen arbetar med naturen och hållbara miljöfrågor.

  De har bland annat reflekterat över att det finns för lite papperskorgar. En grupp med barn har arbetat med att göra ritningar och bygga en egen papperskorg. Nu har de gjort en prototyp som de vill få hjälp bygga på riktigt. Barnen tänker även söka tillstånd för få placera den på ett lämpligt ställe.

  Föreningen Svanesund kan tänka sig att ta hand om barnens prototyppapperskorg så den kan beskådas på den nya lekplatsen vid badplatsen under sommaren.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Information om varför tömning av slam från enskilt avlopp kostar som det gör | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-26 kl. 11:03

  Kraven i den nya upphandlingen samt den generella prishöjningen i samhället har gjort att priser från entreprenör har stigit från det förra avtalet och motsvarar nu den faktiska kostnaden för tömningen, där en satsning har gjorts på digitalisering, miljö genom bland annat krav på fossilt bränsle och allmän kvalitetshöjning.

  Aviserad tömning

  En aviserad tömning är den obligatoriska tömningen du måste göra.

  Det du betalar för är fördelat på fyra poster. Priserna nedan är ett exempel på hur en aviserad tömning av en slamtank på 3 kubikmeter är fördelade

  1. Entreprenörens pris – 1 000 kronor inklusive moms
  2. Behandlingsavgift, reningsverk – 983 kronor inklusive moms
  3. Kundtjänst/administration/systemstöd – 99 kronor inklusive moms
  4. Fossila transporter – 99 kronor inklusive moms

  Taxan har under tidigare avtal varit mycket fördelaktig om man jämför med närliggande kommuner, nu ligger Orust kommuns priser i paritet med grannkommunernas.

  Nedan jämförelse är kostnader för aviserade/ordinarie tömningar. Taxenivåerna i Tjörns och Lysekils kommuner beslutades redan 2016 och gäller fortfarande.

  Jämförelse av priser mellan närliggande kommuner
  Behållarstorlek Orust 2020 Orust 2021 Tjörn Lysekil
  0-1 kubikmeter 821 kronor 1 323 kronor 1 838 kronor 1 484 kronor
  1,1-2 kubikmeter 1 251 kronor 1 752 kronor 1 645 kronor 1 731 kronor
  2,1-3 kubikmeter 1 682 kronor 2 181 kronor 1 955 kronor 1 978 kronor
  3,1-4 kubikmeter 2 122 kronor 2 610 kronor 2 771 kronor 2 225 kronor

  Budad tömning

  En budad – extra – tömning beställer du själv vid behov. Tömning sker alltid inom 4 arbetsdagar.

  Utöver den fördelade kostnaden, punkt 1-4, tillkommer en avgift på 919 kronor inklusive moms.

  Den extra kostnad som tillkommer vid en budad tömning har, tidigare år, inte du som enskild kund behövt betala hela kostnaden för, utan Orust kommun har felaktigt stått för resterande.

  Här arbetar vi aktivt med att kunna erbjuda en ny planerad tömningstjänst till ett lägre pris än budad tömning inom 4 arbetsdagar. Mer information kommer via vår hemsida så snart ett sådant alternativ finns klart.

  Akut tömning

  En akut tömning beställer du också själv vid behov. Tömning sker inom 24 timmar.

  Utöver den fördelade kostnaden, punkt 1-4, tillkommer en avgift på 2 625 kronor inklusive moms.

  Här har du som enskild kund tidigare betalat en högre kostnad.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Äntligen är vägvisaren på plats i Henån 👏🏡 Nu blir det enklare för alla som besöker Henån att hitta rätt | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-26 kl. 09:34

  Äntligen är vägvisaren på plats i Henån. 👏🏡 Nu blir det enklare för alla som besöker Henån att hitta rätt.
  Visst blev det snyggt? 😀


  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 26/4
  2021-04-26 kl. 09:15

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Uppdaterad 26 april 08:06: 26 april 07:14, Trafikolycka, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-26 kl. 08:06

  Personbil som kört in i bärgningslastbil, E6 Kode.

  Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till E6 Kode, där en personbil har kört in i en bärgningslastbil, norrgående riktning. Körfältet är nu helt blockerat för trafik.

  Skadeläget är okänt.

  08.04 Föraren av personbilen, en kvinnna i 30-års åldern, uppges ha fått frakturer i samband med olyckan. Hon fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Både bärgningsbilen pch personbilen kommer att bärgas  i från platsen.

  08.44 Personbilen bärgas och tas i beslag för en kommande trafikutredning. Olyckan rubriceras som vårdslöshet i trafik.

  Polis är klar på plats.

 • 26 april 06:34, Trafikolycka, singel, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-26 kl. 06:43

  Personbil i singelolycka, väg 740 Tegneby.

  Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till väg 740, där en singleolycka med en personbil inträffat. Bilen ligger delvis i diket. Skadeläget är okänt.

 • ☕ God morgon STO 25/4
  2021-04-25 kl. 08:17

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  23:24 STENUNGSUND
  Stenkastning

  Polisen får samtal från en person som uppger att han blivit träffad av stenar från ett gäng som sitter på Kristinedalskolans tak. Polisen åker till platsen och pratar med både den som ringt polisen och med ungdomar på plats. Ingen anmälan och ingen ytterligare åtgärd.

  I övrigt en “normal” lördagsnatt med ärenden till polisen i vårt område som relationsärende (misshandel) och samtal om rattfylleri.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • ☕ God morgon STO 24/4
  2021-04-24 kl. 08:25

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  22:14 STENUNGSUND
  Stök

  Polisen fick samtal om att det var en hel del stök vid Hallernaskolan. Ett 15-tal ungdomar hade samlats och enligt inringaren ska det även förekomma alkohol. Polisen åker till skolan. Man pratar med ungdomarna. De får städa efter sig och sedan lämna området.

  00:43 ORUST
  Drograttfylleri

  I Skåpesund stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 45-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • 24 april 06:40, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-24 kl. 07:24

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

  22.47 Mölnlycke, sabotage mot blåljusverksamhet
  På Råda Torg har någon kastat sten mot en polisbil som stod parkerad. Plåtskador samt sönderslagen ruta på bilen. Enligt vittnen har två mörkklädda maskerade personer setts springa från platsen. Flera personer är kontrollerade i området men i nuläget finns ingen misstänkt. En anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet har upprättats.

  00.43 Orust, drograttfylleri
  I Skåpesund stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 45-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri.

  00.46 Mark, trafikolycka
  På länsväg 614 i Sätila har en bilist kolliderat med en älg. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, får åka med ambulansen till sjukhus för kontroll. Jägare utringd för att leta efter den skadade älgen.

  02.49 Kungälv, drograttfylleri m.m.
  På Munkegärdegatan kontrolleras en bilist av polisen. Föraren, en man i 30-årsåldern, visar tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning. Han misstänks även för narkotikainnehav samt brott mot knivlagen. En kvinna i 40-årsåldern som åkte med i bilen misstänks också för narkotikainnehav. Narkotikan och kniven har tagits i beslag. Även bilen tagen i beslag enligt trafikbrottslagen.

 • #biltvättartid med De Vet Du (film 1 av 6) | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-23 kl. 17:53


  I helgen är det dags för årets stora biltvättarhelg! Varje år sker ungefär 15 miljoner fultvättar, biltvättar direkt på gatan. Det innebär att olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester rinner rakt ut i våra vattendrag, hav och sjöar. Varken fiskar, skaldjur, vattenlevande växer eller badande barn mår bra av att plaska runt i utsläppen från en fultvätt. Om du tvättar din bil i en tvätthall eller i en biltvätt tas tvättvattnet omhand och renas innan det släpps ut i naturen. Tänk på det och tvätta din bil i en tvätthall eller biltvätt nästa gång!

