• 23 januari 07:09, Trafikolycka, singel, Orust – Polisen STO
  2021-01-23 kl. 07:46

  Personbil i diket, väg 764 Torp.

  Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till väg 764 Torp, där en personbil ligger upp och ner i ett dike. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador. Det är mycket halt väglag på platsen.

 • 19 januari 08:05, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2021-01-19 kl. 08:10

  Föraren av en personbil har kört genom ett staket vid Grössby. Inga uppgifter om skador.

  Ambulans, räddningstjänst och polis på väg.

 • 19 januari 06:35, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-01-19 kl. 06:35

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

  23:28, skadegörelse, Stenungsund
  Vi får in ett samtal om personer som krossar glas och kastar saker i ett hotellrum. En patrull åker till platsen och avvisar två personer i 55- respektive 45-årsåldern. Mycket är sönderslaget i rummet och de är samtidigt misstänkta för skadegörelse.

  01:24, stöld/inbrott, Brålanda
  Vi får in ett larm om ett pågående inbrott i en matvarubutik i centrala Brålanda. En man har tagit sig in i butiken genom att krossa en ruta och bland annat rivit ner hela tobakshyllan. Mannen ska enligt uppgift även fått med sig kassan. Ett antal patruller samt väktare åker till platsen. Men väl framme har gärningspersonen lämnat, möjligen i en mörkbrun bil. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

  01:34, rattfylleri, Göteborg
  En patrull stoppar en bil på Kummingatan. Föraren tas med för kontroll misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning samt narkotikabrott innehav och eget bruk.

  02:44, skadegörelse, Göteborg
  Vi får in ett samtal om att person klottrar på en vårdcentral i Billdal. Gärningspersonen ska enligt uppgift även ha klottrat på ett flertal andra fastigheter i området.  En patrull åker till platsen och kan lokalisera gärningspersonen. Det är en man i 25-årsåldern. Han omhändertas för kontroll. Patrullen skriver an anmälan om skadegörelse samt narkotikabrott eget bruk.

  02:57, brand, Vårgårda
  Vi får ett larm via räddningstjänsten om en brand i en industrifastighet. Enligt räddningstjänsten är det en lokal på 500 m2 som brinner och det ska enligt uppgift finnas gasflaskor i byggnaden. De lyckas säkra gasflaskorna och hanterar branden. En patrull skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott.

  03:20, brand, Gullspång
  Vi får in ett larm via SOS om en brand i en villa. Huset är övertänt när räddningstjänst och polis kommer till platsen. Enligt uppgift ska ingen person befinna sig i huset. Eftersom det i nuläget inte finns någon naturlig förklaring till branden, är en anmälan gällande mordbrand upprättad. Platsen är avspärrad och ska senare undersökas av tekniker.

 • 18 januari 18:14, Misshandel, Stenungsund – Polisen STO
  2021-01-18 kl. 19:08

  Bråk, Stenungstorg.

  Samtal inkommer till polisen om pågående bråk mellan flera personer i anslutning till Stenugstorg. De inblandade går ombord på en buss mot stationen i Stenungsund, där busschauffören stannar tills att polispatrullen anländer.

  19.07 En anmälan om misshandel upprättas, och en man omhändertas av polis enligt lagen om berusade personer.

 • Den här spikpistolen lämnades in som hittegods hos oss på polisstationen i Stenungsund … – Polisen STO
  2021-01-18 kl. 16:39

  Den här spikpistolen lämnades in som hittegods hos oss på polisstationen i Stenungsund tidigare idag. Känner du igen den som din är du välkommen in till oss för att lämna exakt beskrivning av hur den är märkt. Dela gärna!

 • 18 januari 14:30, Rattfylleri, Kungälv – Polisen STO
  2021-01-18 kl. 15:45

  Förare som avvikt från tankningsnota, misstänks för rattfylleri, Ytterby.

  Polis skickas till Rollsbo, efter samtal om en personbilsförare, en man, som avvikit från betalning i samband med tankning på en drivmedelsstation. Anmälaren uppger bilens position, och i höjd med Ulvegärde stannar föraren av personbilen. Där anträffas även denne av polis, och föraren blåser positivt för alkohol. Han tas med för provtagning misstänkt för bedrägeri, drograttfylleri, och då han saknar körkort även olovlig körning.

 • 17 januari 06:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-01-17 kl. 07:38

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

  17.24 Göteborg, rån
  På Ramberget har en man i 35-årsåldern blivit rånad på bl a sin halskedja. Två mörkklädda män har hotat honom med en kniv och sen sprungit från platsen i riktning mot hållplats Rambergsvallen. Inga personskador.

  19.22 Lerum, mord
  I Lerum anträffas en kvinna i 70-årsåldern avliden i sin bostad. Kvinnan har skador som gör att polisen inte kan utesluta brott. Därför har en förundersökning om mord inletts och en teknisk undersökning har utförts på platsen. En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att få besked om dödsorsak. Ingen misstänkt i ärendet.

  23.49 Falköping, drograttfylleri m.m.
  På Storgatan stoppas en bilist för kontroll. I bilen färdas tre män i 20-årsåldern som alla visar tecken på narkotikapåverkan. Samtliga tas med för provtagning. Föraren rapporteras för drograttfylleri, grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. De andra två rapporteras för eget bruk av narkotika.

  00.47 Tjörn, misshandel
  I Djupvik har det varit bråk i en bostad och en man i 30-årsåldern misstänks ha misshandlat en man i 40-årsåldern. Den misshandlade mannen har troligen blivit slagen med ett rör eller liknande och har skador i ena handen samt ont i huvudet. Ambulans på plats har undersökt honom men det är oklart om han behövde åka med till sjukhus. Den misstänkte greps av polisen och en förundersökning om misshandel samt olaga hot har inletts.

  02.06 Göteborg, brand
  På Stjärnbildsgatan har det börjat brinna i en bil. Branden har sen spridit sig till ytterligare tre bilar som stod intill. Räddningstjänst och polis har varit på platsen och en anmälan om grov skadegörelse genom brand har upprättats. Ingen gripen.

 • Vi har i enlighet med medborgarlöftet inriktat oss och vårt arbete mot bland annat narkotika – Polisen STO
  2021-01-15 kl. 14:50

  Vi har i enlighet med medborgarlöftet inriktat oss och vårt arbete mot bland annat narkotika.

  Under veckan som varit har vi kommit i kontakt med flera personer som både brukat och förvarat narkotika i vårt område.

  Under 2020 har vi bland annat rapporterat:

  3 fall av framställning av narkotika
  13 fall av överlåtelse av narkotika
  98 fall av innehav av narkotika
  220 fall av brukande av narkotika
  4 fall av innehav av dopningspreparat
  112 fall av rattfylleri under påverkan av narkotika

  Vårt arbete har resulterat i 125 orosanmälningar till socialtjänsten i olika kommuner gällande barn och ungdomar.

