• Uppdaterad 09 augusti 14:24: 09 augusti 12:55, Bråk, Tjörn – Polisen STO
  2020-08-09 kl. 14:24

  Polis kallas till Djupvik där det ska vara någon form av bråk mellan boenden i samband med en grillning

  En granne klagar på röken och blir därefter bortjagad av den andra som har någon form av tillhygge i handen.

  Uppdatering kl 14:17

  Avrapportering sker med anmälan hemfridsbrott, och olaga hot och det är anmälningar och mot anmälningar. Ingen är gripen eller medtagen från platsen och ingen är skadad.
  Ett mycket gammalt luftgevär anträffades och det är taget i beslag.

  Polispatrullen lämnar platsen för avrapportering.

 • Öka tryggheten och minska brottsligheten. I helgen har vi jobbat med Anton och Timo från trafikpolisen Region Väst – Polisen STO
  2020-08-09 kl. 12:49

  Öka tryggheten och minska brottsligheten. I helgen har vi jobbat med Anton och Timo från trafikpolisen Region Väst. Det resulterade bl.a i flera olovliga körningar.

  När det är mycket människor ute, vill vi att ni ska känna er trygga i trafiken och i samhället! Därför upprättar vi trafikkontroller där vi ser att allt står rätt till med de fordon som framförs i trafiken och dess förare 🚙🚌🚲🛵🏍

  Vi gör även andra saker, som att fotpatrullera på torget, så att ni får en chans att komma fram och prata med oss. Ibland syns vi inte till och då gör vi allt det där som allmänheten inte ser, ofta innanför hemmets väggar.

  Oavsett vart vi är så finns vi här för Er, dygnets alla timmar, året om👮‍♀️👮‍♂️

  Var rädda om er!

 • 08 augusti 12:34, Trafikbrott, Stenungsund – Polisen STO
  2020-08-08 kl. 16:05

  Vid en fordonskontroll i Stenunge allé tas två mopeder och en A-traktor i beslag då de misstänks vara manipulerade (trimmade).

  Förarna, som i 16-17 årsåldern misstänks för olovlig körning.

  Även tidigare idag togs en moped i beslag på samma plats av samma orsak.

 • 06 augusti 20:29, Trafikolycka, personskada, Orust – Polisen STO
  2020-08-06 kl. 20:48

 • 02 augusti 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-08-02 kl. 08:14

  Nedan följer ett urval av nattens händelser.

  23.29 Rån, Uddevalla
  På Kasenabbevägen har en person blivit rånad på sin mobiltelefon och plånbok av två män, varav en med kniv. Inga personskador. De två misstänkta männen grips i en bil grips i närheten av brottsplatsen.

  01.45 Trafikolycka, Orust
  På Vindöbron blir en person påkörd bakifrån av en bil som åker från platsen utan att stanna. Inga personskador. Polis larmas och en stund senare anträffas bilen utanför Henån. Polis följer efter bilen som framförs vingligt. Bilen stoppas och föraren som saknar körkort misstänks vara påverkad av narkotika. Mannen får följa med för provtagning misstänks för drograttfylleri, olovlig körning samt obehörigt avvikande från trafikolycksplats (smitning).

  04.30 Bråk, Göteborg
  Larm om att ett flera personer slåss vid Götalplatsen. Personerna uppges skingras och kvar ligger en person på marken. En person är förd till sjukhus med ambulans, skador oklart. Ingen gripen.

 • 01 augusti 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-08-01 kl. 07:10

  Dagens pressalesperon är Hans Lippens ( 07-16)

  Under natten mellan fredag och lördag har det var en arbetsam natt för polisen men inga allvarliga brott har inträffat enligt vakthavande befälet i regionen.

  Under natten har det inträffat 6 rattfylleri ärenden, 18 misshandelsfall av olika karaktärer, 3 personrån, 5 st är rapporterade för brott mot knivlagen och 30 personer är omhändertagna för fylleri Polisen har haft ca 340 händelser att arbeta med av varierade innehåll. Nedan följer ett mindre axplock av dom händelserna.