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • 23 april 13:19, Brand, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-23 kl. 14:16

  Vid Skogslyckevägen i Svanesund har det brunnit i terrängen.

  Det är en person som eldat i en tunna och troligen har elden spridit sig från botten av tunnan ut i terrängen. Räddningstjänsten har etat på platsen och lyckats släcka branden. I nuläget är det oklart hur stort område som brunnit.

  Polisen kommer att skriva en anmälan men rubriceringen är fortfarande oklar.

 • Vi inom polisen har märkt en ökning av cykelstölder i vårt område | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-23 kl. 14:06

  Vi inom polisen har märkt en ökning av cykelstölder i vårt område.

  Ha därför koll på cykelns serienummer, men också hur cykeln ser ut, och om det finns några kännetecken på den. Allt för att öka våra chanser att hitta den och kunna ge tillbaks den till dig.

  Ett annat bra sätt att förebygga stölder, försvåra för tjuven samt underlätta för oss är att använda sig av märkDNA.

  MärkDNA är en osynlig vätska som penslas ”duttvis” på cykeln och andra föremål som du vill skydda. Vätskan innehåller ett unikt DNA som knyts till just dina saker. Skulle dina saker ändå stjälas går det att spåra dem tillbaka till dig med hjälp av märkDNA.

  Ditt märkDNA registreras hos det företag du köpt det hos. Skulle dina saker tillgripas kontaktar polisen ditt företag som du köpt märkDNA:t ifrån och en matchning kan göras.

  Märk DNA fungerar på vilket material som helst såsom metaller, konst, datorer med mera. Vätskan skall heller inte påverka materialet som det penslas på.

  Ha nu en trevlig helg.

  Hälsningar Polisen i Södra Fyrbodal.

 • Plattläggning av hamnpromenaden | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-23 kl. 13:43

  Plattläggning av hamnpromenaden | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Arbete med plattläggning av hamnpromenaden, längs Västra Köpmansgatan 4-16 kommer att starta upp den 26 april och sedan pågå maj månad ut. Nu ser vi fram emot ett fint promenadstråk lagom till sommarsäsongen!

  Stenungsunds kommun kommer ihop med Peab Anläggning att utföra arbetet med plattläggning av den nu grusade ytan mellan Citycons fastighet och det nya trädäcket vid båthamnen.

  Arbetstider

  Arbetet beräknas pågå mellan 26 april och 31 maj med arbetstider mellan klockan 7 och 19 alla dagar. Smärre justeringsarbeten kan förekomma även efter 31 maj. Bullrande arbete i form av kapning av plattor et cetera kommer att utföras på vardagar mellan klockan 7 och 16, under övriga tider kommer det att förekomma en del transporter och läggning av plattor.

  Arbetets upplägg

  Under första veckorna kommer justeringsarbeten av befintliga ytor att pågå. Plattläggning kommer huvudsakligen att pågå under ett antal helger i maj, allt för att hinna med projektet på kort tid.

  Avstängning av arbetsområdet kommer att ske, men det finns alltid passager för att nå befintliga entréer.

  Tack för ert tålamod kring detta och visad hänsyn!

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • 23 april 11:50, Trafikolycka, smitning från, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-23 kl. 13:37

  Larm om trafikolycka med flera bilar.

  Larm inkom till polisen om en trafikolycka där tre bilar ska ha varit inblandade. Information om att två personer lämnat olycksplatsen och de uppträtt påverkat når polisen.
  Polis samt polishelikopter börjar söka efter de män som ska ha lämnat olycksplatsen. Polisens helikopter får efter en stunds sökande syn på två personer en lite bit ifrån olycksplatsen som stämmer på signalementet på de två som lämnat platsen, de sätter sig en bil och polishelikoptern följer denna samtidigt som radiobilspatruller genskjuter bilen. I höjd med Rollsbo i Kungälv kan bilen stoppas och männen kontrolleras, det bekräftas att detta är männen som lämnat olycksplatsen.

  En man på olycksplatsen skadas allvarligt, ej livshotande. Han förs med ambulans till sjukhus.   

  De två männen grips.
  Brottsmisstankar i nuläget är grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, smitning från trafikolycka.  

 • Har du en pool | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-23 kl. 10:04

  Har du en pool | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Vi uppmanar dig som har en pool att fylla den senast den 1 juni. Efter det ber vi dig att vänta till den 1 september.

  Vi vill arbeta förebyggande och vill tillsammans med dig minska risken för bevattningsförbud.

  Under juni, juli och augusti är det många som vill vara på Orust och vi kan ha svårt att producera och leverera tillräckligt med dricksvatten. Därför ber vi dig som har pool att fylla poolen innan juni månad eller vänta tills den 1 september. Kontrollera alltid först om bevattningsförbud redan gäller.

  Vår förhoppning är att inte behöva införa bevattningsförbud under sommaren.

  Relaterad information

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Har du en pool? Vi uppmanar dig som har en pool att fylla den senast den 1 juni | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-23 kl. 10:01

  Har du en pool? Vi uppmanar dig som har en pool att fylla den senast den 1 juni. Efter det ber vi dig att vänta till den 1 september. Vi vill arbeta förebyggande och vill tillsammans med dig minska risken för bevattningsförbud. 👍

  Under juni, juli och augusti är det många som vill vara på Orust och vi kan ha svårt att producera och leverera tillräckligt med dricksvatten. Därför ber vi dig som har pool att fylla poolen innan juni månad eller vänta tills den 1 september. Kontrollera alltid först om bevattningsförbud redan gäller.

  Vår förhoppning är att inte behöva införa bevattningsförbud under sommaren. 💖

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Preliminära uppgifter till förslagen om skolstruktur – slutrapport 20 maj | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-23 kl. 09:17

  Preliminära uppgifter till förslagen om skolstruktur – slutrapport 20 maj | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts (KSAU) möte den 22 april gjordes en första muntlig redogörelse för de ekonomiska och verksamhetsmässiga konsekvenserna kopplat till de olika förslag på skolstruktur som politiken beslutat om sedan tidigare.

  Presentationen innehöll till exempel kostnadsberäkningar för de olika alternativen (såväl investeringar som drift), behov av förskoleplatser, över- och underkapacitet samt vilka olika konsekvenser alternativen skulle få för bemanning och antal klasser i de olika skolorna.

  Vid ett extrainsatt möte för kommunstyrelsens arbetsutskott vecka 17 ska ett förslag på genomförande av invånardialog i frågan presenteras.

  En fullständig och slutlig rapport som kompletteras med till exempel vilka synergier de olika alternativen innebär mellan kommunens olika verksamheter presenteras vid kommunstyrelsens arbetsutskotts möte den 20 maj.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Ungdomar! Kom på gratis gym ikväll! I dag Friday Free Gym 😀 Gratis uteträning kl 17-19 för alla ungdomar 😀 | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-23 kl. 09:13

  Ungdomar! Kom på gratis gym ikväll!

  I dag Friday Free Gym 😀
  Gratis uteträning kl 17-19 för alla ungdomar 😀 Happy Friday 😀

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Paketera, bli bokningsbar eller hitta samarbetspartners! Hållbar besöksnäring i Väst erbjuder dig … | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-23 kl. 09:10

  Paketera, bli bokningsbar eller hitta samarbetspartners!

  Hållbar besöksnäring i Väst erbjuder dig att utveckla din verksamhet tillsammans med likasinnade. Trenden är att besökare vill ha färdiga paket som går att boka online. Projekt Hållbar besöksnäring i Väst hade 20 april en föreläsning med Marcus Eldh som framgångsrikt drivit ett företag inom naturturism.