  Som förälder till en ungdom ber vi er att gå in på länken nedanför och läsa igenom vad ni kan göra för att hjälpa oss i arbetet mot narkotika.

  https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/september/foraldraskolan-vill-gora-vuxna-uppmarksamma-pa-ungas-drogbruk/

  Med vänlig hälsning
  Polisen i Stenungsund, Tjörn och Orust.

 • 14 januari 09:54, Mord/dråp, försök, Kungälv – Polisen STO
  2021-01-14 kl. 10:09

  Under onsdagen, igår inträffade en allvarlig händelse på ett ungdomshem i Nereby.

  En av ungdomarna misshandlade en lärare mycket grovt med bland annat ett tillhygge. Läraren avfördes med ambulans till sjukhus, skadeläget för läraren beskrivs som allvarligt men stabilt.

  Ungdomen, 16 år gammal greps på platsen och anhölls under kvällen av åklagare. Den misstänkte har medgett vad som inträffat i förhör och utredningsläget är gott.

  Med anledning av den misstänktes ringa ålder råder sekretess på övrig information i ärendet varför vi i nuläget inte kan lämna ut ytterligare upplysningar i utredningen.

 • Med anledning av den nya pandemilagen begränsar vi maxantalet för besökare i våran reception – Polisen STO
  2021-01-12 kl. 11:10

  Med anledning av den nya pandemilagen begränsar vi maxantalet för besökare i våran reception.

  Följande gäller fr.o.m. 2020-01-11: Max 5 personer i lokalen.

  Vänta utanför om maxantal är uppnått. Har du bokad tid för pass/ID/förhör kom på utsatt tid så hjälper vi er.

  Vi hjälps åt att ta hand om varandra!

  /Receptionen

 • Kalla vägbanor, regn och till kvällen snö med fallande temperaturer gör att det … – Polisen STO
  2021-01-11 kl. 11:25

  Kalla vägbanor, regn och till kvällen snö med fallande temperaturer gör att det just nu gäller att ta det mycket försiktigt i trafiken.

  En trafikolycka har redan inträffat i vårt område, lyckligtvis utan några personskador.

  Vården är mycket hårt belastad och som säkert några av er har läst så har väntetiden för operation för arm- och benbrott fördubblats. Väntetiderna kan i värsta fall bli längre än två veckor.

  Kör försiktigt och var rädda om er.

  Andreas, områdespolisen


 • Dagen har tillbringats med bl.a. hastighetskontroll vid Kullens blomsterträdgård, … – Polisen STO
  2021-01-05 kl. 15:49

  Dagen har tillbringats med bl.a. hastighetskontroll vid Kullens blomsterträdgård, patrullering på Klädesholmen och fotpatrullering på Hasselbacken.

  Ha en fortsatt trevlig tisdag
  // Tur 2


 • Här kommer en liten redogörelse för vad vi på ingripandepolisen och områdespolisen … – Polisen STO
  2021-01-03 kl. 15:38

  Här kommer en liten redogörelse för vad vi på ingripandepolisen och områdespolisen i LPO Södra Fyrbodal arbetat med under nyårshelgen.

  Då sjukvården är hårt belastad med Covid-19 så uppmanar vi er som är i trafiken att ta det mycket lugnt för att förhindra ytterligare belastning så här i slutet av jul- och nyårsledigheten. Som ett led i att stötta sjukvården har vi inom Polisen även jobbat extra med synlighet i trafiken för att dämpa trafiktempot och förhoppningsvis förebygga olyckor i det stundtals hala väglaget.

  Trafikövervakning har skett alla dagar vilket resulterat i två misstänkta drograttfyllerier samt ett alkoholrattfylleri. Ett flertal ordningsböter för hastighet, körförbud med mera har också utfärdats.

  Vi har även jobbat med tillsyn på Hasselbacken, Stora höga, Bleket och vi har även varit i Kungälv.

  Oro kring smällare som kastas har gjort att en del av tiden har fått läggas på detta.

  Vi har pratat med och kontrollerat en del personer. Detta har bland annat resulterat i direktförverkande av alkohol men också ett brott mot knivlagen. Även använda kanyler och en yxa direktförverkades.

  Ett antal samtal med föräldrar till ungdomar har genomförts.

  Utöver detta så har ledningscentralen skickat oss på olika larm i Stenungsund, Tjörn, Orust, Ljungskile, Uddevalla och Kungälv.

 • 01 januari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2021-01-01 kl. 08:27

  Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

  Har varit mycket att göra och här är några siffror på vad polisen har fått arbeta med under kvällen/ natten i hela regionen:

  250 ärenden med smällare/ raketer inblandade
  9 st personrån
  39 st omhändertagna för fylla
  103 anmälningar är skrivna av yttre personal kopplade till ärenden som inkommit till RLC.

  21.02 Göteborg, blåljussabotage.
  Poliser beskjuts av raketer på Näverlursgatan men dess bättre kommer ingen till skada. Flera patruller till platsen men ingen kan gripas i nuläget.

  22.04 Trollhättan, allmänfarlig vårdslöshet.
  Brinner på en balkong på Slåttervägen varför ambulans, polis samt räddningstjänst kallas dit. Visar sig att det är marschaller som brunnit och spridit sig till något som förvarades på balkongen. Branden släckt och ingen kom till fysisk skada, en anmälan skrivs.

  22.30 Mölndal, synnerligen grov misshandel.
  En 20 åring man blir knivhuggen av en okänd person på Gladiolusgatan. Han har inte blivit av med något vad han kan komma ihåg. Ambulansen kör honom till Sahlgrenska för vård. Enligt uppgifter från sjukvården är han lindrigt skadad. Ingen gripen i nuläget och en anmälan skrivs.

  22.40 Stenungsund, allmänfarlig vårdslöshet.
  Brinner på ett garagetak på Hamburgvägen varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Någon försöker släcka branden på egen hand när räddningstjänst anländer. Branden släcks och en anmälan skrivs. Oklart i skrivande stund vad som förorsakat branden. Tekniker är beställt för en platsundersökning.

  23.24 Göteborg, personrån.
  En man i 30 års åldern blir hotad av en annan man med kniv vid Lilla Bommen. Målsägande blir av med sin mobiltelefon och rånaren springer från platsen, ingen gripen.

  00.15 Bengtsfors, misshandel m.m.
  Ett flertal personer bråkar i Billingsfors varför polis larmas till platsen. Bråket uppstod i samband med att de började skjuta raketer på platsen. Polis skriver anmälan om olaga hot, misshandel samt allmänfarlig vårdslöshet.

