• Uppdaterad 20 april 12:05: 20 april 11:09, Trafikolycka, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-20 kl. 12:05

  20 april 11:09, Trafikolycka, Stenungsund

  På E6 i höjd med Spekeröd är två lastbilar inblandade i en olycka.

  Olyckan har inträffat i södergående riktning och det ligger en hel del skräp på vägen enligt räddningstjänsten. Oklart om någon är skadad. Polis på väg.

  12.00 Inga personskador. bärgare på plats.

  Det har även inträffat en olycka med två bilister inblandade i norrgående riktning. Oklart skadeläge.

  Olyckorna har stor påverkan på trafiken.

  12.50 E6 i södergående riktning kommer att stängas av helt under bärgningsarbetet. Trafikverket kommer att leda om trafiken.

 • 20 april 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-20 kl. 06:21

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

  23.14 Kungälv, inbrott
  Larmet går från en vårdcentral på Nordmannatorget. Väktare och polis åker till platsen och kan konstatera att någon krossat flera fönsterrutor och tagit sig in. Ingen är dock kvar på platsen. Det är i nuläget oklart vad som stulits. Polis med hund har sökt i området utan resultat. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

  23.29 Mölndal, inbrott
  Från en frisörsalong på Tempelgatan kommer larm om ett pågående inbrott. Kamerabilder visar en man som är inne och plockar på sig varor. Trots att både väktare och polis är snabbt på plats så har gärningsmannen hunnit lämna platsen. En dörr har brutits upp för att ta sig in. Oklart vad som stulits. Polisen har letat i området men för närvarande finns ingen misstänkt.

  02.36 Skövde, drograttfylleri m.m.
  I Västra Ryd stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 25-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för grov olovlig körning samt drograttfylleri.

  04.12 Alingsås, bilbrand
  På Snickaregatan har en bil börjat brinna på en parkering. Ytterligare en bil som stod parkerad intill har fått en del brandskador. Branden troligen anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

 • Här kommer en uppmaning till er ungdomar, men också till alla föräldrar som har ungdomar som kör mopeder eller andra fordon | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻 𝗦𝗧𝗢
  2021-04-18 kl. 10:41

  Här kommer en uppmaning till er ungdomar, men också till alla föräldrar som har ungdomar som kör mopeder eller andra fordon.

  Ha koll på att fordonen har fungerande belysning!!

  Inte helt sällan möter vi fordon, eller hamnar bakom när det är mörkt ute, där det är helt nedsläckt.

  Senast igår kväll hamnade vi bakom två olika fordon som inte hade fungerande belysning baktill. Någon vecka innan det mötte vi en moped, i hög fart, som är helt nedsläckt framtill.

  Alla vet att det i värsta fall inte behövs så jättemycket för att olyckan skall vara framme.

  Så innan ni/era ungdomar skall ut ikväll. Kontrollera belysningen!

  Hälsningar från Områdespolisen och IGV 👮‍♀️👮🐕‍🦺

 • 15 april 09:45, Arbetsplatsolycka, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-15 kl. 10:06

  Man blivit påbackad av en truck.

  En man ska ha blivit påbackad av en truck och då klämt foten på ICA Centrallager i Kungälv.
  Ambulans och polis är på väg till platsen.
  Ingen övrig information i nuläget.

 • 14 april 18:04, Misshandel, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-14 kl. 19:12

  Misshandel, Stenungstorg.

  Polis skickas till Stenungstorg, där en man uppger att han blivit slagen i ansiktet av en annan man på platsen.

  19.08 Polis har tagit uppgifter till en anmälan samt motanmälan gällande misshandel.

 • 10 april 13:55, Trafikolycka, Kungälv | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-10 kl. 14:16

  Skåpbil som avvikit från trafikolycksplats, Ytterbyvägen.

  Polis skickas till Ytterbyvägen, där en skåpbil avvikit från en trafikolycka med en personbil som inträffat i en korsning. Olyckan har inte medfört några personskador, men personbilen står kvar i korsningen och det ligger bildelar på vägen. Det finns flera vittnen till olyckan.

 • 09 april 13:23, Trafikolycka, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-09 kl. 13:38

  Lastbil som vält i blåsten på Ödsmålsbron.

  En lastbil har enligt uppgifter vält i blåsten på E6 Ödsmålsbron, lastbilen blockerar vägbanan.
  Inga uppgifter om personskador.

  Uppdatering 13:51 Lastbilen har enligt uppgift vinglat till och ej vält. Inga personskador eller skador på fordon.

 • 08 april 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-08 kl. 06:40

  Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

  22.26 Stenungsund, inbrottsstöld.
  Ett vittne hör hur någon krossar ett glas på en sommarstuga på Utsiktsvägen varför polis larmas till platsen. Vittnet säger även att man sett två personer som gått runt fastigheten och lyst med någon ficklampa. Patrullen som kommer fram kan konstatera att någon är kvar inne i huset varför man ställer sig strategiskt för att kunna ”fånga” in dem. När tjuvarna förstår att de är upptäckta så ger de sig till känna och patrullen kan gripa dem. Båda får följa med för vidare utredning och patrullen kontaktar ägaren under morgondagen.

  22.43 Göteborg, blåljussabotage m.m.
  En spårvagnschaufför meddelar att man blivit beskjuten av grön laser i närheten av Marconigatan varför polis kallas till platsen. Helikoptern som är ute och flyger anmäler sitt intresse och kan från sin position se personen ifråga då han även riktar sin laser mot dem. Mannen grips och får följa med till stationen för förhör. Spårvägen hade stoppat all trafik förbi platsen för att förhindra att andra chaufförer skulle bli utsatta för lasern. Mannen är misstänkt för blåljussabotage samt grovt våld mot tjänsteman.

  02.00 Göteborg, skadegörelse genom brand.
  En bil brinner invid Tuvetorg varför räddningstjänst samt polis till platsen. Branden släckt och polisen skriver en anmälan, ingen gripen. Oklart i skrivande stund vad som gjort att bilen börjat brinna.

 • 07 april 17:10, Trafikolycka, Stenungsund | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-07 kl. 18:06

  Vält grävmaskin vi Lunna på en åker, misstanke om rattfylleri. Möjligen har samma maskin varit involverad i flera olyckor.

  Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till Lunna vid Ödsmål efter uppgifter om en vält grävmaskin på en åker. Föraren ska enligt uppgift från platsen finnas kvar i grävaren. Räddningstjänsten arbetar på platsen.

  Samtidigt kommer det uppgifter om att en grävmaskin redan vid ca kl 16.30 varit i Skredvikshamnen och under körning från platsen kört ner i diket mm. Det handlar troligen om samma grävmaskin. Vid det tillfället ska ett vittne talat med föraren som då upplevdes som påverkad. Ytterligare uppgifter talar om att grävmaskinen ska ha skadat fordon på en parkeringsplats för en matvaruaffär.

  Föraren av grävmaskinen körs med hjälp av polis till Kungälvs sjukhus för provtagning. Misstanke om rattfylleri. Inga kända personskador i övrigt. Utredningen får visa vad och vilka skador som grävmaskinisten orsakat under färd. Inga kända personskador för närvarande.  