  Nu vill vi samla företagare i Bohuslän som är nyfikna på hur vi kan arbeta bättre tillsammans för att möta besökarnas önskemål och samtidigt göra det hållbart på alla vis, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

  Sista dag för anmälan är den 25 april 2021. Workshopen är kostnadsfri.
  Datum: 26 april
  Tid: 14:00-16:00

  Mer information och anmälan
  https://app.emarketeer.com/ext/form/survey.php?m=337763&sessid=v1–dublLwOc9HSsI9wE5SHOcq0oakfHbTM&page=0&edit=

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 23/4
  2021-04-23 kl. 07:32

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  00:13 TJÖRN
  Trafikbrott

  Strax efter midnatt stannade och kontrollerade polisen föraren till en personbil på Tjörn. Föraren, en man i 55-årsåldern saknar behörighet (körkort). Mannen är tidigare dömd för olovlig körning och därför rubriceras nattens körning som grov olovlig körning.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Tillförordnad sektorschef miljö och bygg | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-22 kl. 14:44

  Lars Hågbrandt går in som tf sektorchef från och med måndag den 24 april.

  Vi är glada att över att Lars så snabbt kan kliva in i rollen som tillförordnad sektorschef. Han har gedigen erfarenhet som ledare i kommunal verksamhet och varit samhällbyggnadschef i både Linköping och Katrineholm. Han har stor förmåga av att driva organisationer i förändring och utveckling och kommer vara delaktig i den process som nu har startas.

  Då vi nu är mitt inne i ett förändringsarbete är det viktigt att ta fram rätt personprofil inför kommande rekrytering av den person som långsiktigt ska finnas i den nya organisationen.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Rekordökning för Stenungsund i årets företagsklimat | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-22 kl. 11:25

  Företagsklimatet i Göteborgsregionen har förbättrats kraftigt – trots coronapandemin. Det framgår av den senaste Insiktsmätningen som presenteras i dag. Stenungsund är den kommun som klättrat mest i GR sedan förra året och är även en av de kommuner som gjort stört förbättringsresa över tid.

  Med ett totalt NKI (Nöjd Kund Index) på 74 hamnar Stenungsund i topp 3 av kommunerna i Göteborgsregionen (GR). Dessutom är Stenungsund den kommun i GR som klättrat mest sedan mätningen förra året med en ökning på nio enheter. Jämför man istället med år 2012, då Insiktsmätningen först genomfördes, har Stenungsund förbättrat sitt resultat med hela elva enheter. Det gör kommunen till en av de tre GR-kommuner som gjort störst förbättringsresa över tid.

  – Det känns såklart väldigt roligt och givande att få ett sådant här resultat. Vi har arbetat strategiskt och fokuserat med att förbättra arbetet mot näringslivet under flera år och nu ser vi resultatet av det arbetet. Vi har tagit lärdomar utifrån vad som inte har fungerat tidigare och vi har tagit hjälp och lyssnat till företagarna i kommunen om deras förutsättningar och vad som är viktigt i kontakten med kommunen. Sist men inte minst så har hela förvaltningen pratat om vikten av att ha ett bra och fungerade näringsliv i kommunen, säger Olof Lundberg, kommunstyrelsens ordförande.

  Hälften av regionkommunerna förbättrar sina resultat

  Göteborgs starka resultat drar i sin tur upp resultatet för hela Göteborgsregionen, vars totala NKI ökar från 69 till 72. Hälften av regionkommunerna förbättrar sina siffror jämfört med förra året. Störst förbättring står Stenungsund (+9), Alingsås (+8) och Lerum (+7) för.

  Totalt nio av regionens 13 kommuner har nu ett NKI på 70 eller högre, vilket är gränsen för ett högt NKI. Ambitionen är att alla kommuner inom GR ska nå dit.

  – Det är viktigt att dra lärdom av coronakrisen som fått kommunerna att öka dialogen med näringslivet och dess tjänstepersoner att jobba tätare med företagen. Vi måste hålla i detta även när pandemin har lagt sig och vi kan återgå till mer normala förutsättningar. Grunden för ett gott företagsklimat ligger både i en god service, med effektiv handläggning och smidig ärendehantering, men framför allt handlar det om attityder och förståelse för varandras villkor. Denna förståelse tycks ha ökat under krisen och det är viktigt att vi tar fasta på detta även framåt, säger Kajsa Dahlsten, näringslivsutvecklare med fokus på företagsklimatet på Business Region Göteborg.

  Fakta Insikt

  · Insikt 2020 är den sjunde undersökningen som SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) genomfört över hela landet tillsammans med Business Region Göteborg och Stockholm Business Alliance. Syftet är att fånga upp företagarnas åsikter och identifiera förbättringsområden inom den kommunala servicen.

  · Insikt mäter den kommunala servicen inom sex serviceområden – information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

  · Mätningen är ett viktigt redskap i arbetet med att förbättra servicen och därmed gagna företagsklimatet.

  · I den nya mätningen har 2 420 företag i Göteborgsregionen gett sina synpunkter på servicen.

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Påskeld och valborgsmässoeld | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-22 kl. 10:28

  Anmäl din valborgsmässoeld till Räddningstjänsten. 👍Räddningstjänsten påminner om att de vill vara informerade om alla planerade valborgsmässoeldar. Vi vill också påminna om att det är eldningsförbud inom område med detaljplan under perioden 1 april – 30 september.

  Valborgsmässoelden ska vara anmäld senast den 30 april klockan 12:00 via vår e-tjänst Anmäl påsk- och valborgsmässoeld.

  Vi tar inte emot anmälningar via telefon eller via kontaktformuläret längst upp på sidan. E-tjänsten avpubliceras klockan 12:00 på den 30 april.

  Det finns en del att tänka på innan en eld tänds
  • Alla eldar ska vara anmälda till Räddningstjänsten.
  • Det ska finnas en ansvarig för elden.
  • Kontrollera alltid så det inte är eldningsförbud innan du tänder elden, det kan ändras snabbt.

  Påskeld och valborgsmässoeld

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Kungligt samtal! Under onsdagen hade Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel ett digitalt möte med kommunalrådet Olof Lundberg (S) | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-22 kl. 10:16

  Kungligt samtal
  Under onsdagen hade Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel ett digitalt möte med kommunalrådet Olof Lundberg (S). Kronprinsessparet har digitala möten med ett antal kustkommuner för att bilda sig en uppfattning hur det har varit för kommunerna
  under coronapandemin men ville också veta mer om de utmaningar som Stenungsund står inför. Under samtalet berättade Olof Lundberg bland annat om det starka näringslivet som präglar Stenungsund och hur näringslivet och skolan samverkar gällande kompetensförsörjning och kompetensutveckling, om bostadsbristen och om att flera väljer att bosätta sig i Stenungsund.

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Sommaren 2021 har förskolan och fritidshemmen begränsade öppettider vecka 28-31 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-22 kl. 10:05

  Vi erbjuder begränsad barnomsorg under veckorna 28-31, vilket innebär att förskola och fritids kommer att samordna sin verksamhet på endast en ort under denna period.

  Ängsbergets förskola i Henån, Henåns skolas fritids, Henåns grundsärskolas fritids och Strandvillan (barnomsorg på obekväm arbetstid) har sommaröppet vecka 28-31. Övriga förskolor och fritids har stängt under denna period.

  För er vårdnadshavare som har behov av barnomsorg under veckorna 28-31 finns nu en ny e-tjänst där ni gör er anmälan om barnomsorg. Ansökan ska vara gjord senast tisdag 27 april, även om ni inte hur ert schema ser ut eller vilka av veckorna ni har behov av barnomsorg.