  00.22 Lidköping, blåljussabotage.
  En kille, 18 år, som skjutit smällare mot polis i området Nya Staden får åka med till stationen för att sova ruset av sig, en anmälan skrivs.

  00.22 Göteborg, personrån.
  En man blir rånad på sin mobiltelefon samt kontanter på Prinsgatan/ Linnégatan. Polis till platsen men ingen person påträffas som kan sättas i samband med själva händelsen. Mannen hjälps hem till bekanta och en anmälan skrivs.

  01.38 Göteborg, grov misshandel.
  På Norra Gubberogatan blir en man i 18 års åldern knivhuggen i benet i trappuppgången. En objuden gäst försökte ta sig in i en lägenhet där ett nyårsfirande pågick. I samband med detta blir en av de som stod för festen stucken i benet av den objudna gästen som sedan försvann från platsen. Den skadade personen undersöktes av ambulansen på platsen och behövde inte åka med för sjukhusvård, en anmälan skrivs.

  01.55 Göteborg, personrån.
  En man blir omringad av flera personer på Aschebergsgatan och i samband med detta är det någon som tillgriper hans mobiltelefon. Polis söker av närområdet men utan resultat, en anmälan skrivs.

  02.20 Trollhättan, skadegörelse genom brand.
  Flera bilar brinner på Kronogården varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Visar sig att det är två bilar som brinner och släcks av räddningstjänsten, ingen gripen.

  02.49 Vara, trafikolycka.
  En bil kör av vägen och hamnar på taket. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Visar sig ha varit 5 personer i bilen i samband med olyckan. En av dem får åka med ambulansen till sjukhus för vård, oklart skadeläge.

  03.11 Borås, personrån.
  En man i 20 års åldern blir rånad på sina tillhörigheter på Annelundsmotet. Han blöder i ansiktet i samband men vet inte om detta skedde i samband med rånet. Rånarna springer sedan i riktning mot Annelundsparken men ingen påträffades där av patrull vid kontroll. Polis kör hem målsägande till sin familj då han inte behövde uppsöka sjukhus.

  04.02 Trollhättan, hot mot tjänsteman m.m.
  En bil har kört av E45:an och hamnat i diket. Ledig polis på väg hem stannar till och kan då se hur någon springer från platsen. Patrull som kommer till platsen springer efter personen och kan till slut gripa honom. I samband med gripandet hotar den misstänkte poliserna med en kniv varför man använde ”pepparspray” för att kunna lugna ner honom. Mannen som är i 20 års åldern är misstänkt för rattfylleri, hot mot tjänsteman, vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka. Mannen får åka med till stationen för vidare utredning.

 • Gott nytt år önskar polisen i södra Fyrbodal! – Polisen STO
  2021-01-01 kl. 00:57

  Gott nytt år önskar polisen i södra Fyrbodal!!!

  Häsningar från Jesper och Mikael på ingripandepolisen och Andreas på områdespolisen.

 • 30 december 21:01, Trafikolycka, Tjörn – Polisen STO
  2020-12-30 kl. 21:29

  Bilist och mopedist som kolliderat, Ängholmsvägen / Stansviksvägen.

  Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen, där en mopedist och en bilist kolliderat. Enligt uppgift ska två personer ha färdats på mopeden, och en ska blöda från ett knä. Skadeläget är dock okänt.

 • Det har den senaste tiden varit hätska diskussioner om vad som gäller vid användning av fyrverkerier – Polisen STO
  2020-12-30 kl. 15:55

  Det har den senaste tiden varit hätska diskussioner om vad som gäller vid användning av fyrverkerier.

  Vi ska nu sprida lite ljus över de riktlinjer som gäller:
  – Köpa, inneha och att använda fyrverkerier kräver att du har fyllt 18 år.
  – Detta står på Stenungsunds och Orusts kommuns hemsida:
  Ordningslagen 3 kap 7 § får pyrotekniska varor inte användas utan tillstånd av polismyndigheten, om användning med hänsyn till tidpunkten, platsens belägenhet och övriga omständigheter innebär risk för skada på eller någon beaktansvärd olägenhet för person eller egendom.
  – Enligt MSBs hemsida krävs det godkänd utbildning för att få skjuta smällare eller raketer med styrpinne.

  Då vi har sett en utveckling av att riktlinjerna inte följs vill vi också påtala att allmänheten får använda sitt sunda förnuft vid användning av fyrverkerier.
  Ni föräldrar har ett extra ansvar att hålla koll på era barn och de fyrverkerier som köps hem så att inga olägenheter uppstår eller i värsta fall skador.

  Vi önskar er alla ett Gott nytt år!

 • 30 december 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-12-30 kl. 06:19

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Anna Göransson.

  23.27 Göteborg, bilbrand
  På Kummingatan har det börjat brinna i en bil på en parkering. Ytterligare ett par bilar som stod bredvid har fått brandskador. En liten svart bil har setts lämna platsen i samband med att branden startade. Polisen har skrivit anmälan om skadegörelse genom brand men ingen misstänkt i nuläget.

  00.25 Borås, inbrott
  Någon har tagit sig in i ett företags lokaler på Norrby Långgata och stulit flera datorer. Inga misstänkta kvar på platsen och en anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats.

  00.30 Kungälv, trafikbrott
  Karebyvägen stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 45-årsåldern, saknar körkort och rapporteras för grov olovlig körning. Hans bil tas i beslag enligt trafikbrottslagen.

  01.31 Uddevalla, drograttfylleri m.m.
  På länsväg 161 i Lanesund kontrollerar polisen en bilist. Förare är en man i 70-årsåldern som saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

  01.33 Mölndal, inbrott
  Larmet går från en butik på Bangårdsvägen. När polis kommer till platsen kan man konstatera att någon krossat en ruta i en entrédörr och tagit sig in. Rutan har krossats med stenar. Det är inga personer kvar på platsen och det är oklart vad som stulits. Polisen har sökt med hund utan resultat. Anmälan om stöld genom inbrott.

 • Nu till helgen kommer vi på områdespolisen i södra Fyrbodal samverka med områdespolisen i Kungälv … – Polisen STO
  2020-12-29 kl. 17:19

  Nu till helgen kommer vi på områdespolisen i södra Fyrbodal samverka med områdespolisen i Kungälv och Ale.

  Detta innebär att vi kommer förlägga en del av vår verksamhet i Kungälv men också här i vårt område. Allt är beroende av vad vi upptäcker men också på vad för larm som inkommer till regionledningscentralen.

  Hälsningar områdespolisen i södra Fyrbodal


 • Uppdaterad 28 december 16:44: 28 december 15:53, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2020-12-28 kl. 16:44

  På Stenungsön är tre bilister inblandade i en olycka.

  Olyckan har inträffat i höjd med Stenungsbaden och det är oklart om någon är skadad. Polis på väg.

