• 04 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-08-04 kl. 06:38

  Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Jenny Widén.

  23.18 Orust, stöld.
  Vittne hör av sig till polisen då några personer har stulit en minigrävare på ett släp och kör från Henån. Vittnet ger polisen positioner för att kunna följa med efter. Helikoptern som varit engagerad i ett annat ärende larmas till området.  Bilen med släpet stannar och tre personer springer till skogs för att om möjligt undkomma. Även en hundpatrull åker till platsen och kan spåra upp en av gärningsmännen. Helikoptern lokaliserar ytterligare en person i terrängen med hjälp av sin värmekamera. Den tredje personen lyckas trots allt försvinna och hittas inte. Bilen samt släpet med minigrävaren tas i beslag samt lite kläder som påträffas i terrängen. Båda de gripna får följa med för vidare utredning. En eloge till vittnet som följde efter och gav oss positionering på de flyende tjuvarna.

  01.28 Göteborg, personrån.
  En person blir frånryckt sin halskedja vid Järntorget och polis får signalement på den person som varit aktiv. Med hjälp av övervakningskameror som finns runt Järntorget kan sedan polisen få ytterligare uppgifter som gör att polis kan gripa den misstänkte vid 02.30-tiden. Den misstänktes signalement stämmer överens med tidigare liknande händelser den sista tiden varför man kommer att gå igenom dessa under dagen.

  01.43 Göteborg, våld och hot mot tjänsteman m.m.
  En person har omhändertagits av ordningsvakter på Östra Hamngatan som gjort sig skyldig till våldsamt motstånd m.m. Mannen får följa med till polisstationen för vidare utredning men får börja med att sova ruset av sig. Han är misstänkt för ovan samt narkotikabrott genom eget bruk samt innehav. Ingen har kommit till fysisk skada.

 • 22 juli 16:59, Trafikolycka, personskada, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-22 kl. 17:58

  I korsningen länsväg 160 – länsväg 178 i Varekil har två bilister kolliderat.

  Minst en person har förts till sjukhus med lättare skador. Polisen dirigerar trafik på platsen.

 • 22 juli 05:58, Sammanfattning natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-22 kl. 06:35

  Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Peter Adlersson.

  03.35 Rattfylleri, Fredriksberg, Falköping. Polis ska stanna en personbil för kontroll, där föraren väljer att inte stoppa. Efter ett förföljande stannar bilföraren, en man, och han kan säkras av polis. Mannen visar tecken på narkotikapåverkan, och bilen visar sig vara tillgripen. Han grips som misstänkt för rattfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt stöld.

  01.09 Stöld genom inbrott, Varekil. Polis skickas till banken i Varekil, efter att larm utlösts från byggnaden. En inringare uppger att hon hört glaskross från banken. En anmälan stöld genom inbrott skrivs, någon misstänkt finns inte kvar när polis anländer.  Det är okänt vad som är tillgripet i samband med inbrottet.

  04.42 Brand, Surbrunnsgatan, Göteborg. Polis och räddningstjänst skickas till Surbrunnsgatan. där det brinner i en uteservering. Branden släcks och en anmälan skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

 • Pågår det sexhandel där du bor? Sexhandeln slår hårt mot utsatta personer och är en viktig inkomstkälla för kriminella aktörer | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-20 kl. 13:28


  Pågår det sexhandel där du bor?

  Sexhandeln slår hårt mot utsatta personer och är en viktig inkomstkälla för kriminella aktörer. Vi vill göra det svårt att bedriva den här verksamheten – men för att veta var vi ska agera behöver vi information från grannar, hotell, taxiverksamhet och privata fastighetsägare.

  Kontakta oss om du misstänker prostitution. Var också försiktig när du hyr ut din bostad eller lokal– om det förekommer försäljning av sexuella tjänster från lokalen kan du själv bli misstänkt för koppleri.

  På polisen.se finns checklistor för vad som kan vara tecken på prostitution och hur du kan agera.
  https://polisen.se/…/prostitution-inte-ett…/

 • Idag har vi haft en riktad hastighetskontroll på Tjörnbron, där gällande hastighet är 70 km/h | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-20 kl. 13:08

  Idag har vi haft en riktad hastighetskontroll på Tjörnbron, där gällande hastighet är 70 km/h. Kontrollen utfördes här då det är en hårt trafikerad vägbana men också då den är väldigt olycksdrabbad.

  Dagens resultat blev nio hastighetsöverträdelser, varav två körkortsomhändertaganden, ett körförbud samt ett brott mot knivlagen.

  Den som hade högst hastighet körde i 127 km/h. Vid detta tillfälle var det mycket trafik på Tjörnbron med begynnande köbildning så en krock i denna hastighet hade fått katastrofala följder. Nu resulterade det endast i 4000 kr i böter samt att körkortet omhändertogs.