  Senast den 17 maj behöver vi ert fullständiga schema för att kunna planera omsorgsbehovet. Ni kan komplettera er ansökan via ert ärende i e-tjänsten och den länk ni fått i svars e-post och/eller det svarssms ni fick när ansökan gjordes.

  Sommarverksamhet erbjuds barn där båda vårdnadshavare arbetar. Verksamheterna bemannas av både ordinarie personal och vikarier. NI som anmält ert behov om barnomsorg veckorna 28-31, kommer få en inbjudan att besöka de verksamheter som kommer ha sommaröppet och träffa personalen som arbetar där.

  Ansökan om barnomsorg under veckorna 28-31 görs via e-tjänsten, se länk nedan. Du loggar in med ditt BankID och gör en ansökan per barn.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Anmäl valborgsmässoeld till Räddningstjänsten – Orust kommun | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-22 kl. 09:18

  Anmäl valborgsmässoeld till Räddningstjänsten – Orust kommun | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Räddningstjänsten påminner om att de vill vara informerade om alla planerade valborgsmässoeldar.

  Valborgsmässoelden ska vara anmäld till oss senast den 30 april klockan 12:00 via vår e-tjänst Anmäl påsk- och valborgsmässoeld.

  Vi tar inte emot anmälningar via telefon eller via kontaktformuläret längst upp på sidan. E-tjänsten avpubliceras klockan 12:00 på den 30 april.

  Det finns en del att tänka på innan en eld tänds

  • Alla eldar ska vara anmälda till Räddningstjänsten.
  • Det ska finnas en ansvarig för elden.
  • Kontrollera alltid så det inte är eldningsförbud innan du tänder elden, det kan ändras snabbt.
  • Elden måste vara bevakad och placerad på ett brandsäkert sätt.

  Vi vill också påminna om att det är eldningsförbud inom område med detaljplan under perioden 1 april – 30 september.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Detaljplan för del av Svanesund 2:2, kvarteret Triangeln – utställt för granskning 26 april – 14 maj 2021 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-22 kl. 09:16

  Detaljplan för del av Svanesund 2:2, kvarteret Triangeln – utställt för granskning 26 april – 14 maj 2021

  Detaljplanen möjliggör ett uppförande av cirka 22 stycken nya bostäder fördelat på ett flerbostadshus i fyra våningar och 6 radhus i 2,5 våningar. Tillkommande bebyggelse har anpassats efter befintlig bebyggelsestruktur genom att den något högre föreslagna bebyggelsen placeras i norr, mot befintligt flerbostadshus om tre våningar, samt att den lägre föreslagna bebyggelsen placeras i söder, mot befintlig villabebyggelse. 🏘

  Utskottet för samhällsutveckling beslutade den 12 april 2021 att godkänna detaljplan för del av Svanesund 2:2, kvarteret Triangeln, för granskning enligt plan- och bygglagen 5 kap 18 §.

  Planhandlingarna finns att hämta digitalt. Vill du ha ett tryckt exemplar finns det att hämta ut i kommunhusets reception. 😀

  Eventuella synpunkter på planförslaget skall skriftligen vara Orust kommun tillhanda senast den 14 maj 2021.

  Yttranden skickas till samhallsutveckling@orust.se eller med post till adressen Orust kommun, Sektor samhällsutveckling, 473 80 Henån. 📩

  Läs mer på våran hemsida 👇
  https://bit.ly/32DNqgO

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 22/4
  2021-04-22 kl. 07:40

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt utan några större händelser eller ärenden för polisen i STO.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • 21 april 18:53, Arbetsplatsolycka, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-21 kl. 20:07

  En man klämdes fast av lastbil.

  En man som arbetade mekaniskt med en lastbil fick den över sig och ska då ha klämts fast. Mannen ska ha klämt benen under lastbilen på något vis.
  Mannen ska ha klarat sig med mindre skador, ambulans har kontrollerat mannen som själv kan ta sig till sjukhus för kontroll.
  Polisen kommer upprätta en anmälan om arbetsplatsolycka.  

 • I år är det Friluftslivets år. Kommunstyrelsens ordförande i Stenungsund, Olof Lundberg, avverkade etappen mellan Grandalen i Kungälvs kommun och Bottenstugan | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-21 kl. 17:02

  I år är det Friluftslivets år. Kommunstyrelsens ordförande i Stenungsund, Olof Lundberg, avverkade etappen mellan Grandalen i Kungälvs kommun och Bottenstugan i Stenungsunds kommun på Bohusleden tillsammans med bland annat landshövding Anders Danielsson och Kungälvs kommunalråd Miguel Odhner.

  Foto: Linus Kron


  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Tjörns kommun testar okonventionell metod för att hitta läckor | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-21 kl. 17:00

  Tjörns kommun testar okonventionell metod för att hitta läckor | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Med hjälp av en sökhund ska läckor i vattenledningsnätet kunna hittas, i vissa fall troligen både miljövänligare och snabbare än med vanliga metoder.

  Tjörn är först i landet att delta i detta pilotprojekt där vattenläckor identifieras med hjälp av en sökhund. Det är Susanne Kihl på Hundägarservice-Specialsök som arbetar med olika tjänstehundar som specialutbildar sin hund att söka efter vattenläckor.
  – Jag tänkte att jag skulle hitta något som ingen annan gör och kom på att vattenläckor borde gå att söka fram med hund. Jag kontaktade Tjörns kommuns va-avdelning för att se om vi kunde göra ett gemensamt projekt för att få träning för hunden, säger Susanne Kihl.

  Och gensvaret från Tjörns kommun lät inte vänta på sig.
  – Jag tände på det direkt, det är ju fantastiskt bra om det fungerar, säger David Andersson, avdelningschef VA, Tjörns kommun.

  Testprojektet har pågått i några månader och så snart som Susanne känner sig säker på att hunden har den träffsäkerhet som är fullgod kommer projektet att övergå till att bli ett mer reguljärt verktyg för att söka av vattenledningsnätet, tillsammans med andra verktyg och digitala metoder.

  Miljövänligt och snabbt

  – Vi ser verkligen potentialen i att på ett miljövänligt och snabbt sätt söka av områden och hitta läckor. Ibland är det besvärlig terräng och det kan ta lång tid för oss att söka efter läckorna med konventionella metoder, säger David Andersson.

  Nu går pilotprojektet vidare och utvecklas med nya och fler övningssträckor.
  – Vi är fortfarande i ett testprojekt även om det känns och ser väldigt bra ut. Hunden känner skillnad på vattenledningsvatten och annat vatten ute i naturen, säger Susanne Kihl.

  – Vi måste spara vatten och vi jobbar på flera fronter för att minska läckaget i vårt ledningsnät. En sökhund är kanske okonventionell men verkar vara både ett effektivt och miljövänligt sätt att hitta vattenläckor i ledningsnätet, säger David Andersson.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Ängsvikens äldreboende har fått ny altan 😀😎 Nu när vårsolen tittar fram har vår personal på fastighetsenheten passat på och gjort en ny altan … | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-21 kl. 16:57

  Ängsvikens äldreboende har fått ny altan 😀😎 Nu när vårsolen tittar fram har vår personal på fastighetsenheten passat på och gjort en ny altan för de boende, så nu hoppas vi på att hyresgästerna kan komma ut på den nya altanen och njuta av solen. Ha det fint och härligt i vårsolen hälsar personalen på fastighetsenheten🌞  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Covid-19: Tillsammans minskar vi smittspridningen | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-21 kl. 15:04

  Covid-19: Tillsammans minskar vi smittspridningen | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Nu skärper vi oss, smittan måste minska! Håll avstånd, undvik trängsel, minska dina kontakter. Du gör skillnad!