  16.25 Ett körfält är öppet, bärgare strax på plats.

  16.50 Inga personskador. Vägen åter öppen för trafik.

 • 28 december 13:49, Olaga hot, Stenungsund – Polisen STO
  2020-12-28 kl. 15:01

  Olaga hot mot polisen i Stenungsund.

  Det har ringts in ett hot mot polisen och polisstationen i Stenungsund. Polisen har förstärkt bevakningen runt polisstationen. Polisen arbetar även med utredningsåtgärder i ärendet. En förundersökning om grovt olaga hot har inletts.

 • God jul Stenungsund, Tjörn och Orust! Idag har dagspasset varit lugnt i vårt lokalpolisområde – Polisen STO
  2020-12-24 kl. 17:40


  🎄🌟 God jul Stenungsund, Tjörn och Orust! 🌟🎄

  Idag har dagspasset varit lugnt i vårt lokalpolisområde. Passet bestod av att bland annat sprida julglädje genom att spela julmusik från polisbilen. Vi hann med flera besök i olika städer där vi spred julglädje. Vi möttes av mycket glada och vinkande medborgare.

  Vi önskar er en riktigt god jul och fortsättning från polisen i Stenungsund.

 • Dagen före dopparedagen tillbringades med att patrullera, både till fots och med bil, i Henån och Mollösund – Polisen STO
  2020-12-23 kl. 16:37

  Dagen före dopparedagen tillbringades med att patrullera, både till fots och med bil, i Henån och Mollösund. ✨Vi önskar er alla en god jul & gott nytt år!✨
  🎅🏼🤶🏼


 • 21 december 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-12-21 kl. 06:32

  Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Peter Adlersson.

  18.47 Rån, Doterödsvägen, Stenungsund. Polis skickas till en drivmedelsbutik efter att ett överfallslarm kommit från platsen. En man med rånarluva har varit inne i butiken, och hotat till sig pengar. Några pengar har gärningsmannen dock inte fått med sig, däremot cigaretter. Han lämnar därefter platsen. Polis söker i området men den misstänkte anträffas inte. En anmälan om rån skrivs. Händelsen har inte medfört några fysiska personskador.

  21.17 Stöld genom inbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, Lantmannavägen, Trollhättan. Polis skickas till platsen, efter samtal från en drivmedelsstation där man haft inbrott i verkstaden. En ruta är krossad, men när polis anländer finns ingen kvar på platsen. En bil har tillgripits från verkstaden, och en anmälan stöld genom inbrott samt tillgrepp av fortskaffningsmedel skrivs. Bilen anträffas senare övergiven på en cykelbana som leder från platsen. Den bärgas från platsen. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

  22.55 Rån, Årstidgatan, Göteborg. En man blir slagen i ansiktet av en ensam gärningsman, som i samband med det tillgriper mannens mobil. Gärningsmannen har först kommit fram och frågat mannen efter vägen, därefter slagit till honom och rånat honom på mobilen. Polis söker i området men den misstänkte gärningsmannen anträffas inte. En anmälan om rån skrivs.

  00.29 Brand, Alafors. En parkerad bil brinner med öppna lågor, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. Bilen blir helt utbrunnen, och en anmälan skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt.

 • 19 december 13:56, Rattfylleri, Kungälv – Polisen STO
  2020-12-19 kl. 14:21

  Misstänkt drogratfylleri mm i Munkagärde.

  Polis stoppar och kontrollerar en personbil vid Karebyvägen. Föraren, en man visar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Föraren medtogs för provtagning. Polisen hittar även en mindre mängd misstänkt narkotika som beslagtogs. Även misstanke om narkotikabrott genom innehav.

 • 18 december 21:16, Rån väpnat, Kungälv – Polisen STO
  2020-12-18 kl. 21:38

  En bensinstation blir rånad av beväpnad gärningsman på Teknikergatan i Kungälv

  Ett larm kommer från en bensinstation på Teknikergatan i Kungälv. En maskerad och beväpnad man skall ha rånat en ensam kassörska på bensinstationen.
  Mannen skall sedan ha lämnat platsen i en personbil.
  Polis på plats ingen gripen i nuläget. Polis söker gärningsperson i området kring Kungälv.

  21:27
  Polis får tips om en krockad personbil i ett p-hus i Kungälv, denna bil är intressant i utredningen. Hundpatruller på plats för eftersök av gärningsperson.

 • 18 december 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-12-18 kl. 06:40

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

  22.28 Ljungskile, grovt rån
  En man maskerad med en svart luva har kommit in på Shell och hotat personalen med en pistol. Han har tilltvingat sig dagskassan och därefter lämnat butiken springande. Polisen har sökt i området med bl a hund men ingen har ännu gripits. Inga personskador.

  01.22 Skara, rattfylleri
  På Mariebergsgatan stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

  02.52 Stenungsund, vårdslöshet i trafik m.m.
  På E6 vid Stora Höga försöker en polispatrull att stoppa en bilist. Föraren av fordonet vägrar dock att stanna och försöker köra ifrån polisen. Ett förföljande inleds och färden går på småvägar in mot Svartedalen där det efter en stund blir ett stopp. En eller två personer hinner lämna bilen men två män i 20-årsåldern kan säkras på platsen. De grips då de saknar hemvist i landet. De andra har ej lokaliserats trots att polisen sökt med hund. Brottsrubriceringar i nuläget är vårdslöshet i trafik samt ej stannat på polismans tecken.

  03.52 Borås, försök till mord
  På Värmlandsgatan har en man fallit från tredje våningen och skadat sig allvarligt. Han är körd i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset och skadeläget ska vara allvarligt men stabilt. Det är i nuläget oklart vad som hänt så polisen har inlett en förundersökning om försök till mord för att kunna spärra av och knacka dörr i området. En teknisk undersökning kommer att inledas under morgonen.

 • Ikväll finns vi på plats i området kring Hasselbacken. /Områdespolisen – Polisen STO
  2020-12-17 kl. 19:25

  Ikväll finns vi på plats i området kring Hasselbacken.
  /Områdespolisen 👮‍♂️

  Uppdatering: det har smällts lite fyrverkerier under den stund vi befunnit oss i Hasselbacken.

  Fyrverkerier är något som det måste sökas tillstånd på för att få använda.

  Tänk även på att husdjur och människor blir oroliga. En person kom fram till oss och berättade att hans mamma trodde att det sköts med vapen.