 • 07 april 06:28, Brand, Kungälv – Polisen STO
  2021-04-07 kl. 12:27

  Brand i villa, Kode.

  Polis skickas till Kode efter larm om barnd i villa. När räddningstjänst kommer fram är det en fullt utvecklad brand. Platsen kommer att undersökas av tekniker under morgondagen. Det har inte funnits någon person hemma vid tillfället för branden. Polis skriver en anmälan mordbrand.

 • 07 april 06:14, Sammanfattning natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-07 kl. 07:08

  Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Stefan Gustafsson.

  00.36 Brand, Norum, Stenungsund. En bil börjar att brinna på en parkering på Ucklumsvägen. Räddningstjänst släcker branden, och en anmälan skadegörelse genom brand skrivs.

  00.48 Stöld/inbrott, Villastaden, Borås. Polis skickas till ett företag i Villastaden, efter att kameralarm lösts ut. På plats konstateras att ett inbrott skett, och att tre bärbara datorer saknas. Polis spårar i området med hund, men ingen misstänkt anträffas.

  05.25 Stöld genom inbrott, Hemgatan, Gullspång. Polis skickas till Hemgatan, varifrån larm kommit efter att en ruta krossats till ett apotek. När polis anländer till platsen finns ingen misstänkt kvar. En anmälan stöld genom inbrott skrivs.

 • 06 april 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-06 kl. 06:53

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

  22.29 Stenungsund, stöld
  Vid Skräddarevägen är det en man som tar sig in i ett garage som tillhör en boende. Ägaren griper mannen och gripandet övertas av polis. Mannen är misstänklt för stöld, olaga intrång och narkotikabrott eget bruk.

  00.35 Lysekil, stöld/inbrott
  Vid Kungsgatan är det flera personer som hoppar ur en bil och går fram till Team Sportiabutiken och krossar rutor. De tar sig in i butiken och ses bära ut saker som lastas i bilen. Oklart vad som saknas och tjuvarna åkte från platsen i okänd riktning.

  01.41 Ale, bilbrand
  Vid Nödinge centrum är det en parkerad bil som börjar brinna och elden sprider sig även till en annan parkerad bil. Polisen skriver två anmälningar gällande skadegörelse genom brand.

  01.59 Orust, brand
  Polis och räddningstjänst larmas till Strandvägen i Henån med anledning av att det börjat brinna i gräset i närheten av Circle K-tappen. Räddningstjänsten släcker och polisen skriver en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet. Oklart vad som orsakat branden.

  03.19 Göteborg, narkotikabrott
  I Slottsskogen kontrolleras en manlig mopedist i 35-årsåldern som kört fast i leran med sin moped. Han misstänks vara påverkad och får följa med för provtagning. Han rapporteras även för grov olovlig körning och en anmälan upprättas gällande brott mot knivlagen samt narkotikainnehav.

 • 03 april 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-03 kl. 07:50

  Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

  21:05 Tjörn, trafikolycka.
  Två bilar krockar på Länsväg 727 strax efter Kärrslätt varför polis, räddningstjänst samt ambulans lamas till platsen. Kommer uppgifter om att någon person skall vara medvetslös samt att det skall vara på någon mindre grusväg som olyckan inträffade. En person är medtagen för kroppsbesiktning då det finns misstanke om rattfylleri samt en person får åka med ambulansen till sjukhus. Patrullen skriver en anmälan om grovt rattfylleri samt vårdslöshet i trafik.

  23:29 Trollhättan, personrån.
  En ensam målsägare har blivit påhoppad och rånad på Kronogårdsskolan  av ett flertal för honom okända killar. Oklart vad han blivit av med då detta inte omnämns i händelsen. Han har även tagit emot hot i samband med händelsen samt blivit slagen. Inga uppgifter om målsägande behövde uppsöka vård efter händelsen.

  23:51 Göteborg, grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka.
  Två personbilar har krockat på Hinsholmens Bryggväg och i samband med detta har en båt som stod uppställd på området vält över bilarna. En av förarna har sprungit från platsen av okänd anledning.  Visar sig att en bil har krockat med en parkerad bil och i samband med detta har en båt vält och dess roder har krossat framrutan på en av bilarna. Passageraren i bilen körs med ambulans till sjukhus för kontroll då han fått glassplitter i ögonen. Polisen skriver en anmälan om misstanke om grovt rattfylleri samt smitning från trafikolycka. Man uppskattar båtens storlek vara ca 10 ton samt värden för mellan 2 – 3 miljoner har förstörts.

  03:21 Kungälv, personrån.
  En kille i 18 års åldern blir slagen och rånad på sin mobiltelefon av flera för honom okända killar i Bohus. Han tar sig själv till sjukhus där polis kontaktas för att ta uppgifter för en anmälan. Han har troligen en fraktur på näsbenet enligt uppgifter från sjukhuset, ingen gripen.

 • 01 april 06:26, Trafikolycka, personskada, Orust | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-04-01 kl. 07:29

  På länsväg 764 vid Torp har en bilist kört av vägen och voltat.

  Föraren, en man i 50-årsåldern, tog sig själv ur bilen och är förd till NÄL med nacksmärtor. Ingen misstanke om brott.

 • 31 mars 09:22, Skadegörelse, Stenungsund – Polisen STO
  2021-03-31 kl. 12:16

  Skott har skjutits mot ett villafönster med luftvapen.

  Polis skickas till en bostadsdress i centrala Stenungsund, där en anmälare, fastighetsägaren, upptäckt kulhål i ett villafönster. Detta uppges enligt anmälaren ha inträffat under natten. 

  12.14 Kulorna som orsakat skotthålen i fönstret har skjutits av luftgevär. En anmälan om skadegörelse skrivs. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

   

 • 30 mars 10:02, Trafikolycka, Orust – Polisen STO
  2021-03-30 kl. 12:38

  På länsväg 774, Myckleby är det en manlig bilist som kör av vägen och voltar.

  Dessbättre klarar sig mannen utan skador. 

 • 27 mars 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län | 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘀𝗺𝘆𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝗲𝗻
  2021-03-27 kl. 08:55

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

  22.09 Trollhättan, våld mot tjänsteman
  På en parkering vid Norra Älvsborgs sjukhus är det en väktare som ser hur man försöker slanga bensin från en parkerad bil och ingriper. Mannen kör då på väktaren med sin bil men blir gripen av en annan väktare. Mannen överlämnas till polis som tar över gripandet och skriver en anmälan gällande våld mot tjänsteman samt olovlig körning. Oklart om den påkörde väktaren var i behov av sjukhusvård.

  23.14 Stenungsund, narkotikabrott
  Vid E6 Stora Höga i närheten av Circle K grips tre personer i en bil misstänkta för narkotikabrott eget bruk och innehav.

  23.43 Falköping, misshandel och olaga hot
  Vid Odens vårdcentral är det en kille som blir misshandlad och hotad av ett flertal andra okända ungdomar. Han var inte i behov av sjukhusvård.