  Utöver det så fick en förare bromsa in så hårt så det skrek i däcken. Detta för att förmodligen undvika en krock.

  En lastbilschaufför fick också, av oklar anledning, för sig att göra en U-sväng vid Myggenäs korsning vilket resulterade i köbildning i riktning mot Tjörn från Stenungsund, samt att ingen trafik från Tjörn kunde köra mot Stenungsund under några minuter. Detta såg vi inte själv utan fick berättat för oss av en annan trafikant.

  Ha det bra och kör försiktigt.

  Hälsningar från oss i yttre tjänst

 • Uppdaterad 2021-07-13 20:27:20 13 juli 19:46, Trafikolycka, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-13 kl. 19:51

  13 juli 19:46, Trafikolycka, Stenungsund

  Bil i diket, E6 Stora Högamotet.

  Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till E6, där en bil kört i diket strax norr om Stora Högamotet, södergående riktning. Skadeläget är okänt.

  20.12 Föraren, en man, har varit ensam i bilen. Han är förd med ambulans till sjukhus. Vajerräcke samt viltstängsel har körts ner i samband med olyckan.

  20.25 Föraren har i samband med olyckan uppgett smärta i rygg och kropp.

  Det finns i nuläget ingen misstanke om brott i samband med olyckan.Text av
  Anna Göransson
  Publicerad 13 juli 19:51
  Uppdaterad 13 juli 20:27

 • 13 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-13 kl. 06:23

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Anna Göransson.

  22.36 Alingsås, vårdslöshet i trafik m.m.
  På länsväg 190 norr om Abild har en bilist kört av vägen. Föraren, en man i 25-årsåldern, klarade sig utan skador men misstänks för vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri. Han tas med för provtagning.

  00.44 Uddevalla, grov olovlig körning m.m.
  På Lingatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 35-årsåldern, saknar körkort och bär på en kniv. Han rapporteras för grov olovlig körning samt brott mott knivlagen. En kvinna i 50-årsåldern som är passagerare i bilen misstänks för innehav av narkotika då en mindre mängd narkotika hittas på henne. Narkotikan tas i beslag.

  02.14 Borås, bilbrand
  På Hultagatan har en bil börjat att brinna. Räddningstjänst och polis till platsen. Ingen spridningsrisk till andra fordon. En anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

  04.24 Stenungsund, inbrott
  Gullvivivägen har två unga män brutit sig in i en villa. De blir dock upptäckta av boende i villan och springer därifrån. De tar sig istället in i en annan bostad men då är polisen larmad och kommer till platsen. De båda männen springer därifrån men en av dem kan gripas direkt. Den gripne mannen är i 20-årsåldern. Den andre söks just nu med hund.  Under sökandet anträffas en tredje person, en man i 20-årsåldern, som är efterlyst för att han skall in och avtjäna straff. Brottsplatsundersökningar kommer att göras på båda adresserna som haft inbrott.

  05.33 Färgelanda, trafikolycka
  I Rådandefors har en bilist kört av vägen. Olyckan har inträffat i höjd med Björkudden. Det är i nuläget oklart om föraren är skadad men ambulans och polis har åkt till platsen.

 • 12 juli 12:47, Räddningsinsats, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-12 kl. 16:06

  Räddningsinsats, larm om drunkning, Sesterviken.

  Polis skickas till Sesterviken, där räddningstjänst, ambulans och Sjöräddning arbetar efter larm om drunkning.

  16.05 En äldre man är avliden, och hans anhöriga är underrättade.

  Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

 • 09 juli 07:07, Trafikolycka, personskada, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-09 kl. 07:34

  På länsväg 160 vid Strandnorum har två bilister kolliderat.

  Enligt räddningstjänsten rör det sig om en frontalkrock med flera personer inblandade. Vägen är helt avstängd och en ambulanshelikopter har kommit till platsen. Oklart skadeläge för närvarande. Polis är på plats.

 • Hjälp oss hitta ägaren! Om du saknar och känner igen denna vindsurfingbräda, var vänlig kontakta polisen i Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-09 kl. 07:00

  Hjälp oss hitta ägaren!

  Om du saknar och känner igen denna vindsurfingbräda, var vänlig kontakta polisen i Stenungsund och ge en beskrivning på det segel som hör ihop med brädan.

  Med vänliga hälsningar
  Polisen i Stenungsund

 • Under natten (8/7) patrullerade polishunden Minus med sin förare i Stenungsund med omnejd | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-09 kl. 06:58

  PATRULLERING STENUNGSUND

  Under natten patrullerade polishunden Minus med sin förare i Stenungsund med omnejd.

  /Hundförarpolisen Fyrbodal

 • 08 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-08 kl. 06:27

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Jenny Widén.

  02.36 Tibro, olovlig körning
  På Villagatan stoppas en bilist för kontroll. Förare av bilen visar sig vara en pojke som endast är 14 år gammal. Han körs hem till sina föräldrar och en anmälan om olovlig körning upprättas.