 • En hjälpande hand. Jag såg dig och du såg mig. Du klättrade upp på räcket … – Polisen STO
  2020-12-15 kl. 17:00

  Polisen Stenungsund, Tjörn och Orust har delat ett inlägg.
  https://www.facebook.com/polisenstenungsundtjornorust/posts/3677765402283710

  En hjälpande hand.
  Jag såg dig och du såg mig. Du klättrade upp på räcket och jag sprang. Du kollade på mig och hängde dig på utsidan. Jag sprang, kände rädsla för en fruktansvärd syn. Jag slänger mig mot räcket och fångar din arm. Jag sliter och kollegorna får tag på andra sidan. Du är säkrad. När vi tagit över dig på rätt sida om räcket så bröt du ihop och sa att du inte orkade mer.
  Att må så dåligt och att vara så nära att avsluta ditt liv. Fruktansvärt.
  Denna händelsen inträffade 2017 men jag tänker ofta på den. Jag undrar vad som hände sen och hur du mår idag. Frågor som jag inte lär få svar på.

  Den psykiska ohälsan är tyvärr omfattande i landet. I helgen publicerade GP en artikel med statistik om att polisen åker på nära 50 suicidlarm per dag. 50 är en enorm siffra i detta sammanhanget.

  Vi är mitt i vintern, det är mörkt, Corona finns i allas tankar och påverkar oss i olika grad. Det är helt enkelt en tuff tid som vi befinner oss i. Så jag har en uppmaning till dig som läser. Våga sträcka ut en hjälpande hand till någon. Familj, vänner eller kanske en ytligt bekant. Våga fråga hur någon mår och våga lyssna. Något litet kan göra så enormt mycket.

  Det finns hjälp att få. Det finns personer att prata med. Våga prata, våga lyssna, våga hjälpa och våga be om hjälp.

  Vet du någon som mår dåligt, eller mår du själv dåligt så finns mer information på Mind.se

  Några nummer som är bra:
  * Polis, Ambulans och Räddningstjänst 112 om det är akut annars 11414
  * Jourhavande medmänniska 08-7021680
  * Jourhavande präst finns via 112
  * Självmordslinjen 90101
  * Föräldralinjen 020-852000
  * Äldrelinjen 020-222233
  / Tobias Ingripandepolis

 • Tack till kollegorna i region Bergslagen för denna julhälsning! – Polisen STO
  2020-12-13 kl. 11:54

  Polisen Stenungsund, Tjörn och Orust har delat ett inlägg.

  https://www.facebook.com/polisenstenungsundtjornorust/posts/3672432812816969

  Tack till kollegorna i region Bergslagen för denna julhälsning!

  OBS! SLÅ PÅ MAX BAS OCH LJUD! Polisen och räddningstjänsten i region Bergslagen önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! (Varning för starka ljuseffekter)

 • Hedersrelaterat våld och förtryck kan ta sig olika uttryck. Det kan handla om … – Polisen STO
  2020-12-10 kl. 08:35

  Polisen Stenungsund, Tjörn och Orust har delat ett inlägg.
  https://www.facebook.com/polisenstenungsundtjornorust/posts/3664012273659023

  Hedersrelaterat våld och förtryck kan ta sig olika uttryck. Det kan handla om flickor som måste gå direkt hem efter skolan, som inte får vara med på lektionerna i alla skolämnen eller som inte får välja sina vänner. Om unga kvinnor och män som inte får välja om, eller med vem, de ska gifta sig. Eller om HBTQ-personer som inte accepteras för de individer de är. Det kan också röra sig om pojkar som måste bevaka sina systrar varje dag i skolan, eller om flickor och unga kvinnor som inte får bestämma över sin kropp eller sexualitet.

  Alla ska ha samma rättigheter och möjligheter att bestämma och påverka sina egna liv. #duharrätt

  http://www.xn--hedersfrtryck-omb.se/
  https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/hedersrelaterade-brott/

 • 10 december 05:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-12-10 kl. 06:36

  Ett urval ur kvällen/nattens händelser. Presstalesperson under torsdagen är Stefan Gustafsson och under kvällen Fredrik Svedemyr.

  Kl 23.11 Trollhättan, brand
  Räddningstjänst och polis kallas till en pågående lägenhetsbrand på Sädesbingen. Räddningstjänsten tar sig in och släcker. Branden har troligen startat i köket, oklar anledning. Lägenhetsinnehavaren lindrigt skadad men ej behov av sjukhusvård. Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättas.

  Kl 00.24 Göteborg, två gripna för stöld på byggarbetsplats
  Polis larmas till Marklandsgatan. Vittnen har sett en parkerad bil vid ett nybygge och personer som bär ut gods från området. Troligen mellan två och tre personer på plats. Polisen anländer till platsen och ertappar två utländska medborgare på platsen, båda män. Bilen finns på plats. De båda männen grips misstänkta för inbrottsstöld.

  Kl 01.24 Göteborg, grovt rån
  En man kontaktar polisen och uppger att han blivit rånad i Färjenäsparken. Mannen uppger att han under vapenhot tvingats att föra över en större summa pengar till gärningsmännen. Händelsen ska ha inträffat ca 40 minuter före det att polisen får vetskap om händelsen. Mannen ha blivit utsatt för våld/slagen och tvingad ut i ett parkområde av 4-5 maskerade män. Mannen körs till sjukhus för kontroll via polispatrull. Han är dock troligen lindrigt skadad. Ingen gripen.

  Kl 03.37 Skara, mordbrand
  Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till Åkerstigen där det ska brinna i en garagelänga. Oklara omständigheter kring hur branden startat. Det går inte att utesluta att branden är anlagd därför inleds förundersökning med rubricering mordbrand. Inga personskador. Räddningstjänsten beräknas vara kvar fram till ca kl 07.00. Därefter kommer polisen att spärra av för teknisk undersökning.

  Kl 05.17 Orust, inbrottsstöld i tobaksbutik
  Ett larm med kamera löser ut i tobaksbutik vid Tegneby. Innehavaren av butiken kan möjligen se två personer inne i butiken, en man och en kvinna. Polis/väktare larmas.
  De verkar intresserade av tobaksvaror. Kl 05.30 är polis på plats. Fönster till butiken har krossats där gärningsmännen troligen har tagit sig in. Inga gärningsmän kvar på platsen. Polisen kommer söka i området med hund men troligen har gärningsmännen lämnat i bil. Oklart vad som tillgripits. Ingen gripen i nuläget.

 • 09 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-12-09 kl. 07:01

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

  23:07, stöld, Tjörn
  Vi får in ett larm om en pågående stöld på en byggarbetsplats. En anmälare ser två personer som lastar in ett elaggregat i en bil. De går sedan runt och tittar in i släp och försöker bryta sig in i en arbetsbod. De försöker sedan lämna platsen i en bil med släp. En patrull hinner dock fram och kan stoppa ekipaget. De två personerna grips misstänkta för bland annat stöld, försök till stöld samt tillgrepp av släp. Patrullen skriver även en anmälan om grov olovlig körning på föraren. Bilen och släpet tas i beslag.

  00:15, rattfylleri, Mariestad
  En patrull stoppar en bil på Bergsgatan. Föraren omhändertas för provtagning misstänkt för rattfylleri.