  00.54 Kungälv, skadegörelse
  I närheten av Hällebergsvägen grips en man som strax innan slagit sönder en ruta till en vårdinrättning vid Hollandsgatan. Mannen skadade sig i ena handen i samband med att han slogsönder rutan och körs till Kungälvs sjukhus för omplåstring.

  01.31 Kungälv, bråk
  Polis larmas till Borgarparken med anledning av att ett flertal personer slåss. En person omhändertas för fylleri och kommer senare att delges misstanke om misshandel. Både misstänkt och målsägare är i dryga 20-årsåldern. Ingen person var i behov av sjukhusvård.

  02.46 Göteborg, brand
  Polis och räddningstjänst larmas till Järnmalmsgatan med anledning av att det ska brinna i en fastighet där flera företag bedriver verksamhet. När räddningstjänsten kommer till platsen är fastigheten helt övertänd. I fastigheten finns det både terpentin och etanol. Ringögatan stängs av i båda riktningarna då räddningstjänstens slangar går över vägen. Både Kolgruvegatan och Järnmalmsgatan är avspärrade. Ett flertal husbilar som står uppställda nere vid kajen har fått flytta sig och några personer i intilliggande fastigheter har blivit evakuerade. Inga rapporter om skadade personer.
  Vid 06.30-tiden meddelar räddningstjänsten att fastigheten kommer att brinna ner och de bekämpar glödregn. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

  06.32 Göteborg, stöld/inbrott
  Vid Engelbrektsgatan griper en man en tjuv på bar gärning efter att denne brutit upp en dörr till en restaurang och tagit sig in i lokalen. Tjuven, en man i 40-årsåldern överlämnas till polis som tar över gripandet. Han får sova ruset av sig och kommer senare att delges misstanke om försök till stöld.

 • 18 mars 20:24, Trafikolycka, personskada, Stenungsund – Polisen STO
  2021-03-18 kl. 21:45

 • 17 mars 19:59, Skadegörelse, Tjörn – Polisen STO
  2021-03-17 kl. 22:30

  Skadegörelse på Skärhamns skola.

  19:59 i kväll har polisen fått larm om skadegörelse på Skärhamns skola. Polis på plats kunde konstatera att en ruta har slagits sönder och har upprättat en anmälan om skadegörelse. 
  Ingen gripen i nuläget.  

 • Förra veckans nationella trafikvecka med fokus på hastighet resulterade i … – Polisen STO
  2021-03-16 kl. 15:22

  Förra veckans nationella trafikvecka med fokus på hastighet resulterade i:

  • 3 rattfyllerier under påverkan av alkohol
  • 1 rattfylleri under påverkan av narkotikaklassat preparat
  • 1 grov olovlig körning
  • 8 ordningsböter för olika brister såsom bilbälte med mera
  • 74 ordningsböter för hastighet

  Kontrollerna har utförts på platser såsom Spekerödskolan, Tjörns ridklubb, Myggenäs gård, Länsväg 160 genom Henån, Jordhammar, E6:an med flera. På vissa platser har vi kontrollerat hastigheten flera gånger.

  Tummen upp till alla er som sköter er i trafiken, vilket de allra flesta gör.

  Tummen ner till er som tror att ni hjälper någon genom att blinka och varna för att vi utför kontroller.

  /Områdespolisen och IGV
 • 15 mars 11:55, Rån, Stenungsund – Polisen STO
  2021-03-15 kl. 13:28

  Äldre kvinna rånad.

  Enligt samtal från anmälare har en kvinna i 85-årsåldern blev rånad vid Slupen i Stenungsund. Hon blev konfronterad av en yngre kvinna som tog hennes plånbok. I tumultet föll den äldre kvinnan till marken. Inga allvarliga skador har uppgivits.
  Polis på väg till platsen.

  13:33 Uppdatering.
  Polis skriver anmälan om grov stöld. Vidare har polisen sökt vittnesuppgifter och kontrollerat övervakningskameror i närområdet.

 • 15 mars 06:28, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-03-15 kl. 07:59

  Nedan följer en sammanfattning av kvällens och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

  20:58 Rån, Kumminggatan, Göteborg.
  En pojk i 9-årsåldern var på väg hem från sin träning då han blev omkulltacklad och överfallen av tre gärningspersoner. De sprakade på honom när han låg på marken och rånade honom på hans jacka. Gärningspersonerna skall ha varit i 12-13-årsåldern. Ingen gripen, anmälan om rån är upprättad.

  21:25 Stöld genom inbrott, Toredammen, Göteborg.
  En målsägare kontaktade polisen, hon hade varit hos bekanta under en timmes tid och hade haft inbrott när hon kom hem igen. Det var stor oreda i bostaden, tjuvarna hade tagit sig in genom altandörren.
  Polisens tekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning. Anmälan om grov stöld genom inbrott är upptagen.

  22:46 Stöld genom inbrott, Sörkällegatan, Uddevalla.
  En målsägare kom hem efter att ha varit ute under dagen och upptäckte att det varit inbrott i bostaden. en ruta till bostaden var krossad och det var stökigt i bostaden. Polis kom till platsen och tog upp anmälan och teknisk undersökning ska genomföras.

  23:25 Skadegörelse genom brand, Senapsgatan, Göteborg.
  En parkerad bil började brinna på Senapsgatan i Göteborg. Branden förmodas vara anlagd, då en ruta till bilen var krossad och troligtvis har något brännbart kastats in i bilen. anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

  05:14 Stöld genom inrott, Östra Köpmansgatan Stenungsund.
  En larm om inbrott hos en konsthandlare inkom till polisen via väktare. Hela entrédörren var krossad oklart i nuläget vad som stulits. anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

  05:37 Stöld genom inbrott, Otto Torells gata, Varberg.
  En väktare konstaterade ett inbrott på adressen och larmade polis. En övervakningsfilm skickades från vaktbolagen till polisen där gärningsmannen var synlig vid kassan i lokalen. polis åkte till platsen och kunde gripa en man i 40-årsåldern för inbrottet.

 • Upphittad tax. Välvårdad yngre tik behöver hjälp att hitta hem. Hon hittades i Fagerfjäll … – Polisen STO
  2021-03-09 kl. 14:55

  Upphittad tax. Välvårdad yngre tik behöver hjälp att hitta hem.  Hon hittades i Fagerfjäll … – Polisen STO

  𝗨𝗣𝗣𝗗𝗔𝗧𝗘𝗥𝗜𝗡𝗚: Ägare och hund återförenade!

  Upphittad tax. Välvårdad yngre tik behöver hjälp att hitta hem.
  Hon hittades i Fagerfjäll på Tjörn tidigt i morse.
  Hjälp gärna till och dela inlägget så hon snabbt kan hitta hem.
  Kontakta polisen på 114 14 om det är din hund eller om du vet vem som är ägaren.
  För tillfället förvaras den på polisstationen i Kungälv.