  03.29 Tjörn, inbrott
  I Skärhamn vaknar ett par av att en person är inne i deras sommarstuga. När personen märker att hen är upptäckt springer hen ut och försvinner från platsen på en moped. Troligtvis har personen tagit sig in via garaget. Troligtvis har det stulits några vinflaskor från stugan. Polisen har varit på platsen och en anmälan om stöld genom inbrott har skrivits.

  05.20 Essunga, trafikolycka
  På länsväg 186 vid Bäreberg har en timmerlastbil vält och ligger över vägen. Även en hel del timmer har åkt av och ligger på vägen. Enligt uppgifter från platsen är vägen helt avstängd och beräknas vara det fram till klockan 13.00. Inga personskador.

  Misshandel i relation, Polisområde Storgöteborg
  Från en bostad hör grannar hur en kvinna skriker. Polis åker till platsen och det visar sig att kvinnan blivit slagen i huvudet samt dragen i håret av en man som är hennes sambo. Hon behövde inte åka med till sjukhus. Mannen var kvar i bostaden och han greps misstänkt för misshandel.

 • 06 juli 16:53, Trafikbrott, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-06 kl. 18:32

  Kontroll av moped, misstänkt rattfylleri.

  Polis kontrollerar en moped som framförs vingligt med två personer på. Färden går på väg 649, och efter att föraren svängt av mot Ucklum kan polis stoppa mopeden för kontroll. Föraren, en man i 35-års åldern, saknar behörighet att köra moped, och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med av polis för provtagning, misstänkt för olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott genom innehav.

 • 06 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-06 kl. 06:39

  Nedan följer ett urval av nattens händelser.

  23.35 Brand, Stenungsund
  Larm om en brand i en industrilokal i Ucklum. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättas.

  04.04 Stöld, Orust
  Det har varit inbrott i en järnaffär i Henån. För närvarande är det oklart vad som har stulits. Anmälan om stöld genom inbrott.

 • Det är en sorgens dag. Vi har under det senaste dygnet förlorat en kollega i Göteborg | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-07-01 kl. 12:34

  Det är en sorgens dag. Vi har under det senaste dygnet förlorat en kollega i Göteborg.
  Vi förstår att många berörs illa av denna händelse, vi uppskattar ert stöd och omtanke i denna svåra stund. Vi finns här för er.💙 Polisen Södra Fyrbodal

  Kan vara en bild av ros och utomhusKan vara en bild av utomhus

 • 30 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-30 kl. 06:32

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

  22.02 Göteborg, försök till mord
  En man i 20-årsåldern kommer in till Östra sjukhuset med livshotande skador. Han blev transporterad dit av i nuläget okända personer. Han har under natten opererats för sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord men i nuläget finns ingen misstänkt. En trolig brottsplats har identifierats utomhus på Hisingen och platsen har spärrats av. En teknisk undersökning kommer att påbörjas under morgonen.

  03.43 Frändefors, brand i traktor
  Larm om brand i traktor på en gård utanför Frändefors. Av okänd anledning har en traktor börjat brinna intill en lada full med kor. Räddningstjänsten kunde släcka branden i traktorn och rädda ladan som dock blev rökfylld. Inga uppgifter om skador på varken människor eller kor. Polisen har skrivit en anmälan om brand utan misstanke om brott.

  04.24 Kungälv, inbrott
  Västra Gatan går larmet från ett café. Väktare som är först på plats kan konstatera att någon tagit sig in i lokalerna genom att lyfta ut ett fönster. Troligen har man stulit kontanter ur kassalådan samt sprit. Polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott men i nuläget finns ingen misstänkt.

  Misshandel i relation, Polisområde Fyrbodal
  Under natten får polisen in samtal om skrik från en bostad. Polis åker till platsen och där finns en kvinna som blivit slagen i ansiktet med öppen hand av sin pojkvän. Hon behövde inte uppsöka sjukvård. Pojkvännen var inte kvar på platsen men en anmälan om misshandel i relation har upprättats.

 • 29 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-29 kl. 06:28

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

  23.12 Strömstad, grov stöld genom inbrott
  En kvinna i Hällestrand kommer hem under kvällen och upptäcker att det varit inbrott i bostaden. Inbrottet har skett under tiden hon varit ute och gått med hundarna under en timme. Någon har på okänt sätt tagit sig in i bostaden och stulit smycken. Polisen har varit på plats och en anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats.

  03.47 Tjörn, försök till mord
  Polis larmas till Skärhamn där en man blivit knivhuggen i en lägenhet. Mannen, som är i 35-årsåldern, hade skador på överkroppen och är förd till Sahlgrenska sjukhus i helikopter. En annan man i 35-årsåldern har gripits i närheten av brottsplatsen. Han hade lämnat lägenheten men kunde snabbt hittas av polis. Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning och polisen har även knackat dörr i området. Förhör har även hållits med vittnen.