  00:38, stöld, Ale
  Vi får in ett larm om att två gärningspersoner försöker bryta sig in i en lokal på Hålstensvägen. De ska enligt uppgift ha brutit upp ytterdörren med en kofot. Polis åker till platsen och kan konstatera att det inte finns någon yttre påverkan på dörren. Däremot är ett fönster öppet. Patrullen söker genom byggnaden, men utan att hitta några gärningspersoner. En hundpatrull söker i området, men utan resultat. En anmälan om försök till grov stöld är upprättad.

  02:04, olaga intrång, Ulricehamn
  Ett inbrottslarm går på ett hotell. En väktare som åkt på larmet ser en person inne i restaurangen, som lyser med en ficklampa. Ytterligare en väktare anländer och de konfronterar gärningspersonen. En patrull anländer och omhändertar personen för berusning samt skriver en anmälan om olaga intrång.

  02:12, brand, Lerum
  Vi får larm om en bil som brinner på Dammviksvägen. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Branden släcks och patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.

  03:14, brand, Göteborg
  Vi får in ett larm om en brand i en byggnad på Lärjeågatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Enligt uppgift ska branden ha startat i en batterilåda i ett förvaringsutrymme. Patrullen upprättar en anmälan om brand utan misstanke om brott.

 • 08 december 05:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-12-08 kl. 06:19

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Anna Göransson och Stefan Gustafsson.

  22.02 Göteborg, rån
  Vid hållplats Svingeln har en man i 25-årsåldern blivit rånad av tre män. De har hållit fast honom och stulit hans klocka. Vittnen ringde polisen som snabbt var på plats och kunde gripa de tre männen misstänkta för rån. Två av de gripna är i 25-årsåldern och den tredje är i 35-årsåldern. Inga personskador.

  01.07 Uddevalla, försök till grovt våld mot tjänsteman m.m.
  På länsväg 161 i Utby försöker en polispatrull stoppa en bilist för kontroll. Föraren vägrar att stanna och kör i riktning mot Uddevalla. Under färden försöker föraren bland annat att preja polisbilen. Efter cirka fem minuter får polispatrullen stopp på bilen och föraren, en man i 20-årsåldern, kan säkras och gripas. Mannen misstänks i nuläget för försök till grovt våld mot tjänsteman(försökt preja polispatrullen), grovt rattfylleri samt grov olovlig körning. Bilen tagen i beslag.

  02.19 Ale, inbrott
  Larmet går på en ridsportbutik i Starrkärr och polien åker till platsen. En ruta är krossad i butiken och någon har varit inne och stulit 2-3 sadlar. Inga misstänkta kvar men en anmälan har upprättats.

  03.04 Ellös, bilbrand
  Vid länsväg 770 vid Strömsholm har en bil börjat att brinna. Den har stått parkerad där några dagar och det finna misstankar om att branden är anlagd. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

 • Igår eftermiddag inträffade en incident på fordonsgasstationen på Vallenvägen i Stora Höga – Polisen STO
  2020-12-07 kl. 16:30

  Igår eftermiddag inträffade en incident på fordonsgasstationen på Vallenvägen i Stora Höga.
  Ett gasläckage uppstod i ett fordon som tankade fordonsgas och räddningstjänsten tillkallades.

  Räddningstjänsten meddelade polisen följande;
  Räddningstjänst kom till aktuell plats och spärrade av vägen i båda riktningar samt två anslutande gångvägar. Detta med anledning av att gasutsläpp och/eller explosionsrisk initialt var oklart.
  Under tiden räddningstjänsten arbetade med aktuellt fordon åker ett flertal bilar sicksack mellan de av räddningstjänsten utsatta varningstält märkta ”olycka”, samt till dem tillhörande röda stopplyktor. Räddningstjänsten hade dessutom satt ut flertalet rödblinkande LED-puckar för att ytterligare förstärka avstängningen.
  Utöver bilisterna som valde att passera det röda stoppljuset och tränga sig förbi utställd brandbil, äntrade även en del kvällslöpare och hundägare på promenad aktuellt område och tog sig ogenerat förbi den potentiellt farliga zonen.
  Då polisen något senare anländer platsen kunde det konstateras att beteendet kvarstod och ett antal personer fick då sina fiskar varma.
  Vi vill genom detta meddelande uppmärksamma detta felbeteende för att i framtiden få fler att tänka till innan man passerar en potentiellt farlig plats eller en plats var person kan ligga skadad eller dylikt. Det finns alltid en bra anledning till att en plats är avspärrad/avstängd.
  För kännedom är det dessutom straffbart att föra fordon mot rött ljus, som även dessa röda lyktor utsatta av räddningstjänsten omfattas av.
  Trafikförordningen 2 kap. 2 § //En trafikant ska följa anvisningar för trafiken som meddelas genom ett vägmärke, en vägmarkering, en trafiksignal, en ljussignal eller ett sådant tecken av en vakt som avses i 5 kap. 2 § vägmärkesförordningen (2007:90). Om en anvisning innebär en avvikelse från en trafikregel, gäller anvisningen framför regeln.//
  /Turlag 4 • Idag är första dagen på nationella trafikveckan, inriktning denna gång är hastighet! – Polisen STO
  2020-12-07 kl. 15:48

  Idag är första dagen på nationella trafikveckan, inriktning denna gång är hastighet!
  Tur 1 startade måndag dagpass med kontroll på Ödsmålsrakan i höjd med industrierna samt Uddevallavägen Henån. Majoriteten av förare höll hastigheten, några rapporterades för hastighetsöverträdelser samt en rapport angående grov olovlig körning.
  Kör lugnt i trafiken / Tur 1


 • 07 december 12:25, Trafikolycka, Orust – Polisen STO
  2020-12-07 kl. 12:44

 • I helgen har flertalet polispatruller besökt Hasselbacken med omnejd på grund av de senaste händelserna i området – Polisen STO
  2020-12-07 kl. 05:02

  I helgen har flertalet polispatruller besökt Hasselbacken med omnejd på grund av de senaste händelserna i området – Polisen STO

  I helgen har flertalet polispatruller besökt Hasselbacken med omnejd på grund av de senaste händelserna i området. Vi har fotpatrullerat och kört med våra polisbilar i området för att visa vår närvaro. När vi har kört runt i området har vi haft på så kallade ”cruise lights” och det för att ytterligare öka vår synlighet för medborgarna. Cruise light är en relativt ny funktion på svenska polisbilar som innebär att larmbågen är tänd med ett fast lite svagare blått sken. Tanken med den nya ljussignalen är att öka polisens synlighet i olika situationer och miljöer och på så sätt fungera både brottsförebyggande och kontaktskapande.