 • TRAFIKVECKA! Nästa vecka kommer vi lägga extra fokus på trafiken och hastigheten i hela vårt område – Polisen STO
  2021-03-08 kl. 00:05

  TRAFIKVECKA! Nästa vecka kommer vi lägga extra fokus på trafiken och hastigheten i hela vårt område – Polisen STO

  TRAFIKVECKA! Nästa vecka kommer vi lägga extra fokus på trafiken och hastigheten i hela vårt område. Var vill ni att vi ska ha kontroller? (Bilden kommer från vårt arkiv.) 🚔👮‍♀️👮‍♂️

 • Upphittad frusen hane som söker sitt hem. 𝗨𝗽𝗽𝗱𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴: Hunden har hittat hem! – Polisen STO
  2021-03-04 kl. 09:00

  Upphittad frusen hane som söker sitt hem. 𝗨𝗽𝗽𝗱𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴: Hunden har hittat hem! – Polisen STO

  Uppdatering:
  Hunden har hittat hem. Tack för all hjälp med delningar m.m.

  Upphittad frusen hane som söker sitt hem. Saknar du din hund? Kontakta polisen på 11414 eller kom till polisstationen. För tillfället förvaras den på polisstationen i Stenungsund.
  Hjälp gärna till och dela så han fort hittar hem igen.

 • 02 mars 15:49, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2021-03-02 kl. 16:58

  Tre personbilar ska vara involverade i en trafikolycka på E6 vid Jörlandamotet. Oklart om det är personskador.

  Ambulans, räddningstjänst och polis på väg.

  Uppdatering kl. 16:31 Trafikplatsen avstängd i alla riktningar. Fortsatt oklart skadeläge.

 • 02 mars 06:02, Sammanfattning natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-03-02 kl. 07:40

  Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Fredrik Svedemyr.

  22.16 Rattfylleri, väg 40, Borås. En bil framförs vinglande på väg 40, och den stoppas av polispatrull för kontroll i höjd med Hultamotet- Föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Han har sedan tidigare ingen behörighet att köra bil, och i bilen anträffas en kniv. Han är nu även misstänkt för grov olovlig körning och brott mot knivlagen. Han tas med för provtagning och fortsatt utredning.

  02.30 Stöld/inbrott, Bagerigatan, Mölndal. Polispatrull skickas till platsen efter att ett inbrottslarm lösts ut från en butik. En ruta är krossad, och två mörkt klädda gärningsmän har setts lämna platsen med påsar. Glass konstateras vara tillgripet. En anmälan stöld genom inbrott skrivs. Ingen misstänkt anträffas på platsen.

  05.11 Trafikolycka, E6 Stenungsund. En lastbil har kört in i mitträcket, norrgående riktning, och står ut i vägbanan. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. Olyckan har inte medfört några personskador, men under tiden arbete pågår på platsen är ett körfält i norr- samt södergående riktning avstängda. En anmälan vårdslöshet i trafik skrivs.

 • 01 mars 13:32, Trafikolycka, personskada, Orust – Polisen STO
  2021-03-01 kl. 15:33

  En singelolycka med personbil har inträffat vid Torp.

  Olyckan ska ha inträffat vid Nöteviken. Bilen har av okänd anledning kört av vägen och ner i en mindre ravin, allt enligt SOS. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen. En person i bilen.

  Kl 14.09: Polis på plats. Då har ambulans redan avfört föraren från platsen till NÄL för kontroll. Oklar skadebild. Föraren är en man i 40-årsåldern.

  I nuläget inga kända brottsmisstankar. Polis kommer att åka till sjukhuset för ID och kontroll mm.

 • 01 mars 09:45, Trafikolycka, Orust – Polisen STO
  2021-03-01 kl. 12:12

  På länsväg 178 vid Ellös ihöjd med Husebybacken är dfet en bilist som kör av vägen och ner i en ravin

  Den ensamne bilöföraren klarar sig utan skador.

 • 01 mars 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-03-01 kl. 07:53

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

  22.08 Stenungsund, grov misshandel och grov stöld
  En man i 50-årsåldern blir sprayad och slagen av tre personer som tränger sig in i mannens bostad efter att de ringt på dörren. De är delvis maskerade med andningsmasker och de stjäl en en TV samt en Ipad. Mannen blöder kraftigt när polisen kommer till platsen och han körs med ambulans till Kungälvs sjukhus för vård. Polisen skriver en anmälan gällande grov stöld och grov misshandel.

  01.52 Göteborg, grov misshandel
  På ett boende vid Agust Barks Gata är det en man som blir misshandlad av två personer, en man och en kvinna. Den slagne körs till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll.

  04.00 Göteborg, stöld genom inbrott
  Vid Slottsskogspromenaden är det någon som krossar en ruta till Bar och Golf byggnaden. Polisen söker igenom byggnaden och ingen är kvar på platsen. Okänt vad som saknas.

  06.15 Göteborg, trafikolycka
  På Lilla Kongahällavägen vid Rödbo är det en bilist som blir påkörd av en annan biulist från sidan. Den påkörda manliga bilisten klagar på nacksmärtor.

 • 27 februari 11:14, Trafikolycka, singel, Stenungsund – Polisen STO
  2021-02-27 kl. 12:38

  Vi får in ett larm om en singelolycka på Vallenvägen. Oklart skadeläge.

  Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen.

  Uppdatering kl. 12:05 Föraren fördes med ambulans till sjukhus. Han var vaken och talbar. Men i övrigt inga uppgifter om skadeläget. Bilen ligger i diket, ej trafikfarligt. Föraren har blåst positiv i ett sållningsinstrument och kommer sedermera genomgå provtagning.

  Text av Fredrik Svedemyr
  Publicerad 27 februari 11:38
  Uppdaterad 27 februari 12:18

 • 27 februari 07:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-02-27 kl. 08:59

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

  22:06. Misshandel, Göteborg
  En väktare i en affär ringer och uppger att en man har blivit slagen av ett antal killar i 15-års åldern. En patrull åker till platsen. Killarna har då lämnat. Inga uppgifter om allvarliga skador. Patrullen skriver en anmälan om misshandel.

  22:03, försök till mord/dråp, skadegörelse, Vårgårda
  Vi får in ett larm om att en man har förstört en kortläsare på polisstationen i Vårgårda. Mannen ska sedan ha rört sig ner mot centrala delarna av Vårgårda med en yxa och hotat allmänhet samt viftat med yxan. Ingen har dock kommit till skada. En ensampatrull kommer först fram till mannen. Han gör i samband med att polisen kommer fram ett utfall med yxan. Polisen backar undan. Mannen kan senare gripas i föräldrarnas hem och är nu anhållen misstänkt för försök till mord alternativt dråp samt skadegörelse.

  22:25, vapenlagen, Lidköping
  Vi får in ett larm om en A-traktor som brinner på riksväg 44 vid Mellby. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Det är mycket folk och stökigt. A-traktorn bärgas. I fordonet anträffar patrullen en ”soft air gun”. De skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott samt vapenbrott.

  23:20, rattfylleri, Kungälv
  En patrull stoppar en bil på Marstrand. Föraren tas med för kontroll misstänkt för rattfylleri.

 • Uppdaterad 25 februari 16:47: 25 februari 14:49, Arbetsplatsolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2021-02-25 kl. 17:47

  Man som fått frätskador på kropp och ansikte, Industrivägen.