  Särskilda rekommendationer för Västra Götaland förlängs till 2 maj:

  Mer information om vad som gäller:

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Sektorchef Miljö och bygg | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-21 kl. 14:59

  Det pågår en omorganisationen där sektor miljö och bygg kommer att upphöra och bli en del av sektor samhällsutveckling. Det innebär att nuvarande sektorchefstjänst försvinner vid årsskiftet.

  Sent igår eftermiddag, den 20 april, kom nuvarande sektorchef Simon Sällström och kommundirektören Henrik Lindh överens om att han omgående avslutar sin anställning i Orust kommun. Överenskommelsen skedde helt i samförstånd. Vi är tacksamma för de år Simon jobbat hos oss och önskar honom lycka till i framtiden.

  Byggenheten befinner sig i ett omfattande utvecklings- och förändringsarbete där det behövas ett nytt ledarskap framåt. Mer information om vem som träder in som tf. sektorschef kommer senare i veckan.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Vår personal från teknisk service har upprustat Ellös förskolas utemiljö | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-21 kl. 10:59

  Vår personal från teknisk service har upprustat Ellös förskolas utemiljö. Nu kan barnen klättra i den nya klätterställningen, fortsätta bygga sandslott då de fått ny sand samt gunga i den nya gungställningen 😀🤸 Gänget från teknisk service hoppas på mycket lek och skoj ❣  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Omsättningsstöd till handesbolag | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-21 kl. 09:30

  Driver du ett handelsbolag och har drabbats ekonomiskt av covid-19? Nu kan du söka ett omsättningsbaserat statligt stöd. Sista ansökningsdag är 15 juni.

  Covid-19 har medfört negativa ekonomiska konsekvenser för många företagare. Regeringen har därför beslutat om att införa ett omsättningsstöd som riktar sig till handels- och kommanditbolag.

  Vad innebär stödet?

  Stödet ger ersättning för förlorad omsättning under perioden mars till december 2020 och januari till februari 2021. Beroende på vilken stödperiod ansökan avser är stödnivån upp till 90 procent av omsättningstappet.

  Stödet är uppdelat i sex stödperioder:

  • Mars-april 2020
  • Maj 2020
  • Juni-juli 2020
  • Augusti-oktober 2020
  • November-december 2020
  • Januari-februari 2021

  Motsvarande månad eller månader 2019 utgör respektive stödperiods referensperiod.

  Vad krävs för att Länsstyrelsens ska bevilja stödet?

  • Stödet kan sökas av handelsbolag med minst en fysisk person registrerad som delägare den 28:e februari 2021 och som har ett större omsättningstapp till följd av spridningen av covid-19
  • Handelsbolaget ska ha haft en nettoomsättning om minst 200 000 alternativt 180 000 kronor x antalet delägare under hela 2019 beroende på vilken stödperiod ansökan avser
  • Handelsbolaget ska ha tappat minst 30, 40 eller 50 procent i omsättning beroende på vilken stödperiod ansökan avser
  • Handelsbolaget har gjort vad som skäligen kan krävas för att uttömma möjligheterna till försäkringsersättning, skadestånd och liknande ersättning för sådan förlorad omsättning som stödet ska beräknas på

  Hur ansöker jag?

  Ansökan görs via Boverkets e-tjänst. Länsstyrelsen ansvarar för handläggning och uppföljning av ansökningar. Du som har e-legitimation ska använda e-tjänsten i första hand. Du kan även ansöka via pappersblankett om du till exempel saknar bank-ID, har skyddad identitet eller är folkbokförd utanför Sverige. Du kan läsa mer om stödet via länkarna nedan.

  Boverkets e-tjänst för ansökanlänk till annan webbplats

  Länsstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats

  Frågor?

  Vid frågor om stödet, skicka e-post till omsattningsstod.vastragotaland@lansstyrelsen.se

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • ☕ God morgon STO 21/4
  2021-04-21 kl. 07:29

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  21:47 ORUST
  Viltolycka

  Personbil och älg kolliderade på länsväg 178 vid Stala kyrka. Inga synliga personskador.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Strax före klockan 22 larmades räddningstjänsten om en kollision mellan älg och personbil på länsväg 178 vid Stala kyrka. Räddningstjänst på plats för sanering.

 • 21 april 06:41, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-21 kl. 06:41

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen tjänstgör Hans-Jörgen Ostler.

  23:49, misshandel, Kungälv
  Vi får in ett samtal från en person som blivit misshandlad i samband med att han konfronterade ett antal gärningspersoner som försökt göra inbrott i bilar på en parkering. Han ska enligt uppgift blivit slagen i ansiktet och minst två gärningspersoner har lämnat i en bil. Polis och ambulans larmas till platsen. Mannen har ej behövt följa med ambulans. Patrullen upprättar en anmälan om misshandel samt stöld ur fordon. Ingen gripen.

  03:20, rattfylleri, Göteborg
  En patrull stoppar en bil på Stampgatan. Föraren tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Han misstänks även för grov olovlig körning och narkotikabrott innehav samt eget bruk.

  22:38, brand, Alingsås
  Vi får in ett larm om brand i en bil på Teatergatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Inga personskador och ingen gripen. Patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.

  00:04, olaga intrång, Tanum
  En man ringer polisen i samband med att han ser en man som försöker bryta sig in i hans sjöbod. Ett larm går igång och gärningspersonen försvinner från platsen. Polis åker dit och söker i området med hund, men utan att anträffa någon gärningsperson. Inget verkar vara stulet och en patrull upprättar en anmälan om olaga intrång.

 • Tre enhetschefer från Äldreomsorgen i Orust kommun har blivit nominerade av sina medarbetare till Föreningen Gott Ledarskap … | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-20 kl. 17:16

  Tre enhetschefer från Äldreomsorgen i Orust kommun har blivit nominerade av sina medarbetare till Föreningen Gott Ledarskap i Demensvårdens stipendium; Ann-Christine Eriksson, Katarina Lenander och Kristin Dahlbom.

  Alla tre har gått vidare till sista omgången tillsammans med ytterligare tre enhetschefer i hela Sverige. Vinnaren utses i slutet på april.

  GOTT LEDARSKAP ÄR DEN VIKTIGASTE FÖRUTSÄTTNINGEN
  FÖR ETT BRA OMHÄNDERTAGANDE AV DE BOENDE PÅ VÅRA DEMENSBOENDEN

  Föreningen Gott Ledarskap i Demensvårdens mål är att göra tillvaron lättare för den som lider av demenssjukdom genom att uppmärksamma ledarskapets betydelse.

  Första linjens chef har en mycket viktig roll i utvecklingen och stimulansen hos personalen inom demensvården.

  Därför delar föreningen ut ett årligt stipendium till en första linjens chef inom demensvården, som gjort berömvärda insatser. Stipendiet motsvarar ett värde av upp till 50.000 kronor till stipendiatens egen fortbildning inom ledarskap och demensvård.

  När nomineringstiden hade gått ut för 2021 års nominering hade vi fått in många välmotiverade nomineringar till årets stipendiat.

  Ann-Christine, Katarina och Kristin är alla mycket stolta över nomineringarna och över att Orust kommun innehar tre av totalt sex platser i slutstriden.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Har du planer på att bygga något i sommar? Kanske bygga ut eller göra en altan? Då kan du behöva söka bygglov | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-20 kl. 15:40

  Har du planer på att bygga något i sommar?