  Under vår vistelse i Hasselbacken har vi haft bra dialoger med personer boende i området. Några utav våra primära uppgifter är att arbeta brottsförebyggande och kontaktskapande enligt vad som skrivits ovan. För oss är det viktigt att också visa vår närvaro trots att inget brott har begåtts. Vårt arbete kommer att fortgå i Hasselbacken. /Turlag 2, 4 och 6.

  https://www.facebook.com/polisenstenungsundtjornorust/posts/3654865994573651

 • Fortsatt arbete för att fånga upp unga i riskzon | Polismyndigheten – Polisen STO
  2020-12-04 kl. 13:12

  Arbetet för att fånga upp ungdomar i Tjörn, Orust och Stenungsund som riskerar missbruk eller kriminalitet kommer att fortsätta 2021. Det lovar polisen och de tre kommunerna i det nya medborgarlöfte för nästa år som nu är klart.

  Fortsatt arbete för att fånga upp unga i riskzon | Polismyndigheten

 • 02 december 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-12-02 kl. 06:11

  Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson och Fredrik Svedemyr.

  22.22 Skara, inbrott
  Ett vittne ser hur en person bryter sig in i en av bodarna som står på Hötorget och ringer polisen. Personen lastar saker i sin cykelkorg och cyklar sen från platsen. Oklart vad som stulits och ingen gripen. En anmälan om stöld genom inbrott skrivs.

  23.09 Alingsås, drograttfylleri
  I Magra stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 50-årsåldern som visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri.

  02.36 Munkedal, drograttfylleri
  Vid Hållplats Säleby, Foss kontrollerar polisen föraren till en personbil. Föraren, som är i 35-årsåldern, misstänks vara narkotikapåverkad och tas med för provtagning samt rapporteras för drograttfylleri.

  02.37 Orust, trafikbrott
  länsväg 766 i Myckleby stoppas en bilist för kontroll. Föraren, som är i 25-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för olovlig körning samt drograttfylleri.

 • 30 november 11:21, Stöld/inbrott, Orust – Polisen STO
  2020-11-30 kl. 12:53

  Stöld genom inbrott i bostad, Åsten.

  Polispatrull skickas till Åsten med anledning av stöld genom inbrott i bostad. Boende har varit borta och upptäcker inbrottet vid hemkomst. Tillgripet är bland annat TV och Viasatmottagare.

  12.51 Polis har gjort en brottsplatsundersökning för att säkra eventeulla spår. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

 • Uppdaterad 29 november 15:35: 29 november 14:36, Trafikolycka, Kungälv – Polisen STO
  2020-11-29 kl. 15:35

  En singelolycka med en personbil har inträffat på länsväg 625. Inga uppgifter om skadeläget

  Enligt initiala uppgifter har föraren av en personbil kört av vägen och bilen har sedan voltat. Inga uppgifter om skador. Olyckan ska ha skett i höjd med sjön Tvibotten, Romelanda. Ambulans, räddningstjänst och polis på väg.

  Uppdatering kl 15.21: Föraren förd till sjukhus för kontroll. Inga uppgifter om allvarliga skador. Bilen bärgas från platsen. Patrullen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik.

 • 29 november 12:16, Trafikolycka, Tjörn – Polisen STO
  2020-11-29 kl. 13:13

  Vi får in larm om en trafikolycka på länsväg 169. Flertal fordon. Inga uppgifter om skador.

  Olyckan ska ha skett vid rondellen mot Kållekärr. Polis, ambulans och räddningstjänst på väg.

  Uppdatering kl.13:07 Patrullen rapporterar om att det handlar om en frontalkrock mellan två personbilar. Bilarna har sedan hamnat i diket. En person förd till sjukhus i ambulans och ytterligare en person förd till sjukhus med ambulanshelikopter. Inga övriga uppgifter om skadeläget. Patrull kvar på plats och inväntar bärgare. Trafiken ska enligt uppgift rulla. En av förarna är misstänkt för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

 • 28 november 07:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-11-28 kl. 07:52

  God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr

  21:56, mordbrand, Orust
  Vi får in ett larm om en brand i en villa. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Vi får samtidigt in uppgifter om att en man som lämnat området i samband med branden. Senare på natten dyker en man upp på platsen. Han grips misstänkt för mordbrand och är numera anhållen. Villan brann ner till grunden. Inga personer befann sig i huset och inga övriga personskador. Det kommer ske en teknisk undersökning framöver.

  22:56, brand, Vänersborg
  En skåpbil brinner på en långtidsparkering i Frändefors. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Räddningstjänsten släcker branden och en patrull upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.

  23:30, rattfylleri, Göteborg
  En patrull stoppar en bil på Lövgärdesvägen. Föraren tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

  00:57, trafikolycka, Borås
  En bilist kör i diken längs riksväg 27. Ambulans, räddningstjänst och polis åker till platsen. I bilen färdades tre personer. Ingen skadad. Patrullen upprättar en anmälan om trafikolycka.

  02:53, misshandel, Lidköping
  Vi får in ett larm om en misshandel. Ett bråk har uppstått på en restaurang tidigare. När larmet kommer in ligger enligt uppgift en person längs riksväg 44. En bil står med varningsblinkers i södergående riktning. Ambulans och polis åker till platsen. Två personer har enligt uppgift blivit misshandlade. Ingen av dem vill dock medverka. Patrullen skriver en anmälan om misshandel, okända gärningspersoner.

  03:00, försök till stöld, Göteborg
  Vi får ett larm om att någon försöker ta sig in på ett boende. Polis åker dit och söker av platsen med hund. De hittar dock ingen gärningsperson i samband med händelsen. Patrullen skriver en anmälan om försök till stöld.

 • 25 november 14:59, Olaga hot, Kungälv – Polisen STO
  2020-11-25 kl. 15:47

  Personer hotade till sig bil från bilfrima.

  Polis skickas till Tveten där en bilfirma haft en bil inne för rekond. Personer kommer till bilfirman för att hämta bilen, och i samband med det hotar dessa personalen med pistolliknande föremål. De lämnar därefter verkstaden i bilen, utan att betala för rekonden.

  Det är oklart i vilken  riktning bilen har lämnat, och den är inte anträffad. Personalen uppges ha blivit chockade av händelsen.

  Polis har hållit förhör på platsen, och en anmälan gällande olaga hot samt vapenbrott upprättas.

 • Brott i nära relation | Polismyndigheten – Polisen STO
  2020-11-25 kl. 09:08

  Kom till oss!
  I dag uppmärksammar vi internationella dagen mot mäns våld mot kvinnor. För polisen råder det ingen tvekan. Att utsätta en närstående för våld, hot eller kränkningar är ett allvarligt brott. Om du eller någon du känner – vuxen eller barn – är utsatt, kom till oss. Vi förstår att det inte är enkelt, men en kontakt med oss kan vara ett steg på vägen.