  Polis och ambulans larmas via SOS till ett företag på Industrivägen, där en man fått frätskador i ansikte och på kropp.

  16.29 Ambulans har undersökt mannen, men han behövde inte föras med för fortsatt vård. Polis upprättar en anmälan gällande arbetsolycka.

 • Uppdaterad 22 februari 16:58: 22 februari 16:11, Trafikolycka, Kungälv – Polisen STO
  2021-02-22 kl. 17:58

  22 februari 16:11, Trafikolycka, Kungälv
  På E6 mellan Kode och Kungälv har en lastbil kört in i mitträcket.

  Olyckan har inträffat i norrgående riktning och det ligger en del skräp på vägen vilket gör det svårt att passera. Troligtvis inga personskador. Det är långa köer på platsen och polisen är på väg.

  16.55 Bärgningsarbetet har nu påbörjats. I södergående riktning rullar trafiken men i norrgående är endast ett körfält öppet för trafik.

  Text av
  Peter Adlersson
  Publicerad 22 februari 16:30
  Uppdaterad 22 februari 16:58

 • 22 februari 14:25, Rattfylleri, Orust – Polisen STO
  2021-02-22 kl. 16:52

  På länsväg 178 vid hållplats Håv stoppas en bilist för kontroll.

  Förare är en man i 70-årsåldern som blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han får följa med för vidare provtagning på polisstationen och rapporteras för rattfylleri.

 • 19 februari 18:07, Rattfylleri, Stenungsund – Polisen STO
  2021-02-19 kl. 20:14

  Bilförare misstänkt för drog rattfylleri i Stenungsund centrum.

  En man i 30-årsålden blev stoppad av polis och misstänkes för drog rattfylleri i Stenungsund. Mannen omhändertogs och fördes till sjukhus för provtagning.

 • 18 februari 15:15, Skadegörelse, Tjörn – Polisen STO
  2021-02-18 kl. 17:53

  Pågående skadegörelse, Valla.

  Polis skickas till Valla, efter samtal om pågående skadegörelse i en verkstad. Anmälaren, en man, uppger även att han blivit misshandlad.

  16.38 När polispatrullen anländer finns anmälaren och mannen som uppges vara den misstänkte på platsen. Han är påverkad och omhändertas av polispatrullen enligt lagen om berusade personer, LOB. En anmälan, samt eventuellt en motanmälan, gällande misshandel samt skadegörelse upprättas.

  Någon ambulans behövde inte skickas.

 • Telefonbedrägerier | Polismyndigheten – Polisen STO
  2021-02-18 kl. 10:57

  BEDRÄGERIER!!

  Just nu ser vi att telefonbedrägerierna riktat mot äldre ökar i vårt område. Bedragarna försöker på olika sätt förmå den utsatte att identifiera sig via bankdosa eller bank-id.

  Nedan följer tips på hur man kan undvika att utsättas för dessa brott.

  • Lämna ALDRIG ut dina koder till någon.

  • Identifiera dig ALDRIG med bank-id eller
  bankdosa om du blir kontaktad via ex
  mail eller telefon.

  • Oavsett hur trevlig eller påstridig en person är så
  skall du ALDRIG lämna ut eller logga in på dina
  enheter. Stå på dig, säg nej och avsluta samtalet
  bestämt.

  Många äldre har inte sociala medier. Informera era anhöriga och visa dem gärna filmerna i länken.

  Var rädda om ER!

  Telefonbedrägerier | Polismyndigheten

 • Tillsammans gör vi skillnad! Polisen får ofta in tips från allmänheten – Polisen STO
  2021-02-11 kl. 17:41

  Tillsammans gör vi skillnad!

  Polisen får ofta in tips från allmänheten. Dessa använder vi som underlag för hur vi skall lägga upp vårt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete mellan larmen.

  Era tips är viktiga för oss och även om ni inte alltid ser det så tar vi till vara dem!

  Ni vet väl om att ni kan tipsa oss på www.polisen.se alt ringa 11414. Vid pågående brott ring 112.

  Bilden är tagen i samband med ett tidigare ingripande i centrala Stenungsund där vi tack vare ER kunde gripa en gärningsperson. Foto, M. Berglund

 • 11 februari 10:18, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2021-02-11 kl. 11:40

  Trafikolycka på E6 trafikplats 89 Jörlandamotet, Stenungsund.

  En personbil skall enligt uppgifter från Sos alarm ha blivit prejad av vägen av en annan bilist.
  Den vållade föraren skall ha avvikit från platsen.
  Föraren och tillika målsägaren skall ha lite ont i nacken.
  Polis, ambulans och räddningstjänst på väg till platsen.  
   

 • Uppdaterad 07 februari 15:39: 07 februari 14:32, Räddningsinsats, Kungälv
  2021-02-07 kl. 16:39

  Räddningsinsats efter fynd på isen/stranden vid Kovikshamn.

  Räddningstjänsten larmas till Kovikshamn efter fynd vid stranden av kläder mm. Ingen har dock sett någon person som gått igenom isen. Räddningstjänsten meddelar sedan att det finns skridskor mm på platsen. Oklart vad som inträffat.

  Kl 14.40: Larmas polis till platsen. Polisen är inte på plats.

  Kl 15.13: Polis på plats.

  Kl 15.35: Räddningsinsatsen avslutad. De saker som anträffats tillhör en incident tidigare under dagen. Räddningstjänsten har genomfört dykningar utan resultat. Fynden på stranden omhändertogs av polis som hittegods.

  Frågor i övrigt hänvisas till räddningstjänsten.  

   

 • 06 februari 06:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-02-06 kl. 08:29

  Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

  Kl 01.03 Tjörn, Misstänkt drograttfylleri mm
  En polispatrull meddelar att de försöker stoppa en personbil vid länsväg 723, Kållekärr. Bilen som visar sig vara en sk A-traktor färdas i hastigheter över 100 km/h, vägrar stanna och färdas mot Skärhamn. Strax efter Strandvägen rapporterar patrullen att bilen stannat och att flera personer springer.

  Två pojkar, kan snabbt frihetsberövas. Föraren och en till. I traktorn så uppges det även ha befunnit sig tre flickor. Föraren medtogs misstänkt för provtagning, misstänkt för drograttfylleri. Den andra pojken överlämnas till föräldrar. Inga brottsmisstankar mot flickorna. Utöver misstanke om drograttfylleri kan föraren misstänkas för olovlig körning, ej stannat på polismans tecken och troligen även div. trafikbrott i övrigt. Inga kända personskador. A-traktorn tas i beslag.

  Kl 01.36 Mark, misstänkt rattfylleri mm
  En polis patrull försöker stoppa en personbil på Varbergsvägen, riktning Horred. Bilen vägra först stanna men kör sedan av vid en bensinstation i Horred. Föraren vägra sedan att gå ur bilen men polisen får ut föraren, en man. Efter viss efterforskning så omhändertogs mannen för överlämnande till sjukvården. Han är dock fortfarande misstänkt för rattfylleri.