  20200731

  Kl 22:23              Mölndal, trafikolycka

  Enligt uppgift från räddningstjänsten är det två personbilar som har kolliderat på Elof Lindälvs väg / Gamla Riksvägen i Lindome. Samtliga i respektive fordon ska var ute ur sina fordon.
  När polispatrullen kommer till platsen och gör en kontroll av förarna är det en av dem som blåser positivt och misstänks för rattfylleri. En person, en kvinna får åka med ambulansen till sjukhus för kontroll.
  Båda bilarna får bärgas från platsen och flera trafikskyltar har blivit skadade i samband med olyckan. En rapport skrivs rörande trafikolyckan.

  200801

  Kl 00:47              Munkedal, brand

  Räddningstjänsten larmas till Brudåsvägen där en bil ska brinna och invid står andra fordon som också påverkas av branden. Anmälan skrivs rörande skadegörelse genom brand. Ingen är gripen.

  Kl 01:11              Tjörn, brand

  Räddningstjänsten larmas till Almön där en husvagn ska brinna. Branden släcks och anmälan skrivs rörande brand utan misstanke om brott. Troligen en gasoltub som läckt. Inga personskador finns inrapporterade.

  Kl 02:08              Lerum, kontroll/person fordon

  En polispatrull försöker stoppa en personbilsförare för kontroll på Ekhagsvägen i Lerum. Föraren vägrar att stanna och avviker från platsen. En kontroll görs på förarens hemadress och där anträffas fordonet. .

  När föraren upptäcker att han är iakttagen av polispatrullen kör han rakt emot polisbilen och avviker därefter till fots från platsen. Inga polismän har blivit skadade i samband med kollisionen. Den misstänkta gärningspersonen grips sedan inte långt ifrån platsen. Föraren som är för 2004 misstänks för olovlig körning, försök till grov misshandel ( mot polismännen ) samt drograttfylleri . Bilen bärgas från platsen och föraren överlämnas därefter till vårdnadshavare. Det har inte varit något förföljande i samband med händelsen.

  Kl 03:27              Lysekil, personrån
  En person blir rånad i samband med ett bankomat uttag vid Rotvikstorg. Det är sex gärningspersoner som hotar målsägande med kniv och kommer över 1000 kr och springer därefter från platsen. Polispatrullen söker i närområdet och finner två män som stämmer in på signalementet  och de grips och misstänks för person rån. En av dem är i 30 års åldern och den andra är i 20 års åldern.  De övriga avviker och är inte gripna. Mä är inte fysiskt skadad.

  Halland

  Kl 04:29              Halmstad, inbrott

  En anmälare ringer till polisen när han hör glaskross vid Getingeskolan i Getinge. Anmälaren ser en mörk BMW alt Audi och några personer bära saker ut från skolan och lägger det sedan i bilen. Olika adresser kontrolleras i närområdet utan resultat. Vid kontroll på skolan är det skolans musiksal som haft inbrott och det är oklart vad som är tillgripet. Troligen är det keybords alt datorer . Teknisk undersökning kommer att ske under dagen.  I skrivande stund är ingen gripen för gärningen.

 • 30 juli 07:25, Skadegörelse, Stenungsund – Polisen STO
  2020-07-30 kl. 10:51

  Någon kastat in en flaska med brandfarlig vätska genom en ruta till socialkontoret. Ingen brand och ingen skadad.

  När personal kommer till socialkontoret på morgonen upptäcker de att någon har kastat en en flaska med brandfarlig vätska genom ett fönster. Inget har fattat eld och ingen är skadad. Men det har enligt uppgift runnit ut bensinluktande vätska på golvet. Händelsen har sannolikt inträffat mellan 17.00 igår och 07.00 idag. Tekniker har under förmiddagen undersökt platsen. Avspärrningen är sedan 10.00 hävd. Än så länge finns det ingen misstänkt i ärendet, som nu är rubricerat som försök till mordbrand. 