  Brott i nära relation | Polismyndigheten

 • I natt patrullerar vi bland annat Stenungsund med omnejd, vi har genomfört flertalet kontroller av fordon – Polisen STO
  2020-11-19 kl. 04:23

  I natt patrullerar vi bland annat Stenungsund med omnejd, vi har genomfört flertalet kontroller av fordon. Är de någon som känner igen området vi patrullerar? Hoppas ni sover gott! / Tur 1😊

 • 18 november 17:45, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2020-11-18 kl. 18:05

 • 16 november 06:56, Brand, Kungälv – Polisen STO
  2020-11-16 kl. 08:05

  Utmarksvägen har en lastbil kört in i en viadukt och fattat eld.

  Föraren har själv tagit sig ut ur bilen. Inga personskador.

  Uppdatering kl 08.08
  Lastbilens brinner fortfarande och gångbron över E6 är avstängd, men trafiken på E6 är inte påverkad.

 • Trevligt samtal med motorburna ungdomar i Stenungsund under lördagskvällen! – Polisen STO
  2020-11-14 kl. 23:14

  Trevligt samtal med motorburna ungdomar i Stenungsund under lördagskvällen! Förarna till A traktorerna ville gärna medverka på vår Facebook. / tur 1 😊

 • Våren/Sommaren 2020 skedde det en rad bilinbrott i Spekeröd där elektronik … – Polisen STO
  2020-11-13 kl. 15:27

  Våren/Sommaren 2020 skedde det en rad bilinbrott i Spekeröd där elektronik och annat gods blev tillgripit.
  Den 27 oktober kom domen vid Uddevallas tingsrätt mot den 30-åriga gärningspersonen.
  Gärningspersonen blev dömd till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

  Det mesta av det tillgripna godset är återlämnat till målsägandena.

 • Fr.o.m 1 oktober i år är det stopplikt från väg 178 ut på väg 160 på Orust – Polisen STO
  2020-11-13 kl. 09:52

  Fr.o.m 1 oktober i år är det stopplikt från väg 178 ut på väg 160 på Orust.
  Detta är för att förhindra framtida trafikolyckor.

  Under gårdagen genomfördes en kontroll av denna stopplikt, där man rapporterade 4 stycken trafikanter.

  Var rädda om er och andra i trafiken!

 • 11 november 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-11-11 kl. 07:00

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

  22.53 Stenungsund, stulen bil
  Vid Kyrkvägen är det en kvinna som knackar på dörren till en bostad och frågar om hon kan få lite vatten. Under tiden som vatten hämtas stjäl kvinnan ett par bilnycklar i hallen och springer ut och stjäl bilen en röd Volvo S40.

  03.28 Borås, brand
  Polis och räddningstjänst larmas till Almenäsvägen med anledning av att någon har anlagt en brand i en parkerad bil som står parkerad alldeles intill en fastighet. Branden sprider sig till fastigheten, en lagerlokal som innehåller textilier. Polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand.

  05.48 Göteborg, stöld genom inbrott
  Vid Kungsladugårdsgatan är det någon som krossar en ruta till en fastighet och tar sig in i lokalen där det är ett stort kontorslandskap. Tjuven ses lämna platsen bärandes på två datorer. Polisen spårar i området utan resultat.

 • 10 november 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-11-10 kl. 06:45

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr samt Stefan Gustafsson.

  01.53 Borås, misstänkt drograttfylleri
  På riksväg 40 vid Viaredsmotet stoppas en manlig bilist för kontroll. Han misstänks vara narkotiokapåverkad och får följa med för provtagning.

  04.11 Stenungsund, inbrott
  Vid Brudhammar mittemot pizzerian är det en förbipasserande som upptäcker att det förmodligen varit inbrott i ett garage och kontaktar polisen. På plats kontaktas ägaren som kan konstatera att det varit inbrott och det saknas en häcksax samt en såg.

  06.19 Härryda, trafikolycka
  På riksväg 40 vid Björrödsmotet är det en bil och en skåpbil som kolliderar. I bilarna färdas tre personer och om de har fysiska skador är i nuläget okänt.

  06.38 Angered, trafikolycka
  På Rävebergsvägen vid Gårdstensbergen är flera bilister inblandade i en olycka. Oklart i nuläget om någon är skadad.

 • 06 november 14:42, Trafikolycka, Stenungsund – Polisen STO
  2020-11-06 kl. 14:46

  En lastbil har vält på länsväg 160 vid Nösnäsmotet. Inga uppgifter om personskador.

  Olyckan har enligt uppgift skett i riktning från Tjörn mot Stenungsund. Begränsad framkomlighet. Polis, ambulans och räddningstjänst på väg.

 • Varning för älg i Stenungsund! – Polisen STO
  2020-11-05 kl. 12:15

  Varning för älg i Stenungsund! – Polisen STO

  Varning för älg i Stenungsund! Det ligger just nu en älgko och en älgkalv strax bakom Kristinedals förskola. Se bild för ungefärlig plats de senast sågs vid, polisen Stenungsund har satt upp avspärrningsband och omber allmänheten att ta annan väg då de ligger invid en grusväg som går genom skogen.

  Källa: https://www.facebook.com/polisenstenungsundtjornorust/posts/3570692862990965

 • 05 november 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län – Polisen STO
  2020-11-05 kl. 06:45

  Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

  21.55 Borås, rån
  Vid Åsbogatan i Villastaden är det en delvis maskerad yngre man som går in på Commerce och tilltvingar sig cigaretter och en dricka under pistolhot. Ingen kommer till skada. Mannen springer från platsen ut på Brämhultsvägen. Polisen spårar i området utan resultat.

  22.48 Lysekil, brand
  Polis och räddningstjänst larmas till Bangårdsgatan där det ska brinna i en övergiven industrilokal. När räddningstjänsten anländer är det en fullt utvecklad brand. Polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand. Platsen kommer att spärras av för teknisk undersökning när räddningstjänsten är klara.

  02.37 Orust, trafikolycka
  Varekilsvägen är det en bilist som kör av vägen och bilen blir liggandes på taket. Dessbättre inga personskador på de två i bilen.

 • 04 november 18:37, Skadegörelse, Stenungsund – Polisen STO
  2020-11-04 kl. 19:09

  Skadegörelse på bil i samband med stenkastning på Göteborgsvägen.

  Polispatrull skickas till Göteborgsvägen, där en förare uppger att hans bil träffats av kastade stenar från en gångbro. Bilen ska ha blivit träffad av ett flertal stenar vilket orsakat skador på bilen, bland annat är framrutan krossad. När föraren stannade såg han personer lämna platsen springandes.

  Polis har sökt i området, men någon misstänkt för skadegörelsen kan man inte hitta. En anmälan skrivs.