 • 03 februari 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-02-03 kl. 08:01

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

  22.41 Mariestad, inbrottsstöld
  Vid Insiktsvägen griper polisen en man i 30-årsåldern som gjoprt inbrott i ett garage. Under pågående inbrott blir han påkommen av ägaren och försöker då hugga ägaren med något vasst. Polisen kommer till platsen och mannen grips misstänkt för stöld genom inbrott, misshandel och försök till grov misshandel.

  03.57 Kungälv, grov stöld
  I Kungälv vid ICA-lagret är det personer som uppträder märkligt och en allmänhet misstänker att något är på gång. Personerna hoppar in i en skåpbil och en vanlig personbil och åker från platsen mot Göteborg. Allmänheten ringer till polisen och lämnar uppgifter om bilarna och personerna. Vid Lundbytunneln får polisen syn på de båda bilarna och de stoppas. I skåpbilen anträffas flera nya Michelindäck som misstänks vara stulna. I de båda bilarna färdades fyra personer som alla greps misstänkta för grov stöld.

 • Ännu en natt har passerat. Engagerat och vaket har nattens polispatrull skyddat vårt område – Polisen STO
  2021-02-03 kl. 07:05

  Ännu en natt har passerat. Engagerat och vaket har nattens polispatrull skyddat vårt område. Tjörn, Orust och Stenungsund med omnejd. Vi har prioriterat de platser där behovet är som störst. Bl.a. våra rastplatser längs med E6:an – norra och södra infarten till Stenungsund men även i bostadsområdena så att ni kunnat sova tryggt genom natten. Tillsammans leder vi det brottsbekämpande arbetet genom synlighet och närvaro.

  Vi önskar er alla en fin dag. Ta hand om varandra och kör försiktigt på vintriga vägar.

  /Tur 1 och polisen södra Fyrbodal (Fotot är taget på en liten väg nära Henån, Orust.)

 • Uppdaterad 26 januari 10:17: 26 januari 05:00, Mord/dråp, Stenungsund – Polisen STO
  2021-01-26 kl. 11:17

  I Stora Höga har en man anträffats avliden utomhus.

  Mannen är ännu inte identifierad och polisen kan inte utesluta att mannen utsatts för ett brott. Därför har brottsplatsen spärrats av och en teknisk undersökning har påbörjats. Polisen har hundförare på plats för att söka efter spår i omgivningarna och man har även påbörjat dörrknackning i området. En förundersökning om mord har inletts. En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att fastställa dödsorsaken.

  10.10 Polisens tekniker är nu klara och avspärrningarna är hävda.


  Text av Peter Adlersson
  Publicerad 26 januari 09:36
  Uppdaterad 26 januari 10:17

 • 25 januari 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-01-25 kl. 07:41

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson och Fredrik Svedemyr.

  21.24 Älvängen, försök till mord
  I Älvängen har en villa och en bil blivit beskjutna. Flera personer hörde smällar och efter en stund upptäcktes skottskador på fastigheten och en bil. Inga personer har kommit till skada. Brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning har gjorts under natten. Flera polispatruller har arbetat på platsen med bl a dörrknackning och sök i området. En förundersökning om försök till mord har inletts. I nuläget finns ingen misstänkt.

  00.01 Trollhättan, drograttfylleri m.m.
  När en polispatrull försöker stoppa en bilist på E45 i höjd med Sylte försöker föraren att köra ifrån polisen. Ett förföljande påbörjas men nästan direkt kör föraren in i ett träd och polisen kan säkra honom. Föraren, en man i 30-årsåldern, klagar på smärtor i huvudet och ryggen och får åka med ambulansen till NÄL. Han rapporteras för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, ej stannat på polismans tecken samt innehav av narkotika.

  01.42 Göteborg, brand
  På Drakblommegatan ser vittnen hur några unga män slår sönder en bil och sen tänder eld på den. Även ett återvinningscontainer sätts i brand och räddningstjänst och polis larmas. Polisen spanar i området men ingen misstänkt har ännu gripits. Anmälan om skadegörelse genom brand.

  03.13 Göteborg, brand
  På Mårbackagatan har en bil börjat att brinna i närheten av en garagelänga. Bilen blir helt utbränd och ytterligare tre bilar som stod intill fick brandskador. Polisen har skrivit anmälan om skadegörelse genom brand.

  03.39 Frändefors, brand m.m.
  I Frändefors har en bil börjat att brinna på en parkering. Branden släcks och vid kontroll visar det sig att bilen är anmäld stulen. Anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen misstänkt i ärendet.

  05.04 Kungälv, brand
  Larm om brand i en gasugn på Göteborgs Kex. Cirka 80 anställda på plats i lokalerna som utryms enligt räddningstjänsten. Räddningstjänsten kan snabbt släcka branden som begränsades till ugnen. Inga personskador. Ingen åtgärd från polisen.

 • 24 januari 12:17, Brand, Orust – Polisen STO
  2021-01-24 kl. 13:33

  Brand i källare, Tegneby-Stala.

  Polis och räddningstjänst skickas till Tegenby-Stala, efter larm via SOS om brand i villakällare. Boende tar sig ut ur villan.

 • 23 januari 07:09, Trafikolycka, singel, Orust – Polisen STO
  2021-01-23 kl. 08:46

  Personbil i diket, väg 764 Torp.

  Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till väg 764 Torp, där en personbil ligger upp och ner i ett dike. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador. Det är mycket halt väglag på platsen.

 • 19 januari 08:05, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2021-01-19 kl. 09:10

  Föraren av en personbil har kört genom ett staket vid Grössby. Inga uppgifter om skador.

  Ambulans, räddningstjänst och polis på väg.

 • 19 januari 06:35, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-01-19 kl. 07:35

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

  23:28, skadegörelse, Stenungsund
  Vi får in ett samtal om personer som krossar glas och kastar saker i ett hotellrum. En patrull åker till platsen och avvisar två personer i 55- respektive 45-årsåldern. Mycket är sönderslaget i rummet och de är samtidigt misstänkta för skadegörelse.

  01:24, stöld/inbrott, Brålanda
  Vi får in ett larm om ett pågående inbrott i en matvarubutik i centrala Brålanda. En man har tagit sig in i butiken genom att krossa en ruta och bland annat rivit ner hela tobakshyllan. Mannen ska enligt uppgift även fått med sig kassan. Ett antal patruller samt väktare åker till platsen. Men väl framme har gärningspersonen lämnat, möjligen i en mörkbrun bil. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

  01:34, rattfylleri, Göteborg
  En patrull stoppar en bil på Kummingatan. Föraren tas med för kontroll misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning samt narkotikabrott innehav och eget bruk.

  02:44, skadegörelse, Göteborg
  Vi får in ett samtal om att person klottrar på en vårdcentral i Billdal. Gärningspersonen ska enligt uppgift även ha klottrat på ett flertal andra fastigheter i området.  En patrull åker till platsen och kan lokalisera gärningspersonen. Det är en man i 25-årsåldern. Han omhändertas för kontroll. Patrullen skriver an anmälan om skadegörelse samt narkotikabrott eget bruk.