  Misshandel i relation, Polisområde Älvsborg
  En kvinna larmar polisen då hennes make har slagit henne med flera knytnävsslag i ansiktet. Han har även hotat henne. Kvinnan ska inte behövt åka till sjukhus. När polisen kom fram hade maken lämnat hemmet och är ännu inte gripen.

 • 27 juni 13:49, Trafikolycka, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-27 kl. 14:12

  Trafikolycka E6 Rollsbomotet

  En trafikolycka har inträffat på E6 vid Rollsbomotet i Kungälv. En bil har kört in i en annan bakifrån. Inga personskador men bilarna står i vänster körbana och hindrar trafiken, varför köbildning är att vänta på platsen.
  Polis och Trafikverkets TMA bil på väg till platsen.  

 • 27 juni 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-27 kl. 08:22

  Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

  23:15 Brand, Mölndal
  Polisen larmades om en brand på Våmmedalsvägen i Mölndal. I en fastighet på adressen ska en brand ha startat. Lägenhetsinnehavaren hade själv släkt branden när Räddningstjänsten kom till platsen. Mannen kunde berätta att det var batteriet till en elcykel som hade fattat eld och under släckningen av branden hade mannen andats in en del rök. Mannen fick föras tiil sjukhus för kontroll.

  01:24 Misshandel, Tanum.
  Polis uppmärksammade en misshandel på Nedre Långgatan i Grebbestad. En målsägare i 30-årsålder hade fått flera knytnävsslag i ansiktet och även fått sina glasögon förstörda under misshandeln. En man i 25-årsåldern misstänks för gärningen. Polisen tog upp en anmälan om misshandel.

  03:44 Stöld/ibrott, Kungälv
  Polis larmades med anledning av att någon gjort inbrott på Cervera, Älvebacken i Kungälv.
  Någon har tagit sig in i butiken tillgripit god, troligtvis kockknivar. Vittnen har sett två män lämna platsen i en bil som eftersöktes polisen under natten. Ingen gripen i nuläget.

 • Hälsningar från Andreas och Fredrik på Områdespolisen i Södra Fyrbodal | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-25 kl. 17:22

  Resväskan är packad. Jag har kramat mina nära och kära en extra gång.

  På väg till jobbet ser jag en ung kvinna plocka blommor på en äng. Blommor som hon sedan kanske skall lägga under nattkudden för att drömma om en framtida kärlek.

  Midsommar.

  För mig och kollegan innebär det att åka iväg över helgen och tjänstgöra på annan ort.

  Det skall bli både roligt och spännande. Fastän man redan gjort det ett antal gånger.

  En kväll som denna så vet man ju aldrig riktigt hur det slutar eller när man kommer i säng.

  Men vi löser det oavsett. Kollegan har min rygg och jag har hans. En extra stor godispåse är också inhandlad för att hjälpa till ifall blodsockret skulle sjunka.

  Hmmm… undrar hur hotellfrukosten ser ut.. hoppas den innehåller många inslag av klassisk midsommarmat.

  Till alla i Sveriges avlånga land önskar vi en trevlig midsommar. Och står det mellan en extra nubbe eller en extra bit sill så ta sillen.

  Hälsningar från Andreas och Fredrik på Områdespolisen i Södra Fyrbodal

  Kan vara en bild av vägKan vara en bild av godis

 • 24 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-24 kl. 06:48

  Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

  22:45 Ulricehamn, brand utan misstanke om brott.
  Inkommer larm om en brand i en lägenhet på Järnvägstorget varför räddningstjänst samt polis larmas fram till platsen. Eventuellt kan det vara en luftvärmepump (AC) som börjat brinna. En kvinna hemmahörande i lägenheten åker med ambulansen till sjukhus i Borås för kontroll, lindriga rökskador. Ingen spridningsrisk enligt personal från platsen.

  23:10 Lidköping, försök till mord.
  Se tidigare händelserapport från natten.

  00:43 Borås, misshandel – brott i nära relation.
  En kvinna ringer och säger att hon har blivit slagen av sin före detta varför polis larmas till platsen. Kvinnan säger att man har druckit alkohol och vid något tillfälle hade mannen bland annat slagit henne. Kvinnan larmar polis och mannen har tagit sig ut från bostaden men befinner sig på utsidan. Polis kan gripa mannen som befinner sig på utsidan av bostaden. Kvinnan kommer att begära besöksförbud enligt patrullen.

  01:05 Kungälv, brand utan misstanke om brott.
  En husvagn brinner på en uppställningsplats i Ytterby. Branden kan släckas omgående och man kan då se att det brunnit i en arbetsbod samt två husvagnar har fått skador i samband med branden, oklart varför det börjat brinna i skrivande stund.