  Den som har tips eller iakttagelser kring händelsen får gärna vända sig till polisen via 114 14 eller polisen.se.

   

 • 22 juli 05:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-07-22 kl. 06:30

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Christer Fuxborg.

  22.26 Kungälv, trafikolycka
  I Kåröd, Kode, har en bilist kört in i ett träd. Föraren, en 18-årig man, förs i ambulans till Kungälvs sjukhus med okända skador. Han är dock hörd av polisen. En anmälan om vårdslöshet i trafik är upprättad.

  00.06 Stora Höga, inbrott
  Larmet går från en kiosk på Anråsvägen i Stora Höga. Kiosken ska ligga vid idrottshallen. När polisen kommer fram ser man att en ruta är borta och att någon troligen varit inne i kiosken. Inga personer kvar på platsen. Det är oklart vad som stulits men polisen skriver en anmälan om stöld genom inbrott.

  01.56 Stora Höga, inbrott
  På Getskärs Badväg har det varit inbrott i Hamnkiosken. Någon har brutit upp en dörr så att larmet utlösts. I kiosken har man stulit glass och godis. En anmälan om stöld genom inbrott upprättas men det finns ännu ingen misstänkt.

  03.27 Frändefors, stöld av diesel
  På E45 i Frändefors stoppas en bilist för kontroll. I bilen färdades tre personer, tre män i 20-årsåldern, och i bilen anträffas cirka 300 liter diesel som misstänks vara stulen samt slangningsutrustning. Detta tas i beslag och männen grips. De körs till polisstationen för vidare utredning.

 • 21 juli 06:03, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2020-07-21 kl. 06:12

  Två lastbilar har kolliderat i Stenungsund, Stenungsön/Källöbron. Oklart skadeläge

  Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats .Oklart hur olyckan påverkar trafiken.

  Uppdatering kl 06:13. Trafiken är helt avstängd över bron.

  Uppdatering kl 06:19 En förare är kvar i hytten. oklart skadeläge. Vägen avstängd och det finns ingen prognos om hur länge. Trafikradion ger fortlöpande information .

  Uppdatering kl 06:45 En förare transporterad med ambulans till sjukhus. Ej allvarlig skadad. Den andra föraren har lämnat platsen. Bärgning pågår. Båda körfälten fortfarande avstängda.

  Uppdatering kl 07:08. Den ena föraren är misstänkt vårdslöshet trafik

  Uppdatering kl 08:20 Trafiken är fortfarande avstängd

  Uppdatering kl 10:00 Polisen har lämnat platsen. Trafiken är nu öppen i båda riktningarna.

 • 21 juli 05:32, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-07-21 kl. 06:06

  Godmorgon. Dagens presstalesperoner är Hans Lippens och Fredrik Svedmyr och i em/kväll tjänstgör Peter Adlerssson

  200720

  Kl 20:51              Trollhättan misstänkt rattfylleri

  En polispatrull vill stanna en motorcyklist för kontroll på Drottningatan. Föraren vägrar först att stanna och ett kort fölföljande påbörjas. Mc stannar och två personer springer från platsen. Polismännen springer ifatt föraren men passagerare lyckas undkomma. Föraren omhändertas och rapporteras för drograttfylleri.

  Kl 23:53              Öjersjö försök till inbrott

  Väktare och polis larmas till Norra Örjansvägen i Öjersjö där det ska varit inbrott på skolan. När väktare och polis anländer springer det flera ungdomar från platsen. Bland annat en ungdom i en mopedbil och en Volvo v 60. Flera ungdomar kontrolleras på platsen men ingen grips. Anmälan försök till inbrott.

  200721

  Kl 02:30              Kinna., bråk skadegörelser mm.