  02:57, brand, Vårgårda
  Vi får ett larm via räddningstjänsten om en brand i en industrifastighet. Enligt räddningstjänsten är det en lokal på 500 m2 som brinner och det ska enligt uppgift finnas gasflaskor i byggnaden. De lyckas säkra gasflaskorna och hanterar branden. En patrull skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott.

  03:20, brand, Gullspång
  Vi får in ett larm via SOS om en brand i en villa. Huset är övertänt när räddningstjänst och polis kommer till platsen. Enligt uppgift ska ingen person befinna sig i huset. Eftersom det i nuläget inte finns någon naturlig förklaring till branden, är en anmälan gällande mordbrand upprättad. Platsen är avspärrad och ska senare undersökas av tekniker.

 • 18 januari 18:14, Misshandel, Stenungsund – Polisen STO
  2021-01-18 kl. 20:08

  Bråk, Stenungstorg.

  Samtal inkommer till polisen om pågående bråk mellan flera personer i anslutning till Stenugstorg. De inblandade går ombord på en buss mot stationen i Stenungsund, där busschauffören stannar tills att polispatrullen anländer.

  19.07 En anmälan om misshandel upprättas, och en man omhändertas av polis enligt lagen om berusade personer.

 • Den här spikpistolen lämnades in som hittegods hos oss på polisstationen i Stenungsund … – Polisen STO
  2021-01-18 kl. 17:39

  Den här spikpistolen lämnades in som hittegods hos oss på polisstationen i Stenungsund tidigare idag. Känner du igen den som din är du välkommen in till oss för att lämna exakt beskrivning av hur den är märkt. Dela gärna!

 • 18 januari 14:30, Rattfylleri, Kungälv – Polisen STO
  2021-01-18 kl. 16:45

  Förare som avvikt från tankningsnota, misstänks för rattfylleri, Ytterby.

  Polis skickas till Rollsbo, efter samtal om en personbilsförare, en man, som avvikit från betalning i samband med tankning på en drivmedelsstation. Anmälaren uppger bilens position, och i höjd med Ulvegärde stannar föraren av personbilen. Där anträffas även denne av polis, och föraren blåser positivt för alkohol. Han tas med för provtagning misstänkt för bedrägeri, drograttfylleri, och då han saknar körkort även olovlig körning.

 • 17 januari 06:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-01-17 kl. 08:38

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

  17.24 Göteborg, rån
  På Ramberget har en man i 35-årsåldern blivit rånad på bl a sin halskedja. Två mörkklädda män har hotat honom med en kniv och sen sprungit från platsen i riktning mot hållplats Rambergsvallen. Inga personskador.

  19.22 Lerum, mord
  I Lerum anträffas en kvinna i 70-årsåldern avliden i sin bostad. Kvinnan har skador som gör att polisen inte kan utesluta brott. Därför har en förundersökning om mord inletts och en teknisk undersökning har utförts på platsen. En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att få besked om dödsorsak. Ingen misstänkt i ärendet.

  23.49 Falköping, drograttfylleri m.m.
  På Storgatan stoppas en bilist för kontroll. I bilen färdas tre män i 20-årsåldern som alla visar tecken på narkotikapåverkan. Samtliga tas med för provtagning. Föraren rapporteras för drograttfylleri, grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. De andra två rapporteras för eget bruk av narkotika.

  00.47 Tjörn, misshandel
  I Djupvik har det varit bråk i en bostad och en man i 30-årsåldern misstänks ha misshandlat en man i 40-årsåldern. Den misshandlade mannen har troligen blivit slagen med ett rör eller liknande och har skador i ena handen samt ont i huvudet. Ambulans på plats har undersökt honom men det är oklart om han behövde åka med till sjukhus. Den misstänkte greps av polisen och en förundersökning om misshandel samt olaga hot har inletts.

  02.06 Göteborg, brand
  På Stjärnbildsgatan har det börjat brinna i en bil. Branden har sen spridit sig till ytterligare tre bilar som stod intill. Räddningstjänst och polis har varit på platsen och en anmälan om grov skadegörelse genom brand har upprättats. Ingen gripen.

 • Vi har i enlighet med medborgarlöftet inriktat oss och vårt arbete mot bland annat narkotika – Polisen STO
  2021-01-15 kl. 15:50

  Vi har i enlighet med medborgarlöftet inriktat oss och vårt arbete mot bland annat narkotika.

  Under veckan som varit har vi kommit i kontakt med flera personer som både brukat och förvarat narkotika i vårt område.

  Under 2020 har vi bland annat rapporterat:

  3 fall av framställning av narkotika
  13 fall av överlåtelse av narkotika
  98 fall av innehav av narkotika
  220 fall av brukande av narkotika
  4 fall av innehav av dopningspreparat
  112 fall av rattfylleri under påverkan av narkotika

  Vårt arbete har resulterat i 125 orosanmälningar till socialtjänsten i olika kommuner gällande barn och ungdomar.

  Som förälder till en ungdom ber vi er att gå in på länken nedanför och läsa igenom vad ni kan göra för att hjälpa oss i arbetet mot narkotika.

  https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/september/foraldraskolan-vill-gora-vuxna-uppmarksamma-pa-ungas-drogbruk/

  Med vänlig hälsning
  Polisen i Stenungsund, Tjörn och Orust.

 • 14 januari 09:54, Mord/dråp, försök, Kungälv – Polisen STO
  2021-01-14 kl. 11:09

  Under onsdagen, igår inträffade en allvarlig händelse på ett ungdomshem i Nereby.

  En av ungdomarna misshandlade en lärare mycket grovt med bland annat ett tillhygge. Läraren avfördes med ambulans till sjukhus, skadeläget för läraren beskrivs som allvarligt men stabilt.

  Ungdomen, 16 år gammal greps på platsen och anhölls under kvällen av åklagare. Den misstänkte har medgett vad som inträffat i förhör och utredningsläget är gott.

  Med anledning av den misstänktes ringa ålder råder sekretess på övrig information i ärendet varför vi i nuläget inte kan lämna ut ytterligare upplysningar i utredningen.

 • Med anledning av den nya pandemilagen begränsar vi maxantalet för besökare i våran reception – Polisen STO
  2021-01-12 kl. 12:10

  Med anledning av den nya pandemilagen begränsar vi maxantalet för besökare i våran reception.

  Följande gäller fr.o.m. 2020-01-11: Max 5 personer i lokalen.

  Vänta utanför om maxantal är uppnått. Har du bokad tid för pass/ID/förhör kom på utsatt tid så hjälper vi er.

  Vi hjälps åt att ta hand om varandra!

  /Receptionen

 • Kalla vägbanor, regn och till kvällen snö med fallande temperaturer gör att det … – Polisen STO
  2021-01-11 kl. 12:25

  Kalla vägbanor, regn och till kvällen snö med fallande temperaturer gör att det just nu gäller att ta det mycket försiktigt i trafiken.

  En trafikolycka har redan inträffat i vårt område, lyckligtvis utan några personskador.

  Vården är mycket hårt belastad och som säkert några av er har läst så har väntetiden för operation för arm- och benbrott fördubblats. Väntetiderna kan i värsta fall bli längre än två veckor.

  Kör försiktigt och var rädda om er.