  03:47 Vänersborg, skadegörelse genom brand.
  Ett släp brinner på en parkeringsficka längs Länsväg 173 i Frändefors. Räddningstjänsten släcker branden och patrullen skriver en anmälan. Oklart i skrivande stund vad det är som orsakat branden.

 • 23 juni 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-23 kl. 06:58

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

  Misshandel i relation, Storgöteborg
  Under senkvällen är det en kvinna som blir misshandlad av sin sambo inomhus. Polis åker till platsen och mannen grips misstänkt för olaga hot och misshandel. Kvinnan körs till sjukhus för kontroll.

  22.48 Partille, grov misshandel
  Vid Skulltorpsskolan är det en man som blir slagen i huvudet med en större sten när han försöker släcka en anlagd brand på en parkbänk. Gärningsmannen är känd och polisen sökte efter mannen i går utan känt resultat. Målsägaren körs till sjukhus med ett större jack i huvudet.

  00.05 Mariestad, trafikolycka
  På länsväg 2958 vid Ullervad är det tre ungdomar i en EPA-traktor som kör av vägen och voltar. Två av ungdomarna körs till sjukhus med lindriga skador. Fordonet tas i beslag för teknisk undersökning.

  00.36 Kungälv, arbetsplatsolycka
  Vid Truckgatan är det man som klämmer sin fot på sin arbetsplats, ett lager. Han körs till sjukhus för vård. Polisen utreder en misstänkt arbetsplatsolycka.

  02.15 Alingsås, trafikolycka
  På länsväg 190 vid Gräfsnäs är det två bilister som kolliderar. En av de inblandade klagar på smärtor i rygg samt nacke och körs till sjukhus för kontroll. En av de inblandade misstänks för att inte stannat vid stopplikt. Polisen skriver en anmälan om trafikolycka med misstanke om brott.

 • 22 juni 07:59, Trafikolycka, 𝗘𝟲 Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-22 kl. 08:17

  22 juni 07:59, Trafikolycka, 𝗘𝟲 Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻

  Lastbil vält på 𝗘𝟲.

  Enligt uppgifter från Räddningstjänsten ska en lastbil ha vält på E6 trafikplats 86 Kungälvsmotet i Södergående riktning. Föraren ska vara oskadd.
  Polis är på väg till platsen.

  10:18 Uppdatering
  På platsen ligger mycket gods på marken och som behöver tas om hand. Det kommer ta ytterligare någon timma innan polispatrullen kan lämna platsen.
  Polispatrull skriver anmälan om vårdslöshet i trafik.  Läs också artikel från P4 Göteborg
  https://sverigesradio.se/artikel/just-nu-betongbil-har-valt-lacker-betong

 • 21 juni 15:41, Trafikolycka, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-21 kl. 16:59

  Vid Nösnäsmotet har två bilister kolliderat.

  Sammanlagt fem personer i bilarna. Inga uppgifter om att någon behövde åka med till sjukhus. En anmälan om vårdslöshet i trafik har skrivits av polisen.

 • På fredagskvällen så ringde personal från fritidsgården i Häggvall till oss | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-20 kl. 11:46

  På fredagskvällen så ringde personal från fritidsgården i Häggvall till oss | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻

  På fredagskvällen så ringde personal från fritidsgården i Häggvall till oss. Detta då de hade sett flera ungdomar som var berusade och de ville ha oss till platsen.

  När vi anländer ser vi att det är en ambulans på plats nere vid den större parkeringen. Vi ser också hur ambulanspersonalen håller på och lastar in en person i ambulansen. På platsen finns det ganska många ungdomar och några vuxna.

  Vi kör fram, parkerar, och går ut för att kolla vad som hänt.

  Inne i ambulansen ser vi en ung kille som är kraftigt påverkad och verkar helt borta. Vi ser också att han är sotig i ansiktet.

  Vi får till oss av en person att tydligen skall den unge druckit mycket alkohol och även medvetet andats in avgaser från ett avgasrör!!! Ambulanspersonalen berättar också kortfattat vad de fått till sig och att de inte kan stanna då de måste åka till sjukhuset.

  Vi står där lite förbluffade och tittar på varandra och jag tror vi bägge tänker ”Andats in avgaser medvetet, varför då?!?!”

  Kollegan noterar därefter en annan person som står lite längre bort vid ett fordon. Även denna person är sotig i ansiktet och vi tänker att vi måste prata med honom.

  På frågan varför han är sotig så svarar han undvikande och ger ingen riktig bra förklaring på varför han är det. Det är först när vi frågar honom om han kan visa vad han gjort som han böjer sig ner och placerar sitt ansikte nära ett avgasrör, av modellen större, på en avstängd a-traktor.

  Han förklarar sedan att någon gasar för att man på så sätt skall få avgaserna i ansiktet. Han pratar också om att det är en trend.