  Kanske bygga ut eller göra en altan? Då kan du behöva söka bygglov. Nu har högsäsongen dragit igång för kommunens bygglovshandläggare, så tänk på att lämna in din ansökan i god tid!

  Nu kan du också skicka in din ansökan eller anmälan digitalt via vår nya e-tjänst.

  https://www.stenungsund.se/5.39a0258816fe9eb29f69c233.html

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Webbokning för vaccination födda -56 och äldre öppen nu! | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-20 kl. 13:05

  Webbokning för vaccination för dig som är 50+ öppen nu! | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Båda kommunens vårdcentraler öppnar nu upp för webbokning för vaccination mot covid-19. Vänligen gå till deras webbplatser och boka din tid!

  Nu är det full fart i vaccinationen mot covid-19 på Tjörn, hälsar de ansvariga på de två vårdcentraler som finns på ön. Gå till webbplatsen för den vårdcentral där du är listad och boka din tid.

  På Närhälsans vårdcentral får du valet Skärhamn, Kållekärr och Kyrkans Hus som plats för att få din vaccination. Där ska du välja Kyrkans Hus. Vårdcentralen har lånat deras lokal. Krånglar det så slå en signal och välj knappval 7. Du lämnar dina personuppgifter där och blir uppringd när det finns tider.

  På Capio Läkarhus får du som är född 1956 men ännu inte hunnit fylla 65 år ringa in och boka tid.

  Källa: Tjörns kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Uppdaterad 20 april 12:05: 20 april 11:09, Trafikolycka, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-20 kl. 12:05

  20 april 11:09, Trafikolycka, Stenungsund

  På E6 i höjd med Spekeröd är två lastbilar inblandade i en olycka.

  Olyckan har inträffat i södergående riktning och det ligger en hel del skräp på vägen enligt räddningstjänsten. Oklart om någon är skadad. Polis på väg.

  12.00 Inga personskador. bärgare på plats.

  Det har även inträffat en olycka med två bilister inblandade i norrgående riktning. Oklart skadeläge.

  Olyckorna har stor påverkan på trafiken.

  12.50 E6 i södergående riktning kommer att stängas av helt under bärgningsarbetet. Trafikverket kommer att leda om trafiken.

 • Glädjande nyheter! Båda våra vårdcentraler öppnar nu upp webbokning för vaccination mot covid-19 för födda 1956 och äldre | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-20 kl. 11:34

  Glädjande nyheter! Båda våra vårdcentraler öppnar nu upp webbokning för vaccination mot covid-19 för födda 1956 och äldre. De har gott om tider! Gå in på deras webbplatser och boka nu! Får du inte webbokningen att fungera så slå dem en signal!

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Den 8 maj bjuder Håll Sverige Rent in till Nordiska Kusträddardagen. Tjörns kommun stöttar initiativet … | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-20 kl. 10:26

  Den 8 maj bjuder Håll Sverige Rent in till Nordiska Kusträddardagen. Tjörns kommun stöttar initiativet och vill uppmana fler att gå med på www.hsr.se/kusträddarna. Från kust till kust hindrar vi skräp från att hamna i havet, en påse i taget.

  Städa själv eller samla ihop familjen, grannarna eller kompisgänget och städa valfri kuststräcka! Städar du med andra än de du normalt träffar är det viktigt att hålla avstånd även om ni är utomhus.
  Håll Sverige Rent skickar kostnadsfritt ut skräpplockarpaket till och med den 28 april.

  Passar det dig bättre att städa en annan dag så funkar det precis lika bra! Anmäler du dig efter den 28 april kan du kontakta Tjörns Kundcenter tjorns.kundcenter@tjorn.se så lägger de ut sopsäckar eller påsar.

  När du städat kan du enkelt rapportera städinsatsen via http://www.xn--strandstdarkartan-xqb.se/ eller via appen Strandstädarkartan. Du kan även rapportera att det finns säckar att hämta, att en stäcka har städbehov eller att du vill paxa en plats för framtida städinsats.

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Ungdomar och politiker möttes i digital dialog | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-20 kl. 09:35

  Ungdomar och politiker möttes i digital dialog | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Busskort, utegym, mötesplatser, sportarena, skatepark, otrygga gångtunnlar, machokultur samt drog- och alkoholanvändning bland unga – det var några av de ämnen som lyftes när ungdomar och politiker möttes i ungdomsdialogen den 15 april.

  Elva politiker från barn- och utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden, socialnämnden och kommunstyrelsen deltog digitalt via Teams. Ungdomarna var på plats på kultur- och fritidscentra i Häggvall.

  Frågorna hade skickats i förväg till politikerna för att de skulle få tid att förbereda sig. Ungdomarna fick träffa samtliga politiker för att diskutera sina frågor. De ämnen som togs upp under dialogen var

  Politikerna tog sig tid, lyssnade och ställde frågor till ungdomarna.

  I september träffas politiker och ungdomar igen för att följa upp de frågor som togs upp i dialogen.

  Ungdomsdialogen fungerar som en kanal mellan politiker och ungdomar för att hjälpa politiker som inför stora beslut vill förstå ungas behov och unga som vill vara delaktiga och påverka sin situation. Ungdomsdialogen fångar upp idéer och tar vara på engagemang som kan bidra till en långsiktigt hållbar förändring.

  Källa: Tjörns kommun

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Sektor omsorg söker sommarvikarier och timvikarier till dag-, kväll- och nattjänstgöring … | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-20 kl. 09:30

  Sektor omsorg söker sommarvikarier och timvikarier till dag-, kväll- och nattjänstgöring i varierande sysselsättningsgrad inom vård , stöd och omsorg. Hos oss arbetar undersköterskor, vårdbiträden, stödassistenter, stödpedagoger och personliga assistenter. Vi ser gärna att du har utbildning inom det aktuella området.

  Som semestervikarie får du ett schema på hur du ska arbeta under sommaren alternativt arbeta som timvikarie. Innan sommaren kan det finnas möjlighet att jobba som timvikarie. Som timvikarie täcker du upp när någon av våra ordinarie medarbetare är frånvarande.

  Vi anställer kontinuerligt så vänta inte med din ansökan, sök redan idag. ❣ https://bit.ly/36JlL0R

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Vattenläcka Ödsmål | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-20 kl. 08:58

  Det har uppstått en vattenläcka från Reningsverket Strävliden och norr ut. Vattnet kommer att stängas av kl. 09.00. Felsökning pågår, ingen prognos finns för när arbetet är klart. Vattentank kommer ej att ställas ut.

  Information om vattenläckan kommer att uppdateras efter hand.

  Bra att veta

  I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

  Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

  Mer information om det kommunala vattnet

  Källa: Stenungsunds kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Vattenläcka Ödsmål | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-20 kl. 08:54

  Vattenläcka i Ödsmål.
  Det har uppstått en vattenläcka. Hushåll norr om reningsverket Strävliden och utåt är berörda. Vattnet kommer att stängas av kl. 09.00. Felsökning pågår, ingen prognos finns för när arbetet är klart. Vattentank kommer inte att ställas ut. Information om vattenläckan uppdateras kontinuerligt på vår hemsida:
  https://stenungsund.se/webbsidor/huvudmeny/nyheter/nyhetvl/vattenlackaodsmal.5.2f3c5a69178cbca9a6789f09.html

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Betalade du rätt barnomsorgsavgift 2019 | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-20 kl. 08:07

  Nu startar en retroaktiv avgiftskontroll som omfattar de familjer som hade barn placerade i kommunal förskola eller fritidshem under 2019.

  Syftet med den retroaktiva avgiftskontrollen är att se om rätt barnomsorgsavgift betalats.