  Andreas, områdespolisen


 • Dagen har tillbringats med bl.a. hastighetskontroll vid Kullens blomsterträdgård, … – Polisen STO
  2021-01-05 kl. 16:49

  Dagen har tillbringats med bl.a. hastighetskontroll vid Kullens blomsterträdgård, patrullering på Klädesholmen och fotpatrullering på Hasselbacken.

  Ha en fortsatt trevlig tisdag
  // Tur 2


 • Här kommer en liten redogörelse för vad vi på ingripandepolisen och områdespolisen … – Polisen STO
  2021-01-03 kl. 16:38

  Här kommer en liten redogörelse för vad vi på ingripandepolisen och områdespolisen i LPO Södra Fyrbodal arbetat med under nyårshelgen.

  Då sjukvården är hårt belastad med Covid-19 så uppmanar vi er som är i trafiken att ta det mycket lugnt för att förhindra ytterligare belastning så här i slutet av jul- och nyårsledigheten. Som ett led i att stötta sjukvården har vi inom Polisen även jobbat extra med synlighet i trafiken för att dämpa trafiktempot och förhoppningsvis förebygga olyckor i det stundtals hala väglaget.

  Trafikövervakning har skett alla dagar vilket resulterat i två misstänkta drograttfyllerier samt ett alkoholrattfylleri. Ett flertal ordningsböter för hastighet, körförbud med mera har också utfärdats.

  Vi har även jobbat med tillsyn på Hasselbacken, Stora höga, Bleket och vi har även varit i Kungälv.

  Oro kring smällare som kastas har gjort att en del av tiden har fått läggas på detta.

  Vi har pratat med och kontrollerat en del personer. Detta har bland annat resulterat i direktförverkande av alkohol men också ett brott mot knivlagen. Även använda kanyler och en yxa direktförverkades.

  Ett antal samtal med föräldrar till ungdomar har genomförts.

  Utöver detta så har ledningscentralen skickat oss på olika larm i Stenungsund, Tjörn, Orust, Ljungskile, Uddevalla och Kungälv.

 • 01 januari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-01-01 kl. 09:27

  Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

  Har varit mycket att göra och här är några siffror på vad polisen har fått arbeta med under kvällen/ natten i hela regionen:

  250 ärenden med smällare/ raketer inblandade
  9 st personrån
  39 st omhändertagna för fylla
  103 anmälningar är skrivna av yttre personal kopplade till ärenden som inkommit till RLC.

  21.02 Göteborg, blåljussabotage.
  Poliser beskjuts av raketer på Näverlursgatan men dess bättre kommer ingen till skada. Flera patruller till platsen men ingen kan gripas i nuläget.

  22.04 Trollhättan, allmänfarlig vårdslöshet.
  Brinner på en balkong på Slåttervägen varför ambulans, polis samt räddningstjänst kallas dit. Visar sig att det är marschaller som brunnit och spridit sig till något som förvarades på balkongen. Branden släckt och ingen kom till fysisk skada, en anmälan skrivs.

  22.30 Mölndal, synnerligen grov misshandel.
  En 20 åring man blir knivhuggen av en okänd person på Gladiolusgatan. Han har inte blivit av med något vad han kan komma ihåg. Ambulansen kör honom till Sahlgrenska för vård. Enligt uppgifter från sjukvården är han lindrigt skadad. Ingen gripen i nuläget och en anmälan skrivs.

  22.40 Stenungsund, allmänfarlig vårdslöshet.
  Brinner på ett garagetak på Hamburgvägen varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Någon försöker släcka branden på egen hand när räddningstjänst anländer. Branden släcks och en anmälan skrivs. Oklart i skrivande stund vad som förorsakat branden. Tekniker är beställt för en platsundersökning.

  23.24 Göteborg, personrån.
  En man i 30 års åldern blir hotad av en annan man med kniv vid Lilla Bommen. Målsägande blir av med sin mobiltelefon och rånaren springer från platsen, ingen gripen.

  00.15 Bengtsfors, misshandel m.m.
  Ett flertal personer bråkar i Billingsfors varför polis larmas till platsen. Bråket uppstod i samband med att de började skjuta raketer på platsen. Polis skriver anmälan om olaga hot, misshandel samt allmänfarlig vårdslöshet.

  00.22 Lidköping, blåljussabotage.
  En kille, 18 år, som skjutit smällare mot polis i området Nya Staden får åka med till stationen för att sova ruset av sig, en anmälan skrivs.

  00.22 Göteborg, personrån.
  En man blir rånad på sin mobiltelefon samt kontanter på Prinsgatan/ Linnégatan. Polis till platsen men ingen person påträffas som kan sättas i samband med själva händelsen. Mannen hjälps hem till bekanta och en anmälan skrivs.

  01.38 Göteborg, grov misshandel.
  På Norra Gubberogatan blir en man i 18 års åldern knivhuggen i benet i trappuppgången. En objuden gäst försökte ta sig in i en lägenhet där ett nyårsfirande pågick. I samband med detta blir en av de som stod för festen stucken i benet av den objudna gästen som sedan försvann från platsen. Den skadade personen undersöktes av ambulansen på platsen och behövde inte åka med för sjukhusvård, en anmälan skrivs.

  01.55 Göteborg, personrån.
  En man blir omringad av flera personer på Aschebergsgatan och i samband med detta är det någon som tillgriper hans mobiltelefon. Polis söker av närområdet men utan resultat, en anmälan skrivs.

  02.20 Trollhättan, skadegörelse genom brand.
  Flera bilar brinner på Kronogården varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Visar sig att det är två bilar som brinner och släcks av räddningstjänsten, ingen gripen.

  02.49 Vara, trafikolycka.
  En bil kör av vägen och hamnar på taket. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Visar sig ha varit 5 personer i bilen i samband med olyckan. En av dem får åka med ambulansen till sjukhus för vård, oklart skadeläge.

  03.11 Borås, personrån.
  En man i 20 års åldern blir rånad på sina tillhörigheter på Annelundsmotet. Han blöder i ansiktet i samband men vet inte om detta skedde i samband med rånet. Rånarna springer sedan i riktning mot Annelundsparken men ingen påträffades där av patrull vid kontroll. Polis kör hem målsägande till sin familj då han inte behövde uppsöka sjukhus.

  04.02 Trollhättan, hot mot tjänsteman m.m.
  En bil har kört av E45:an och hamnat i diket. Ledig polis på väg hem stannar till och kan då se hur någon springer från platsen. Patrull som kommer till platsen springer efter personen och kan till slut gripa honom. I samband med gripandet hotar den misstänkte poliserna med en kniv varför man använde ”pepparspray” för att kunna lugna ner honom. Mannen som är i 20 års åldern är misstänkt för rattfylleri, hot mot tjänsteman, vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka. Mannen får åka med till stationen för vidare utredning.

 • Gott nytt år önskar polisen i södra Fyrbodal! – Polisen STO
  2021-01-01 kl. 01:57

  Gott nytt år önskar polisen i södra Fyrbodal!!!

  Häsningar från Jesper och Mikael på ingripandepolisen och Andreas på områdespolisen.