  Var vi förbluffade innan så är vi det ännu mer nu. En trend, att låta någon medvetet sota ner hela ansiktet med risken att andas in giftiga gaser.

  Kollegan ringer därefter den unge pojkens mamma för att berätta vad som hänt och så att hon kan hämta sitt barn då han uppenbarligen befann sig i en olämplig miljö.

  Ungefär samtidigt som hon gör detta är det en annan kille som ganska högljutt uppenbarligen tycker att det är jättetöntigt att vi skall behöva ringa hem till hans mamma, då han inte gjort något olagligt. Detta upprepas några gånger och han har helt klart många synpunkter på det hela.

  Vi tar ett snack med denna kille och förklarar för honom om han nu tycker att det är så lämpligt och bra, då det inte är olagligt, varför han inte själv gör det. Detta var dock inget som han var intresserad av, bara när andra gjorde det.

  Till er som uppmanas att göra liknande saker: tänk på att ni gör det för deras underhållning, de skrattar åt er inte med er.

  Och jo det kan visst vara olagligt. Polisen i Värmland undersöker just en sådan här händelse. Brottsrubriceringen är misshandel. Fenomenet kallas sotning eller kôlning.

  Till alla er där ute. Var medvetna om att det kan räcka med ganska små doser av kolmonoxid för att man skall må dåligt eller få skador. I värsta fall kan man dö. Kolmonoxid kallas för ”Den tysta mördaren” av en anledning då den är luktfri, färglös, smakfri och mycket giftig.

  Varför är den då så farlig och vad händer i kroppen?

  I kroppen finns det röda blodkroppar som bland annat har till uppgift att transportera syre ut till vävnader och organ. I de röda blodkropparna finns det ett protein som heter Hemoglobin. Detta Hemoglobin binder sig tyvärr mycket lättare vid Kolmonoxid än syre, vilket i sin tur kan leda till att kroppen får syrebrist med mycket allvarliga konsekvenser. Vill ni veta mer så gå gärna in på 1177.se

  Killen som blev avförd med ambulans har nu kommit hem från sjukhuset. En anhörig till honom låter hälsa att han efter omständigheterna mår bra. Läkaren har påtalat att han har haft tur och att det kunde gått mycket värre. Killen är mycket ångerfull och uppmanar ingen att göra det som han gjorde.

  Vi hoppas att vi med detta inlägg kunnat göra er lite uppmärksamma och förhoppningsvis få bort det här beteendet bland våra ungdomar.

  Ha det bra och var rädda om er.

  Hälsningar från Områdespolisen

 • 20 juni 02:38, Misshandel, Tjörn | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-20 kl. 08:52

  Bråk, misshandel på camping.

  Polis skickas till en camping på Tjörn, efter samtal om bråk på platsen. En man misstänks för att ha slagit en kvinna, och hon förs med ambulans till sjukhus. Mannen grips som misstänkt för misshandel.

  Mannen och kvinnan är släkt med varandra.

 • 19 juni 15:10, Trafikolycka, Tjörn | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-19 kl. 15:12

  Två personbilar som kolliderat, väg 169 Vallhamn.

  Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till väg 169 Vallhamn, där två personbilar kolliderat. Ena bilen ska nu ligga i diket.

  Skadeläget på inblandade personer är okänt.

 • Vi från polisen, som jobbade förra fredagen i samband med niornas skolavslutning, vill med detta inlägg tacka övriga aktörer och enskilda personer för att det blev en lyckad kväll | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-18 kl. 18:03

  Vi från polisen, som jobbade förra fredagen i samband med niornas skolavslutning, vill med detta inlägg tacka övriga aktörer och enskilda personer för att det blev en lyckad kväll | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻

  Vi från polisen, som jobbade förra fredagen i samband med niornas skolavslutning, vill med detta inlägg tacka övriga aktörer och enskilda personer för att det blev en lyckad kväll.

  Tillsammans såg vi till att inte en enda misshandel skedde. De ungdomar som var för berusade kom samtliga och hämtades upp av sina föräldrar. Cirka femtio liter alkohol direktförverkades vilket bidrog till en trevligare och lugnare stämning för alla på plats.

  Det enda allvarliga som inträffade var en person som bar kniv. Denna person upptäcktes något hundratal meter innan han hunnit komma fram till platsen av en civil enhet.

  Inte en enda negativ kommentar lämnades till oss från ungdomarna om att det var för mycket vuxna på plats utan tvärtom.

  När kvällen var slut och alla lämnat kunde vi nöjda lämna en ren plats med få burkar och flaskor liggandes i naturen.

  Så sträck på dig och tack för att just du kom! Känn att du gjort något bra och viktigt!

  Ha nu en bra sommar så ses vi.