  Polisen larmas till Kinna där det ska vara någon form av bråk. En man har trängt sig in i en lägenhet och slagit sönder samtliga rutor. När polis anländer till platsen grips en kvinna och en man. Ytterligare någon lämnar hastigt i bil och undkommer. Kvinna misstänkt för våldsamt motstånd i samband med gripanden och mannen misstänks olaga hot misshandel och skadegörelse.

  Kl 03:00              Stenungsund, bilbrand

  Räddningstjänst och polis larmades till Kopperskolan där en bil ska brinna.  Räddningstjänsten släcker bilbranden. Anmälan om skadegörelse genom brand och ingen är gripen.

  Kl 04:37              Uddevalla, trafiklocka med vilt

  En bilist har kört/väjt för någon form av djur och därefter kört av vägen och in i en stolpe. Skadeläget är oklart. Räddningstjänst och polis är på plats

 • 20 juli 12:36, Brand, Orust – Polisen STO
  2020-07-20 kl. 13:19

  Larm om att en fritidsbåt brinner i Mollösund.

  Båten som driver utanför hamnen uppges vara övertänd. Det finns inga uppgifter om att någon ska befinna sig på båten.

 • 16 juli 12:15, Trafikolycka, personskada, Tjörn – Polisen STO
  2020-07-16 kl. 13:24

  På länsväg 169 vid Bleket är det en manlig mc-förare som kolliderar med en bilist.

  Han körs till sjukhus med ett befartat armbrott. Bilisten klarade sig utan skador.

 • 16 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-07-16 kl. 06:48

  Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans Lippens.

  23.45 Göteborg, stöld.
  Vittne ser hur tre personer ”slangar” bensin på Bielkegatan i Lunden varför polis larmas till platsen. De lämnar sedan platsen i en bil som polisfår stopp på Prästgårdsgatan. Samtliga grips och får följa med för vidare utredning. En anmälan beträffande stölden skrivs och man tar kontakt med bilinnehavaren som fått sin bil tömd på bensin.

  01.29 Göteborg, grov stöld.
  En man blir rånad på sina hörlurar på Andra Långgatan. En okänd person kommer fram till honom och erbjuder honom att köpa narkotika. Bakom honom smyger det upp ytterligare en man som lyckas rycka till sig anmälarens hörlurar. Det var ytterligare 4 personer med rånarna vid tillfället och samtliga sprang från platsen. Polis sökte av närområdet men utan resultat.

  01.59 Stenungsund, brand.
  En moped brinner på Uppegårdsvägen varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Branden släcks och det är oklart hur den startat. Man låter mopeden vara kvar på platsen då man inte lyckats få tag på någon ägare till mopeden.

  02.02 Uddevalla, skadegörelse genom brand.
  Det brinner i en bil på Lillbräckegatan varför räddningstjänst samt polis till platsen. Man kan konstatera att det är papper som brinner i framsätet på bilen men branden släcks omgående. Ägare kontaktas och en anmälan skrivs. Oklart varför det börjat brinna i skrivande stund.

  04.00 Lidköping, skadegörelse genom brand.
  Larm inkommer om en klädåtervinningscontainer brinner. Viss spridningsrisk enligt uppgifter från platsen. Branden släcks och patrullen skriver en anmälan. Oklart i skrivande stund hur branden startat.

 • Vi behöver fler kollegor i vårt område! Som polis måste man vara metodisk, nog… – Polisen STO
  2020-07-15 kl. 09:46

  Vi behöver fler kollegor i vårt område!

  Som polis måste man vara metodisk, noggrann och lösningsorienterad.
  Känner du igen dig?

  Gå in på rekryteringsmyndigheten och ansök till Polismyndigheten idag!

  Med vänliga hälsningar
  Freddie i Turlag 3 • 14 juli 11:04, Trafikolycka, personskada, Orust – Polisen STO
  2020-07-14 kl. 12:39

  Vid Slussen är det en man som kört av vägen med sin bil.

  Mannen körs till NÄL med okända skador. Ingen misstanke om något brott.