  Under vecka 16 skickas de första fakturorna ut till vårdnadshavare som betalat för liten avgift. De allra flesta har betalat rätt avgift och kommer inte att beröras av detta.

  Syftet med kontrollen är att följa upp att rätt barnomsorgsavgift har debiterats. Det är en rättvise- och trygghetsfråga att alla betalar rätt avgift enligt den taxa som gäller.

  Det är du som vårdnadshavare som meddelar vilken inkomst familjen har, och som också ska meddela när denna inkomstuppgift förändras.

  De inkomstuppgifter som familjerna lämnat kommer att jämföras med taxerade årsinkomster hos Skatteverket.

  Om kontrollen visar att fel barnomsorgsavgift har betalats kommer en justering av avgiften att ske. Om en familj betalat för lite skickas en retroaktiv faktura ut och om en familj har betalat för mycket kommer en utbetalning att ske.

  Har du frågor om barnomsorgsavgiften? Ring vår växel på telefon 0304-33 40 00 eller skicka e-post till larande@orust.se.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 20/4
  2021-04-20 kl. 07:14

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt utan några större händelser eller ärenden i STO-området.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • 20 april 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-20 kl. 06:21

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

  23.14 Kungälv, inbrott
  Larmet går från en vårdcentral på Nordmannatorget. Väktare och polis åker till platsen och kan konstatera att någon krossat flera fönsterrutor och tagit sig in. Ingen är dock kvar på platsen. Det är i nuläget oklart vad som stulits. Polis med hund har sökt i området utan resultat. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

  23.29 Mölndal, inbrott
  Från en frisörsalong på Tempelgatan kommer larm om ett pågående inbrott. Kamerabilder visar en man som är inne och plockar på sig varor. Trots att både väktare och polis är snabbt på plats så har gärningsmannen hunnit lämna platsen. En dörr har brutits upp för att ta sig in. Oklart vad som stulits. Polisen har letat i området men för närvarande finns ingen misstänkt.

  02.36 Skövde, drograttfylleri m.m.
  I Västra Ryd stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 25-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för grov olovlig körning samt drograttfylleri.

  04.12 Alingsås, bilbrand
  På Snickaregatan har en bil börjat brinna på en parkering. Ytterligare en bil som stod parkerad intill har fått en del brandskador. Branden troligen anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

 • Samarbete är viktigt för skydd vid hedersrelaterat våld  | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-19 kl. 17:01

  I maj är en av våra socialsekreterare inbjuden att föreläsa för Polisens och Åklagarmyndighetens kompetensnätverk för hedersrelaterad brottslighet.

  Föreläsningens syfte är att dela med sig av socialtjänstens handläggning gällande hedersrelaterat våld och förtryck och myndigheters behov av samverkan.

  – Det är fantastiskt att en socialsekreterare från Orust blir inbjuden till NOA, Nationella operativa avdelningen, säger vår barnsekreterae Filippa. Det visar hur viktigt allas olika delar i att skydda barn är. Hur samarbete och kunskapsutbyte leder till att barns rättigheter och friheter kan skyddas. Det är väldigt roligt både att Orust kommun sätts på kartan och att olika samverkansformer och kunskapsutbyte utvecklas i hela landet.

  Den 1 juli 2020 kom en ny lag om utreseförbud. Lagen innebär att socialnämnden kan fatta beslut om tillfälligt utreseförbud med omedelbar verkan och ansöka om utreseförbud hos Förvaltningsrätten. Syftet med lagen är att förhindra att barn förs ur landet för att ingå barnäktenskap, eller annan äktenskapsliknande förbindelse, eller för att könsstympas. Lagen är en av de nya lagar som införts i syfte att bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck som är ett allvarligt samhällsproblem som främst kränker flickor och unga kvinnors, men också unga mäns, grundläggande fri- och rättigheter.

  Vi var först ut att använda den nya lagen, det är välkänt i hela landet. Orust kommun fattade beslut om tillfälligt utreseförbud med omedelbarverkan lagens första dag, 1 juli 2020, och ansökte samma dag till förvaltningsrätten om utreseförbud. Lagar är till för att användas och ansvarig socialsekreteraren började skriva på beslutsunderlaget redan innan lagen trädde i kraft så det var klart för beslut när lagen började gälla. En stor framgångsfaktor när det gäller skydd av barn har varit vår samverkat med Barnahus Fyrbodal. Vi gick med i Barnahus Fyrbodal januari 2020 och samverkan med dem har varit mycket värdefullt och det är ett otroligt stöd att ha tillgång till deras kompetens.

  – Genom Barnahus Fyrbodal har jag fått kontakt med flera olika sakkunniga inom ämnet säger Filippa. Det har dels lett till framgång i ärendet, men också ökat kompetensen på socialkontoret. Jag har också blivit intervjuad i en forskningsrapport angående utreseförbudet som visar hur vi kan få användning för varandras kompetens.

  Eftersom vi var först ut att använda sig av den nya lagen har flera kommuner hört av sig både till socialsekreteraren, till Barnahus och till andra sakkunniga i syfte att få stöd i sin handläggningsprocess gällande framförallt utreseförbud. Vi har också en rutin om handläggningen av utreseförbudet, vilket flera kommuner fått ta del av.

  – Jag också varit inbjuden att tillsammans med Barnahus att föreläsa på Barnafrids regionala konferens En fråga om heder berättar Filippa. I denna föreläsning pratade vi framför allt om handläggningen när det gäller utreseförbud men också om det komplexa i att identifiera hedersrelaterat våld och förtryck och om samverkan tillsammans med Barnahus. Den största framgångsfaktorn är samverkan på alla olika sätt.

  Målet är att den som tvingas leva skyddade från hedersrelaterat våld på sikt ska kunna leva skyddade på egen hand utan beroende av socialnämndens insatser. Men för att det ska fungera behövs ett starkt inre skydd vilket tar tid att bygga upp, till dess är det yttre skyddet otroligt viktigt och en del i detta är utreseförbudet.

  Källa: Orust kommun

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Betalade du rätt barnomsorgsavgift 2019? Nu startar en retroaktiv avgiftskontroll … | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-19 kl. 16:48

  Betalade du rätt barnomsorgsavgift 2019?

  Nu startar en retroaktiv avgiftskontroll som omfattar de familjer som hade barn placerade i kommunal förskola eller fritidshem under 2019.

  Syftet med den retroaktiva avgiftskontrollen är att se om rätt barnomsorgsavgift betalats.

  Under vecka 16 skickas de första fakturorna ut till vårdnadshavare som betalat för liten avgift. De allra flesta har betalat rätt avgift och kommer inte att beröras av detta.

  Syftet med kontrollen är att följa upp att rätt barnomsorgsavgift har debiterats. Det är en rättvise- och trygghetsfråga att alla betalar rätt avgift enligt den taxa som gäller.

  Det är vårdnadshavarna som meddelar vilken inkomst familjen har, och som också ska meddela när denna inkomstuppgift förändras.

  De inkomstuppgifter som familjerna lämnat kommer att jämföras med taxerade årsinkomster hos Skatteverket.

  Om kontrollen visar att fel barnomsorgsavgift har betalats kommer en justering av avgiften att ske. Om en familj betalat för lite skickas en retroaktiv faktura ut och om en familj har betalat för mycket kommer en utbetalning att ske inom de närmsta veckorna.

  Har du frågor om barnomsorgsavgiften? Ring 0304-334000
  eller skicka e-post till larande@orust.se

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Bollstensvägen stängs av tillfälligt | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-19 kl. 16:31

  På grund av markarbeten kommer Bollstensvägen, mellan Högenorumsvägen och korsningen Bollstensvägen/Kyrkenorumsvägen, stängas av från 19 april till och med 27 juni. Vi hänvisar istället till Ucklumsvägen.