  Hälsningar från Polisen i Södra Fyrbodal

 • Vi hälsar våra nyutexaminerade kollegor välkomna till vårt lokalpolisområde, ni är efterlängtade | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-18 kl. 13:16

  Vi hälsar våra nyutexaminerade kollegor välkomna till vårt lokalpolisområde, ni är efterlängtade | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻

  Vi hälsar våra nyutexaminerade kollegor välkomna till vårt lokalpolisområde, ni är efterlängtade.

 • Den här veckan är det nationell trafikvecka | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-15 kl. 14:42

  Den här veckan är det nationell trafikvecka | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻

  Den här veckan är det nationell trafikvecka. Syftet är att sänka hastigheten och rädda liv. Kör försiktigt💙🚔👮 https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2021/juni/hall-hastigheten-och-radda-liv/

  Håll hastigheten och rädda liv | Polismyndigheten

 • 15 juni 06:46, Trafikolycka, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-15 kl. 08:01

  På länsväg 160 vid Varekil är det en manlig bilist som kör av vägen.

  Mannen körs till NÄL för vård och där är ett misstänkt sjukdomsfall.

 • Uppdaterad 2021-06-14 11:29:37 14 juni 10:45, Brand, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-14 kl. 10:52

  Brand i kompressor, Hälla.

  Uppdaterad 14 juni 11:29

 • 12 juni 12:45, Trafikolycka, personskada, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-12 kl. 13:11

  På länsväg 160 vid Nösnäsmotet har två bilister kolliderat.

  Någon klagar på bröstsmärtor och ambulans, räddningstjänst samt polis är på plats.

 • 11 juni 19:51, Trafikolycka, vilt, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-11 kl. 20:56

  På Marstrandsvägen har en bilist kolliderat med en älg.

  Fyra personer i bilen varav en fick åka med ambulansen till sjukhus för kontroll. Bilen bärgad. Älgen sprang från platsen och eftersöks av jägare.

 • 11 juni 17:25, Trafikolycka, personskada, Tjörn | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-11 kl. 18:36

  På länsväg 160 i Myggenäs har två bilister kolliderat.

  Det rör sig om en påkörning bakifrån och en flicka i 15-årsåldern har förts till sjukhus i ambulans med nacksmärtor.

 • 10 juni 19:58, Räddningsinsats, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-10 kl. 20:27

  Upp och nervänd båt i vattnet, Jörlanda.

  Polis och räddningstjänst skickas till Jörlanda där en båt ligger upp och ner i vattnet.

  20.58 En man har anträffats i avliden i vattnet. Mannens anhöriga är underrättade.

  21.07 Mannen är i 70-års åldern.

 • 10 juni 15:27, Trafikolycka, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-10 kl. 15:30

  Lastbil och skåpbil som kolliderat, E6 Ödsmålsbron.

  Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till E6 Ödsmålsbron, där en lastbil och en skåpbil kolliderat, norrgående riktning. Skadeläget är okänt.

  15.45 Det råder helt stopp för trafik på platsen.

  16.24 Föraren av skåpbilen är förd med ambulanshelikopter till sjukhus, skadeläget är okänt. Lastbilschauffören har inte fått några personskador i samband med olyckan. Polis arbetar på platsen med att hålla förhör. Olyckan har orsakat läckage på vägen.

  18.50 Olyckan kommer att utredas som vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada, där lastbilen är den vållande parten. Polis är kvar på plats i väntan på en TMA-bil.

 • Fredagen den 11 juni går samtliga årskurs nior i Stenungsund, Tjörn, Orust, Kungälv och Ale ut på sommarlov | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-09 kl. 10:11

  Fredagen den 11 juni går samtliga årskurs nior i Stenungsund, Tjörn, Orust, Kungälv och Ale ut på sommarlov.

  Av erfarenhet så vet vi att det finns mycket alkohol, men även andra droger, bland våra unga en sådan här kväll. Och då ungdomarna inte kan få tag i alkoholen, utan måste få det utköpt till sig, så jobbar vi från polisen med att förhindra och upptäcka langning.

  Av erfarenhet vet vi också att det alltid blir en del som blir så berusade att de inte kan ta hand om sig själva. Tyvärr hör även slagsmål till de saker som sker då det är för mycket alkohol inblandat.

  Vi från Polisen i Södra Fyrbodal och Polisen i Kungälv och Ale har inför denna fredag samverkat med skola, kommun, fritid, räddningstjänst med mera för att få så många som möjligt att engagera sig denna kväll.

  Vi vill med detta inlägg göra ännu fler engagerade och då speciellt ni föräldrar.

  Prata med era barn om var de ska vara. Kontrollera även med andra föräldrar så att ni är säkra på att det stämmer.

  Och det viktigaste av allt, ta er ut! Gå en sväng i området eller ner till badplatsen för att kolla så allt går lugnt och städat till. Prata med ungdomarna och bilda er en uppfattning av det ni ser och det som sägs. Är det lugnt och stilla så skall vi låta ungdomarna få vara ifred. Men om det finns mycket alkohol och mycket folk så kan det vara bra att vi tittar till stället.