 • 13 juli 19:18, Trafikolycka, Tjörn – Polisen STO
  2020-07-13 kl. 19:25

 • Denna lilla krabat är just nu ute på egna äventyr. Är det någon som saknar sin … – Polisen STO
  2020-07-09 kl. 15:10

  Denna lilla krabat är just nu ute på egna äventyr.

  Är det någon som saknar sin familjemedlem?
  Han finns hos upphittaren, om ni känner igen er rymling,
  kontakta polisen i Stenungsund via 114 14.

 • 08 juli 18:37, Rattfylleri, Orust – Polisen STO
  2020-07-08 kl. 20:58

  Misstänkt påverkad förare, väg 160.

  Polis skickas till Orust och väg 160 med anledning av en misstänkt påverkad bilförare. I Varekil får polisen syn på bilen, och den stoppas för kontroll. Bilen har även ett släp tillkopplat, och vid kontroll visar sig detta vara stulet. Släpet bärgas från platsen och tas i beslag. Föraren av ekipaget, en man, visar tecken på påverkan av narkotika. Han tas med av polis för provtagning och fortsatt utredning.

 • 08 juli 14:02, Farligt föremål, misstänkt, Stenungsund – Polisen STO
  2020-07-08 kl. 19:24

  Misstänkt dynamit på avfallsanläggning, Kläpp.

  Polispatrull skickas till avfallsanläggningen på Kläpp, där personal ringer om något som lämnats in, och  som misstänks vara dynamit. På plats tar polis bilder på den misstänkta dynamiten, som skickas till nationella bombskyddet för en bedömning. Efter detta åker bombskyddet till platsen för att hämta föremålet.

  Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

 • Vad gäller vid köp av begagnade varor? När man handlar på andrahandsmarknaden … – Polisen STO
  2020-07-03 kl. 11:48

  Vad gäller vid köp av begagnade varor?

  När man handlar på andrahandsmarknaden utsätts man för en risk att medvetet eller omedvetet hanterar stulna varor, enligt svensk lag har du en undersökningsplikt.

  Tänk på:
  – Lita på din instinkt!
  Är ett erbjudande för bra för att vara sant, då är det ofta så.
  – Spara originalkvitton!
  De behövs om du vill sälja godset i framtiden.
  – Kontrollera legitimation!
  Var säker på vem som säljer och dokumentera vem du köper av. Du skall vara säker på att du köper av den rättmätiga ägaren.
  – Lita på din magkänsla!
  Har säljaren orimligt bråttom eller inte vill visa var personen bor, är det klara varningssignaler.

  Sedan 2003 gäller nya regler när det gäller ”god tro”. Köper du en vara, medvetet eller omedvetet, som visar sig vara stulen är du tvingad att lämna tillbaka varan till den ursprungliga ägaren utan att få några pengar tillbaka från den personen.

  För att göra vårt arbete lättare och chansen större att ni får tillbaka ert gods vill vi be er:
  – Beskriv ert gods så utförligt som möjligt vid anmälningstillfället. (serienummer, färg, märkningar, modell, märke osv.)
  – Märk ert gods. Antingen med DNA-märkning eller med gravyrpenna. Gravyrpenna finns att låna på polisstationen i Stenungsund.

  Vad rädda om er och tillsammans kan vi förebygga framtida stölder.

  / Ulf Darrell, Kommunpolis.

 • Drömmer du om att bli polis? I Stenungsund vill vi bli fler och kanske är det ju… – Polisen STO
  2020-07-01 kl. 12:25

  Drömmer du om att bli polis?👮 I Stenungsund vill vi bli fler och kanske är det just dig vi söker! Vad är just du intresserad av?
  Brinner du för att skydda, hjälpa och ställa tillrätta så finns alla möjligheter för detta inom polisen 🚓 Hoppas vi ses! /Turlag 3 & 5 Freddie, Jesper och Monika

 • Vi behöver fler poliser till vårt område – Polisen STO
  2020-06-29 kl. 13:32

  Vi behöver fler poliser till vårt område, gå in på rekryteringsmyndigheten för att lämna in er ansökan.