   

  Korsningen Bollstensvägen/Kyrkenorumsvägen kommer vara öppen.

  Hållplatsen Torpsvägen kommer att vara indragen under perioden.

  Större markarbeten Kyrkenorum

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Vi fortsätter hålla ut och hålla avstånd, eller hur? Smittskydd Västra Götaland | 𝗧𝗷ö𝗿𝗻𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-19 kl. 14:40

  Vi fortsätter hålla ut och hålla avstånd, eller hur?

  Smittskydd Västra Götaland har bestämt att de skärpta regionala rekommendationerna för att minska smittspridningen i Västra Götaland ska förlängas till den 2 maj. I korthet gäller detta 👇. Ta hand om varandra och håll ut, håll avstånd och håll händerna rena! Läs mer på https://www.vgregion.se/aktuellt/nyhetslista/skarpta-rekommendationer-i-vastra-gotaland-forlangs-till-2-maj/

  Kontakt
  Tjörns kommun
  0304-60 10 00
  kommun@tjorn.se

  Lämna synpunkt

  Tjörns kommun

 • Byggplaner i sommar? | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-19 kl. 13:46

  Byggplaner i sommar? | 𝗦𝘁𝗲𝗻𝘂𝗻𝗴𝘀𝘂𝗻𝗱𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Har du planer på att bygga något i sommar? Kanske bygga ut eller göra en altan? Då kan du behöva söka bygglov. Nu har högsäsongen dragit igång för kommunens bygglovshandläggare. Lämna in din ansökan eller anmälan så snart som möjligt, så att du hinner få ditt beslut innan sommaren. Från och med i år lämnar du enkelt in din ansökan eller anmälan digitalt via vår nya e-tjänst.

  – Våra toppar är i april-maj, därför är det bra att söka i tid. Kolla gärna med oss på kommunen om du är osäker på hur du ansöker. Vi har bland annat exempelritningar på hemsidan. Är inte allt rätt från början kanske det krävs en komplettering till din ansökan eller anmälan, som gör att det tar längre tid, berättar bygglovkoordinator Katarina Wikelund.

  Har du frågor om bygglov, men ännu inte ett pågående ärende är du välkommen att kontakta Medborgarservice.

  Bygga nytt, ändra eller riva

  Söka bygglov och andra åtgärderlänk till annan webbplats

  Källa: Stenungsunds kommun

  Kontakt
  Stenungsunds kommun
  0303-73 00 00
  kommun@stenungsund.se

  Lämna synpunkt

  Stenungsunds kommun

 • Obs inställt! Digitalt författarbesök med Anna-Karin Palm | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻
  2021-04-19 kl. 10:33

  Obs inställt! Digitalt författarbesök med Anna-Karin Palm | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻

  Författarbesöket med Anna-Karin Palm måndag 19 april är inställt på grund av sjukdom.

  • Tid och plats

  Obs inställt! Måndag 19 april

  Selma Lagerlöf. Folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.

  Anna-Karin Palm kommer att berätta om arbetet med biografin ”Jag vill sätta världen i rörelse”, och göra nedslag i Selma Lagerlöfs rika och intressanta liv. Hon berättar om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang, liksom om hur Selma Lagerlöfs idévärld och inre liv bildade grundval för hennes verk. Författarlivets mödor träder fram, men också det starka självförtroendet och målmedvetenheten hos en kvinna som banade nya vägar, både i livet och i litteraturen.

  Anna-Karin Palm är skönlitterär författare, född 1961. Debuterade 1991 med romanen Faunen, och fick sitt genombrott med romanen Målarens döttrar 1997. Hennes senast utgivna böcker är romanen Snöängel 2011 och novellsamlingen Jaktlycka 2014. Anna-Karin Palm är bosatt i norra Hälsingland.

  Arrangörer: Orusts bibliotek och Studieförbundet Vuxenskolan.

  Källa: Orust kommun (Artikeln är borttagen)

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • Obs inställt! Digitalt författarbesök med Anna-Karin Palm | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-19 kl. 10:14

  Hej
  Författarbesöket med Anna-Karin Palm idag måndag 19 april är inställt på grund av sjukdom.

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 19/4
  2021-04-19 kl. 08:09

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  I övrigt en lugn natt utan några större händelser eller ärenden.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten.

 • Här kommer en uppmaning till er ungdomar, men också till alla föräldrar som har ungdomar som kör mopeder eller andra fordon | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-04-18 kl. 10:41

  Här kommer en uppmaning till er ungdomar, men också till alla föräldrar som har ungdomar som kör mopeder eller andra fordon.

  Ha koll på att fordonen har fungerande belysning!!

  Inte helt sällan möter vi fordon, eller hamnar bakom när det är mörkt ute, där det är helt nedsläckt.

  Senast igår kväll hamnade vi bakom två olika fordon som inte hade fungerande belysning baktill. Någon vecka innan det mötte vi en moped, i hög fart, som är helt nedsläckt framtill.

  Alla vet att det i värsta fall inte behövs så jättemycket för att olyckan skall vara framme.

  Så innan ni/era ungdomar skall ut ikväll. Kontrollera belysningen!

  Hälsningar från Områdespolisen och IGV 👮‍♀️👮🐕‍🦺

 • ☕ God morgon STO 18/4
  2021-04-18 kl. 08:28

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  22:39 STENUNGSUND
  Larm om slagsmål

  Polisen larmades till Hotell Stenungsbaden efter samtal om slagsmål med flera inblandade. Efter att ha hört alla parter så visade det sig att det varit ett verbalt bråk men utan nävar. Ingen anmälan skrivs.

  I övrigt har polisen i STO-området haft en hel del att göra under natten, men inga ärenden som är intressanta för allmänhet och media.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Klockan 22:10 larmades räddningstjänsten till Tjörnbron för en räddningsinsats.

 • En påminnelse om att var mycket försiktig! Gnistor från din vårbrasa kan antända hus! | 𝗢𝗿𝘂𝘀𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻-𝗙𝗯
  2021-04-17 kl. 16:34

  En påminnelse om att var mycket försiktig! Gnistor från din vårbrasa kan antända hus!!!

  Gnistor från vårbrasan kan antända hus!!!

  Nu är äntligen våren här och med den följer ofta en önskan att städa undan och elda upp kvistar och grenar på tomten. Men gnistor från elden kan flyga långt och torrt fjolårsgräs brinner lätt. Risken är stor att det sprider sig och antänder närliggande byggnader.

  Vi vill även påminna om att det är det eldningsförbud inom område med detaljplan under perioden 1 april – 30 september varje år.

  Årligen inträffar cirka 130 bränder i byggnader på grund av exempelvis gnistor från eldning av kvistar eller gräseldning. Många av dessa bränder startar när någon är oförsiktig och lämnar en brasa obevakad. Skadorna varierar från små till stora där både byggnader… Mer

  Kontakt
  Orust kommun
  0304-33 40 00
  kommun@orust.se

  Lämna synpunkt

  Orust kommun

 • ☕ God morgon STO 17/4
  2021-04-17 kl. 08:33

  POLISEN:
  Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon, förare och nykterhet.

  23:06 STENUNGSUND
  Misshandel

  Relationsärende. Anmälan skrivs.

  22:50 ORUST
  Anträffat gods

  En motorcykel anträffas i diket. Motorcykeln har dyra specialdetaljer och till synes oskadd.

  RÄDDNINGSTJÄNSTEN:
  Inga larm eller ärenden till Räddningstjänsten i vårat område under natten