  Skulle det sedan vara så att vi behöver ringa till just er och berätta att ert barn är väldigt påverkad av alkohol eller andra droger och att det är bra om ni kan komma och hämta ert barn så vill vi inte höra ”Vi kan inte komma för vi har druckit själva”. Förutom att det är väldigt tråkigt att mötas av det svaret så har vi då heller inget annat alternativ än att köra ert barn till polisens ”fyllecell”. En anmälan enligt Socialtjänstlagen 14§ kommer därefter att skrivas och ni kan komma att bli kallade på samtal med socialtjänsten.

  Hoppas nu att vi ses på fredag och att det blir en trevlig kväll att minnas, inte minst för våra ungdomar.

  Dela gärna inlägget för att på så sätt nå ut till så många som möjligt.

  Och glöm inte att ringa 112 vid en akut eller pågående händelse annars är det 114 14.

  Hälsningar från Polisen i Södra Fyrbodal och Polisen i Kungälv/Ale


 • 08 juni 14:25, Brand, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-08 kl. 14:55

  Brand i sommarhus i Torsby.

  Uppdaterad 08 juni 15:44

 • 06 juni 11:28, Trafikolycka, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-06 kl. 12:17

  Två personbilar krockar på Jordfallsbron.

  En av de inblandade förarna körs med ambulans till Kungälvs sjukhus med nacksmärtor.

 • 06 juni 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-06 kl. 07:55

  Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

  17:17 Sotenäs, allmänfarlig vårdslöshet.
  En brand uppkommer i samband när en gasoltub börjar läcka på Munkebergsgatan varför räddningstjänst samt polis åker till platsen. Samtliga i fastigheten har tagit sig ut varför ingen är kvar i huset. Polis håller avspärrningar för att ingen skall komma nära själva räddningsarbetet. Branden har spridit sig upp till vinden för att sedan spridit sig till nästa uppgång. Taket har rasat in i samband med branden. Räddningstjänst släcker branden och ingen person kommer till skada och en anmälan skrivs.

  18:25 Göteborg, framkallande av fara för annan.
  En person ses stå med ett gevärsliknande föremål på sin balkong på Ostindiefararen och riktar detta ut mot en lekplats. Ett vittne ser även att någon form av skott avlossas. Ingen kommer till skada men personen som bor i lägenheten besöks och polis kan konstatera att det rör sig om ett luftgevär. Vapnet tas i beslag och patrullen skriver en anmälan, ingen har kommit till skada.

  21:51 Kungälv, trafikolycka.
  En personbil samt en fyrhjuling krockar i Tjuvkil varför ambulans, räddningstjänst samt polis skickas till platsen. En av personerna som färdades på fyrhjulingen körs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska och enligt uppgifter från platsen skall denne vara allvarligt skadad. Den andra personen på fyrhjulingen körs med ambulans till Kungälvs sjukhus, vaken och talbar. Föraren av personbilen körs även denne till Kungälvs sjukhus för vård. Fyrhjulingen tas i beslag för en trafikteknisk undersökning.

  23:03 Göteborg, personrån.
  En kille blir rånad på sin moped på Billerudsgatan av två andra killar som hotade honom med en kniv. De fick dock inte med sig nyckeln till mopeden utan leder mopeden från platsen i riktning mot Sävedalen. Målsägande blir även av med sina skor i samband med rånet. Polis till plats då mopeden påträffas en bit från själva brottsplatsen men då har båda rånarna försvunnit. Ingen har kommit till skada i samband med händelsen. Polis söker av närområdet med hjälp av hund men ingen person påträffades.

  23:15 Skövde, viltolycka.
  En mopedist krockar med ett rådjur på Lerdalavägen och kör omkull, polis samt ambulans till platsen. Mopedföraren får åka med ambulansen till sjukhus med skrapsår men åker med för kontroll. Rådjuret sprang till skogs.

  23:54 Göteborg, rattfylleri samt grov olovlig körning.
  En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Hammarkullegatan och där visar det sig att föraren saknar körkort. Han är även misstänkt för rattfylleri varför han får följa med till stationen för provtagning.

  01:16 Vänersborg, rattfylleri samt grov olovlig körning.
  En patrull försöker stanna en bilist på riksväg 44 men föraren visar inga tecken på att vilja stanna. Efter en kort stund lyckas patrullen få stopp på bilen och då visar det sig att föraren saknar körkort samt kan misstänkas för rattfylleri. Han får åka med för provtagning.

 • 01 juni 08:41, Arbetsplatsolycka, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻
  2021-06-01 kl. 10:46

  På E6 vid Kungälvsmotet är det en man som på okänt sätt får en släpkärra över sig i samband med ett arbete.

  Han flygs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset med allvarliga skador. Polisen skriver en anmälan gällande grovt vållande till kroppsskada utan misstanke om brott.