  Med vänliga hälsningar
  Polisen i Stenungsund

 • Tillsammans gör vi skillnad Polisen samverkar ofta med andra myndigheter och or… – Polisen STO
  2020-06-27 kl. 13:54

  Tillsammans gör vi skillnad🙌

  Polisen samverkar ofta med andra myndigheter och organisationer. Idag hade vi nöjet att göra det med räddningstjänsten.

  På bilden ser ni hur brandmannen får sin ytbärgardräkt sanerad av en kollega.

  Det är väldigt varmt just nu under både deras och våra kläder😅🤪

  Trots det är vi såklart väldigt glada över att sommaren har kommit med besked☀☀☀

  Var rädda om Er därute!
  Glöm inte dricka massor med vatten!
  Ta hand om varandra!

  /Turlag 5 Jesper och Monika samt Räddningstjänsten Tjörn 🚒🚓

 • Det har varit en varm och händelserik vecka i vårt område. Nu under eftermiddag… – Polisen STO
  2020-06-26 kl. 17:54

  Det har varit en varm och händelserik vecka i vårt område.
  Nu under eftermiddagen är det några som går av sina arbetspass och några som går på sina arbetspass.
  Oavsett vad vill vi önska er alla en trevlig helg!
  💐 //
  Yttrebefälet Monika och turlag 5

 • Vi behöver fler poliser till södra Fyrbodal – Polisen STO
  2020-06-25 kl. 10:25

  Sök polisutbildningen för ett spännande, fartfyllt och utmanande yrke där du aldrig kommer gå hem utan en ny upplevelse varje dag.

 • Upphittad nymfparakit Fågeln är upphittad i Fyrbodal och om ni känner igen den,… – Polisen STO
  2020-06-24 kl. 09:02

  Upphittad nymfparakit

  Fågeln är upphittad i Fyrbodal och om ni känner igen den, vänligen kontakta oss på 114 14 och be om att bli kopplad till hittegodsavdelningen i Uddevalla.

 • Vi vill önska er alla en glad, trygg och minnesvärd midsommarhelg! – Polisen STO
  2020-06-18 kl. 18:37

  Vi vill önska er alla en glad, trygg och minnesvärd midsommarhelg!💐

 • Under tisdagens förmiddag har vi haft kontroll av stopplikten vid den olycksdrab… – Polisen STO
  2020-06-16 kl. 14:01

  Under tisdagens förmiddag har vi haft kontroll av stopplikten vid den olycksdrabbade korsning mitt emot McDonalds, på de 45 minuterna som vi stod på plats rapporterade vi 6 stycken ekipage för överträdelse av stopplikt.
  Vi jobbar hårt för en säkrare miljö för alla trafikanter och ber er följa de…

  Mer

 • UPPDATERAD! Upphittad hund saknar sin husse/matte. Hunden hittades i Grössbacke… – Polisen STO
  2020-06-11 kl. 12:54

  UPPDATERAD!

  Upphittad hund saknar sin husse/matte. Hunden hittades i Grössbacke, Stenungsund. Ägaren ombeddes kontakta Stationsbefälet i södra Fyrbodal via 114 14.

  Uppdatering: ägaren till hunden är funnen. Tack för all hjälp! • Våra kommunpoliser i södra Fyrbodal har många arbetsuppgifter, ett av dessa är a… – Polisen STO
  2020-06-10 kl. 11:18

  Våra kommunpoliser i södra Fyrbodal har många arbetsuppgifter, ett av dessa är att starta nya grannsamverkansområden.

  Igår startades ett nytt grannsamverkansområde upp på södra Tjörn, eftersom vi ska vara försiktiga i dessa tider träffades vi utomhus istället. I samband med detta startades också en ny båtsamverkan i samma område.

  Önskas mer information om detta kontakta eran kommunpolis.

  Med vänliga hälsningar
  Ulf Darrell, Orust/Tjörn
  Carl Besslinger, Stenungsund